magda292 17.03.09, 11:53 czy wasze dzieci na to chorowały? jak wyglada ta wysypka i jak się to leczy. Ja mam taką diagnozę u mojej córci, ale lekarze nie są pewni a leczenie nie przynosi efektów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia191273 Re: łupież różowy 17.03.09, 13:58 chorowalam na to w dziecinstwie i pamietam, ze zalecone byly kapiele w krochmalu Odpowiedz Link Zgłoś
kassandra77 Re: łupież różowy 17.03.09, 16:28 Jeżeli to tzw łupież różowy Gilberta- to chorowałam na to. Jeżeli dobrze pamiętam nie leczy się niczym, samo przejdzie. Zmiany ciemnoczerwone tak jakby trochę obrączkowate, średniej wielkości na pewno nie drobne. Odpowiedz Link Zgłoś
anus85 okropna choroba... 17.03.09, 22:50 wspolczuje, chorowalam na to trzy lata temu.Zmiany skorne mialam na klatce piersiowej, na ramionach i szyi, leczylam to jakimis masciami i plynami robionymi w aptece, ale trudno stwierdzic, czy daly duza poprawe. Najwieksza ulge przynosily chlodne prysznice i mycie skory nizoralem.Choroba trwala ok.5 tygodni i wszystko straszliwie swedzialo, co bylo trudno wytrzymac mi, doroslej osobie, a co dopiero dziecku...ja wylam po nocach, tak strasznie to swedzialo, w pracy okladalam sie zimnymi recznikami...horror, oby twoje dziecko jak najszybciej to przeszlo. Odpowiedz Link Zgłoś