adwarp 21.05.10, 21:47 Biegacie tzn chodzicie w butach na wysokich obcasach?kurczę,bo ja to jakaś mało kobieca jestem, bo tak na co dzień to na płaskim, obcasy tylko na wielkie okazje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lykaena Re: Wysokie obcasy 21.05.10, 21:50 nie, nawet nie umiem przez kręgosłup nie mogłam nigdy,więc się nie nauczyłam nawet. A ponieważ uważam się za wysoką to też nie potrzebuję się podwyższać Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Wysokie obcasy 21.05.10, 22:00 Nie, to niewygodne na dluzsza mete i niezdrowe. Nie lubie wysokich obcasow nawet na specjalne okazje, zawsze wybieram srednie. Na codzien niskie lub plaskie. Butow mam dosc duzy wybor i kilka ulubionych par. Odpowiedz Link Zgłoś
sandorianka Re: Wysokie obcasy 22.05.10, 14:14 adwarp napisała: > Biegacie tzn chodzicie w butach na wysokich obcasach?kurczę,bo ja to jakaś > mało kobieca jestem, bo tak na co dzień to na płaskim, obcasy tylko na wielkie > okazje... Ja dokładnie tak samo, na codzień płaściutkie balerinki a od wielkiego wyjścia coś wyższego. Męczyć się na za każdym wyjściem, nigdy w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Wysokie obcasy 22.05.10, 14:16 Hm, kiedyś biegałam tylko w butach na wysokich obcasach, do pracy, w pracy, z pracy, ładnych parę lat nie nosiłam płaskich butów, ale nie polecam, bo wyszło mi to bokiem. Przypłaciłam latanie w szpileczkach płaskostopiem poprzecznym, i teraz dla odmiany po godzinie muszę wyskakiwać z obcasików, więc robię tylko "wejście" ewentualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Wysokie obcasy 22.05.10, 14:20 Owszem, zwykle do pracy chodzę w butach na obcasie. Nie w 12 cm szpilkach wprawdzie ale tak od 5 do 9 cm. Po pracy zwykle na płaskim, nie upadłam na głowę, żeby siaty nosić albo z dzieckiem biegać w czymś innym niż wygodne buty. Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte79 Re: Wysokie obcasy 22.05.10, 14:33 chodzę często, ale tylko wtedy kiedy mam pewność że to nie będzie wyglądać śmiesznie. np. nie wyobrażam sobie założyć szpilek do centrum handlowego i pchać wózek z dzieckiem. albo na niedzielny spacer po parku. A tak naprawdę najczęściej wtedy widuję takie "wystrojone" panie. Nosze szpilki kiedy wychodzę sama albo tylko z mężem. Z dziecmi ewentualnie koturny. Na szczęście jestem wysoka wiec moge biegać w balerinach, mokasynach i innych plaskaczach. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Wysokie obcasy 22.05.10, 16:31 chodze. tylko zima pomykam na plaskim. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Wysokie obcasy 22.05.10, 17:33 tylko jeśli naprawdę muszę męczę się wtedy niemożebnie od wysokich obcasów gorsze jest tylko noszenie rajstop pod spodnie albo gaci zasłaniających pośladki Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: Wysokie obcasy 22.05.10, 18:33 nie częściej niż raz na rok zakładam dyżurne obcasy (jedyne jakie posiadam) a poza tym biegam w płaskich.w obcasach średnio po pół godzinie moje nogi z bólu i niewygody wyją.. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Wysokie obcasy 22.05.10, 18:41 Lubię, noszę. W pracy noszę drewniaki, ale poza uwielbiam obcasy. Odpowiedz Link Zgłoś
motka-mim Re: Wysokie obcasy 22.05.10, 18:46 a ja czuję sie jakbym urodziła się w szpilkach. po prostu kocham. jak chodzę na płasim to mnie nogi bolą Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Wysokie obcasy 22.05.10, 21:53 Wyłącznie. W płaskich butach czuje się niska i gruba. Wiem, to próżność, albo raczej kompleksy. Mam problem, aby w weekend ubrać się tak, bym się dobrze czuła. Ostatnio nosze coraz wyższe obcasy i do tego przerzuciłam się z takich "uniwersalnych", czarnych, do wszystkiego, na kolorowe, które "robią" całą kreację. Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Wysokie obcasy 22.05.10, 21:59 Do pracy noszę średnie obcasy, po pracy - buty na wygodnym koturnie albo sportowe Chociaż odczuwam pewne niedostosowanie względem otoczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_kasia13 Re: Wysokie obcasy 22.05.10, 22:08 Chodze, uwielbiam buty na wysokich obcasach. Wcale nie uwazam, zeby byly niewygodne. W sumie dziwnie sie czuje na plaskim obcasie, ale tez nosze, dla zdrowia, zeby stopy mialy odmiane. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Wysokie obcasy 22.05.10, 22:19 tak bardzo lubie i jest mi w nich wygodnie im jestem starsza tym wyzsze wybieram siat w zasadzie nie tacham jezdze samochodem, jak mam biegac za dziecmi to wybieram lekkie koturny ale tez wysokie plaskie mam buty do kopania w grzadkach i basenowe japonki Odpowiedz Link Zgłoś
dzika41 Re: Wysokie obcasy 22.05.10, 23:24 Czy 5-6 cm to wysoki obcas? Jak tak, to chodzę w butach z wysokimi obcasami I lubię, nie muszę Mam to w genach po mamuni Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Wysokie obcasy 22.05.10, 23:57 Zalezy. Lubie obcasy, zwlaszcza do fajnych spodni, ale nie typowe szpilki. Lubie troche szerszy obcas, a buty musza byc naprawde fajnie wywazone i wygodne, z amortyzowana podeszwa. Mam pare odjechanych par, np. fioletowych lakierowanych, czerwonych albo srebrnych Zanim zaczne je nosic "na miasto", musze je dobrze roznosic i byc ich pewna, wiec wkladam je w pracy, gdzie moga sie dopasowac do stopy, ale nie ma duzo chodzenia. Balerinki tez lubie, ale nie na plaskim. Najbardziej takie na malutkim podwyzszeniu z tylu. Odpowiedz Link Zgłoś