hellious 30.05.09, 13:42 Mam pytanie, w zwiazku z tym, iz moj dziec nie bardzo ma ochote lyknac kropelki z lyzeczki, czy mozna je podawac z piciem np.? Albo do mleka? Na ulotce nie znalazlam nic konkretnego na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata7305 Re: Do mam podajacych Zyrtec 30.05.09, 14:57 Ja podawałam na łyżce herbaty lub wody. Teraz nie podaję wcale, bo wg badań zyrtec ponoć może powodować ADHD u dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
ewsyl Re: Do mam podajacych Zyrtec 30.05.09, 15:14 Ja podaję rozrobiony na łyzeczce wody przegotowanej, schłodzonej. Bo sam faktycznie ma oktutny smak. Po tym zawsze daje jeszcze małej popić azeby smak nie pozostał w buzi. I jakoś jej wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: Do mam podajacych Zyrtec 30.05.09, 15:40 podawałam do kaszki. ponoć można. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_78_2006 Re: Do mam podajacych Zyrtec 30.05.09, 15:50 proponuję zapytać się lekarza czy zamiast zyrtecu możesz podać aerius - to samo działanie - nowsza generacja a smakuje dzieciom, moja nawet nie popija i zawsze mówi że jest pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: Do mam podajacych Zyrtec 30.05.09, 16:32 Hel możesz dać do herbatki czy soku, pod warunkiem, że wypije ci całą porcję, pytałam lekarza i mówił, że nie ma problemu, a mój po zyrtecu dawanym na łyżkę bez niczego wymiotował aż miło. A aerius dla mojego jest równie niesmaczny a nieomal trzy razy droższy, i aeriusa nie można rozpuszczać w niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
agik82 Re: Do mam podajacych Zyrtec 30.05.09, 16:35 podaję w kilku łykach soku albo coli, inaczej nie są w staniue tego wypić Odpowiedz Link Zgłoś
magdalas Re: Do mam podajacych Zyrtec 30.05.09, 18:58 moja lekarka zawsze mówi że lepiej lekarstwo podać w czymkolwiek niż nie podać wcale, ale jeśli chodzi o colę to byłacym ostrożna, skoro portafi rozpuściś rdze czy osady z kamienia, to lekarstwo (a zwłaszcza leczące substancje w nim zawarte) pewnie też. To tak na zdrowy chłopski rozum piszę bo nie jestem chemikiem więc nie wiem na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: Do mam podajacych Zyrtec 30.05.09, 19:17 ja dodaję do mleka-córka je bebiko 3R Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Do mam podajacych Zyrtec 30.05.09, 21:09 Na szczęście moja Jula łyka zyrtec bez problemu sam i mowi, ze jest pyszny a powoduje on autyzm, pewnie tak samo jak ta szczepionka w 13.mies. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
gagata10 Re: Do mam podajacych Zyrtec 31.05.09, 13:02 a dodaje do mleka rannego ktore wiem ze mała zawsze wypija a jak raz nie wypije to nic sie nie stanie zyrtec jest lekiem długo dizłąjącym wiec po zaprzestaniu podoawania działa jeszcze jakies 2 tygodnie wiec jeden dzien nic nie robi a powiedziecie bo słyszałam o działaniu ubocznym Zyrtecu tj: uczuciu głodu?? zauwazylayscie takie obajwy u swoich maluchow?? moja bieze od poczatku kwietnia i powiem ze nie specjalnie ma jakies obajwy Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Do mam podajacych Zyrtec 31.05.09, 13:10 moj jest wiecznie glodny wiec ciezko stwierdzic. Ja raczej slyszalam o sennosci. Lekarz mowil ze gdyby byl mocno senny po dawce rannej, nie dawac dwa razy, tylko raz wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Do mam podajacych Zyrtec 02.06.09, 19:46 Moje dzieciaki dostawały tylko na noc. Bezpośrednio do paszczy lub w strzykawce Odpowiedz Link Zgłoś
leilana26 Re: Do mam podajacych Zyrtec 01.06.09, 21:01 córka nie chce kropel z łyżeczki więc wkrapiam jej na chrupkę i wcina bez kłopotu. W mleku podawałam ale mała nie wypijała wszystkiego a czasami wogóle odmawiała wypicia takiej mieszanki. lekarka podsunęła mi pomysł z cukrem pudrem ale na chrupkę połakomi się zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: Do mam podajacych Zyrtec 02.06.09, 18:45 Ja zawsze kapałam Zyrteciem prosto do małego dzioba i nigdy się ten dziób nie krzywił ale moje dziecko ma zapędy na lekomana i nawet tran nazwany lekarstwem łyka aż miło. Odpowiadając na pytanie, to można dodać do picia czy mleka ale wtedy, żeby miec pewność podania odpowiedniej dawki dziecię musi wypić wszystko. No i nie dodajemy do wrzątku, ale to chyba oczywiste. Zyrtec, jak często antyhistaminiki, może powodować senność. A szczerze mnie ubawił tekst z ADHD ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
clapton1985 Re: Do mam podajacych Zyrtec 02.06.09, 18:56 Mam w domu samych alergików i wiem jedno po swojej córce, że podawanie Zyrtecu rano jest keipskim pomysłem. Zyrtec (według alegologów) najlepiej podawać wieczorem i bez problemu można dodać do herbaty pod warunkiem, że wypije tyle ile mu dasz, bo w przeciwnym razie łyknie troche a lek zostanie w kubku. Chodze do rewelacyjnej Pani alergolog i ona twierdzi, że zyrtec to już dawne dzieje i są lepsze leki. Więc może popytaj swojego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
czrabl Re: Do mam podajacych Zyrtec 07.07.09, 22:27 Na ulotce napisane jest że podawanie go z pokarmami spowalnia jego wchłanianie/działanie. Odpowiedz Link Zgłoś