Dodaj do ulubionych

Macie jakiś proi program do ściągania plików?

22.03.10, 11:01
Ja właśnie ściągnęłam E-mule i próbuje się z nim zapoznać. A Wy macie jakieś
programy tego typu? Zadowolone z nich jesteście?
Obserwuj wątek
    • moofka Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 11:04
      wzorowa ematka nie kradnie plikow i placi abonament rtv smile
      • figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 11:06
        > wzorowa ematka nie kradnie plikow i placi abonament rtv smile
        Ale ja wzorowa nie jestem i ściągam młodym bajki aż miło tongue_out
    • figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 11:05
      Torrenty. Na a-mule za dużo syfu i za wolno idzie.
      • cleo1976 Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 11:18
        Ja też używam torrenty i nie mam do niego zastrzeżeń.
    • d.o.s.i.a Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 11:47
      A w kosciolku w niedziele byla zapewne?

Tak, czy siak, milego sciagania... wirusow.
      • gabrielle76 Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 11:51
        z emula sciaganie bardzo ryzykowne, moze nie samo sciaganie ale to ze
        udostepniasz innym to co sama sciagnełas, jak Cie namierzą zabulisz mase kasy.
        Lepiej sciagać z rapidshare lub hotfile wink
      • figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 12:04
        > Tak, czy siak, milego sciagania... wirusow.
        Skąd Ty wiesz że wirusy można ściągnąć ? Ja wirusów nie mam tongue_out
        • d.o.s.i.a Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 12:55
          > Skąd Ty wiesz że wirusy można ściągnąć ? Ja wirusów nie mam tongue_out

Nie trzeba sciagac z emula, zeby zawirusic sobie komputer. A
          sciaganie z emula, czy innych uwazam za szczyt glupoty, bo tam
          praktycznie nie ma plikow bez jakiejs niespodzianki. I o tym wie
          chyba 5 latek. Mozna miec najlepszego antywirusa i sciagnac sobie
          niebezpieczna pluskwe - zaden antywirus nie wylapuje 100%owo.
          Czlowiek, ktory chroni swoja prywatnosc i zasoby komputera powinien
          o tym wiedziec. Zreszta gdybys miala antywirusa to bys wiedziala, ze
          9 na 10 plikow z torrenta zaowocuje ostrzezeniem przed wirusem. Z
          Twojej wypowiedzi wnioskuje, ze anytywirusa pewnie nawet nie masz.
          • figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 14:21
            Zreszta gdybys miala antywirusa to bys wiedziala, ze
            > 9 na 10 plikow z torrenta zaowocuje ostrzezeniem przed wirusem. Z
            > Twojej wypowiedzi wnioskuje, ze anytywirusa pewnie nawet nie masz.
            Nie mam żadnego antywira na moim komputerze i wirusów nie posiadam.
            • d.o.s.i.a Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 14:24
              > Nie mam żadnego antywira na moim komputerze i wirusów nie
              posiadam.

big_grin big_grin big_grin

Dowcip dnia, przysiegam.
              • figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 14:27
                A no dowcip, ja też się śmieję, ale nie z mojego braku instalujących się
                wirusów, a z Twojego braku spostrzegawczości tongue_out
                • d.o.s.i.a Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 15:47
                  Nie bardzo rozumiem czego konkretnie nie spostrzeglam. Mozesz
                  wytlumaczyc?
                  • figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 15:49
                    a-mule zamiast e-mule
                    • d.o.s.i.a Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 16:42
                      No i co niby z tego?
                      • figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 16:53
                        > No i co niby z tego?
                        To, że ja wirusów nie łapię.
                        • d.o.s.i.a Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:43
                          Rozumiem, ze na a-mule nie ma wirusow?
                          • figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:45
                            > Rozumiem, ze na a-mule nie ma wirusow?
                            Przykro mi, ale nie rozumiesz. Wyjaśniłam niżej.
                            • d.o.s.i.a Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:48
                              Slonce, ponizej to wyjasnilas dopiero teraz. A ja, sorry, nie mam
                              zamiaru bawic sie z Toba w zgadywanki pt. "na jakim systemie jedzie
                              Figrut".
            • angazetka Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 16:52
              > Nie mam żadnego antywira na moim komputerze i wirusów nie
              posiadam.

Yhy, z pewnością. Tylko cały rocznik mikrobiologów miałby co robić wink
              • figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 16:55
                Angazetka, dlaczego wszyscy z miejsca zakładają, że każdy użytkownik komputera
                na windowsie jedzie ?
                • angazetka Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 16:57
                  A gdzieś to założyłam?
                  • figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 16:59
                    Tak myślę, że to zdanie:
                    Yhy, z pewnością. Tylko cały rocznik mikrobiologów miałby co robić wink
                    oznacza, iż nie wierzysz, że mogę wirusów instalujących się u mnie nie posiadać tongue_out
                    • angazetka Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:16
                      Oznacza ewentualnie to, że nie znam możliwości, by wirusy nie
                      przenikały do komputera, choć ten nie jest zabezpieczony. Może
                      napisz coś wiecej?
                      • figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:21
                        Wirusy na linuxa możesz ściągnąć, ale ich nie uaktywnisz, bo pisane są na
                        windowsa. Tak jak napisała foremka niżej, na linuxa jest wirusów niewiele i na
                        nowych wersjach stare już nie działają. Jeśli są ściągane z innymi plikami, to
                        pozostają tylko jako śmieci, a nie jako aktywne wirusy które zainfekują system.
                • cherry.coke Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:08
                  Nie siedzisz chyba na jakims OS/2 i nie czytasz forum przez Lynxa? Bo przeciez i
                  na maki, i linuksy wirusy owszem sa. Jest ich mniej i sa mniej powszeche, ale
                  siedzenie na golym komputerze to nie jest dobry pomysl smile I jeszcze
                  obwieszczanie tego glosno smile
                  • figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:17
                    Z takim "strachem" przed wirusami to ja przeżyję wink Jeśli ściągam bajki, to
                    tylko na mój komputer, a u mnie mam dwa różne linuxy na jednym dysku i żadnego
                    windowsa. W tej chwili piszę z laptopa teściowej i niestety, tu jest to
                    badziewie, więc i na tym niczego z sieci się nie ściąga.
                    • cherry.coke Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:19
                      Jasne, rachunek zyskow i strat. Ale nie ma co twierdzic, ze nie masz wirusow, bo
                      system cie chroni - masz po prostu szczescie, moze tylko troche mniej go
                      potrzeba, niz gdybys siedziala na Windows smile
                      • figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:27
                        Jest zbyt mało użytkowników linuxa, aby opłacało się tworzyć na niego wirusy. Co
                        pół roku wychodzi linux na którym najwięcej pracuję, a aktualizacje co kilka
                        dni. Aktywnych wirusów jest tak mało, że trzeba niezwykłego pecha aby na wirusa
                        dla linuxa trafić w takiej masie różnych plików.
                        • cherry.coke Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:33
                          Oczywiscie, ze trzeba pecha. Niemniej:
                          - twierdzenie "wirusy na Linuksa nie istnieja" jest falszywe.
                          - malware to nie tylko wirusy.
                          Innymi slowy nadal nie ma sie co chwalic siedzeniem na golym komputerze... To
                          tylko kwestia rozmiaru ryzyka, ale ryzyko jest zawsze.
                          • figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:42
                            Zwykle piszę z trzech komputerów, ale tylko jeden jest mój i ten mój żadnego
                            windowsowego dziadostwa mieć już nigdy nie będzie. Nie powiedziałam, że nie ma
                            żadnych wirusów na linuxa, a że ja ich nie mam na komputerze tongue_out Sama dobrze
                            wiesz, że trafić na wirusa w linuxie jest jak wygrać wycieczkę w sms-owych
                            grach. Nikomu się nie chce tworzyć wirusów na system, na którym pracuje tak
                            nieliczna grupa użytkowników. Na windowsa wlezie wszystko, więc w co trzecim
                            pliku jest szansa, że się na jakiegoś trojana trafi. Na linuxa pewnie jeden na
                            1000 plików i jeszcze musisz na ten akurat trafić, co chcesz ściągnąć.
                            • d.o.s.i.a Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:47
                              Slonce, ale my tu nie o TOBIE dywagujemy. Juz abstrahujac od tego,
                              ze Twoje zalozenie, ze jakoby jadac na Linuxie masz komputer wolny
                              od wirusow, jest bledne, to zwroc uwage, ze odpowiadalam
                              zalozycielce watku, a nie Tobie. Dlaczego mam zakladac, ze
                              dziewczyna ma Linuxa? Zdecydowana wiekszosc uzytkownikow sieci ma
                              Windowsa i tego sie trzymajmy.
                              • figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:52
                                Zdecydowana wiekszosc uzytkownikow sieci ma
                                > Windowsa i tego sie trzymajmy.
                                Więc będę walczyć o moje prawa mniejszości i zmianę sposobu myślenia big_grin Wszak
                                walczy się z katolikami o swoje prawa mniejszości, więc ja też mam takie prawo tongue_out
                                To forum dyskusyjne i ma to do siebie, że ktoś rzuca temat który się rozwija nie
                                koniecznie w tym samym kierunku.
                                • d.o.s.i.a Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:54
                                  Czasem warto sie zastanowic na jaki watek sie odpowiada. A zanim sie
                                  skrytykuje czyjas wypowiedz, pomyslec, czy jest to na temat.
                                  • figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:59
                                    > Czasem warto sie zastanowic na jaki watek sie odpowiada. A zanim sie
                                    > skrytykuje czyjas wypowiedz, pomyslec, czy jest to na temat.
                                    Ja wiem na jaki wątek odpowiadam. Raczej rzadko bywa, aby dyskusja toczyła się
                                    ściśle wokół pierwotnego tematu. Boli Cię to ? Angazetki i Wiśnióweczki nie
                                    zabolało, tylko sensownie się z nimi rozmawiało tongue_out
                                    • d.o.s.i.a Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 18:01
                                      Co mnie mialo bolec, bo nie rozumiem?

Zyczylam zalozycielce milego sciagania wirusow i innych trojanow, a
                                      Ty sie unioslas honorem nie wiedziec czemu bo TY masz Linuxa. Troche
                                      to nie na temat i troche mnie malo obchodzi.
                                • cherry.coke Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 17:58
                                  > Zdecydowana wiekszosc uzytkownikow sieci ma
                                  > > Windowsa i tego sie trzymajmy.
                                  > Więc będę walczyć o moje prawa mniejszości i zmianę sposobu myślenia big_grin Wszak
                                  > walczy się z katolikami o swoje prawa mniejszości, więc ja też mam takie prawo
                                  > tongue_out
                                  > To forum dyskusyjne i ma to do siebie, że ktoś rzuca temat który się rozwija ni
                                  > e
                                  > koniecznie w tym samym kierunku.

Walcz Figrut, popieram, tylko w tej walce nie upowszechniaj kolejnych mitow. Bo
                                  "mam Linuxa koniec z antywirusem" to taka sama kicha jak "wszyscy jada na
                                  Windows" smile
                                  • figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 18:02
                                    Ee no, ja tam mitów nie upowszechniam, tylko twierdzę, że u mnie nie ma wirusów.
                                    Jeszcze w ubiegłym roku nie miałam zielonego pojęcia o tym systemie, a po kilku
                                    miesiącach stwierdziłam, że na moim kompie windowsa nie będzie, bo lubię czuć
                                    się w miarę bezpiecznie, no i cenię sobie prostotę wink
                                    • cherry.coke Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 18:12
                                      Hehe tak cie tylko postrasze, ze za to systemy unixowe sa znacznie czesciej
                                      hakowane. Bo to na unixach sa najczesciej ciekawe rzeczy wink
                                      • figrut Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 18:59
                                        U mnie może sobie haker powęszyć, bo nie mam w zwyczaju trzymać na kompie
                                        żadnych ważnych rzeczy. Biegła nie jestem, ale chyba aby wleźć do mnie, trza by
                                        hasło złamać do kompa, a po jego złamaniu po za bajkami, metalem i zdjęciami
                                        (nie w negliżu) niewiele tam mam big_grin Nie trzymam żadnych wiele wartych rzeczy na
                                        kompie, od kiedy straciłam wszystko co miałam przez awarię systemu (jeszcze na
                                        windowsie). Nawet konto zmieniłam kilka lat temu, bom głupia była i hasła
                                        zapamiętywałam na kompie, a po wizycie mojego kompa u naprawy ktoś mi po mojej
                                        poczcie się pałętał.
                              • dlania Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 18:07
                                Jak wy to zdzierżacie, że ta małolotna dosia mówi do was "słońce"?
                                • d.o.s.i.a Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 18:17
                                  No nie wiem, slonce. Tez sie zastanawiam...
    • yenna_m Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 12:13
      tak tak, napiszcie jeszcze, co i kiedy sciagacie smile oraz adres IP i realny wink
      a kolezanka, jesli np z ABW jest albo jakiej inne policji d/s zwalczania policji
      komputerowej bedzie Wam wdzieczna za plik informacji o plikach wink
      • izak31 Re: Macie jakiś proi program do ściągania plików? 22.03.10, 12:47
        serwis chomikuj
      • becitka87 yenna_m 22.03.10, 13:58
        Nie przesadzaj. Pytam z ciekawości, bo chciałam muzyki trochę pościągać. A
        skończyło się na tym,że odinstalowałam e-mule i póki co nie mam nic.
        • iwles Re: yenna_m 22.03.10, 14:01

hehehe smile
          przestraszyłaś się i odinstalowałaś ?

pamiętaj, ze internet nie jest anonimowy, a w policji są specjalne
          oddziały do wyłałpywania przestępstw internetowych.
          • d.o.s.i.a Re: yenna_m 22.03.10, 14:10
            Szkoda tylko, ze grozba policji tylko dziala. Natomiast to jakie
            wartosci przekazuje sie wlasnemu dziecku to juz niewazne.
          • becitka87 Re: yenna_m 22.03.10, 16:05
            iwles napisała:

>
            >
            > hehehe smile
            > przestraszyłaś się i odinstalowałaś ?
            >
            > pamiętaj, ze internet nie jest anonimowy, a w policji są specjalne
            > oddziały do wyłałpywania przestępstw internetowych.
            >
            >

Nie,że się przestraszyłam. Włączyłam ściąganie kilku piosenek i baaardzo wolno
            to szło. Chociaż Ci powiem,że czerwona lampka mi się zapaliła smile
            • d.o.s.i.a Re: yenna_m 22.03.10, 16:44
              Muzyke mozesz sciagac np. z iTunes. Jedna piosenka, to, zdaje sie
              koszt 1 dolara, czy cos takiego. To naprawde zadne pieniadze.
              • cherry.coke Re: yenna_m 22.03.10, 16:49
                Albo lepiej z Amazon, mp3 bez DRM, mozesz odtwarzac na czym chcesz.
                • d.o.s.i.a Re: yenna_m 22.03.10, 17:48
                  Tyz prawda.
    • krejzimama Piractwo to przestępstwo!!! n/t 22.03.10, 16:57

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka