julka15 06.07.09, 11:46 Nie jesteśmy zbyt religijni, ale pewnego dnia poszłam z moją 4- letnią córą do kościoła. Wielkanoc, msza, ludzi tłum... Córka wskazuje na księdza odprawiającego mszę i z podnieceniem woła: "Patrz mamo, tam stoi Jezus!" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
novalee1 Re: w kościele.. 13.07.09, 15:25 A moja zauwazyla z przodu kobiete w takich samych spodniach jak ja mam i zawolala "taka sama pupa!" i jeszcze podniosla mi bluzke zeby sie upewnic czy na pewno taka sama Odpowiedz Link Zgłoś
bezimiennanadin Re: w kościele.. 13.07.09, 21:11 Ja poszłam z siostrzeńcem do kościoła, a mój rezolutny zapytał w czasie kazania dlaczego ten ksiądz śpi na krześle, i czy nie mógł wziąć ze sobą śpiworka, bo było by mu wygodniej. Oczywiście wszyscy do koła słyszeli i mieli niezły ubaw. Bo czasami życie gna do przodu na oślep... Odpowiedz Link Zgłoś
iryston Re: w kościele.. 14.07.09, 16:52 Ok. 15 lat temu mała Weronika często chodziła do kościoła z babcią, która to, będąc mocno wierzącą, uczyła małą modlitw. Pewnego razu babcia, chcąc się pochwalić przed resztą rodziny efektami swoich starań, poprosiła o powiedzenie "Baranku Boży". Weronika, z wdziękiem małej dziewczynki, rozpoczęła: Baranku Boży, który gładzisz grzechy świata Zmiłuj się Pan Wać, poluj ciszej nieco ... i płynnie przeszła na "Pawła i Gawła" Odpowiedz Link Zgłoś