kleofas21 10.05.08, 18:04 moj 3 letni syn nic nie gryzie nie wiem co mam robic jak go zmusic zeby gryzl jak jakis kawalek zje to odrazu naciaga go chyba go rozpiescilam co robic jak go dac do pszeczkola pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aasia_27 Re: nie gryzie IP: *.plock.mm.pl 10.05.08, 19:29 witam A kanapek nie jada? kotlecików? zupełnie nic? Odpowiedz Link Zgłoś
sennen22 Orty 11.05.08, 19:31 Przedszkola !! ♥Igorek ♥Potworek PIRAT JaTezKarmieCycusiowymMleczkiem Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.okreglicka Re: nie gryzie 11.05.08, 20:56 Bardzo mi przykro, ale nie jest to problem żywieniowy, dietetyczny. Wprowadzanie produktów o różnej konsystencji należy wprowadzać od 5-6 miesiąca życia dziecka tak, aby przyzwyczajało się naturalnie do nowych produktów o niepłynnej konsystencji. Niestety nie jestem w stanie Pani pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: nie gryzie 23.05.08, 17:36 Gryzienie lepiej przedystkutowac z (paradoksalnie to brzmi, wiem) logopeda, bo w tym wieku funkcje ruchowe ust i jezyka zwiazane sa tak samo z jedzeniem, jak i z mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikitka5 Re: nie gryzie IP: *.wro.vectranet.pl 02.06.08, 09:45 Miałam ten sam problem z córcią, odkąd prestałam miksować,kroić kanapki w kosteczki córka zaczęłą gryść,co prawda kosztowało mnie to wiele nerwów,bo przez pierwsze dni nie jadła prawie nic,domagała się pokrojenia,rozdziabania, do tego wsadzenia do buzi jeszcze Po kilku dniach aczęła próbować sama gryść pokarmy, teraz ma prawie 5 lat i nie je tylko skórek od chleba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikitka5 Re: nie gryzie IP: *.wro.vectranet.pl 02.06.08, 09:49 acha zapomniałam napisać, ze moja córka wprzedszkolu nic nie jadła i była osłabiona, ciągle chorowała, musieliśmy zabrać z przedszkola niestety.Co do tych pokarmów to kroiłam je najpierw w kostkę,kolorowałam ketchupem w kropki, serca,majonezem,warzywami, zeby zaciekawić córkę.Normalne kanapki (zostawia skórkę)zaczęła jeść dopiero jak skończyła 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś