attiya Re: Wasze popisowe danie 10.05.10, 12:32 gulasz węgierski z kotletami ziemniaczanymi potrawka pakistańska z pitabretami pierekaczewnik zarzucajka - odmiana kapuśniaku barszcz ukraiński - odmiana podlaska zawijańce z nadzieniem z piersi kurczaka spaghetti ale to wszystko zależy jacy goście u mnie są Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Wasze popisowe danie 10.05.10, 12:38 To o co najczęściej proszą bywalcy mojego domu to: kulki rybne w zalewie octowej, pieczarki faszerowane, szaszłyki i pstrąg z grilla, sernik wiedeński i tiramisu. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Wasze popisowe danie 10.05.10, 20:06 robie super potrawke z kurczaka, bigos tez mi swietny wychodzi, placki po cygansku, makaron spaghetti z sosem ala bolonski albo pieczarkowym, tortille z fasolka, lubie gotowac proste i smaczne potrawy ktore zawsze wychodza, jakos stronie od kotletow zarowno mielonych jak i takich rozklepywanych bo nie lubie siedziec dlugow garach czasem pieczen ze schabu lub karkowki, stek polkrwisty szybkie dobre dania bez godzin w garach Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Wasze popisowe danie 10.05.10, 20:10 Zawsze uważałam,że schabowy i mielony to najszybsze danie,a tu proszę godziny w garach Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Wasze popisowe danie 10.05.10, 20:28 nie znosze panierowac i generalnie babrac sie w miesie lub bulce i jajku taka pieczen - przyprawy bach do piekarnika i sie robi gulasz to samo sos bolonski tez nie wymaga obecnosci w zasadzie przy gotowaniu jasne ze schabowszczak czy mieleniacz to cos co trudno schrzanic ale ja podziekuje za panierki i wyrabianie mielonych fuj Odpowiedz Link Zgłoś
burza4 Re: Wasze popisowe danie 10.05.10, 20:36 wcale nie takie szybkie wbrew pozorom. Taki na ten przykład, udziec posypuje się przyprawami i wkłada do piekarnika i to wszystko, nawet nie 5 minut, nie trzeba bełtać jajek, rozbijać mięsa, zasypywać kuchni bułką tartą, nie trzeba pilnować patelni... Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Wasze popisowe danie 10.05.10, 20:40 Ojej to mi uświadomiłyście,że ja miszczem schabowych jestem,bo nie mam ani kuchni w bułce i trwa to chwilę. A gulasz?może i sam się gotuje,ale mięso pokroić,dodatki również,no ale.... Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Wasze popisowe danie 11.05.10, 19:16 gulasz to ja kupuje w kawalkach juz albo strogonoffa tez pokrojonego Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Wasze popisowe danie 11.05.10, 19:15 o to wlasnie mi chodzi samo sie robi takie pieczyste i wszyscy chwala hihi aaa w ogole super sprawa termometr do miesa - kupilam ostatnio w lidlu i jestem super zadowolona pieczenie wychodza super soczyste i pyszne Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Wasze popisowe danie 11.05.10, 10:40 Dużo Zależy, kto przychodzi i jaka to okazja. Pielmieni Gulasz wolowy w winie Paszteciki drożdżowe z jajkiem i kapustą, do tego aromatyczny bulion Tort schwarzwaldski Jak już przy bulionie jesteśmy: jak przypiec cebulę (całą cebulę, z łupinami) na płycie indukcyjnej???? Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Pielmieni 11.05.10, 12:14 Ciasto jak na pierogi. Kształt jak uszka. Farsz: 1/2 kg mielonej wołowiny (albo baraniny), cebula (może być drobniutko pokrojona albo też mielona), czosnek, sól, pieprz, jakieś przyprawy. Podawać można w rosole, albo w barszczu czerwonym, albo ze śmietaną (klasyka) albo z cebulką podsmażoną. A w ogóle każda gospodyni ma na to własny przepis, a w Rosji w ogóle 80% wszystkich mrożonek stanowią pielmieni i mało kto robi je w domu Odpowiedz Link Zgłoś
bsl Re: Pielmieni 11.05.10, 12:19 u mnie w domu w Czechach robi je mój rosyjski mąz Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: dziekuję 12.05.10, 09:52 Oj! Pamiętaj tylko, że wszystko w nadzieniu musi być SUROWE! I jeszcze jajko jedno Odpowiedz Link Zgłoś