karolina_zet 31.05.09, 13:35 Dziewczyny, mam "techniczne" pytanie: corka ma 20 mies, czy pod letnia sukienke wystarczy tylko pielucha - czy majtki musza byc tez? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agik82 Re: sukienka+pielucha 31.05.09, 13:50 wystarczyć to wystarczy, ale ja zakładałam jeszcze majtki, bo młoda 'gubiła' pieluchy Odpowiedz Link Zgłoś
agik82 Re: sukienka+pielucha 31.05.09, 13:52 agik82 napisała: > wystarczyć to wystarczy, ale ja zakładałam jeszcze majtki, bo młoda 'gubiła' pi > eluchy ale to tylko na wyjście, jak wiedziałam, że z przebraniem może być problem, bo właściwie wtedy młoda zaczęła porzucać pieluchę Odpowiedz Link Zgłoś
alex_200 Re: sukienka+pielucha 31.05.09, 21:41 jak moja mala miala 7 m-cy to uslyszalam komentarz od starszej pani dlaczego ma sukienke i pieluche bez majtek. ze powinna miec wiec teraz jak ma 15 m-cy to staram sie zakladac jak gdzies wychodze Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: sukienka+pielucha 01.06.09, 18:56 Z majtkami jakoś ładniej to wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: sukienka+pielucha 31.05.09, 21:41 jezeli jest na tyle cieplo, ze dziewczynka nie ma rajstop- to absolutnie wystarczy. smaic mi sie chcialo, jak w stanach te wszysstkie biedne dziewczynki putytansko mialy to wstydliwa pieluch przykryta majtkami- kazda sukienka jest sprzedawana z takimi w kolorze podobnym. po co dodawac jeszcze do tego cieplego pampersa? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: sukienka+pielucha 01.06.09, 09:07 W Stanach to nawet czasem sukienki w rozm. 4T mają takie majtki dodane, ewidentnie na pieluchę, bo specyficznie luzno skrojone Odpowiedz Link Zgłoś
zuza-86 Re: sukienka+pielucha 01.06.09, 12:42 W zależności jeśli pampers córce spada to te majteczki się przydadzą a jeśli nie to nie potrzebne agni71 ja miałam ze Stanów body w rozmiarze 116 i 124 Odpowiedz Link Zgłoś
madz-ia80 Re: sukienka+pielucha 31.05.09, 21:53 Teściowa mówi że trze, więc jak ją ubierze to nosi. Ja nie ubieram bo nie widzę zasadności takiej decyzji ))))) Dodatkowy kasa na majtki przy noszeniu pampersa jest na równi z kupowaniem rożka do wyjścia z porodówki. Ehhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: sukienka+pielucha 31.05.09, 22:13 jak pampers, to nie będę robiła młodej parówki dodatkowymi majtkami. Chodzimy więc bez, w samych pampersach i sukience. Po domu córka chodzi w samej bluzce, bo przyzwyczajam ją do nocnika, a jak jej założę majtki, to zwykle zapominamy przed nocnikiem zdjąć, córka ma 18 . Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: sukienka+pielucha 01.06.09, 08:37 Pampers albo majtki. Nie łączymy jednego z drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: sukienka+pielucha 01.06.09, 09:09 Ja zazwyczaj do sukienek zakładałam body. Nie ze wzgledów estetycznych bynajmniej, tylko praktycznych - body dodatkowo "trzyma" pieluche w miejscu, w przeciwieństwie do majtek, które potrafią sie razem z nia zsuwać z pupy. Nie widzę powodu dodatkowego przegrzewania dziecka tylko dla estetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: sukienka+pielucha 01.06.09, 09:39 Moim zdaniem dziecko w samym pampersie to obciach, że hej... to tak jakby starszą dziewczynke puscic w samych majtkach i koszulce, bez spódniczki. Czasem widuje chłopców w samej koszulce i pampersie.. masakra Tak, to mój prywatny fioł (podobnie jak chłopcy bez pieluch w rajstopkach) i mam do niego prawo Odpowiedz Link Zgłoś
kasior82 Re: sukienka+pielucha 01.06.09, 10:04 kanna napisała: > > Tak, to mój prywatny fioł (podobnie jak chłopcy bez pieluch w > rajstopkach) i mam do niego prawo Podpisuje się pod tym "fiołem".Nie trawię w przedszkolu chłopców w samych rajstopkach. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: sukienka+pielucha 01.06.09, 11:23 Wystarczy pielucha, choć ja prawie zawsze ubierałam jeszcze majtki, a do krótszych sukienek to obowiązkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: sukienka+pielucha 01.06.09, 12:32 Do wyjścia zakładałam dodatkowo majtki wlaśnie dlatego,że pielucha zwisała(nie dlatego,że przesikana)lub bodziak.Majtki są bawełniane i nie przesadzajcie,że odparzają pupę na pampersie Córka nigdy nie miała odparzonej pupy. Zastanawiam się czy te co nie zakładają majtek do sukienki,nie zakładają też spodenek.Bo jak jest komplet(bądź nie)koszulka plus spodenki to dziecko jest w samej koszulce i w pampersie?? Ja nie trawię latem skarpetek do sandalow.Na sama myśl,że miałabym w upal nałozyć sobie skarpety do klapek,czy japonek mam dreszcze,a większośc dzieciaczków na placu widze w skarpetach.Myślę,że każda mama ma coś takiego co jej sie nie podoba.Dlatego każda mam prawo ubierac jak chce. Odpowiedz Link Zgłoś
jutycha Re: sukienka+pielucha 01.06.09, 12:54 Nie musi byc majtek ale ja zakladam, chociaz by po to zeby Mlodej papmek nie zwisal. I nie przegrzewam dziecka bo majteczki sa bawelniane. Mozna tez zalozyc pieluchomajtki ale i one potrafia zwisac do kolan. Odpowiedz Link Zgłoś
to_wlasnie_cala_ja Re: sukienka+pielucha 01.06.09, 14:12 pieluchomajtki napewno nie spadną Odpowiedz Link Zgłoś
teresai33 Re: sukienka+pielucha 01.06.09, 15:09 sukienka + pieluchomajtki albo sukienka + body + pieluszka i będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: sukienka+pielucha 01.06.09, 21:05 ja ubierałam corce majtki na pampersa. cienkie, bawelniane wiec dupska jakos szczególnie nie grzały a wygladało to duzo lepiej niz sam pampers. Odpowiedz Link Zgłoś
ewikowa Re: sukienka+pielucha 01.06.09, 22:11 ja zakladalam malej majteczki czy spodenki na pieluche pod sukienke jesli nie miala ubranych rajstop, bo mi sie nie podoba jak jest tak pielucha na wierzchu. Pozatym zakladalam jej leggings do sukienek bo wolalam prac spodnie/leggings niz latac kolana jak sie przewracala) Odpowiedz Link Zgłoś