Dodaj do ulubionych

Pomysly na dania do pasteryzacji

17.09.14, 14:01
Poniewaz w grudniu pojawi mi sie na swiecie nowy mlody obywatel, a z racji miejsca zamieszkania pomocy w domu nie bede miala prawie zadnej, i co gorsza - zamrazarka moja nie pomiesci prawie nic, postanowilam zabrac sie za gotowanie i wekowanie na zapas.

Nie znam sie na wekowaniu. Wstepne przewertowanie wyszukiwarki nauczylo mnie tyle, ze wekowac mozna leczo i bigos, ale a) nie wolno wekowac miesa, b) wolno wekowac mieso, c) nie wolno wekowac cebuli, d) wolno wekowac cebule...

Jak to jest? Co mozna, czego nie mozna? I jak to zrobic najbezpieczniej?

Jakie inne dania (chodzi mi o tresciwe posilki, typu pulpety, gulasze, zupy, sosy do kasz i makaronow) mozna wekowac? Lubie gotowac i na razie mam na to czas, wiec chetnie pobawie sie w robienie duzych zapasow.

Wszystkie pomysly, linki, przepisy i rady bardzo mile widziane.

Z gory dziekuje!
Obserwuj wątek
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka