sanna.i 07.01.10, 21:41 wiadomosci.onet.pl/2107287,12,oburzenie_po_skandalu_w_sprawie_szczepionek,item.html Jeśli temat już był,to sorry. Ale niedobrze się robi na myśl, ze nawet WHO ma w tyłku ludzkie zdrowie i życie.Liczy się tylko biznes. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzioreck Re: Wielki spisek? 07.01.10, 21:46 sanna.i napisała: Ale niedobrze się robi na myśl, ze nawet WHO ma > w tyłku ludzkie zdrowie i życie.Liczy się tylko biznes. Może się mylę, ale z tego, co obiło mi się o uszy, to WHO jest przynajmniej częściowo finansowana przez koncerny farmaceutyczne, więc co tu się dziwić Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Wielki spisek? 07.01.10, 22:05 Kiedyś w TVN-owskim "Teraz my" było bodajże o powiązaniach WHO i tych koncernów. Nie wiem, na ile to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Wielki spisek? 07.01.10, 21:53 chcialoby sie rzec- a nie mowilam. przetrwaja podejrzliwi... Odpowiedz Link Zgłoś
i_love_my_babies Re: Wielki spisek? 07.01.10, 22:02 od razu wiedziałam, że to jeden wielki pic na wodę chociażby fakt, że szczepionki nie można było kupić w aptece, czyli grubymi nićmi szyte Odpowiedz Link Zgłoś
funky_mamma Re: Wielki spisek? 07.01.10, 22:34 Na strachu najlepiej się zarabia - aż gęsia skórka mi się robi jak sobie pomyślę, że jako ciężarna miałabym się zaszczepić w pierwszej kolejności - pod warunkiem, że udało by się mnie do tego zmusić, bo ja wyjątkowo podejrzliwy człowiek jestem Odpowiedz Link Zgłoś
margie88 Re: Wielki spisek? 07.01.10, 22:50 Ale w jakim celu ma być wszczęte to dochodzenie? Dla każdej średnio rozgarniętej osoby jest oczywiste, że koncerny naciskały, po jaką cholerę to badać? Taka ich rola, że naciskają, bo mają w tym ciężkie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Wielki spisek? 08.01.10, 12:43 No ale ktoś się pod tymi naciskami ugiął. Chcą zbadać, jaki miał w tym interes, bo nie sądzisz chyba, że zrobił to za darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
nikki30 Re: Wielki spisek? 08.01.10, 12:47 Chcą przede wszystkim sprawdzić dlaczego przy takiej śmiertelności-nie wyższej niż przy grypie sezonowej- ogłoszono od razu pandemię. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Wielki spisek? 07.01.10, 23:59 a u nas w szkolach nadal delikatny ale wprawdzie nacisk, zeby dzieci zdrowe szczepic. Miesiac temu dostalam ksero z informacja na temat szczepien a dzis pani w przedszkolu mi wreczyla formularzm na ktorym musze sie opowiedziec, czy zamierzam szczepic czy nie. Szczepionka focetria czy cos takiego. Chca ulatwic dystrybucje i wrecz masowo szczepic w szkolach. wkurzylo mnie to troche, takie nachalne i namolne wciskanie, to przeciez sprawa lekarza dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 a jak pisalam w watkach panicznych nt szczepien 08.01.10, 10:50 na AH!N! ze to jedna wielka lipa to sie ze mnei fajnie debila i oszoloma robilo - pozdrawiam mundre nawolujace do szczepien proponuje rozejrzec sie w okolo bo taka sama kupa jest nie tylko w kwestii przmeyslu farmaceutycznego ale co ja tam wiem - cale stado sie ze mnei smieje Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: a jak pisalam w watkach panicznych nt szczepi 08.01.10, 10:54 > na AH!N! ze to jedna wielka lipa to sie ze mnei fajnie debila i oszoloma robilo Nie tylko z Ciebie, rozłożone było na nas wielu Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: a jak pisalam w watkach panicznych nt szczepi 08.01.10, 11:12 wiesz figrut, ja twierdze ze strach nie jest najlepszym doradca - ba w niektorych sytuacjach staje sie elementem manipulacji masami ludzi jak slyszalam te straszliw ewiesci z ukrainy wyglaszane tutaj w polsce o setkach trupow i inne takie to mi sie smiac chcialo, bo mamy znajomych ukraincow ktorzy akurat w tamtym czasie jezdzili do kijowa i spowrotem i jakos nikt zarazy na taka skale nie uwidzial tam ale co nas nastraszyli to nasze ja do teorii spiskowych podchodze ogolnie z pewna doza sceptycyzmu, ale to co sie dzieje naokolo przypomina niestety sytuacje kiedy czlowiek przeciera oczy ze zdumienia mowiac sobei w mysli "to nie moze byc prawda" bo okazuje sie ze tak naprawde wszedzie liczy sie tylko pieniadz a ludzi jest za duzo i trzeba zredukowac ich ilosc, zrobic to w tkai sposob aby nie protestowali - stad np fluor podawany dzieciom w przedszkolach fluoryzacja w szkolach fluorek sodu w pastach do zebow - chemiczna lobotomia metoda stosowana z powodzneiem przez hitlera w obozach i w sowieckich lagrach - aby nikt sie nie burzyl... szczepionki to tez odrebna sprawa jedzenie ladowane syfem zasadniczo jak sie na to spojrzy to strach ogarnia, niektorzy wola nie widziec, mysle ze widzenie to obowiazek wobec naszych dzieci, aby nie byly wyrobnikami elit, aby byly zdrowe i wolne osmieszanie to pierwsza linia obrony zdyskredytowanie wroga tez metoda manipulacji ale ten sie smieje kto sie smieje ostatni chociaz czasem jest to smiech przez lzy tych kilkudziesieciu ofiar szczepienia na paniczna pandemiczna odmiane wirusa swinskiej grypy mozna bylo uniknac gdzybysmy nei dawali sie dymac bandzie idiotow nastawionych na kase... Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Wielki spisek? 08.01.10, 12:56 Cóż za niezwykle błyskotliwa wypowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Wielki spisek? 08.01.10, 17:46 To nie był komentarz do Twojego postu, tylko do odkrywczych wniosków Rady Europy ;p Wyraziłam się nieprecyzyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
notting_hill Re: Wielki spisek? 08.01.10, 10:59 No i proszę, nasza pani minister poszła "pod prąd" i miała rację, a ile psów na niej wieszano... Łącznie z RO. Doniesienie do prokuratury złożył... Chociaż opinia społeczna była w większości po jej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Wielki spisek? 08.01.10, 11:13 Wygladajmy teraz tylko myelegans, zaraz tu przybiegnie i znowu bedzie nas straszyc a takze po raz kolejny bedzie raczyc swoja trauma po przejsciu swiniaka. A w temacie- no zadne odkrycie. Juz od dluzszego czasu wiadomo przeciez ze ah1n1 jest laboratoryjnie wyprodukowanym wirusem i wypuszczonym na nas zeby nas jak bydlo zagonic do szczepien. Myslalam, ze wszyscy o tym wiedza? Powiem wiecej, ludzie grzebiacy w temacie twierdza, ze po swiniaku beda nastepne, bardziej zjadliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Wielki spisek? 08.01.10, 11:22 vibe-b napisała: > Wygladajmy teraz tylko myelegans, zaraz tu przybiegnie i znowu > bedzie nas straszyc a takze po raz kolejny bedzie raczyc swoja > trauma po przejsciu swiniaka. > > A w temacie- no zadne odkrycie. Juz od dluzszego czasu wiadomo > przeciez ze ah1n1 jest laboratoryjnie wyprodukowanym wirusem i > wypuszczonym na nas zeby nas jak bydlo zagonic do szczepien. > Myslalam, ze wszyscy o tym wiedza? > Powiem wiecej, ludzie grzebiacy w temacie twierdza, ze po swiniaku > beda nastepne, bardziej zjadliwe. vibe lubie cie wiesz tez czytalam ze swiniak to tylko sprawdzian tego jak sie "bydlo" zachowa Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Wielki spisek? 08.01.10, 11:52 mi też przypomina się dyskusja na e-mamie i te posty wieszczące śmierć milionów duszyczek z winy pani Kopacz... ciśnie sie teraz na usta ironiczne he he... Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Wielki spisek? 08.01.10, 12:06 > ciśnie sie teraz na usta ironiczne he he... Raczej można się podłamać jak wielu ludzi liczy tylko i wyłącznie na uczciwość innych, wierząc im bezkrytycznie,nie patrząc na ich pobudki finansowe, nie domagając się żadnych dowodów, żadnych badań. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Wielki spisek? 08.01.10, 12:13 jak wyzej napisalam to taki "smiech przez lzy" ale ja wierze w teorie lawiny, odkad sa na swiecie ludzie zbierajacy swoje sily aby narobic nam jak najwiekszego syfu, odtad sa ludzie ktorzy sobei doskonale z tego zdaja sprawe i chca temu przeciwdzialac i jest ich coraz wiecej i sa wsrod nich coraz wieksze autorytety (jesli chodzi o mnie to zauwazam to lokalnie - ludzie swiatli z glowa na karku ktorych zawsze podziwialam sklaniaja sie ku temu ze raczje ktos nas tu robi w przyslowiowe bambuko i to wielotorowo) to daje nadzieje - nie jestesmy sami Odpowiedz Link Zgłoś
nikki30 Re: Wielki spisek? 08.01.10, 12:18 Co więcej szykują już kolejną epidemię! www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/spoleczenstwo/polska-szykuje-sie-na-atak-wirusa-zachodniego-nilu,49455,1 Powiem Wam że jedna z firm farmaceutycznych z którą mam kontakt zawodowy nie miała tak dobrego roku od lat! Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Wielki spisek? 08.01.10, 12:26 No ale chyba nie na szczepionkach ten biznes jej tak wyszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
nikki30 Re: Wielki spisek? 08.01.10, 12:32 Dorek oczywiście, że na szczepionkach i tych sezonowych i tych pandemicznychPlus zysk na wszelkiej maści lekach przeciwgrypowych,specjalistycznych maseczkach.Panika zrobiła swoje... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: Wielki spisek? 08.01.10, 12:42 tak podejrzewałam od samego poczatku, całe szczescie ze nasz kraj ich nie zakupil Odpowiedz Link Zgłoś
nikki30 Re: Wielki spisek? 08.01.10, 12:46 Oczywiście dobrze, że nie zakupił bo poza wydaną kasą na zakup rząd musiałby jeszcze wydać sporo pieniędzy na ich przechowanie, a potem utylizację. Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Wielki spisek? 08.01.10, 12:57 Co za bzdura. 80% infekcji przebiega bezobjawowo, ale 35% jest smiertelnych. Znaczy przynajmniej 15% smiertelnych jest bezobjawowych. A tak w ogole wirus zachodniego Nilu jest obecny w USA od polowy lat 90-ych (przeniosl sie z migrujacym ptactwem ktore jest jego pierwszym zywicielem) i do tej pory jest niezle zbadany i rozpoznany. Kilkanascie przypadkow smiertelnych bylo, epidemii nie ma, opisywaly go gazety (fachowe i zwykle), krecono o nim programy edukacyjne. Wiec zadna spiskowa teoria tylko news sprzed 15 lat. W Europie dotad nie zagoscil (kwestia gatunkow migrujacych ptakow i tras ich przelotow) aczkolwiek wiadomo bylo od poczatku ze jest to kwestia czasu i - moze nie bezposrednia droga - ale w koncu do Europy dotrze. I co? I nic. Bedzie troche zakazen, wiekszosc niegroznych, pare bardzo ciezkich ktore prasa opisze - o czyms pisac musza. Tak jak pisza o meningokokach (zdecydowanie normalnie wystepujaca bakteria). Tylko gdzie w tym jakis spisek? Odpowiedz Link Zgłoś
nikki30 Re: Wielki spisek? 08.01.10, 15:20 maadzik3 napisała: Tylko gdzie w tym jakis spisek? No widzisz ty przeczytałaś i zrozumiałaś o co chodzi ale gro innych nie doczyta nie zrozumie wpadnie w panikę i pójdzie się zaszczepić nową szczepionką jeszcze w dodatku nie do końca skuteczną.Już wypowiadają się "specjaliści" o możliwej epidemii, a za pół roku się okaże, że będziemy mieć pandemięZnów trzeba jakoś zareklamować nowy wytwór jednego z koncernów. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 CBDU 08.01.10, 12:24 Przetrwają podejrzliwi, nieufni, pesymiści (to ja, to ja). Nie zaszczepiłam ani siebie ani dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: CBDU 08.01.10, 12:53 Część ludzi jakoś próbowała sprowadzić szczepionki na własną rękę. W każdym razie miałam ze 2 dni chwilową schizę, że dziecko w przedszkolu coś wyłapie a potem mi przeszło, z braku czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 [...] 08.01.10, 13:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: CBDU 08.01.10, 13:25 A moja córa z zawodów przywiozła....Kropka w kropkę jak świńska....Oj trzęsłam się.... Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: CBDU 08.01.10, 13:03 wiesz gryzelda swego czasu widzialam program w wiadomosciach o tym jak to ludzie masowo do czech jada sie szczepic i do niemiec, wrecz zachecano do tego typu zachowan Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: CBDU 08.01.10, 13:27 Tez taki miałam informację,ale nijak mi po drodze,moze dlatego,ze nie chciałam się szczepić? Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: CBDU 08.01.10, 13:54 ale jednak na terenach przygranicznych kto chcial to mial taka mozliwosc wiec to tak nie do konca ze polacy nie mieli wyboru i nie mogli Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: CBDU 08.01.10, 14:09 Wiem,ale jak odpisywałam triss to jakoś nie widział tej jej eskapady ku granicom w celu zaszczepienia Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: CBDU 08.01.10, 15:50 odnosnie eskapady tam byla pani z jakiejs korpo ktora pod niebiosa wyslawiala swoja wspaniala firme co zakupila wszystkim pracownikom szczepionki na nowego vira w czechach nic tylko pracowac tam hehe byly i inne kwiaty propagandowe w tym programie/relacji z terenow przygranicznych MASAKRA Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: CBDU 08.01.10, 17:26 > odnosnie eskapady tam byla pani z jakiejs korpo ktora pod niebiosa wyslawiala > swoja wspaniala firme co zakupila wszystkim pracownikom szczepionki na nowego > vira w czechach nic tylko pracowac tam hehe O tak ,pamiętam w wiadomościch chyba słyszałam Odpowiedz Link Zgłoś
havana28 Re: Wielki spisek? 08.01.10, 13:45 Przyłączam się ze swoim "a nie mówiłam"... Cala ta histeria była grubymi nićmi szyta. A z grypą jak z każdą inną chorobą - jakiś % zawsze ma pecha. Generalnie im mniej sztucznej ingerencji w organizm, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Wielki spisek? 08.01.10, 14:03 sluchajcie, a co pediatrzy waszych dzieci mowili na temat szczepien? Przeciez czlowiek nie szczepi siebie lub dziecka bez konsultacji, no chyba ze sam ma wiedze medyczna? We Wloszech byla i jest nagonka, zeby szczepic, jak wiadomo Wlosi mieli w dupie szczepienia, wiec teraz rozpuszczane sa wiesci, ze ze w przyszlym roku wirus wroci agresywniejszy i uderzy z wieksza moca. Ponoc wtedy bedzie dopiero pomor jak to bylo w przypadku jakies historycznej pandemii grypy sprzed paredziesieciu lat, ktora prawdziwe zniwo zebrala dopiero w kolejnym sezonie. No wiec co wasi lekarze mowia? Moj pediatra odradzal szczepienie. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Wielki spisek? 08.01.10, 17:45 Pytałam o konieczność szczepienia 3 pediatrów, jeden był za, jedna przeciw a jeden twierdził, że to zależy i w sumie można. Poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Wielki spisek? 08.01.10, 23:32 Nam zalecano sezonową a odradzano świńska. Na sezon ową zresztą szczepię i bez dyskutowania. W przyszłym roku bezwzględnie zaszczepię cała rodzinę szczepionką sezonową, która będzie już zawierać ah1n1. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 tak sie tylko zastanawiam 08.01.10, 15:51 kiedy dostaniemy przepakowane szczeponki na ah1n1 z niemiec i rozniastych okolicznych krajow jako np jesienne szczepienia na sezonowke polaczkom wszak wszystko mozna wcisnac - sprzedac Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: tak sie tylko zastanawiam 08.01.10, 17:37 elza78 napisała: > kiedy dostaniemy przepakowane szczeponki na ah1n1 z niemiec i rozniastych > okolicznych krajow jako np jesienne szczepienia na sezonowke > polaczkom wszak wszystko mozna wcisnac - sprzedac > dokładnie jakos beda sie musieli pozbyć szczepionek Odpowiedz Link Zgłoś
alexa0000 Re: Wielki spisek? 08.01.10, 18:15 Ja wlasnie walcze z masakryczna grypą.Jak nie zejde do poniedzialku, to sie wypowiem,kto mial racje Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Oczywiście 08.01.10, 19:28 wiecie kto to jest Wolfgang Wodarg i jaki ma styl pracy ? Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Oczywiście 08.01.10, 20:51 Już wiemy. www.bild.de/BILD/news/bild-english/world-news/2009/08/07/swine-flu-health-expert-warning/does-virus-vaccine-increase-risk-of-cancer.html Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: Oczywiście 08.01.10, 21:17 sanna.i napisała: > Już wiemy. > www.bild.de/BILD/news/bild-english/world-news/2009/08/07/swine-flu-health-expert-warning/does-virus-vaccine-increase-risk-of-cancer.html Gdzieś czytałam, że Wodarg twierdzi, iż posiada dowody na tą swoją "rakowo-szczepionkową" teorię. Tylko nikt nie wie, czemu nie chce ich pokazać Dziwnie skojarzył mi się z naszą rodzimą prof. Majewską. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 08.01.10, 21:40 A ja wróciłam kilka dni temu ze Stanów, gdzie zaszczepiliśmy się cała rodziną. Mnie do świadomości bardziej przemawiaja te liczne zgony młodych ludzi i dzieci niż gadanie polityków. W zeszłym roku w czasie epidemii grypy w W-wie mój syn wylądował w szpitalu. Modliłam się wtedy o jego zdrowie i o to, żeby trzeci antybiotyk zadziałał. Mieliśmy wycięte z życiorysu 5 tygodni. W tym roku zaszczepiłam na sezonową i 2 tygodnie temu na świńską. Ja nie wierzę w teorie spiskowe. Wierzę mikrobiologom, bo oni się na tym najlepiej znają. Sezon grypowy jeszcze przed nami a mamy już w powietrzu 2 grypy i służbę zdrowia rodem z trzeciego świata. Nie byłoby mi do śmiechu gdybym nie się nie zaszczepiła. Zresztą cały czas nie ma się z czego śmiać, bo to dopiero początek a nie koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Oczywiście 08.01.10, 21:42 > Ja nie wierzę w teorie spiskowe. Wierzę mikrobiologom, bo oni się na > tym najlepiej znają. Bo jesteś jak cielę idące na rzeź. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 08.01.10, 21:48 rita75 napisała: > > Bo jesteś jak cielę idące na rzeź. No cóż. Z takim 'mundrym' tekstem trudno polemizować. Zakładam jednak, że sama zostałaś zaszczepiona na wiele chorób w swoim życiu oraz, że sporo szczepionek podałaś swojemu dziecku (jeśli je posiadasz oczywiście). Szczepionka na grypę to taka sama szczepionka jak każda inna- ten sam mechanizm działania. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Oczywiście 08.01.10, 21:55 > No cóż. Z takim 'mundrym' tekstem trudno polemizować. Ten tekst jest paradoksalnie madry. Okresla specyfikę ludzi twojego pokroju. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 08.01.10, 22:00 rita75 napisała: > > No cóż. Z takim 'mundrym' tekstem trudno polemizować. > > Ten tekst jest paradoksalnie madry. Okresla specyfikę ludzi twojego > pokroju. Ciekawa teoria. A niby jacy ludzi szczepią siebie i dzieci? Inteligentni i przewidujący Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 08.01.10, 22:02 sanna.i napisała: > Antybiotyk na grypę? Nie na grypę, tylko na powikłania pogrypowe. Czyli zapalenie oskrzeli z początkiem zapalenia płuc. Mały walczył w domu tydzień z gorączką dochodzącą do 40C zanim trafił do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 08.01.10, 22:08 slonko1335 napisała: > i co Tamiflu nie podziałało? Wtedy ja nie miałam pojęcia o tamiflu jeszcze. A lekarze Polscy nie są z tych, co to wiedzą jak grypę leczyć. Dziecko było leczone dwa tygodnie na zapalenie ucha i chodząc na kontrolę do przychodni złapało grypę. Antybiotyki nie działały pewnie dlatego, ze rozwijała się grypa, ale wtedy nikomu do głowy nie przyszło. Mnie też nie, bo syn nigdy wcześniej grypy nie miał. Teraz bym już wiedziała, ale sprawdzać nie będę, bo szczepić się będziemy co roku. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Oczywiście 08.01.10, 22:26 Moja grypę miała, Tamiflu nie dostała, w szpitalu nie wylądowała ma się świetnie, zaraziła syna podobnie się skończyło, młodemu jeszcze tylko kaszel został. Pół przedszkola przechorowało, łącznie z Paniami(szczepionymi zresztą). Żadna siła nie zmusiłaby mnie do zaszczepienia dziecka na świńską grypę (oczywiście na etapie obecnej wiedzy o tych szczepionkach i możliwych powikłaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 08.01.10, 22:29 slonko1335 napisała: > Moja grypę miała, Tamiflu nie dostała, w szpitalu nie wylądowała ma się > świetnie, zaraziła syna podobnie się skończyło, młodemu jeszcze tylko kaszel > został. No to powinnaś się cieszyć. Ale nie każdy tak to lekko przechodzi. > Żadna siła nie zmusiłaby mnie do zaszczepienia dziecka na świńską grypę > (oczywiście na etapie obecnej wiedzy o tych szczepionkach i możliwych powikłani > ach. To są takie same szczepionki jak na sezonową grypę. Do których zresztą Kopacz zachęca z braku laku. Nie rozumiem tej antyszczepionkowej histerii. W końcu to żadna nowość we współczesnej medycynie. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Oczywiście 08.01.10, 22:32 > To są takie same szczepionki jak na sezonową grypę. Do których > zresztą Kopacz zachęca z braku laku. Nie rozumiem tej > antyszczepionkowej histerii. W końcu to żadna nowość we współczesnej > medycynie. oczywiście i teraz kraje europy zachodniej na potęgę próbują się ich pozbyć bo niedobrzy ludzie nie chcą się nimi szczepić Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 08.01.10, 22:39 slonko1335 napisała: >> oczywiście i teraz kraje europy zachodniej na potęgę próbują się ich pozbyć bo > niedobrzy ludzie nie chcą się nimi szczepić Nie wiem jak ty, ale ja zawsze wolę miec za dużo niż za mało. To, że ludzie nie chcą się szczepić to wina braku informacji. Ludzie nie mają pojęcia o zagrożeniu i bagatelizują je. Dopiero jak kotś bliski ciężko zachoruje to przychodzą po rozum do głowy. Często jednak jest za późno. Poza tym w pierwotnej wersji planowano szczepienie dwiema dawkami, co poźniej okazało się niekonieczne. Stąd nadwyżki. No i w sumie szkoda, ze jednak Kopacznie kupi od kogos tych szczepionek, bo moze częśc Polaków miała by szansę się zawszczepić przed sezonem grypowym. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Oczywiście 08.01.10, 22:45 to w innych krajach równie beznadziejnie informują o grypie, szczepionkach itd?, ja myślałam że to tylko w Polsce a wszędzie to sielanka jest wszyscy grzecznie się szczepią, słuchają mądrych lekarzy bo tylko nasi tacy głupi a tutaj okazało się, że nie tam też się z jakiegoś powodu wypieli na szczepienie. Moje Promyczki kochane: ALICJA (15.03.2006) SZYMON (23.09.2008) Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 09.01.10, 00:27 slonko1335 napisała: > to w innych krajach równie beznadziejnie informują o grypie, szczepionkach itd? > , > ja myślałam że to tylko w Polsce a wszędzie to sielanka jest wszyscy grzecznie > się szczepią, Najbardziej zdyscyplinowani są Szwedzi i Amerykanie. słuchają mądrych lekarzy bo tylko nasi tacy głupi a tutaj okazało > się, że nie tam też się z jakiegoś powodu wypieli na szczepienie. Jedni się wypieli a inni nie. Na nas wypięła się sama minister. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Oczywiście 09.01.10, 08:45 No w takich Włoszech na przykład całe 8 procent się zaszczepiło, faktycznie dzikie tłumy, zresztą zobacz ile w Niemczech, Holandii. Jeżeli chodzi o amerykanów to akurat wierzę, sorry ale na ich temat nie mam najlepszego zdania, oczywiście chodzi mi o ogół społeczeństwa nie poszczególne jednostki bo kilku bardzo wartościowych i inteligentnych znam...no ale jeżeli większość szkolnych dzieci uważa, że mleko bierze się z marketu to wybacz ale da się im wcisnąć wszystko, nawet jaka super jest nie do końca przebadana szczepionka... Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 09.01.10, 09:33 slonko1335 napisała: ...no ale jeżeli większość szkolnych > dzieci uważa, że mleko bierze się z marketu to wybacz ale da się im wcisnąć > wszystko, nawet jaka super jest nie do końca przebadana szczepionka... W Stanach od kwietnia zmarło prawie 300 dzieci (dorosłych około 1700), które nie zostały zaszczepione. To bardzo dużo. I wcale się nie dziwię masowej akcji szczepień w szkołach, bo bez szczepień ofiar byłoby więcej. Zresztą nikt do szczepień nie zmuszał. Po prostu świadomośc społeczna jest większa i leczenie w Stanach kosztuje krocie. Nikt ci pobytu na OIOM'ie przez 2 tygodnie nie funduje za darmo tak jak w polskiej 'bogatej' rzeczywistości. Za to musi zapłacić ubezpieczenie. Zdecydowanie taniej i bezpieczniej jest się zaszczepić. p.s. dzieci z wielkich polskich miast też już niedługo będą myślały, że mleko to z marketu a nie od krowy. Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: Oczywiście 09.01.10, 10:17 > W Stanach od kwietnia zmarło prawie 300 dzieci (dorosłych około > 1700), które nie zostały zaszczepione. To bardzo dużo. Biorąc pod uwagę liczbę ludności wcale nie tak dużo. BTW większość Amerykanów zjada na co dzień jedno wielkie g....., gdyby się zdrowiej odżywiali byliby bardziej odporni i nie musieliby się szczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 09.01.10, 10:27 q_fla napisała: > Biorąc pod uwagę liczbę ludności wcale nie tak dużo. Biorąc pod uwagę, że jednego dnia masz zdrowe dziecko a drugiego dnia już tego dziecka nie ma to jednak dużo. > BTW większość Amerykanów zjada na co dzień jedno wielkie g....., > gdyby się zdrowiej odżywiali byliby bardziej odporni i nie musieliby > się szczepić. Sorki, ale zdaje się, że średnia długość życia Amerykanów jest wyższa niż Polaków. Pomimo śmieciowego jedzenia. To Polacy umierają na zawały, bo jedzą tłusto, pija i palą. Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: Oczywiście 09.01.10, 10:47 USA Cala populacja 78,14 kobiety 81,13 mężczyźni 75,29 POLSKA Cała populacja 75,41 kobiety 79,65 mężczyźni 71,42 Znowu biorąc pod uwagę liczbę ludności długość życia Amerykanów w stosunku do Polaków nie wygląda aż tak imponująco. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 09.01.10, 11:02 q_fla napisała: > USA > Cala populacja 78,14 > kobiety 81,13 > mężczyźni 75,29 > > POLSKA > Cała populacja 75,41 > kobiety 79,65 > mężczyźni 71,42 > > Znowu biorąc pod uwagę liczbę ludności długość życia Amerykanów w > stosunku do Polaków nie wygląda aż tak imponująco. A co ma liczba ludności wspólnego do długości życia? I jak sama pokazałaś Amerykanie żyją dłużej niż Polacy, pomimo, że się tak kiepsko odżywiają. Oni po prostu mają lepszą opiekę medyczną. Oczywiście ci ubezpieczni. Chociaż same szczepionki można mieć za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: Oczywiście 09.01.10, 11:04 q_fla napisała: > Znowu biorąc pod uwagę liczbę ludności długość życia Amerykanów w > stosunku do Polaków nie wygląda aż tak imponująco. Możesz wyjaśnić jaki wpływ ma różnica w liczbie ludności USA i Polski na interpretację danych o długości życia mieszkańców ? Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 09.01.10, 11:06 gaja78 napisała: > q_fla napisała: > >> Możesz wyjaśnić jaki wpływ ma różnica w liczbie ludności USA i Polski na > interpretację danych o długości życia mieszkańców ? > Może chodzi o to, że im więcej to tym dłużej żyją Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: Oczywiście 09.01.10, 12:35 No fakt, to tylko dane statystyczne. No ale skoro wszystko co hamerykańskie jest naj, albo lepsze - powinni statystycznie żyć o wiele dłużej. A tu doopa, ani lepsza opieka medyczna, ani darmowe szczepienia, ani mniej tłuste (czyżby?) żarcie nie czynią ich dłużej żyjącymi. W porównaniu z Włochami, którzy przy okazji wypięli sie na szczepienia przeciw grypie wyniki Amerykanów wypadają marnie. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 09.01.10, 21:49 q_fla napisała: > No fakt, to tylko dane statystyczne. > No ale skoro wszystko co hamerykańskie jest naj, albo lepsze - > powinni statystycznie żyć o wiele dłużej. Nikt tego nie powiedział, ale faktycznie żyją dłużej, bo standard życia jest wyższy. > A tu doopa, ani lepsza opieka medyczna, ani darmowe szczepienia, ani > mniej tłuste (czyżby?) żarcie nie czynią ich dłużej żyjącymi. Ależ czynią. > W porównaniu z Włochami, którzy przy okazji wypięli sie na > szczepienia przeciw grypie wyniki Amerykanów wypadają marnie. Włosi mają z jedną z lepszych diet świata i cudowny klimat. Imjest łatwiej z założenia. Chociaż pija sporo Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: Oczywiście 09.01.10, 23:29 > Nikt tego nie powiedział, ale faktycznie żyją dłużej, bo standard > życia jest wyższy. Nikt? Wystarczy popatrzeć na niektórych polityków, najchetniej wleźliby Ameryce do tyłka bez wazeliny. > Ależ czynią. I szału nie ma > Włosi mają z jedną z lepszych diet świata i cudowny klimat. A Ameryka ma jeden klimat? W przeciwieństwie do Włochów dietę made in Mc Donald's. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: Oczywiście 10.01.10, 01:27 q_fla napisała: > > Włosi mają z jedną z lepszych diet świata i cudowny klimat. > > A Ameryka ma jeden klimat? No właśnie na tym polega różnica, że to Włosi ze względów geograficznych mają JEDEN klimat i JEDNĄ dominującą dietę, która - tak się szczęśliwie dla nich składa - jest dietą bardzo zdrową. Oczywiste oczywistości trzeba tłumaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 10.01.10, 08:52 q_fla napisała: > Nikt? Wystarczy popatrzeć na niektórych polityków, najchetniej > wleźliby Ameryce do tyłka bez wazeliny. A to juz inny problem > > A Ameryka ma jeden klimat? > W przeciwieństwie do Włochów dietę made in Mc Donald's. Ameryka to kraj imigrantów z różnymi tradycjami kulinarnymi. Jest więc różnie, ale uwierz na słowo nie każdy żywi się McDonaldsie. Najczęściej najbiedniejsi niestety. I to ci najczęściej nie mają ubezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabasia Re: Oczywiście 09.01.10, 10:41 O Tamiflu głosno od ptasiej grypy a to juz kilka lat temu było. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 09.01.10, 11:07 mamabasia napisała: > O Tamiflu głosno od ptasiej grypy a to juz kilka lat temu było. Zapewne, ale ja nie miałam o tym pojęcia, bo się nie interesowałam. Lekarze chyba też nie, bo nie włączyli do leczenia. Poza tym to lek drogi i nawet teraz go nie zapisują. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Oczywiście 08.01.10, 22:14 Ja Ciebie Fogito pamiętam z forum zdrowie dziecka i z wpisów, kiedy ktoś podał link do wypowiedź Kopacz w programie Olejnik. Tam siałaś panikę grypową i pisałaś, że w tamiflu się zaopatrzyłaś. Jesteś typowym przykładem oszołoma wyprodukowanego przez strach siany w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 08.01.10, 22:20 figrut napisała: > Ja Ciebie Fogito pamiętam z forum zdrowie dziecka i z wpisów, kiedy ktoś podał > link do wypowiedź Kopacz w programie Olejnik. Tam siałaś panikę grypową i > pisałaś, że w tamiflu się zaopatrzyłaś. Owszem zaopatrzyłam się, ale dopiero w październiku 2009, kiedy okazało się, że na szczepionki przeciw świńskiej nie można liczyć. Dziecko było chore na grypę w styczniu 2009, czyli w poprzednim sezonie grypowym. Wtedy nie miałam pojęcia o tamiflu. Skończyło się, tak jak juz opisałam. Jesteś typowym przykładem oszołoma > wyprodukowanego przez strach siany w mediach. Ja mało oglądam owych mediów, bo głupoty bezbrzeżne tam gadają. Zastanawia mnie jednak, dlaczego większość przeciwników szczepionek jest tak agresywna i chamska. Mnie jest wszystko jedno, czy wy będziecie szczepić dzieci. Ja chciałam mieć wybór w Polsce, którego mi nie dano. Na szczęcie mąż i dziecko mają obywatelstwo amerykańskie i dlatego nie muszę być zdana na łaskę i niełaskę fatalnych decyzji ministerstwa w Polsce. Współczuję tylko tym, którzy nie mają wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Oczywiście 08.01.10, 22:25 > Zastanawia mnie jednak, dlaczego większość przeciwników szczepionek > jest tak agresywna i chamska. W wpisach pod wypowiedzią Kopacz Ty również wielką kulturą nie grzeszyłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Oczywiście 08.01.10, 22:28 Współczuję tylko tym, którzy nie mają wyboru jak ktoś bardzo chce to się zaszczepi, ja nie mam męża z obywatelstwem amerykańskim ale z dostępem do szczepionki nie miałabym większego problemu, gdybym chciała oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 08.01.10, 22:36 slonko1335 napisała: >> jak ktoś bardzo chce to się zaszczepi, To nieprawda. Wiele osób by chciało a dostępu do szczepionek nie ma. Nie stać ich na wyjazd poza kraj, a sprowadzanie szczepionek nie jest bezpieczne. ja nie mam męża z obywatelstwem > amerykańskim ale z dostępem do szczepionki nie miałabym większego problemu, > gdybym chciała oczywiście... To super, ale takie osoby to wyjątki. Brak dostępu do szczepionek to skandal. Każdy powinien mieć wybór. W Polsce tego wyboru nie ma i to jest nie do pomyślenia zważywszy na marazm polskiej służby zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Oczywiście 08.01.10, 22:49 Wiesz co nie zauważyłam tych tłumów pragnących się zaszczepić jakoś, wręcz przeciwnie większość deklaruje, że choćby kazali rękami i nogami się zaprze... Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 09.01.10, 00:11 slonko1335 napisała: > Wiesz co nie zauważyłam tych tłumów pragnących się zaszczepić jakoś, wręcz > przeciwnie większość deklaruje, że choćby kazali rękami i nogami się zaprze... Większość forumowa to nie jest większość. Niewiele rozsądnych osób się tu wypowiada. Większość to typ, który wali błotem gdzie popadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Oczywiście 09.01.10, 08:39 Fogito ja nie pisałam o forum, tylko o "realnych" ludziach... Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 09.01.10, 09:34 slonko1335 napisała: > Fogito ja nie pisałam o forum, tylko o "realnych" ludziach... Ja znam sporo realnych, którzy chcieliby się zaszczepić. Wszystko zależy od środowiska w jakim się obracasz. Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: Oczywiście 09.01.10, 10:25 Wszystko > zależy od środowiska w jakim się obracasz. Niechciałabym obracać sie w towarzystwie, gdzie leczy się kompleksy szczepieniem przeciw grypie. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 09.01.10, 10:29 q_fla napisała: > Wszystko > > zależy od środowiska w jakim się obracasz. > > Niechciałabym obracać sie w towarzystwie, gdzie leczy się kompleksy > szczepieniem przeciw grypie. Kompleksy? Szczepienia to standardowa proflikatyka więc nie wiem co niby ma leczyć, poza zapobieganiu ewentualnej chorobie. To oczywista oczywistość, o kórej nie trzeba by dyskutować, gdybyśmy mieli wolny dostęp do szczepionek. Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: Oczywiście 09.01.10, 10:53 Tu na forum wali po oczach "wyższość" zaszczepionych, tych co się w dobrym zaszczepionym towarzystwie obracają. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 09.01.10, 11:04 q_fla napisała: > Tu na forum wali po oczach "wyższość" zaszczepionych, tych co się w > dobrym zaszczepionym towarzystwie obracają. Mnie nic nie wali po oczach oprócz agresji tych, co się nie zaszczepili i grają chojraków próbując obśmiać tych co się szczepią. Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: Oczywiście 09.01.10, 12:45 To samo mozna powiedzieć o zwolennikach szczepień. Poza tym dla mnie forumowe mądrosci nie sa żadnym autorytetem, Ameryka tymbardziej z wielu wzgledów. Ufam swojemu lekarzowi ogólnemu, dwóm pediatrom mojego dziecka lekarzowi w rodzinie. Wszyscy jednym głosem odradzaja szczepienie przeciw grypie w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 09.01.10, 21:47 q_fla napisała: > To samo mozna powiedzieć o zwolennikach szczepień. Chyba jednak nie. Są spokojniejsi, bo zaszczepieni > Poza tym dla mnie forumowe mądrosci nie sa żadnym autorytetem, I nie powinny byc. > Ameryka tymbardziej z wielu wzgledów. Też nie musi, ale jednak dobrze spojrzeć gdzieś dalej poza swój polski grajdołek. > Ufam swojemu lekarzowi ogólnemu, dwóm pediatrom mojego dziecka > lekarzowi w rodzinie. Wszyscy jednym głosem odradzaja szczepienie > przeciw grypie w ogóle. No cóż - co lekarz to teoria. Pediatra syna w W-wie zaszczepił swoje dzieci i mojego syna również przeciw sezonowej grypie. Pomimo, że odradzał w ubiegłum roku. Teraz ze względu na świńską, trzeba być przygotowanym na zmasowany atak wirusów. Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Oczywiście 08.01.10, 23:14 fogito napisała: Brak dostępu do szczepionek to > skandal. >Każdy powinien mieć wybór o wyborze mozemy dyskutowac dopiero, jak zostaniemi podlaczeni do wiarygodnych , rzetelnych informacji. Jesli podejmujesz decyzje na podstawie zaklamanej propagandy zawierajacej sfalszowane dane i nieprawdziwe informacje to taki wybor mozna o kant dupy potluc. Juz nie chce sie zaglebiac w sprawy grubszej kategorii ocierajace sie o kryminal (a sa takie w calej swinskiej sprawie) a wspomne tylko o malenkim szczegoliku: w broszurze przyniesionej z przychodni, nawolujacej do szczepien znalazlam informacje ze "rtec dostarczona do organizmu wraz ze szczepionka szybko znika z organizmu". Jakim debilem trzeba byc zeby w cos takiego uwierzyc oraz jakim manipulantem trzeba byc zeby cos takiego napisac? Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: Oczywiście 08.01.10, 23:34 vibe-b napisała: > fogito napisała: > > > Brak dostępu do szczepionek to > > skandal. > >Każdy powinien mieć wybór > > > > o wyborze mozemy dyskutowac dopiero, jak zostaniemi podlaczeni do > wiarygodnych , rzetelnych informacji. Jesli podejmujesz decyzje na > podstawie zaklamanej propagandy zawierajacej sfalszowane dane i > nieprawdziwe informacje to taki wybor mozna o kant dupy potluc. > Juz nie chce sie zaglebiac w sprawy grubszej kategorii ocierajace > sie o kryminal (a sa takie w calej swinskiej sprawie) a wspomne > tylko o malenkim szczegoliku: w broszurze przyniesionej z > przychodni, nawolujacej do szczepien znalazlam informacje ze "rtec > dostarczona do organizmu wraz ze szczepionka szybko znika z > organizmu". Jakim debilem trzeba byc zeby w cos takiego uwierzyc > oraz jakim manipulantem trzeba byc zeby cos takiego napisac? Oświadczenie PZH, m.in. w temacie rtęci. Dlaczego miałabym nie wierzyć w treść tego oświadczenia ? Nie zawiera ono prawdy ? Czy może chodzi ci o to, że kilka-kilkanaście dni to nie jest "szybko" ? Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Oczywiście 08.01.10, 23:45 gaja78 napisała: Dlaczego miałabym nie wierzyć w treść tego > oświadczenia ? chocby dlatego, ze powoluja sie na badania FDA, ktora to stoi za zbojeckim codex alimentarius. A od drugiej strony- rtec jest metalem ciezkim. Metale ciezkie (wez chocby olow) sa bardzo trudno usuwalne z organizmu, jesli w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: Oczywiście 08.01.10, 23:51 vibe-b napisała: > A od drugiej strony- rtec jest metalem ciezkim. Metale ciezkie (wez > chocby olow) sa bardzo trudno usuwalne z organizmu, jesli w ogole. Wszystkie, również etylortęć ? Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Oczywiście 09.01.10, 00:46 gaja78 napisała: > Wszystkie, również etylortęć ? Nie wiem Gaja, tak daleko w swoich osobistych poszukiwaniach nie zaszlam, mam jednak niezbite przekonanie ze jakikolwiek zwiazek rteci jest bardziej niz wysoko toksyczny. Jest masa artykulow na ten temat, porozmwiaj z wujkiem googlem. W sieci jest filmik z mloda cheerlederka ktora po szczepeiniu na swiniaka nabawila sie jakies choroby spastycznej miesni. Jakos sama z siebie rtec sie nie chciala wyewakuowac. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: Oczywiście 09.01.10, 10:10 vibe-b napisała: > Nie wiem Gaja, tak daleko w swoich osobistych poszukiwaniach nie > zaszlam, mam jednak niezbite przekonanie ze jakikolwiek zwiazek > rteci jest bardziej niz wysoko toksyczny. Jest masa artykulow na ten > temat, porozmwiaj z wujkiem googlem. Rozmawiałam. Dowiedziałam się, że różne formy rtęci mają różne zdolności wnikania do ludzkich tkanek i kumulowania się w nich. Metylortęć, zawarta we wspomnianym mięsie ryb, jest w czołówce. Nie wiem dlaczego miałabym nie wierzyć światowi nauki, że istnieje inna organiczna forma rtęci, która z organizmem żywy obchodzi się łagodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 09.01.10, 10:33 gaja78 napisała: > Rozmawiałam. Dowiedziałam się, że różne formy rtęci mają różne zdolności > wnikania do ludzkich tkanek i kumulowania się w nich. Metylortęć, zawarta we > wspomnianym mięsie ryb, jest w czołówce. No jest niestety i dlatego należy uważać z jedzeniem ryb morskich. Czasami lepiej jeść ryby z hodowli, które oceanu na oczy nie widziały. Ale przeciętnego polskiego zjadacza makreli i śledzika to nie obchodzi. Nie wiem dlaczego miałabym nie wierzyć > światowi nauki, że istnieje inna organiczna forma rtęci, która z organizmem żyw > y > obchodzi się łagodnie. > Teraz nikt juz naukowcom nie wierzy, bo jak ktoś kiedyś napisał - 'jajogłowi' spiskują przeciwko nam prostym ludziom i chcą nam krzywdę szczepionkami zrobić. Póki co robimy sobie krzywdę sami. Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Oczywiście 09.01.10, 22:47 że istnieje inna organiczna forma rtęci, która z organizmem żyw > y > obchodzi się łagodnie. i zapewne dlatego cywilizowane panstwa juz dawno zrezygnowaly ze szczepionek z rtecia (noo oprocz swiniaka ofkoz). zapewne dlatego ze jest lagodna. Gaja, Ty wierzysz FDA i WHO ja wierze takim ludziom jak Majewska, ktora Ciebie- jak zauwazylam- irytuje. Zreszta, tu nie tylko o Majewska chodzi- ja sie juz obudzilam i zrozumialam ze ostatnia rzecza o jaka zabiega przemysl farmaceutyczny, jest nasze zdrowie. W sumie trudno sie im dziwic. Co by sie stalo z Big Farma, gdyby wszyscy nagle ozdrowieli? Stad tez jakiekolwiek oswiadczenie wydane przez oficjeli jest niewiarygodne IMO. A tak na zdrowy rozum- czy mozna przeksztalcic supertoksyczna substancje w substancje lagodna w procesie chemicznym? Pytanie do chemikow; ja nie wiem, przyznaje sie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: Oczywiście 09.01.10, 23:31 vibe-b napisała: > Gaja, Ty wierzysz FDA i WHO ja wierze takim ludziom jak Majewska, > ktora Ciebie- jak zauwazylam- irytuje. Chcesz wierzyć ludziom takim jak Majewska - ok, ale mam taką prośbę - jak będziesz miała chwilę czasu to porównaj sobie listy i wypowiedzi Majewskiej z tym: www.autismhelpforyou.com/HG%20IN%20VACCINES%20-%20Simpsonwood%20-%20Internet%20File.pdf czyli ze źródłem informacji, na które się Majewska powołuje. Tutaj jest ściąga-streszczenie, bez której można się obejść zadając sobie trud czytania stenogramów, jeśli ktoś się boi stronniczości autora ściągi. modnebzdury.wordpress.com/2009/10/14/klamliwe-cytaty-z-konferencji-w-simpsonwood-dalsza-kompromitacja-antyszczepieniowego-twa/ Ja się po tej lekturze pozbierać nie mogłam, że świat nauki przełyka takie bezczelne wpadki. > Majewska chodzi- ja sie juz obudzilam i zrozumialam ze ostatnia > rzecza o jaka zabiega przemysl farmaceutyczny, jest nasze zdrowie. W > sumie trudno sie im dziwic. Co by sie stalo z Big Farma, gdyby > wszyscy nagle ozdrowieli? Stad tez jakiekolwiek oswiadczenie wydane > przez oficjeli jest niewiarygodne IMO. Dlaczego w mediach nie pojawia się lawina chemików protestujących przeciwko oświadczeniu PZH ? Przecież skoro Majewska się wybiła i potrafi mówić otwarcie, to inni też chyba mogą, prawda ? A jakoś dziwnie siedzą cicho. Czyżby w Polsce nikt z tytułowanych naukowo chemików nie znał się na związkach rtęci ? Albo spośród tych co się znają - czyżby nikt nie był przyzwoitym człowiekiem, który poczuwa się do obowiązku protestowania przeciwko kłamstwu ? Doświadczeni ludzie nauki to często i gęsto ludzie z silnym poczuciem misji społecznej, dziwi mnie, że nie protestują przeciwko kłamstwom PZH. > A tak na zdrowy rozum- czy mozna przeksztalcic supertoksyczna > substancje w substancje lagodna w procesie chemicznym? Pytanie do > chemikow; ja nie wiem, przyznaje sie. Ja też nie wiem. Podejrzewam że w przypadku etylortęci chodzi o to, że nie oddziałuje ona na błony komórkowe tak, jak robi to metylortęć, ale to tylko moje intuicyjne podejrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 ups , zły link 09.01.10, 23:41 tu jest prawidłowy link do ściągi "prof Majewska vs. jej źródła informacji" modnebzdury.wordpress.com/2009/10/01/niewiarygodny-list-prof-majewskiej-wprowadzenie/ Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Oczywiście 09.01.10, 23:49 Gaja, dziekuej za material odn, Majewskiej, ale nie chce mi sie czytac- bo tak naprawde swoje poglady podpieram czym innym niz majewska, wiec cokolwiek bys tu nie przytoczyla odnosnie tejze jest bez znaczenia. Tak czulam ze sie do niej przyczepisz i dlatego zrobilam ten malenski disclaimer w poprzednim wpisie > Dlaczego w mediach nie pojawia się lawina chemików protestujących przeciwko > oświadczeniu PZH ? Moze dlatego, ze mainstream media sa sprzedajne i pisza pod dyktando ludzi majacym interes w tym czy tamtym? Gaja, podwaliny obecnych potentatow farmaceutycznych mialy miejsce w faszystowskich Niemczech. Nic, co Big´Pharma czyni, nie ma sluzyc zachowaniu zdrowia. No jasne, antybiotyki etcetera, zgadzam sie, w koncu to lepsze oblicze tez trzeba odslonic inaczej nie bylo by w ogole idei. Dlatego takie oswiadczenia PZH czy FDA (totalnie zdyskredytowana w moich oczach) jest warte tyle co waluta z czasow wojny secesyjnej IMO. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 vibe 10.01.10, 14:40 nie pisz zbyt wiele bo zrobia z ciebie oszoloma i debila, wazne aby posiadac wiedze dla siebie i swojej rodziny, swiata nie zbawisz, kazdy dojdzie do tego w swoim czasie jak mu przyjdzie borykac sie z problemami natury zdrowotnej, jak przyjdzie zaplacic duzo wiecej za paliwo na skutek wprowadzenia podatku weglowego, moze wtedy sie ludzie zaczna zastanawiac czy aby to nie jest prawda co wypisuja oszolomy ja tam swoje wiem zyc jakos z tym trzeba i mimo wszystko poprzez wiedze wlasnie mam wybor co do srodowiska chemikow bo w poscie gai wyczytalam na temat majewskiej czemu nikt z branzy chemicznej sie nei wypowiada prosta sprawa bo maja ten interes w dupie, kazdy dba o wlasny tylek nie otwoje czy moje dziecko i to ile rteci ono dostanie pod postacia szczpien, popatrz na przemysl chemiczny bez powiazania przmeyslu i nauki nie ma postepu, przeciez polscy chemicy sa doskonale zwiazani z koncernami farmaceutycznymi i co oni maja sie wypowiadac na temat zgubnego dzialania szczepien zeby im granty poobcinali i kase zabrali przeciez nie beda podcinali galezi na ktorej siedza oni wiedza swoje a innych maja w tylku i tak to wyglada, ja tez zaczynam stosowac ta prosta zasade - to z ektos ma ochote zaszczepic cwojego dzieciaka rtecia albo myje zabki pasta z fluorem albo zezwala na fluoryzacje w szkole przedszkolu - jego buty jego dzieci jego problem... ja moze najlepsza matka nie jestem ale o glowy moich dzieciakow staram sie dbac bo bez tego nie maja przyszlosci... Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: vibe 10.01.10, 16:55 elza78 napisała: > nie pisz zbyt wiele bo zrobia z ciebie oszoloma i debila, wazne aby posiadac > wiedze dla siebie i swojej rodziny, swiata nie zbawisz, kazdy dojdzie do tego w > swoim czasie masz racje. poza tym jeszcze troche sie watek rozwinie to sie dowiemy ze rtec jest zdrowa i nalezy podawac w formie suplementu ale cyrk Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: vibe 10.01.10, 19:06 ja tez vibe bylam oporna ale przetarlam oczy jak wiele osob w moim otoczeniu kazdy ma swoj czas na "olsnienie" Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 10.01.10, 09:08 vibe-b napisała: >> i zapewne dlatego cywilizowane panstwa juz dawno zrezygnowaly ze > szczepionek z rtecia (noo oprocz swiniaka ofkoz). zapewne dlatego ze > jest lagodna. Zrezygnowano pod naciskiem opinii publicznej. Szczepionki na świńską grypę w Stanach zawierają timerosal, bo sa to szczepionki do podziału i muszą mieć konserwant antybakteryjny. Wiele firm rezygnując z timerosalu wrzuca do szczepionek antybiotyki np. gentamycynę. > Gaja, Ty wierzysz FDA i WHO ja wierze takim ludziom jak Majewska, > ktora Ciebie- jak zauwazylam- irytuje. Majewska, mnie też irytuje a nawet więcej niż irytuje. Zreszta, tu nie tylko o > Majewska chodzi- ja sie juz obudzilam i zrozumialam ze ostatnia > rzecza o jaka zabiega przemysl farmaceutyczny, jest nasze zdrowie. Gdyby nie przemysł farmaceutyczny nie byłoby żadnych leków na świecie. Żadnych. No, bo kto miałby je niby wyprodukować? Piekarze, czy producenci samochodów. W > sumie trudno sie im dziwic. Co by sie stalo z Big Farma, gdyby > wszyscy nagle ozdrowieli? To utopia, bo ludzie nagle nie ozdrowieją i zawsze będą potrzebować leków. Poza tym big farma, to nie jedyna firma farmaceutyczna. > A tak na zdrowy rozum- czy mozna przeksztalcic supertoksyczna > substancje w substancje lagodna w procesie chemicznym? Pytanie do > chemikow; ja nie wiem, przyznaje sie. A znasz powiedzenie, że każdy lek to trucizna i wszystko zależy od ilości jaką się podaje. Na tej zasadzie działa homeopatia. Podobno, bo ja nie wierzę, że działa. Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Oczywiście 10.01.10, 16:53 gaja78 napisała: > > Wszystkie, również etylortęć ? Mam pytanie. Czy etylortec rozni sie bardzo pod wzgledem toksycznosci od metylorteci? Pytam, bo wlasnie zagladnelam sobie do moich materialow i znajduje nastepujaca informacje nt plomb amalgamatowych, ktore jak wiadomo, uwazane sa za bardzo szkodliwe. Otoz rtec ktora sie uwalnia z plomb amalgamatowych zostaje przez organizm przeksztalcona do metylorteci. Jesli wiec teraz metylortec =etylorteci pod wzgldem toksycznosci to, ze tak powiem, staje sie jasne ze etylortec nie jest tak lagodna, jak niektorzy przekonuja. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: Oczywiście 10.01.10, 18:02 vibe-b napisała: > gaja78 napisała: > > > > > > Wszystkie, również etylortęć ? > > > Mam pytanie. Czy etylortec rozni sie bardzo pod wzgledem > toksycznosci od metylorteci? PZH pisze, że się różnią bardzo. Wpiszesz w google "methyl mercury vs. ethyl mercury" też ci wyjdzie, że bardzo. w googlach możesz sobie ponadto zignorować źródła, które podejrzewasz o udział w światowym spisku. Po odsiewie coś tam i tak powinno ci zostać na temat małej szkodliwości etylortęci w ilościach takich, jaka pojawia się w organizmie po podaniu szczepionki. Ps. Z twoim pytaniem skojarzyła mi się odpowiedź "a czy metanol różni się bardzo pod względem toksyczności od etanolu ?" Nie jest to żadna analogia do tematu związków rtęci, ale jakoś tak mi się nachalnie nasunęło na myśl, że przecież związki chemicznie niby podobne, a jakże inne. Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Oczywiście 10.01.10, 23:38 Ps. Z twoim pytaniem skojarzyła mi się odpowiedź "a czy metanol różni się bardz > o > pod względem toksyczności od etanolu ?" Nie jest to żadna analogia do tematu > związków rtęci, ale jakoś tak mi się nachalnie nasunęło na myśl, że przecież > związki chemicznie niby podobne, a jakże inne. Mi tez sie ta analogia nasunela, gdy pisalam. Wydaje mi sie jednak ze to zbyt daleko idace uproszczenie; gdyby takie zaleznosci byly oczywiste to musielibysmy chyba tez uznac ze h2o2 jest tak samo lagodne jak h2o2, a przeciez to ostatnie ma wlasciwosci zrace. Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Oczywiście 10.01.10, 23:39 sorry , zapetlilam sie w ostatnim zdaniu. Chodzilo mi o h2o i h2o2 oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 09.01.10, 00:15 vibe-b napisała: > fogito napisała: > >> o wyborze mozemy dyskutowac dopiero, jak zostaniemi podlaczeni do > wiarygodnych , rzetelnych informacji. Od rzetelnych informacji jest ministerstwo zdrowia. Faktem jest, że w Polsce takich informacji brak i ludzi boją się szczepień jak diabeł święconej wody. Jesli podejmujesz decyzje na > podstawie zaklamanej propagandy zawierajacej sfalszowane dane i > nieprawdziwe informacje to taki wybor mozna o kant dupy potluc. Owszem, ale ja potrafię znaleźć w necie prawdziwe dane i informacje. > o malenkim szczegoliku: w broszurze przyniesionej z > przychodni, nawolujacej do szczepien znalazlam informacje ze "rtec > dostarczona do organizmu wraz ze szczepionka szybko znika z > organizmu". Bo to prawda. Poza tym to nie jest rteć. Myelegans swego czasu tłumaczyła różnicę, więc możesz odszukać w postach. Prawdziwą rtęć to ludzie w rybkach zajadają. Jakim debilem trzeba byc zeby w cos takiego uwierzyc > oraz jakim manipulantem trzeba byc zeby cos takiego napisac? Nie wiem co ci napisać. Poczytaj więcej na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Oczywiście 09.01.10, 00:41 > Prawdziwą rtęć to ludzie w rybkach zajadają. Argument o tym, ze zjadamy rtec w rybkach jest bardzo przytulny ale mnie przekonuje bardziej to: (przeklejam z innego forum): Jest tylko kilka ALE SPOSÓB PODANIA Tuńczyka nie podajecie sobie w zastrzyku Stąd nie można tego porównywać wprost. Biorąc pod uwagę kumulowanie się rtęci w organizmie, spożywanie pokarmów "bogatych" w rtęć na pewno będzie powodowało wzrost stężenia Hg np. w mózgu co może mieć kardynalne znaczenie dla zdrowia. RODZAJ SUBSTANCJI Trudno jest porównać Thiomersal z rtęcią w tuńczyku dodatkowo dlatego, że w tuńczyku jest to inny związek organiczny Hg co ma wpływ na jego toksyczność. "OBIEKT" KTÓREMU APLIKUJEMY np. szczur, mysz, dorosły człowiek, niemowlę, ludzki płód Ważnym terminem jest tutaj tzw. LD50 czyli dawka, po której zejdzie 50% testowanej populacji. Dla przykładu: LD50 dla octanu rtęci myszka doustnie....... 24,0 mg/kg myszka pozajelitowo.... 6,5 mg/kg myszka dożylnie.......... 4,4 mg/kg szczur doustnie........ 41,0 mg/kg LD50 dla azotanu rtęci I myszka doustnie....... 170,0 mg/kg myszka pozajelitowo..... 5,0 mg/kg Zwróćcie uwagę na różnicę w toksycznej ilości dla myszy octanu i azotanu Hg. Jest ponad siedmiokrotnie mniejsza dla octanu (rodzaj substancji (!) ). Podczas gdy przy podaniu pozajelitowym jest praktycznie taka sama. Gdyby azotan Hg ekstrapolować na człowieka np. 100kg-owy bokser to: doustnie mógłby zjeść 17g a w zastrzyku mógłby przyjąć "tylko": 0,5g i miałby 50% szans na przeżycie Szczur i tak bije taką mysz na głowę bo nawet jeżeli waży tyle samo to i tak może zjeść 2x więcej ścierwa i będzie chodził Po co te wszystkie aptekarskie wyliczenia. Ano po to aby pokazać, że skoro pod uwagę bierzemy szczepionki a nie jedzenie oraz, że dyskusja dotyczy głównie dzieci, niemowląt oraz kobiet w ciąży to finezyjna "teoria" dr Grzesiowskiego z przysłowiowym już tuńczykiem w tle na pierwszy rzut oka wydaje się w porządku ale w/g mnie niestety tylko NA OKO. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 09.01.10, 09:39 vibe-b napisała: > > Prawdziwą rtęć to ludzie w rybkach zajadają. > > > Argument o tym, ze zjadamy rtec w rybkach jest bardzo przytulny ale > mnie przekonuje bardziej to: (przeklejam z innego forum): > > Badania nad timerosalem juz przeprowadzono i nie wykazały żadnej szkodliwości, o którą jest posądzany. Ja bym się jednak bardziej bała świństw przyjmowanych w pokarmach bez kontroli. Skażone ryby, woda, mięso antybiotykami i hormonami i wiele innych związków, kóre pochłaniamy na warzywach np. Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Oczywiście 09.01.10, 22:49 > Badania nad timerosalem juz przeprowadzono i nie wykazały żadnej > szkodliwości, o którą jest posądzany. Po Czernobylu wladze tez zapewnialy, ze wszystko jest cacy i zagrozenia nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 10.01.10, 11:11 vibe-b napisała: > Po Czernobylu wladze tez zapewnialy, ze wszystko jest cacy i > zagrozenia nie ma. Ale to były władze komunistyczne, a nie specjaliści z wielu niezależnych państw demokratycznych. To kolosalna różńica. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Oczywiście 08.01.10, 23:28 Fogito, jest wielce prawdopodobne że Twoje dziecko przeszło świńską grypę właśnie w styczniu 2009. Ten wirus już krążył wcześniej tylko jeszcze go nie identyfikowano. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Oczywiście 09.01.10, 00:19 dorek3 napisała: > Fogito, jest wielce prawdopodobne że Twoje dziecko przeszło świńską grypę właśn > ie w styczniu 2009. Ten wirus już krążył wcześniej tylko jeszcze go nie identyf > ikowano. Też o tym myślałam, ale on nie miał wtedy kłopotów oddechowych i przebieg był raczej powolny a nie piorunujacy jak przy świńskiej. W każdym razie nie chciałam ryzykować i opierać nadziei na czymś czego nie mogę sprawdzić. Syn jak choruje to gwałtownie. Zapalenie krtani skończyło się 4 lata temu na OIOM'ie. Od tej pory nie jestem już pewna niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: Wielki spisek? 08.01.10, 22:45 Ciekawa jestem ile jest ofiar smiertelnych tych szczepionek oraz jaka jest skala powiklan poszczepiennych w zestawieniu z ofiarami tej grypy. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Wielki spisek? 08.01.10, 22:53 Fajka takich danych nigdy nie dostaniesz... Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Wielki spisek? 09.01.10, 00:25 fajka7 napisała: > Ciekawa jestem ile jest ofiar smiertelnych tych szczepionek oraz > jaka jest skala powiklan poszczepiennych w zestawieniu z ofiarami > tej grypy. Moja teściowa jest pielęgniarką w Virginiii. Szczepią chyba od września i ona nie słyszała o żadnym powikłaniu poszczepiennym większym niż zaczerwienienie i gorączka. Ta szczepionka jest dobrze tolerowana. Zapewne zdarzały się przypadki reakcji alergicznych, ale o tym też nie słyszała. Ja sprawdzam info ze Stanów na stronie CDC. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: Wielki spisek? 09.01.10, 12:07 Ale ja jestem ciekawa jak jest naprawde, a nie co slyszala Twoja tesciowa Moj znajomy lekarz na przyklad "slyszal" zupelnie co innego: "W Szwecji na grypę AH1N1 zmarło jak dotąd 3 osoby. Natomiast po masowych szczepieniach prawdopodobnie 4, a kolejne 20 jest w ciężkim stanie. Następne 700 ma poważne komplikacje. Mimo to WHO utrzymuje, że nie stwierdzono przypadku śmiertelnego po podaniu szczepionki, a te są bezpieczne." Abstra...c od tego, co kto slyszal: masa ludzi dlugo choruje po zwyklych szczepionkach przeciwgrypowych, wiec nie jestem w stanie uwierzyc, ze tu sie obylo bez komplikacji. Szczepionki przeciw swinskiej nie byly przebadane wystarczajaco, sa ich w dodatku rozne odmiany, chocby po to, zeby jak we Francji i Niemczech podac vipom i wojsku te bezpieczniejsze. Czyli z definicji istnieja tez mniej bezpieczne mogace szkodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Wielki spisek? 09.01.10, 22:29 fajka7 napisała: > Ale ja jestem ciekawa jak jest naprawde, a nie co slyszala Twoja > tesciowa Nie znam takich danych, bo nie znam przypadków śmiertelnych po szczepieniach na grypę. > Moj znajomy lekarz na przyklad "slyszal" zupelnie co innego: > "W Szwecji na grypę AH1N1 zmarło jak dotąd 3 osoby. Natomiast po > masowych szczepieniach prawdopodobnie 4, a kolejne 20 jest w ciężkim > stanie. Następne 700 ma poważne komplikacje. To on o tych 700 też słyszał No proszę Mimo to WHO utrzymuje, > że nie stwierdzono przypadku śmiertelnego po podaniu szczepionki, a > te są bezpieczne." Bo tak właśnie jest. > Abstra...c od tego, co kto slyszal: masa ludzi dlugo choruje po > zwyklych szczepionkach przeciwgrypowych, wiec nie jestem w stanie > uwierzyc, ze tu sie obylo bez komplikacji. Ja nie znam nikogo, kto chorowałby po szczepionce przeciw grypie na grypę. Najczęsściej ktoś ma lekkie skutki uboczne szczepienia lub nowe przeziębienie i trąbi, że to grypa. Ten kto przynajmniej raz w życiu przeszedł grypę to wie jaka to różnica. > Szczepionki przeciw swinskiej nie byly przebadane wystarczajaco, Ależ były. sa > ich w dodatku rozne odmiany, chocby po to, zeby jak we Francji i > Niemczech podac vipom i wojsku te bezpieczniejsze. Czyli z definicji > istnieja tez mniej bezpieczne mogace szkodzic. > różne firmy mają rózne sposoby produkcji. Po prostu. Szukanie dziury w całym to cecha ludzi starszych lub starych panien Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Wielki spisek? 10.01.10, 11:14 fajka7 napisała: > No nie pogadamy widze. No nie, bo trudno wymyślać coś co nie istnieje i dyskutować o tym. Szczepionka przeciw świńskiej grypie jest równie bezpieczna jak przeciw grypie sezonowej. Owszem są przypadki reakcji alergicznych i złego samopoczucia po szczepieniu. Ale to normalne w przypadku każdej szczepionki. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: Wielki spisek? 10.01.10, 23:45 Nie pogadamy, poniewaz nie jestes w stanie wiarygodnie odpowiedziec na moje pytanie. Dlatego nie Tobie je zadalam, ale ogolnie komus, kto moze dysponuje rzetelnymi, potwierdzonymi danymi, a nie wlasna, subiektywna opinia. Choc zdaje sobie sprawe, ze takie dane sa prawdopodobnie niedostepne na tym etapie "pandemii", wiec trzeba poczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: Wielki spisek? 10.01.10, 23:51 A tu tak na dobre spanie: "Mercury poisoning is one of the concerns with any vaccination. In recent years the additive, thimerosal, which contains mercury, has been removed from most vaccines. However, the H1N1 flu shot still contains a high level of mercury and this alone is a concern for children, pregnant women and the elderly." I link: healthfieldmedicare.suite101.com/article.cfm/swine_flu_vaccine_complications Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: Wielki spisek? 10.01.10, 23:54 A tu masz te ofiary smiertelne ze Szwecji, ktorych kolega slyszal: www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1416%3Afifth-qswine-fluq-vaccine- death-in-sweden-vaccinations-still-go-ahead-as-planned&catid=41% 3Ahighlighted-news&Itemid=105&lang=en Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: Wielki spisek? 11.01.10, 00:10 Link nie wszedl chyba, wiec jeszcze tak moze: tiny.pl/hm711 Dlatego pozwolisz, ze jednak ja sobie bede obserwowac rzeczywistosc i przyswajac informacje jak dotad. I naprawde nie mam nic przeciwko temu, zebys w 100% opierała sie na zdaniu Twojej tesciowej, no ale ja przeciez nie musze, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: Wielki spisek? 08.01.10, 23:02 Należałoby po sezonie grypowym porównać liczbę zgonów (nie zachorowań, bo tam statystyki są nic nie warte) z powodu "świńskiej" grypy w Polsce i np. w Czechach i Niemcach (gdzie rządy zakupiły szczepionki), przeskalować na liczbę ludności i zobaczyć, co te szczepionki dają i czy opłaca się skórka za wyprawkę. (Można nas uznać za grupę kontrolną sprawdzającą skuteczność szczepionek przeciwgrypowych.) Jak na moje wyczucie, wygląda na to, że indolencja Kopacz niewiele (jeśli w ogóle) nam zaszkodziła, ale bez konkretnych danych to przelewanie z pustego w próżne. Odpowiedz Link Zgłoś
szymama Re: Wielki spisek? 09.01.10, 11:13 a nie mowilam??? Kocham (takze siebie)=NIE SZCZEPIE. Na nic!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: Wielki spisek? 10.01.10, 10:19 Media też nie są bez winy. Przez pewien okres czasu w wiadomościach porannych w radio (radio publiczne ) pierwszą wiadomością była zawsze wypowiadana z dużym przejęciem najświeższa informacja o ilości zgonów, ilości zachorowań i niesamowicie szybkim postępie śmiertelnej epidemii. Ludzie niestety często tracą rozum własny zastępując go rozumem zmanipulowanym i niezdolnym do filtrowania informacji. Jeśli chodzi o mnie - nie zaszczepiłam ani siebie ani dziecka. Na sezonową rownież nie. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Wielki spisek? 10.01.10, 11:16 gosika78 napisała: > Media też nie są bez winy. Przez pewien okres czasu w wiadomościach porannych w > radio (radio publiczne ) pierwszą wiadomością była zawsze wypowiadana z dużym > przejęciem najświeższa informacja o ilości zgonów, ilości zachorowań i > niesamowicie szybkim postępie śmiertelnej epidemii. A propos... wczoraj zmarł na świńską grypę 29 letni chłopak. I o dziwo podali, że nie chorował wcześniej na nic. Żal. Teraz mniej informują, bo boja się, że jednak Polacy mogliby zażądać szczepionek, których rząd nie zakupił. Ot co. Cicho sza i może się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
havana28 Re: Wielki spisek? 10.01.10, 14:52 > Teraz mniej informują, bo boja się, że jednak Polacy mogliby zażądać > szczepionek, których rząd nie zakupił. Ot co. Cicho sza i może się > uda. Teraz rząd nie musi nawet kpować. Wystarczy ze się zgłosi do krajów, które uległy histerii i teraz chcą niewykorzystane szczepionki odsprzedac taniej lub nawet oddac gratis bo inaczej beda musiały ponieśc koszty ich utylizacji. Ostatnio taka inicjatywę ogłosiła Wielka Brytania. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Wielki spisek? 10.01.10, 21:36 havana28 napisała: > Teraz rząd nie musi nawet kpować. Wystarczy ze się zgłosi do krajów, które uleg > ły histerii i teraz chcą niewykorzystane szczepionki odsprzedac taniej lub nawe > t oddac gratis bo inaczej beda musiały ponieśc koszty ich utylizacji. Ostatnio > taka inicjatywę ogłosiła Wielka Brytania. Obawiam się, że nawet tego nie zrobią. Po co. Jeden Polak mniej jeden więcj nie robi nikomu różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
havana28 Re: Wielki spisek? 11.01.10, 07:33 Nie załapałaś. Po co mieliby to robić? Ktoś jeszcze pamięta co to za grypa była? Odpowiedz Link Zgłoś