Dodaj do ulubionych

Iberostar kos bay view

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 18:40
szukam informacji dotyczących hotelu iberostar kos bay view na wyspie
kos.Chodzi mi o okolicę, wyżywienie w hotelu( jakie alkohole są w all
inclusive)itd.
Obserwuj wątek
    • molo000 Re: Iberostar kos bay view 08.06.05, 14:45
      kasia, wejdż na forum Grecja i Cypr, widziałam tam sporo informacji na temat
      tego hotelu. Nie byłam wprawdzie w tym hotelu, o którym piszesz, ale juz
      bywałam w Iberostarach i są super.
      molo
    • grazka15 Re: Iberostar kos bay view 09.06.05, 09:12
      Kasia byłam w tym hotelu. Opisałam go w Grecja-hotele. Wklejam Ci ten opis.
      Jeżeli masz jakieś pytanie chętnie odpowiem.

Lokalna kategoria hotelu de lux, wg NEC 4N+. Hotel można obejrzeć na stronie
      www.iberostar.com. Można odbyć tam wirtualną podróż po całym kompleksie. W
      rzeczywistości wygląda lepiej.
      Jest tylko jedna niezgodność. W katalogu napisane jest, że na jego terenie
      są dwa baseny. Jest tylko jeden, ze zjeżdżalnią dla dzieci i oddzielny
      brodzik dla nich. Drugi basen (a nawet trzeci) jest, ale obok w hotelu
      Kipriotis Panorama, ale to przecież nie o ten chodzi. Co ciekawe ten drugi
      basen wymieniony jest też na stronie sieci Iberostar. Można oczywiście
      korzystać ze wszystkich basenów na terenie kompleksu i pozostałych
      udogodnień. Można też zjeść kolację w hotelu Panorama lub Hippocrates po
      uprzednim zgłoszeniu w recepcji, ale napoje do kolacji płatne dodatkowo, bo
      tam nie ma wersji all inclusive. Poza tym basenem reszta opisu w katalogu się
      zgadza z rzeczywistością. Apartamenty/studia są ładne z dużym balkonem, meble
      nowiutkie jeszcze nie wyeksploatowane, łazienka nieduża, ale elegancka. W
      sypialni płatny sejf na klucz.
      Ja mieszkałam w apartamencie w ostatnim budynku (tzn. na samej górze), z
      którego był najlepszy widok na morze i wybrzeże tureckie i najciszej, bo z
      dala od basenu, ale też najdłuższa do niego droga (nie jest to jakaś straszna
      góra). W budynku obok mieszkała rodzina z trójką małych dzieci (7, 4 i 2
      latkiem) i nie stanowiło to dla nich problemu. Balkony we wszystkich pokojach
      są od strony morza, tylko że pokoje na parterze w budynkach położonych niżej
      nie mają widoku na morze, ale na basen. W budynku, w którym jest restauracja
      jest chyba tylko jedno piętro z apartamentami i tylko nad częścią. Ale nie
      wydaje mi się, żeby mieszkanie tam było uciążliwe. Ośrodek jest nowy, okna
      szczelne, a raczej je się zamyka ze względu na klimatyzację, więc hałasy nie
      są słyszalne. Klimatyzacja bardzo cichutka. Różne imprezki odbywały się
      codziennie wieczorem. O animacjach wieczornych niewiele mogę powiedzieć, bo w
      nich nie uczestniczyłam. Obok restauracji jest tablica z informacją co odbywa
      się danego dnia. Z tego co zauważyłam to codziennie coś się przy amfiteatrze
      działo. Animacje dla dzieci odbywały się w języku niemieckim. Animatorzy są z
      Neckermanna. Dziewczyny dwoją i się troją, aby dzieci zabawić. Odbywały się
      też jakieś wycieczki dla dzieci. Widziałam wracająca grupę dzieci z
      opiekunkami. Najmłodsze pojechały z mamami. Ale szczegółów nie znam. Z Polski
      oprócz nas w tym terminie była tylko jedna rodzina (ta z trójką dzieci) W
      ogóle cały ośrodek to goście głównie z NEC, większość Niemców, sporo też
      Anglików i trochę Holendrów. W aneksach kuchennych nie ma żadnych naczyń
      (oprócz szklanek), ale inne naczynia są dostępne po uprzednim zgłoszeniu w
      recepcji.
      Hotel polecany jest dla rodzin z dziećmi i słusznie, dzieci nie mają tam
      czasu na nudę. Jest tam mnóstwo animatorów, którzy zabawiają dzieci przez
      cały dzień. Do dyspozycji jest też w sąsiednim hotelu sala zabaw. Rodzin z
      dziećmi jest tam bardzo dużo, więc nie jest to ośrodek dla ludzi szukających
      spokoju (dzieci, jak wiadomo "trochę" hałasują). Jedzenie dobre, dużo i
      często. Alkohole lokalne, ale spory wybór. Do obiadu i kolacji wino i piwo. Z
      alkoholi międzynarodowych była whisky Black&White i jeszcze jakaś, ale nie
      pamiętam. W tym roku został otwarty nowy hotel w komleksie - Iberostar Maris
      i ten jest położony najbliżej plaży i ma wydzieloną część z bezpłatnymi
      leżakami. W ubiegłym roku był w budowie. Położony jest chyba najkorzystniej
      ze wszystkich czterech hoteli w komleksie. Gdybym w tym roku pojechała to
      wybrałabym właśnie ten. Chociaż z niego nie ma takiego widoku na Turcję jak z
      Kos Bay View, ale ma własną plażę z bezpłatnymi leżakami i bar. Do plaży z
      hotelu KosBV jest chyba tak jak podaje katalog około 500 m. Schodzi się łatwo
      (można też zjechać, pomiędzy hotelami kursuje firmowy busik) wchodzi trochę
      gorzej. Plaża w tej części wyspy jest żwirowa, piaszczysta jest w zachodniej
      części wyspy (nie taka jak na Karaibach) ale tam bardziej wieje. Do miasta
      Kos można dojść bardzo wolnym spacerkiem w 30-40 minut wzdłuż wybrzeża (jest
      droga dla pieszych i rowerów) lub podjechać lokalnym autobusem.
      Pamiętam jeszcze, że cena za tygodniowy pobyt ( w tym samym terminie)w Kos
      Bay View w Neckermannie była niższa o około 900 zł od osoby niż w niedawno
      upadłym biurze El Greco.
      Grażka

• kingawoc Re: Iberostar kos bay view 19.11.05, 01:09
        > Jest tylko jedna niezgodność. W katalogu napisane jest, że na jego terenie
        > są dwa baseny. Jest tylko jeden, ze zjeżdżalnią dla dzieci i oddzielny
        > brodzik dla nich. Drugi basen (a nawet trzeci) jest, ale obok w hotelu
        > Kipriotis Panorama, ale to przecież nie o ten chodzi.

Nie ma niezgodnosci. Sa 2 baseny. Ten ze zjezdzalniami i drugi wyzej przy
        kortach tenisowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka