katarzyna780 16.10.09, 08:51 dziewczyny czy jest wsrod Was osoba ktora nie ma prawa jazdy i boi sie podjac wyzwania by je zdobyc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rybalon1 Re: prawo jazdy 16.10.09, 09:24 rób to prawko i się nie zastanawiaj ... to taka wygoda ja zrobiłam prawko jak miałam 19 lat, jezdziłam niewiele bo nie miałam własnego auta, potem woził mnie mąż i znów nie jeżdziłam ,razem jakieś 11 lat przerwy!!!! Jakieś 3 lata temu wsiadłam ponownie za kierownicę , bardzo się bałam bo minęły wieki już .Zawsze dobrze się czułam za kierownicą i chciałam jezdzić tylko po takim czasie znów się trochę bałam. Natomiast jak juz pojechałam pierwszy raz wiedziałam , że nie zrezygnuję z tego . I tak od trzech lat sobie pomykam autkiem sama i jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: prawo jazdy 16.10.09, 09:28 Na prawo jazdy zdecydowałam sie po 30. Żałuje że tak póxno. Odpowiedz Link Zgłoś
ipola Re: prawo jazdy 16.10.09, 09:34 Prawo jazdy zrobiłam wiele lat temu, ale ponieważ nie miałam swojego samochodu, nie jeździłam, właściwie wcale. Od przyszłego tygodnia idę na jazdy, żeby sobie przypomnieć, a właściwie to chyba na nowo nauczyć jeździć. Jestem zła na siebie, że pomimo posiadania prawa jazdy, nie jeżdżę samochodem. Wierz mi, bardzo się denerwuję przed tymi jazdami. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: prawo jazdy 16.10.09, 10:26 Desperacja to najlepsza motywacja Ja mam daleko do przedszkola, synek z wózeczka wyrósł, a o 6 rano nie bardzo ma ochotę biegać w deszcz i śnieżyce Zapisałam się na kurs, zrobiłam i właśnie zdałam na prawko, mam 33lata W każdym wieku warto, jeśli jest taka potrzeba powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: prawo jazdy 16.10.09, 10:55 Mam 35 lat i dopiero od miesiąca prawko ... dotychczas sądziłam, że się na kierowcę nie nadaję, że moje miasto jest zbyt trudne do jazdy, że nie ogarnę tych wszystkich rzeczy na raz (w sensie obsługi auta i uwagi na drodze) ... a jednak Na prawko zapisał mnie z partyzanta mąż i za drugim podejściem zdałam ... jestem szczęśliwa jak prosie w deszcz. Jeździć jeżdżę, choć na razie jeszcze w asyście męża. Moje osobiste autko może się zmaterializuje w styczniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kuksu22 Re: prawo jazdy 16.10.09, 10:55 Przyznam się, że ja... Nie zdałam za pierwszym razem więc stwierdziłam, że się nie nadaję. Teraz trudno uwierzyć w siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: prawo jazdy 16.10.09, 10:59 Ja! Samochód mnie przeraża. Mam zasadę, że z szacunku dla innych nie powinnam robić dwóch rzeczy: śpiewać i siadać za kółkiem. Ale podejrzewam, że się kiedyś przełamię. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: prawo jazdy 16.10.09, 14:19 Zrób sobie prawo jazdy tylko na samochód z automatyczną skrzynia biegów ( od jakiegoś czasu jest taka mozliwosć ). Wtedy masz trochę czynnosci mniej do wykonywania ( sprzęgło zmiana biegów ) i mozesz skoncentrować się tylko na drodze. Ja chociaż robiłam prawko normalnie daawno temu, to od ok 10 lat jeżdżę tylko automatem. I nie zamierzam wracac na manualna skrzynię. Za wygodnie mi Odpowiedz Link Zgłoś
zolza78 Re: prawo jazdy 16.10.09, 21:10 serio??? gdzie to znalazłaś? ja wprawdzie jeżdżę normalnym z manualna skrzynia, ale z czystej ciekawosci pytam Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: prawo jazdy 16.10.09, 21:16 Mąż mnie męczy, zebym zrobiła prawko, bo biedy wszędzie musi mnie wozic, ale ja uważam, ze nigdy się nie nauczę.Nie nadaję się i już. Odpowiedz Link Zgłoś
maurra Re: prawo jazdy na automat 16.10.09, 21:33 przepis pozwalający robić prawko tylko na automat istnieje od kilku lat. Kurs na automat jest ciut droższy ale łatwiej zdać. 80% wybierających prawko na automat to kobiety W prawie jazdy masz wtedy wbity dodatkowy kod informujący że możesz prowadzić tylko takie auto. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: prawo jazdy na automat 16.10.09, 21:43 Ale u nas w PL tak jest? może to jakieś rozwiązanie dla mnie )) Odpowiedz Link Zgłoś
maurra Re: prawo jazdy na automat 16.10.09, 21:52 więc w PL jak najbardziej: wiadomosci.polska.pl/gospodarka/article,Prawo,id,123184.htm tylko musisz poszukać ośrodka szkoleniowego dysponującego takim autem Odpowiedz Link Zgłoś
maurra Re: prawo jazdy na automat 16.10.09, 21:54 znaczy się nic nie musisz bo już prawko masz Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: prawo jazdy na automat 16.10.09, 21:53 Poszukaj w googlach. Nawet wiele szkół nauki jazdy ma kursy samochodami z automatem. Są tylko troche droższe, ale łatwiej zdać egzamin. Odpowiedz Link Zgłoś
pati9.78 Re: prawo jazdy 16.10.09, 11:48 Ja mam tak samo jak angazetka, choć nie sadzę bym się kiedykolwiek przemogła(choć już próbowałam i totalnie nie nadaję się do prowadzenia auta)Denerwuja mnie opinie,że każdy może prowadzić samochód. To tak jakby powiedzieć, że każdy może być strażakiem czy wykładowcą na uniwerku itp.Ja kompletnie nie mam predyspozycji do prowadzenai auta i nawet jakbym jakimś cudem zrobiła to byłabym zagrożeneim dla innych uczestników ruchu.Znam wiele kobiet podobnych do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasnova Re: prawo jazdy 16.10.09, 22:26 A ja znam równie wielu mężczyzn, którzy również nie mają takich predyspozycji... Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: prawo jazdy 16.10.09, 12:16 Nie mam prawa jazdy. I nie mam motywacji, by je zrobić. To znaczy jedyna rzecz, jaka mnie skłoni do pójścia na kurs, to wyrzuty ze strony męża. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: prawo jazdy 16.10.09, 14:22 Długo sie bałam Ale się przełamałam. 9 lat temu I poszło Odpowiedz Link Zgłoś
justinka_27 Re: prawo jazdy 17.10.09, 13:28 Ja Na zasadzie chciałabym, a boję się. No i ostatnio pod lekkim naciskiem obiecałam, że pójdę... myślałam kurcze, że za jakiś czas, a okazało się że tam gdzie chcę iść kurs akurat kilka dni wcześniej się zaczął. Poszłam na żywioł i sie dopisałam. Odpowiedz Link Zgłoś