Dodaj do ulubionych

Co wasze maluchy robią , gdy wstaną bladym świtem

14.02.09, 03:53
Co wasze maluchy robią , gdy wstaną bladym świtem tak 4,5 rano , bo ja nie mam
pojecia co poczac rano mi sie chce spac bo do pracy musze wstac a tu ciemno a
moj maly skacze po mnie , ciagnie mnie zeby tylko z nim wstac a za chiny sie
nie polozy z nami i nie zasnie
Obserwuj wątek
    • hellious Re: Co wasze maluchy robią , gdy wstaną bladym św 14.02.09, 08:31
      Jak sie wyspal, to nie zasnietongue_out Moj juz daaawno nie wstal o takiej godzinie. Najwczesniej wstaje w okolicach 7-7.30.
      • magdalas Re: Co wasze maluchy robią , gdy wstaną bladym św 14.02.09, 10:39
        może musiał by maluch chodzić trochę później spać, bo 4 czy 5 rano
        jest godzina zabujczą. Ja mam szczęście, córka budzi się najwcześniej
        ok 7.00 i to bardzo rzadko, ale wtedy to się raczej jakoś sobą zajmuje
        bo i tak wie że nie wyciągnie mnie z łóżka. Jak obudzi się wcześniej
        to przytula się do nas i zasypia. Dzisiaj np wstała ok 9.00

• dariafox hellious 15.02.09, 13:01
        bez urazy,ale po co więc odpowiadasz na tego posta?
    • tijgertje Re: Co wasze maluchy robią , gdy wstaną bladym św 14.02.09, 10:50

Moj mlody mial taki "sezon" gdzies kolo 2. roku zyciawink wtedy, co
      sie mamie najbardziej spac chcialo, ten szalal;-/ dostal do gniazdka
      lampke z czasomierzem, ustawiony tak, ze sie swiecie w porze snu,
      jak mlody wstanie wczesniej, to moze isc do lazienki, ale poza tym
      ma sie bawic w swoim pokoju przy zamknietych drzwiach i nie budzic
      mamy i taty. Po jakims tygodniu zalapal, bawil sie klockami, autami,
      najczesciej jednak z pojemnika pod lozkiem wyjmowal ksiazeczki
      i "czyta" lezac pod koldra. wiele razy zasnal tak na nich przy
      zaswieconym swietle i potem trzeba go bylo budzic, zeby zdazyc do
      rpzedszkolawink
      • oli.nek Re: Co wasze maluchy robią , gdy wstaną bladym św 14.02.09, 11:11
        albo się kładą ze mną, albo puszczam córkom bajkę w małym pokoju. wtedy mam
        chwilę by jeszcze poleżeć.
    • tusia-mama-jasia Re: Co wasze maluchy robią , gdy wstaną bladym św 14.02.09, 11:10
      Nie wstal nigdy o takiej porze, ale jak wstaje ok.7, a ja jeszcze
      spie, to sie bawi. Oglada ksiazeczki, rozmawia z
      pluszakami, "gotuje", czasem juz wyjmie sobie klocki albo narzedzia.
      A potem laduje sie do mnie do lozka, zeby cos razem poczytac na mily
      poczatek dnia albo wyciaga mnie z łóżka, zebysmy razem poszli po
      nocniczek.
      • tazmin Re: Co wasze maluchy robią , gdy wstaną bladym św 14.02.09, 13:31
        Na szczęście zdarza mu się bardzo rzadko. Jeżeli już tak wcześnie
        wstanie to zazwyczaj przez pierwsze pół godziny demoluje nam
        sypialnie i wyrzuca ubrania z szaf. Kiedy jżz się wyszaleje zapinam
        go w foteliku samochodowym i właczam mu bajki. Nie bardzo to
        pedagogiczne ale o 6 rano nie jestem sobą wink.
    • anja0123 Re: Co wasze maluchy robią , gdy wstaną bladym św 14.02.09, 16:25
      4,5 rano to jeszcze noc, a nie pora na zabawy! Jak moj sie budzi
      przed 7.00 to ide do jego pokoju (bez zapalania swiatel), daje
      smoczka, szeptem mowie, ze jest jeszcze noc i ma spac, wlaczam
      pozytywke, po czym wychodze.
    • zebra12 Cóż, sadzam na łóżku, robię herbatkę 14.02.09, 17:14
      I albo zaśnie, albo towarzyszy mi w zbieraniu się do pracy.
      Ale teraz rzadko się tak budzi.
    • mama_kotula Re: Co wasze maluchy robią , gdy wstaną bladym św 14.02.09, 18:52
      Mój syn idzie zrobić siusiu, następnie przynosi sobie z kuchni kubek mleka, włącza komputer i ogląda sobie ze 2 odcinki Pokemonów albo inne anime.
      Które są baaaardzo hałaśliwe. A pokemonowe hałasy o wpół do 6 rano to masakra - ja chodzę spać około 3, komputer stoi u mnie w pokoju...

Jak to dobrze mieć takie duże i samoobsługowe już dzieci big_grinbig_grin

Ale jeszcze do niedawna o tej wpół do szóstej rano domagał się ode mnie aktywnego słuchania opowiadanych przez niego wymyślanych na poczekaniu bajek.
      • dariafox do mamy kotuli 15.02.09, 13:05
        Pokemony????????!!!!!! No takkkkkkkksmile)))
        • mama_kotula Re: do mamy kotuli 15.02.09, 14:15
          dariafox napisała:
          > Pokemony????????!!!!!! No takkkkkkkksmile)))

Co "no tak", bo nie bardzo rozumiem, o co ci chodzi?

Ja też lubię pokemony. Ale ja w ogóle uwielbiam anime, za samą kreskę rysunku i cudowny japoński język, kiedy tylko mam dostęp, to oglądam w oryginale (z napisami).
          • dariafox Re: do mamy kotuli 16.02.09, 18:46
            No właśnie tego się spodziewałam-że lubisz pokemony. Według Ciebie kreska
            rysunku w japońskich kreskówkach jest dziełem sztuki? Oraz oczywiście sam
            przekaz tychże, jakże się nadaje dla dzieci w przedziale 1-6...
            • mama_kotula Re: do mamy kotuli 16.02.09, 19:57
              Piszesz wyłacznie po to, aby mnie sprowokowac. Więc pozwolę sobie nie odpisać w temacie.

Miłego wieczoru.
    • magdek2 Re: Co wasze maluchy robią , gdy wstaną bladym św 14.02.09, 19:34
      układa puzzle albo przegląda swoje książki i głosno opowiada swoim
      pluszakom co to za historia a jak już jej się znudzi to niestety
      trzeba wstać uncertain
      • eps Re: Co wasze maluchy robią , gdy wstaną bladym św 14.02.09, 19:41
        mój ostatnio częśto tak wstaje sad
        wtedy łazi po nas w łózku, gania psa, i ogólnie robie rozpierduchę przez duże
        "R". musze szybko dochodzić do siebie i zabawiać gadzinę bo jak nie to pruje
        dzioba i wtedy boje sie że obudzi starszego brata.
        • moj_malutki Re: Co wasze maluchy robią , gdy wstaną bladym św 14.02.09, 19:50
          Bardzo ciekawy temat smile Mój syn CODZIENNIE wstaje między 4 - 5 właśnie,a ja
          razem z nim.Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji,że ja śpię a dziecko puszczone
          jest w samopas.Budzi się w tych godzinach więc i ja o tej porze zaczynam dzień.A
          co robimy? Rutyna.Nocniczek,ubieranie,ja się myję,nastawiam czajnik,toaleta
          małego,herbata dla mnie i około 6 śniadanie dla dziecka.W międzyczasie bawimy
          się,ja cos tam zjem sobie,mały idzie dalej spać za około 2,5 godziny od momentu
          wstania i spi jeszcze godzinę,półtorej.O tej porze - kiedy pisze ten post jestem
          już skatowana,kładę się zwykle około 21 smile
    • woman-in-the-city Re: Co wasze maluchy robią , gdy wstaną bladym św 15.02.09, 20:17
      Spróbowałabym prestawic dziecko na chodzenie spac poźniej, wtedy wstawałaby w ok
      7 lub 8-mej. Mój chodzi spac w okolicach 23-ciej, ale za to śpi do 9-tej, a
      czasem i 10-tejsmile
      Fakt,jesteśmy z męzem nocnymi markami i nasz syn po prostu zyje takim samym
      trybem jak my, ale może Twój malec jest skowronkiem?wink
      • schiraz Re: Co wasze maluchy robią , gdy wstaną bladym św 15.02.09, 21:00
        Na razie Małolat ma ferie w przedszkolu i wolne więc chodzi spać około 22.30 co
        pozwala mi rano spać do 9.30. Jestem w ciąży, a w ciąży mam tak, że nie mogę
        spać, więc jakby wstał przed 9 to niestety jest skazany na siebie, bo ja
        zasypiam nie wcześniej jak o 3-4 nad ranem, a tabletkami nasennymi nie będę
        mojej wymarzonej córki truć. Gorzej jak chodzi do przedszkola, wtedy siłą rzeczy
        wstaje o 7 rano a ja z nim, więc te trzy-cztery godziny snu są wtedy dla mnie
        normą. Ogólnie moje zdanie jest takie, że im później pójdzie spać, tym później
        się obudzi, czwarta czy piąta rano to noc i nie wyobrażam sobie wstawać tak rano.
    • mondovi Re: Co wasze maluchy robią , gdy wstaną bladym św 15.02.09, 21:11
      mój wstaje razem ze słońcem, a wiec teraz około 7, ale latem o 5 pobudka
      murowana... I niekoniecznie jest tak, że im później pójdzie spać, tym później
      wstaje - mój synek wstaje właściwie o tej samej porze zawsze, z tym, ze jak
      poprzedniego wieczora "zabaluje", odsypia w trakcie drzemki... Ja idę na
      łatwiznę i dziękuję w duchu za JimJam, na którym bajki lecą całą dobę...Chyba,
      że dziecko nie ma na bajki ochoty...wtedy od rana wariactwo.
    • anneczka78 Re: Co wasze maluchy robią , gdy wstaną bladym św 15.02.09, 22:15
      Mój syn wstaje ok. 5:30

Najpierw daję mu mleko i staram się pospać trochę w jego łóżku. On w tym czasie
      skacze po mnie, przynosi sobie zabawki itp. Kiedy żąda zapalenia światła (zwykle
      za ok. pół godziny), to się poddaję i wstaję. Idziemy do kuchni - ja dostaję
      kawę, a on - vibovit. Siedzimy sobie na krzesełkach przy blacie i "rozmawiamy".
      Potem zmieniam mu pieluchę, ubieramy się. Chodzi spać o 20-21. Gdyby kładł się o
      23, to chyba dostałabym szału...
    • truskawkowe_studio Re: Co wasze maluchy robią , gdy wstaną bladym św 15.02.09, 22:41
      krzyczy: MAMUSIU SLONECZKO!! (niezaleznie od pogody) i idzie na dol
      ogladac bajki w tv
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka