karin5 Re: Szpital na SOLCU? 06.01.04, 14:39 Przepraszam za pierwszego posta, jestem za szybka. Mam pytanie do wszystkich emamuś z Wawy i okolic, czy któraś z Was rodziła w szpitalu na Solcu? Jak tam jest? Bardzo chcę rodzić z mężem i na Solcu ta impreza podobno nic nie kosztuje. Zastanawia mnie tylko jedno jak będziemy traktowani jeśli będziemy bez swojej położnej? Może któraś emama rodziła w tym szpitalu bez wybranej położnej. Dziewczyny pomóżcie mi, bo nie wiem na co się zdecydować, czy rodzić na Solcu, czy jednak wysupłać pieniądze na inny szpital. POZDOWIENIA Odpowiedz Link Zgłoś
domjcent Re: Szpital na SOLCU? 07.01.04, 13:45 Witam!!! Ja rodziłam w czerwcu 2003, na Solcu, bez opłaconej położnej i było w porządku. Traktują wszystkich na równo. Podobał mi się ten szpital, położne są ok. Polecam Ci ten szpital. Pozdrowienia, mama 6-miesięcznej Julki Odpowiedz Link Zgłoś
pysia-aga Re: Szpital na SOLCU? 06.01.04, 20:24 hej, zajrzyj na podforum "Szpitale" - tam znajdziesz mnóóóóóstwo opinii na temat Solca i innych szpitali. Pozdrawiam! A przy okazji - półtora roku temu rodziłam na Solcu - jak ja kocham ten szpital )))) Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: Szpital na SOLCU? 07.01.04, 07:27 Ja rodziłam na Solcu. Nie zaglądam na tamto forum, więc nie wiem, jak inne opinie. Ja byłam bardzo zadowolona ale rzeczywiście miałam własną położną. Cóż z tego- własna położna, własny pokój, dobra opieka medyczna, opłacone pielęgniarki- skoro poród był piekielnie trudny i wspominam go- mimo życzliwości personelu i dobrych warunków- jak traumę nie do zapomnienia. Pamiętam jeszcze, że w tym czasie rodziły jakieś panienki z marginesu- wulgarnym rozmowom i przekleństwom nie bylo końca! Odpowiedz Link Zgłoś
dorisk Re: Szpital na SOLCU? 07.01.04, 14:22 witam, moja znajoma jz dwa razy rodziła na Solcu, bardzo zadowolona i bez opłaconej położnej. Z tego co słyszałam to jeden z najlepszych 3 szpitali do rodzenia w w-wie (jest jeszcze na Karowej i św. Zofii) Odpowiedz Link Zgłoś
anyaa Re: Szpital na SOLCU? 07.01.04, 22:30 Nie polecam! Rzeczywiście, opieka super, sympatyczne położne, kameralnie... Ale najważniejsi sa dobrzy lekarze - fachowcy. A tych na Solcu niestety brakuje. Potwierdziła to moja kolezanka, która skończyła medycynę i miała praktyki w paru szpitalach położniczych, również tam. Niestety, nie wiedzialam o tym dwa lata temu, rodząc pierwsze dziecko. Przez nieuwagę i ignorancję lekarza odbierającego poród mój synek był niedotleniony. Tylko interwencji położnej zawdzieczam, że nie było jeszce gorzej. Ale i tak jest bardzo wiotki i mocno opóźniony w rozwoju zarówno psychicznym, jak i fizycznym I tak juz pewnie zostanie... Młodsza córeczkę urodziłam na Karowej. Szpital kombinat, tłok, niezyczliwy personel (z pewnymi wyjatkami). Ale wiedziałam, ze gdyby dzialo sie coś zlego, na pewno maleństwo bedzie pod dobrą opieką. Po prostu musisz rozważyć, co jest dla ciebie priorytetem przy wyborze szpitala. Dla mnie w tym wypadku "najlepszy" znaczy najbezpieczniejszy, niekoniecznie: najładniejszy. Pozdrawiam, Ania mama Michasia i Weroniki Odpowiedz Link Zgłoś
anyaa Re: Szpital na SOLCU? 07.01.04, 22:32 Nie polecam! Rzeczywiście, opieka super, sympatyczne położne, kameralnie... Ale najważniejsi sa dobrzy lekarze - fachowcy. A tych na Solcu niestety brakuje. Potwierdziła to moja kolezanka, która skończyła medycynę i miała praktyki w paru szpitalach położniczych, również tam. Niestety, nie wiedzialam o tym dwa lata temu, rodząc pierwsze dziecko. Przez nieuwagę i ignorancję lekarza odbierającego poród mój synek był niedotleniony. Tylko interwencji położnej zawdzieczam, że nie było jeszce gorzej. Ale i tak jest bardzo wiotki i mocno opóźniony w rozwoju zarówno psychicznym, jak i fizycznym I tak juz pewnie zostanie... Młodszą córeczkę urodziłam na Karowej. Szpital kombinat, tłok, niezyczliwy personel (z pewnymi wyjatkami). Ale wiedziałam, ze gdyby dzialo sie coś zlego, na pewno maleństwo bedzie pod dobrą opieką. Po prostu musisz rozważyć, co jest dla ciebie priorytetem przy wyborze szpitala. Dla mnie w tym wypadku "najlepszy" znaczy najbezpieczniejszy, niekoniecznie: najładniejszy. Pozdrawiam, Ania mama Michasia i Weroniki Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: Szpital na SOLCU? 08.01.04, 08:12 Jeszcze raz weszłam tu, by zgodzić się z tym, co napisała anyaa. Nawet tamtejsze położne zgadzają się z tym (po cichu). Ja sama w tym względzie też nie mam dobrych doświadczeń. Odpowiedz Link Zgłoś