moni4444 26.09.09, 11:14 Dzis sie wybieram z corka 14 letnia,czy ktoras juz byla,,,jestem przerazona jak ogladnelam na youtoube zwiastuna,,, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatrycze123 Re: Bylyscie na filmie Galerianki,) 26.09.09, 11:58 Byłam kilka dni temu, na pokazie przedpremierowym, mnie w ogóle nie ruszył, choć rzeczywiście zwiastun dobrze oddaje klimat filmu. W istnienie galerianek nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
moni4444 Re: Bylyscie na filmie Galerianki,) 26.09.09, 12:21 Nio to lepiej uwierz,moja cora mi opowiadala ze jej szkoly niektore tak robia tj prawda,matko swiat sie wywraca,,, Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Bylyscie na filmie Galerianki,) 26.09.09, 12:40 zapraszam do Arkadii Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Bylyscie na filmie Galerianki,) 26.09.09, 13:14 Bywam w Arkadii regularnie - widze tam dziewczyny, ale nigdy "galerianek" nie widzialam. Nie kazda malolata w kozaczkach to k... Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: Bylyscie na filmie Galerianki,) 26.09.09, 13:28 verdana napisała: > Bywam w Arkadii regularnie - widze tam dziewczyny, ale > nigdy "galerianek" nie widzialam. hmm, one nie mają na plecach napisu "galerianka". Ciebie też raczej nie zaczepią. Chyba, że prowadziłaś długie i wnikliwe obserwacje. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Bylyscie na filmie Galerianki,) 26.09.09, 13:50 Teraz każda nastolata trochę bardziej zrobiona będzie "galerianka"? Już wyobrażam sobie jakie teraz mają schizy takie mamy których córki regularnie odwiedzają galerie handlowe. Obudźcie się kobiety, prostytucja nieletnich zawsze istniała. Odpowiedz Link Zgłoś
moni4444 Re: Bylyscie na filmie Galerianki,) 26.09.09, 14:09 Jak mozna pozwalac tak sie tapetowac malolacie,ja mialam 14 lat ale nie wygladalam jak pajac,czy te matki sa slepe same lansuja swoje cory na wyglad k,,,na wszystko jest czas,moj M nie pozwala kategorycznie naszej niuni 14 malowac sie,wielkie NIE Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Bylyscie na filmie Galerianki,) 26.09.09, 14:56 Cóż, nie wymalowana 14-latka tez może się puszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Bylyscie na filmie Galerianki,) 26.09.09, 14:56 14 latka to już raczej nie mała niunia ale faktycznie na pełny makijaż jeszcze za wcześnie, powinien wystarczyć błyszczyk naturalny i od wielkiego dzwonu tusz do rzęs. Moja ma 16 lat a za kilka mieś. skończy 17, maluje się tak jak jej wszystkie koleżanki ja tylko pilnuję żeby nie było za mocno. W tym wieku im makijaż bardziej widoczny tym lepszyz wiekiem nabędzie wiedzy że najlepszy jest ten najmniej widoczny Córka jest ładna i zgrabna, ubiera się wedle przykazań mody(nic na to nie poradzę większość nastolatków tak robi)i lubi chodzić po galeriach handlowych, do Arkadii też jeździ Śpię spokojnie i nie mam głupich skojarzeń Odpowiedz Link Zgłoś
avvg Re: Bylyscie na filmie Galerianki,) 26.09.09, 20:48 Ja się kiedyś wymalowałam kosmetykami mojej matki w wieku lat 14, przed wyjściem z psem Mamy trochę inny typ - ona jest brunetką z brzoskwiniową karnacją, ja w kierunku białej porcelany, więc musiało to wyglądać dość żałośnie. "Wymalowałaś się?" "Nieeee" "No przecież widzę, zmyj to, bo wyglądasz jak lafirynda". Następnego dnia wzięła mnie do sklepu i razem dobrałyśmy cały zestaw kosmetyków, którymi mogłam się paćkać - warunek - do szkoły na oczy co najwyżej szara kreska i tusz. Pamiętam też, jak w ósmej klasie wychowawczyni (do dzisiaj jeden z moich wzorów elegancji) zobaczyła kolorowy lakier na paznkociach którejś koleżanki - obleciała wszystkie ławki, a poddawszy całą klasę kontroli usiadła z ciężkim westchnieniem na krześle i westchnęła "Czy wy nie rozumiecie, że paznokieć, żeby był pomalowany, musi być zadbany?". Ale zakazów w szkole nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
kunegunda32 Re: Bylyscie na filmie Galerianki,) 26.09.09, 14:57 Nie każda, ale z tego co ja wiem one faktycznie istnieją, oświeciła mnie w tym temacie moja 13 bratanica. Są jeszcze tzw. blachary. Te z kolei lecą na samochody. Podobno koleś bez dobrego samochodu nie ma szans na umówienie się z blacharą. Jak to wszystko usłyszałam to ciągnęłam za sobą szczękę. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Bylyscie na filmie Galerianki,) 26.09.09, 20:03 W istnienie galerianek nie wi > erzę. Możesz nie wierzyć, one i bez tego mają się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Bylyscie na filmie Galerianki,) 26.09.09, 18:12 A może skupcie się kto korzysta z tych usług...Kto wie,może i Wasze Misiaczki . Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Ty tam na żołdzie Gazety 26.09.09, 20:12 Widzę, ze Ci poziom podskoczył - zmienili najemnika? Odpowiedz Link Zgłoś
moni4444 Re: Bylyscie na filmie Galerianki,) 26.09.09, 20:35 Byłam,oglądnełam z córa i jej koleżanką,jestem w jeban,,,,,szoku i one tez,obrzydliwy był 1 pedryl,okropny,film mną poruszył,aż musze napić sie wina Bianco z Biedronki mniammmmm,pozdro,aaaa,polecam warty oglllądnięcia,,,,)))) Odpowiedz Link Zgłoś
moni4444 Re: Bylyscie na filmie Galerianki,) 26.09.09, 20:37 Aaaa zapomniałam jeśli chodzi o to kto korzysta to według mnie pedofile,a pedofil niemusi miec przeciez 50lat,bleeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
m.nikla Re: Bylyscie na filmie Galerianki,) 26.09.09, 20:42 Poszłam ,zobaczyłam, zapomniałam...nic specjalnego-oprócz tekstów tych małolat źle się konczy oczywiscie-ku przestrodze... Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Bylyscie na filmie Galerianki,) 27.09.09, 16:55 Dokładnie o tym samym myslałam. Ktos tym małolatom płaci i nie sa to rówieśnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Bylyscie na filmie Galerianki,) 26.09.09, 20:52 Nie byłam, ale się wybieram. W samo zjawisko galerianek wierzę - prostytucja nieletnich to nie jest jakaś wielka nowość. Odpowiedz Link Zgłoś
baabcia Re: Bylyscie na filmie Galerianki,) 26.09.09, 20:52 fajnie maja te które sobie ustalaja w co wierzyć a w co nie i juz jak się dziewczyna zaczyna malować to znaczy, ze kończy interesować sie tylko lalkami, jak się maluje troszke to pewnie oprócz lalek wchodza w grę koledzy rówieśnicy a jak idzie z tapetą na całosc to na pewno nie po to zeby ktos obcy pomyslal ze to skromna dziewczynka tylko chcąca isc na całość. Jesli mama wierzy że dziewczyna się postarza zeby wygladać inteligentniej to ich obu sprawa, czasem mamy szukaja zięcia i strasznie się cieszą jak nastolatka ma wzięcie ... Wiele lat temu widzialam jak panienka na przerwie wyskoczyła ze szkoły pod Pałac Kultury i tam na bazarze postanowiła za dzinsy zapłacić ... myslałm ze umrę z wrażenia i przerażenia - bałam się odwrócic - namawiała młodego faceta właściciela budy i tłumaczyła ze siadzie mu na kolana i załatwią to raz dwa - sprzedawcy z sasiednich bud śmiali sie przyzwyczajeni najwidocznej ... Mineło kilka ładnych lat od tamtego zdarzenia a ja mam dreszcze kiedy sobie to przypominam. Nie mam złudzeń, ze matki wiedza o pojawiających się nowych ciuchach perfumach i kasie i tak im wygodnie. Panienki robią konkursy po kóra przyjeżdża pod szkołe starszy dziany facet - dzieci to wszytsko wiedzą - obrzydliwość. W okolicy wszyscy wiedzą kóra panna stale kupuje karty do telefonu i to jeden z pierwszych znaków, ze ma kase i jest pod telefonem w duzym miescie moze mozna to ukryć - ale wiekszosc z nich sie nie kryje tylko się chwali. Te co maja więcej lat to zajmuja się sponsoringiem ... Mozna nie wierzyć tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 warto przeczytac 27.09.09, 16:48 film.onet.pl/0,0,1574408,1,596,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
kasia191273 Re: warto przeczytac 28.09.09, 20:22 film jest slaby o wiele lepszy z polskich 'Moja krew'- nie powala, ale fabula nawet wciagajaca Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: warto przeczytac 28.09.09, 22:17 Czy ja dobrze rozumiem, ze wg psychologa, co 5 gimnazjalistka jest k...? Przepraszam bardzo, ale żadne badania na to nie wskazują. Wierze, ze moze co piata nie jest dziewicą, a p. profesorowi uprawianie seksu pomylilo się z prostytucją. Odpowiedz Link Zgłoś