moniq7 30.07.09, 20:10 synek ma skonczone 3 latka. szukam fajnych gier itp. napiszcie jakie wy macie i czy sie sprawdzaja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-ola Re: gry, ukladanki i inne -od 3 lat 30.07.09, 21:27 Rok temu założyłam podobny wątek Wszyscy polecali planszówkę grzybobranie, więc kupilismy i nie sprawdziło się, ale to może kwestia temperamentu dziecka. Gra polegała na tym, by się cieszyć, jak się natrafi na grzyby brązowe (jadalne), a smucić, jak na czerwone (muchomory), ale Antosiowi... bardziej się podobały czerwone Za to nie podobało mu się, jak ktoś inny zdobył grzyba. A siedzenie na pupie tyle czasu też w ogóle nie. Tak więc zarzuciliśmy planszówki po pierwszym nieudanym podejściu. Ale jestem ciekawa, co inni Ci odpiszą. Jak będzie brzmiało ciekawie, to może zrobię drugie podejście Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_i_dzieci Re: gry, ukladanki i inne -od 3 lat 30.07.09, 21:57 My mamy np. taka grę: www.kdc.pl/produkt/10640/50/10024875/Dwie-gry-planszowe-Rycerstwo--Piracki-skarb.html Bardzo się spodobała dzieciom (a Patryk charakterek ma raczej bojowy i grzybki pewnie też by wolał trujące ) Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: gry, ukladanki i inne -od 3 lat 30.07.09, 22:00 Moj mlody jak mial 3-lata to nadal kochal domino, choc zaczynal kombinowac, bo bylo duuuzo za latwe. Wtedy zaczal i nalad lubi grac w Jenge, to taka wieza z plaskich drewnianych klockow ukladanych na przemian po 3 w jedna i druga strone, trzeba wysunac klocek i polozyc go na szczycie tak, zeby wszystkiego nie rozwalic. Nie kazdy 3-latek juz sbie z tym da rade, ale warto sprobowac, dla motoryki super, poglowkowac tez trzeba, doroslym tez powinno przypasc do gustu, a jest naprawde kupa smiechu jak sie wszystko sypie.Wyglada to tak jak w linku, tylko nie wiem, gdzie mozna kupic w Polsce www.mastersgames.com/images/table/jenga.jpg Gry pamieciowki tez sa fajne, niby dla starszych dzieci, ale moj mlody gral w nie juz jako 2-latek, z tym, ze zaczelam np od 9 kartonikow i w miare, jak widzialam,z e sobie coraz lepiej radzil, to mu coraz wiecej dokladalam. Fajne tez sa zabawki, gdzie trzeba cos ukladac tak,z eby niczego nie zrzucic, jest sporo odmian, moj mlody ma wyspe z pingwinami, ale dla siostrzenca kupilismy Tygryska z Disneyowskiego puchatka, na ktorym trzeba wieszac rozne atrybuty, w pewnym momencie podskakuje i wszyscy maja radoche no, powiedzmy, bo dzieciaki sa rozne i do niektorych ZADNE gry nie przemawiaja U mojego, jak sobie przypomni o posiadaniu plasteliny reszta zabawek i gier moze nie istniec. Odpowiedz Link Zgłoś
alika77 Re: gry, ukladanki i inne -od 3 lat 31.07.09, 01:17 ja ostatnio odkryłam na szafie grę, którą dostałam jak młoda była zupełnie młoda i całkiem o niej zapomniałam: www.mamanazakupach.pl/index.php? option=com_content&view=article&id=2065&Itemid= gra okazała się sporym hitem, córka co prawda nie przepada za układaniem na czas, poza tym uważam, że czasu jest trochę za mało, ale za to ma wielką frajdę z układania różnych twarzy klauna, a na koniec włącza zegar i ma radochę, jak wszystko z niego spada nie sprawdziły się gry gdzie trzeba długo siedzieć na pupie i rzucać w kółko kostką czyli tęcza, grzybobranie itp. W najbliższym czasie planuję jej kupić www.misiowapolana.pl/index.php? p=productsMore&iProduct=400&sName=gra-magic-pen-junior-trefl lub www.urwis.pl/sklep/z22072-tomy-nie-budzcie-taty.html , myślę, że się sprawdzą Odpowiedz Link Zgłoś
alika77 Re: linki niestety nie dzialaja 31.07.09, 12:50 1. mr clown 2. magic pen junior 3. nie budźcie taty na stronie www.urwis.pl jest bardzo duży wybór gier, również dla maluchów, w dziale gry dla dzieci i rodzinne Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_i_dzieci Re: gry, ukladanki i inne -od 3 lat 31.07.09, 17:33 My jeszcze w "super farmera" grywamy,ale to wymaga dużego wkładu rodziców (lub starszego rodzeństwa) Odpowiedz Link Zgłoś