szyszunia11
17.01.10, 20:35
Zaczełam wysyłac cv, bo oprócz planów z działalnością, z której tak naprawde nie wiem co wyniknie - wiadomo - ryzyko, chciałabym mieć coś jeszcze. No i jestem zielona w temacie dziecka, tzn. co pisać o okresie ciązy i teraz - 10 miesięcy opieki nad nim? Póki co nic o tym nei wspominałam i byłam pewna, że to dobrze, ale ktoś wzbudził w emnie wątpliwości. No bo pracę etatową akurat zakonczyłam równo z zajściem w ciążę, własciwie zaraz przed, tzn. skończyła mi się umowa (zresztą ja nie chciałam już tam pracować) a jak zaszłam, przez pierwsze miesiące b. źle się czułam, potem zaczął brzuszek rosnąć, 2x pobyt w sziptalu - ergo - bez sensu było czegoś szukać, zwł., że myślałam cały czas o tej działalności. W międzyczasie skończyłam drugi kierunek studiów oraz współpracowałam jako freelancer z agencja reklamową, zresztą współpracuję nadal, co mam wpisane oczywiście do cv, podejmuję też inne dorywcze zajęcia związane z oprowadzaniem po mieście, teraz organizuję jakies warsztaty - więc coś robię. Ale czy to i tak nie wygląda podejrzanie dla pracodawcy bez żadnego komentarza? oczywiscie sporo czasu i energii zeszło mi na pierwsze działania związane z firma, ale o tym raczej niezręcznie chyba wspominać. Tylko co z tym dzieckiem... wczesniej miałam prace etatowe.