Dodaj do ulubionych

do Kiranny

22.01.04, 16:04
Droga Kiranno,
juz od dluzszego czasu chce do Ciebie napisac i spytac o pewna sprawe
mianowicie wiem, ze mieszkasz obecnie w Turcji a Turcja slynie m.in. z
pieknych kozuchow. Bardzo mi sie marzy taki dlugi, obszerny, szyty z
rozmachem, czekoladowy kozuch. Powiedz mi, prosze ile takie cudo u Was
kosztuje- tak pi razy drzwi. Z gory serdecznie dziekuje za odpowiedz.

nena
Obserwuj wątek
    • kiranna Re: do Kiranny 24.01.04, 02:04
      Nena, niestety, skory i kozuszki to nie moja dzialka sad
      Predzej pomoge w turystyce, w miare mozliwosci, ale obecnych cen kozuszkow po
      prostu nie znam. Musialabym wybrac sie na Grand Bazaar, Laleli czy
      przynajmniej do dzielnicy producentow, zeby sie dowiedziec, a z niemowleciem
      raczej nie jest to w tej chwili realne - trzeba by chodzic od sklepu do sklepu
      i pytac, pytac, pytac, a wierz mi jest ich kilkadziesiat w jednej
      dzielnicy... I w dodatku ode mnie spory kawalek sad
      Ostatnio bylam tam jakies 2 lata temu i mierzylam bardzo ladny, raczej
      klasyczny kozuszek 3/4 za jakies 500$ w dobrym sklepie. Odjazdowe modele, ale
      tez krotsze byly za ok. 700$ wzwyz. Za dlugimi nie rozgladalam sie, wiec nie
      wiem ile mogly kosztowac. To byl poczatek sezonu, teraz sa przeceny i na pewno
      jest taniej, ale dokladnie ile, pojecia nie mam. Tak pi razy drzwi na moj nos
      to gdzies min. 400$, a w bardzo dobrym sklepie na pewno wiecej. Turcja zrobila
      sie bardzo droga, to juz nie te czasy co kiedys sad Podatki placimy juz chyba
      od wszystkiego, benzyna najdrozsza w Europie, jedzenie i telefony tez, wiec
      wszyscy odbijaja sobie na cenach sad

W centrach handlowych, gdzie robie zakupy sklepow z kozuchami nie ma, skory
      tez 3 na krzyz przy okazji w sklepie z butami sad
      W Istanbule zima jest dosc lagodna (oprocz tegorocznej, brr, rekord ostatnich
      30 lat!), wiec kozuchy raczej nie sa popularne, predzej te sztuczne, rowniez
      skory od kilku lat sa w nielasce, choc slyszalam, ze maja zrobic come back w
      najblizszym czasie. Nosi sie za to wszelkiego rodzaju sportowe kurtki,
      kurteczki, plaszcze puchowe, ortalionowe, itp. O, tutaj sluze aktualnymi
      cenami, bo akurat niedawno troche sobie pomierzylam te cuda smile)

pozdrawiamsmile
      Anka
      • nena5 Re: do Kiranny 25.01.04, 16:29
        Droga Aniu,
        serdecznie Ci dziekuje za odzew. Narobilas mi jeszcze wiekszego smaka na taki
        turecki kozuszek. Mowisz, ze odjazdowe modele? Ach, najchetniej to wsiadlabym
        w samolot i przyleciala po taki kozuszek, ale mam rowniez malutka corunie i
        taki wypad odpada. Poza tym boje sie atakow terrorystycznych. Powiedz mi,
        prosze jak to wyglada z twojego punktu widzenia? Czy mieszkajac w Istambule
        rowniez odczuwasz strach czy to media kreuja taka niebezpieczna atmosfere
        wokol Turcji?

A druga sprawa. Zastanawiam sie, czy taki przyjazd do Istambulu jest
        bezpieczny, chodzi o to, czy nie bylabym zaczepiana przez obcych. Bo Turcy to
        raczej tacy zaczepni sa.

Mowisz kurteczki sa na czasie. Ech, ja to wole klasyke. Nie ma jak piekny
        kozuch to jest dopiero klasa.

Coz pozostaje mi dalej marzyc i marznac w plaszczach. A Tobie jeszcze raz
        bardzo, bardzo dziekuje za odpowiedz i zycze zdrowka no i wspanialych, dlugich
        zakupow na tych wszystkich tureckich bazarach, jak znajdziesz czas oczywiscie.

Pozdrawiam

Zziebnieta(bo bez kozuszka) Nena

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka