Dodaj do ulubionych

póżne zasypianie

18.11.03, 23:54
Witajcie!
Jestem mamą 4-miesiecznej Mai.mam pytanie do mam niemowlaków. O której ,
wieczorem zasypiają wasze pociechy i ile razy ( i po ile czasu) śpia w ciagu
dnia. Moja córeczka śpi 2-3 razy dziennie po kilkadziesiat minut, jeżeli
jestesmy na spacerku - to dłużej(2godz.), ale wieczorem zasypia miedzy 23.00,
a północą.Wtedy kłade ją do kołyski, a po pierwszym przebudzeniu ok.3.00
przenosze ja do naszego lóżka na karmienie i zostaje juz z nami do rana.
Napiszcie , ciekawa jestem jakie sa zwyczaje innych dzieci. Pozdrawiam. M.
Obserwuj wątek
    • gota Re: póżne zasypianie 19.11.03, 07:58
      witam mamai,
      nasz synek konczy 28. listopada 5 miesiecy i zasypia ok.20:30 - 21. w nocy
      budzi sie 1-2 razy (nigdy nie mozna przewidziec o jakiej porze sie obudzi),
      czasami przesypia 9 godzin bez pobudki ale to naprawde sporadycznie. "rano"
      zaczyna sie u nas zazwyczaj ok. 5:30(dla mnie to srodek nocy). ok 8 idzie spac
      na godzine. w ciagu dnia spi jeszcze 2 razy po 0,5 - 1 godz. czyli 12 godzin
      na dobe. bywaja oczywiscie dni kiedy pory i dlugosc snu sa inne.

mamai, a o ktorej godzinie zaczyna sie wasze "rano"?
      • madeyowa Re: póżne zasypianie 19.11.03, 22:08
        Moja córcia zasypia po 19-tej, a wstaje ok.8-ej. W nocy budzi się co godzinę.
        W ciągu dnia śpi 2 razy. Raz ok.11-tej, pół godziny albo góra godzinę i drugi
        raz ok. 16-tej 30 minut.
      • mamai Re: póżne zasypianie 19.11.03, 22:53
        Hej gota!
        U nas z rankami lepiej, wstajemy ok. 9.00 (czasem nawet przed 10.00),ale kilka
        godzin wczesniej Maja budzi sie częściej niz w pierwszej polowie nocy , wtedy
        podaję jej piers i śpimy dalej (nawet nie wiem czy długo je , bo sama zasypiam).
        A Wy co robicie miedzy 5.30 , a drzemką o 8.00?
    • jagienka.harrison Re: póżne zasypianie 19.11.03, 22:37
      Mój Dominik od początku późno chodził spać, nawet jak miał 4 m-ce to chodził
      spać najwcześniej o 21:30, czasem 23:30, spał 3-4 razy dziennie po ok godzinę.
      Budził się różnie, czasem o 6, czasem o 8. Potem co 2 m-ce 'tracił' jedną
      drzemkę, teraz ma prawie roczek i od 3 m-cy śpi tylko 2 razy dziennie po 2
      godziny nawet. Ale nadal późno zasypia, nigdy nie przed 22:30! Czesem my już
      półśpimy a ten rajcujewink I też jak u Ciebie on budzi się w nocy (zostało mu z
      karmienia piersią, teraz to przyzwyczajenie) ok 4-5 i bierzemy go do łózka i
      śpi z nami (do ok 8)Niektóre dzieci tak mają,że późno śpią.

Z pozdrowieniami
    • szymag1 Re: póżne zasypianie 19.11.03, 23:04
      Mój Igorek ma prawie 6 miesięcy i od paru dni zasypia tak około 22 lub
      23.Wcześniej chodził spać o 20 lub 21.w nocy budzi się kilka razy to na herbate
      albo chce smoczka.Na mleczko budzi się o drugiej i siodmej rano.czasem śpi
      nawet do 10 rano ,ale chyba zmienimy ten zwyczaj bo słyszałam że dzieci które
      długo śpią to wieczorem mają kłopoty z zasypianiem ,może coś w tym jest bo
      zasypianie mojego synka bez płaczu się nie obejdzie.jak to sie sprawdzi to dam
      znać.w ciągu dnia zasypia tak około 12 i śpi czasami 2 godziny, póżniej zasypia
      o 18 i śpi godzinę.dzisiaj zasnął o 22 i już 3 razy się
      przebudził!!!!!!!!!!!!!!!nieżle co!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka