mirabelka10 25.03.08, 21:21 do kiedy używać przewijak?ja używam nadal,ale czy to nie dziwne inne dzieci w tym wieku już dawno nie używaja...jak jest u was ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artjoasia Re: Przewijak?14m.? 25.03.08, 21:37 Nie wiem dlaczego dziwne - ja używam i będę używać przez cały okres pieluchowy, przecież gdzie indziej jest po prostu niewygodnie. Ale mam nie mały przewijak, tylko taką komodę z dużym rozkładanym blatem. Aha, córka ma 16 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Przewijak?14m.? 25.03.08, 21:41 haha,u nas przewijak sprawdzal sie jedynie do 3 miesiecy normalnie do przewijania w ciagnu dnia i do 8 miesiecy byl juz na stale w lazience na pralce.Moja ma 16 miesiecy i ja juz nie pamietam kiedy ja przewijalam na lezaco,zazwyczaj zmieniam jej pampka w biegu,na siedzaco,na brzuchu,na rekach.Moje dziecko na lezaco to tylko spi Odpowiedz Link Zgłoś
111a4 Re: Przewijak?14m.? 25.03.08, 21:50 ja przewijaka nigdy nie miałam...jakoś sobie radziłam. Odkąd jednak corka zaczeła chodzic to przewijanie odbywało sie w biegu,na stojąco... Odpowiedz Link Zgłoś
kinga127 Re: Przewijak?14m.? 25.03.08, 22:05 używam, hm... 17 miesięcy. Dla mnie (nas) jest po prostu wygodny, a po kąpieli wręcz niezastąpiony i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Przewijak?14m.? 25.03.08, 22:19 mój ma 2 lata i dalej uzywamy przewijaka. jest po prostu wygodny. Mały jeszcze nosi pmpersy więc gdzie mamy go przewijać? Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Przewijak?14m.? 25.03.08, 22:42 Ja używałam przewijaka do 1 roku i 10 m-cy. Nie widzę w tym nic dziwnego. Jest to wygodny i praktyczny przedmiot. Przede wszystkim dla naszych kręgosłupów. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka.g1 Re: Przewijak?14m.? 25.03.08, 22:56 używam tylko po kapieli i tak muszę się nagimnastykować bo mała ( 10 m-cy ) sie wierci a przewijam na łóżku Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Przewijak?14m.? 25.03.08, 23:49 Mojama prawie 20 mies. przewijaka uzywam i zamierzam uzywać do ko nca okresu pieluchowego. szkoda mi kregosłupa na jakies inne kombinacje. To nie taki wielki problem zając czymś czy zagadac dziecko przez ten moment ile trwa zmiana pieluchy. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Przewijak?14m.? 26.03.08, 07:37 Nigdy nie miałam przeiwjaka)) Zresztą od 8-9 m-ca zmieniam dziecku pieluchę na stojąco. Odpowiedz Link Zgłoś
damap Re: Przewijak?14m.? 26.03.08, 08:53 Przewijaka używałam do 8 miesiąca, ponieważ się rozwalił od kopania nogami przez mojego synka, drugiego nie kupowałam. Od tamtej pory przewijam na łóżku, a jak gdzieś jedziemy biorę ze sobą taką ceratę kolorową, żeby nikomu na łóżku kleksa nie zostawić Odpowiedz Link Zgłoś
malabju Re: Przewijak?14m.? 28.03.08, 19:40 damap napisała: > Przewijaka używałam do 8 miesiąca, ponieważ się rozwalił od kopania > nogami przez mojego synka, drugiego nie kupowałam. Od tamtej pory > przewijam na łóżku, a jak gdzieś jedziemy biorę ze sobą taką ceratę > kolorową, żeby nikomu na łóżku kleksa nie zostawić u mnie dokładnie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
lisabette Re: Przewijak?14m.? 26.03.08, 10:00 Moja córka ma 2 lata i dalej używam przewijaka, stoi na szafce w łazience i nie muszę się schylać. Nie ma wygodniejszej opcji, będę używac tak długo jak się da Odpowiedz Link Zgłoś
megi231 Re: Przewijak?14m.? 26.03.08, 21:54 Mam duzy przewijak wiec go uzywam bo jest mi tak wygodnie - a synek ma 21 m-cy Odpowiedz Link Zgłoś
valkiria_1980 Re: Przewijak?14m.? 26.03.08, 22:51 mialam przewijak ok ... 3 miesiecy - pozniej przeprowadzilismy sie "na swoje" i w lazience mam wąską pralke miedzy kabiną a scianą i by sie nie zmiescil- wiec mam zrobiony wlasny na wymiar i jest tam na stale narazie... tamten- piwnica uzywam go tylkko jak maly sie wykąpie to go tam susze zakladam pampersa i ubieram i gotowy wychodzi z lazienki ... a tak w dzien,.. przewijam malego na kanapie, na lozku,... maly ma 22 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Re: Przewijak?14m.? 26.03.08, 22:57 Mała ma 22 miesiące mam pseudoprzewijak i używam go do teraz.Mój przewijak to biurko w pokoju dziecka na którym jest gruby koc i kolorowy ręcznik.Wygodnie i bez problemu przewijam dziecko.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
avanitta Re: Przewijak?14m.? 26.03.08, 23:26 Moja ma 19 miesięcy i nadal korzystamy z przewijaka (a raczej z tego co z niego zostało). Nie wyobrażam sobie przewijania w biegu. Jak jest kupka to też tak przewijacie? Jak Wy to robicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
papiki Re: Przewijak?14m.? 27.03.08, 08:32 córka ma 15 mies, nadal używam i myślę,że jeszcze długo będę - przy przewijaniu (na przewijaku leży wręcz nieruchomo, a na łóżku się wierci) i po kąpieli. Odpowiedz Link Zgłoś
aganij Re: Przewijak?14m.? 27.03.08, 17:54 Ja też używałam bardzo długo-a co niby w tym dziwnego?Też nie wyobrażam sobie zmiany pieluchy w biegu,teraz już nie siusia w pampersy,no i po kąpieli dzięki przewijakowi nigdy nie posikał mi kanapy jak to sie może zdarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Przewijak?14m.? 27.03.08, 19:41 hmmm.... co ja mam powiedzieć, skoro nadal używamy przewijaka.... syn skończył 3 lata pieluchy to juz dawna historia, ale wycieranie po kąpieli odbywa się wciąż na przewijaku i choć zostały już strzępy, to jednak żal wyrzucać, bo mi po prostu wygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
metis1 Re: Przewijak?14m.? 28.03.08, 13:49 Hmmm, myslalam, ze bede rekordzistka, a tu nic z tego! Moj syn ma 2lata 7 m-cy i wciaz uzywamy przewijaka (Bebe-jou, 80 cm). Przestal sikac w pieluche prawie rok temu, w nocy nosil ja jeszcze do zimy, ale czesto byla sucha. Przewijak sluzy nam teraz tylko po kapieli do wycierania, masowania stopek, kremowania itp. I nie wyobrazam sobie innej opcji! Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Przewijak?14m.? 29.03.08, 12:16 No to ja jeszcze dluzej Mlodyzdecydowal, ze zdejmie piueliche 2 miesiace przed czwartymi urodzinami. Przewijalam go zawsze na wielkiej komodzie, na tym przewijak, profilowana poduszka-rynienka z frotowa powloczka. Nadal w super stanie, po 4-tych urodzinach mlodego oddalam z reszta jeszcze zachowanych rzeczy po nim znajomej w ciazy. Ola czeka na pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Przewijak?14m.? 29.03.08, 12:18 Przewijanie na lozku czy na podlodze musialam stosowac w czasie wyjazdow do rodziny. Koszmar Mam rozwalona miednice i kregoslup, podniesc urwisa to male piwo, ale schylac sie nad nim, to bol nie do wytrzymania. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Przewijak?14m.? 28.03.08, 19:16 Używalam dopóty, dopóki córka byla przewijana, tj. 2,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
manka68 Re: Przewijak?14m.? 28.03.08, 20:00 zlikwidowalam jak skonczyl rok i sam zaczal sie wdrapywac na kanape- wlasnie ze wzgledu na kregoslup odeszlo dzwiganie kloca przynajmniej kilka razy dziennie. poza tym zminimalizowalam stres, ze moje zwawe dziecko zrabie sie na podloge z wysokosci i ze schodow- przewijak stal w lazience na pietrze. no i uczy sie samodzielnosci- sam przynosi pieluche z szuflady, krem, worek na brudna,kladzie na kanapie, lozku, pozniej sam wlazi i czeka na obsluge Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Przewijak?14m.? 29.03.08, 13:16 córka ma prawie 18 miesiecy i prawde mowiac nie pamietam jak dlugo korztsałam z przewijaka. ostatnimi czasy był na stałe w łazience bo kladłam na nim córke po kapieli. ale w tej chwili jest juz spakowany na strychu. a co do zmiany pieluch - to zmieniam je córkce na łózku i zawsze na leżaco. jesli Tobie wygodnie jest korzystac z przewijaka to ja nie widze w tym nic dziwnego. Odpowiedz Link Zgłoś