ppolaa 30.08.09, 11:02 Dziewczyny mam pytanie czy któraś pasteryzowała zupy? nie chodzi mi o zamrażanie. jadę z dwójką dzieci nad morze (3 latka i 10 m-cy)-ogólnie są niejadkami i zastanawiam się czy mogę ugotować kilka zup i je zapasteryzować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krztyna Re: pasteryzacja 30.08.09, 22:09 Ja pasteryzuję, ale dla pewności i tak przechowuję w lodówce. Wyjeżdżając kiedyś na wakacje bez szans na wykwintne gotowanie i przechowywanie w lodówce, zawekowałam dla siebie i męża sporo porcji mięsnych. Przez 2 tygodnie upałów zepsuł się tylko jeden słoik a to dlatego, ze się nie zassał. Zatem ufam metodzie, choć dziecku gotuję na 3-5 dni naprzód max. ----------- Platek, Skorpek i Hans Helmut Odpowiedz Link Zgłoś
marisell Re: pasteryzacja 30.08.09, 22:51 Ja miałam ten sam problem. Nauczyłam się wekować i żaden słoik się nie zepsuł. Trzymałam je jednak dla pewności w lodówce. Tak mi się spodobało, że "system wekowania" wdrożyłam w życie codzienne. Odpowiedz Link Zgłoś