i-fontana 14.07.09, 16:16 Syna ugryzło jakiś dziadostwo i nie wiem czym smarować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i-fontana Re: czym smarować po komarach/mrówkach 14.07.09, 16:20 miejsce po ukąszeniu wygląda mniej wiecej tak- bladorózowe koło srednicy ok 2 cm z trzema kropkami w środku. W dotyku takie troche guzkowate i chropowate. Odpowiedz Link Zgłoś
annulka.6 Re: czym smarować po komarach/mrówkach 14.07.09, 16:37 przemyj rankę wodą utlenioną ,a potem fenistil w żelu. Odpowiedz Link Zgłoś
beatad19 Re: czym smarować po komarach/mrówkach 15.07.09, 10:35 Pudroderm - szybko zasycha i jest lekko chlodzący (mietowy zapach) Odpowiedz Link Zgłoś
rybusie rozwijam temat 15.07.09, 21:41 Moja córeczka po każdym ugryzieniu komara ma straszne krostki,duże i swedzące.Smaruje jej fenistilem ale moze znacie jeszcze jakieś inne domowe sposoby na takie ukąszenia,co mozna przykładac lub czym domowym smarowac?? Odpowiedz Link Zgłoś
krztyna Re: rozwijam temat 15.07.09, 21:50 Moja mama smarowała przekrojoną cebulą, ale nie wiem czy pomaga. Ja mam okropne bąble po ukąszeniach i swędzą strasznie. Jako dziecko pamiętam, ze rozdrapywałam do krwi a później męczyłam strupki przez kilka tygodni. Po niektórych miałam kilka miesięcy blizny. Teraz synowi smaruję fenistilem, ale gadzina też drapie ile wlezie... ----------- Platek, Skorpek i Hans Helmut Odpowiedz Link Zgłoś
karolina33.0 Re: czym smarować po komarach/mrówkach 15.07.09, 21:50 Polecam maść arnikową. Smaruję nią też siniaki na nóżkach mojej 2,5 córeczki i szybko znikają.Jest naprawdę dobra a przy tym niedroga. Odpowiedz Link Zgłoś
milenaherman Re: czym smarować po komarach/mrówkach 27.03.18, 21:08 zbliża się sezon kleszczowy i komary moja córka znowu będzie miała okropne bąble i nicc nie pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
barbarawitecka Re: czym smarować po komarach/mrówkach 27.03.18, 21:35 mam to samo i moja córeczka także miewa po ukaszeniach takie swedzace ogromne bable ktore rozdrapuje. u mnie fajnie sprawdziały się maście i balsamy na ukaszenia: głównie Mugga, Fenistil i niebieski Kailas. Żel z aloesu tez daje ulge. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: czym smarować po komarach/mrówkach 29.03.18, 14:04 przecieraj plastrem cebuli. Odpowiedz Link Zgłoś