broceliande 16.06.10, 14:43 A może grałyście? Teraz co środę gram z trzema kolegami. Rozegraliśmy kampanię w Warhammera, a dzisiaj zaczynamy Cthulhu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melmire Re: Gracie w RPG? 16.06.10, 14:49 Gramy, a jakze, z tym ze ja bardziej weekendowo, a chlop takze w srody wieczorami (widac dobry dzien dla rolistow). Odpowiedz Link Zgłoś
manahmanah77 Re: Gracie w RPG? 16.06.10, 14:52 No ba. Pewnie. Z założenia w każdy piątek, ale ze względu na czynniki obiektywne (dzieci etc) to tak wypada, że dwa razy w miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Gracie w RPG? 16.06.10, 14:52 Nie gram. Tracę coś? Serio pytam, bo szukam dobrej rozrywki Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: Gracie w RPG? 16.06.10, 15:00 Zalezy z kim bys grala, bo spotkalam ekipy dziwne, by nie rzecz wstrzasajace W sumie samo spotkanie z nimi bylo niezla rozrywka, jak juz sie czlowiek z szoku otrzasnal. Ale szkoda mi czasu na granie z dziwadlami, wole z dobra grupa, ktora ma podobne podejscie go gry, a skompletowanie takowej nie jest latwe , oj nie. Odpowiedz Link Zgłoś
manahmanah77 Re: Gracie w RPG? 16.06.10, 15:08 Podpisuję się. Znalezienie po trzydziestce akceptowalnych ludzi do grania graniczy z cudem. My swoich trzymamy od czasów studenckich, jakoś się udało nie rozjechać po kraju. Szukanie "w ciemno" przypomina danie w portalu randkowym ogłoszenia "Nie mam żadnych wymagań dotyczących wyglądu ani higieny osobistej, szukam nowych doznań" - atak dziwnych postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: Gracie w RPG? 16.06.10, 15:10 Hihi. Nawet ci normlni nie zawsze lubia grac w tym samym stylu co my, od dwoch lat szukamy ekipy zeby kontynuowac Midnight (genialna gra, polecam), po tym jak grupa normalnych graczy rozpirzgnela sie ze swistem na wskutek rozbieznosci swiatopogladowych. Ale nawet po trzydziestce sie znajduje, srodowa grupa meza jest z ogloszenia, super ludzie, teraz jestesmy juz dobrymi znajomymi Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Gracie w RPG? 16.06.10, 15:05 Niestety, tylko substytut, tj. cRPG. Trochę grałam z synami, ale młodszy za smarkaty, a starszy za bardzo ambitny (nie dał mamusi poprowadzić ) i nic się nie udało dokończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: Gracie w RPG? 16.06.10, 15:07 To niech starszy prowadzi, najlepiej z angielskich podrecznikow, przyda mu sie Ostatnio widzialam w sklepie gry RPG specjalnie dla najmlodszych, bazujace na znanych bajkach i legendach -chociaz ja wolalabym poczekac i zaczac klasycznie od AD&D albo, po francusku, od Snu Smoka. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Gracie w RPG? 16.06.10, 18:26 No właśnie problem w tym, że to on był MG i zamiast wymyślec/znaleźć coś krótkiego, to tworzył długaśne przygody z tłumami NPC i tonami tajemniczych przedmiotów i już przy trzeciej sesji nikt nie pamiętał, o co chodzi. Podręczniki ma, ale polskie, do FR - na baśnie są już ciut za starzy. Niech się z kolegami wprawia , ostatnio na jakieś LARP-y zaczął ganiać. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Gracie w RPG? 16.06.10, 15:09 Nie gram, ale znam i znalam sporo graczy. Sama swiadomie postanowialm sie nie wciagac, bo to straszny zlodziej czasu (nie mowie nawet o samych sesjach, tylko o caloksztalcie). Odpowiedz Link Zgłoś
dagbe Re: Gracie w RPG? 16.06.10, 15:57 Ja się bronię rekami i nogami. Wiem, ze jak zacznę to mnie wciągnie. Tak wciągnęło mojego starszego syna Umawia się z kolegami w każdy piątek i grają do rana. Po sesji dostaję sprawozdanie z jej przebiegu. Wakacje też spędza pod znakiem RPG w świecie Tol Calen. Ostatnio majątek wydałam na książki, kostki i inne akcesoria. Pozdrawiam, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: Gracie w RPG? 16.06.10, 15:58 Ale za to kwestie prezentow masz rozwiazana, akcesoriow od groma Odpowiedz Link Zgłoś
dagbe Re: Gracie w RPG? 16.06.10, 16:07 Tak To jest zdecydowany plus tej sytuacji. Chociaż Młody potrafi grać bez żadnych akcesoriów ze swoim ośmioletnim bratem - to już chyba jest coś na kształt nałogu... Pozdrawiam, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: Gracie w RPG? 16.06.10, 16:11 A tam, nalog, same plusy. Ludzie sie ucza wyslawiac publicznie, argumentowac, jezykow przy okazji tez, podstawy matematyki i liczenie " w myslach", zyc nie umierac. Odpowiedz Link Zgłoś
dagbe Re: Gracie w RPG? 16.06.10, 22:25 Alez taki "nalog" to ja calym sercem popieram! Znam jednak rodzicow, ktorzy uwazaja RPG za totalne marnotrawienie czasu Pozdrawiam, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Gracie w RPG? 16.06.10, 20:26 Nie grałam,pewnie wciągające... Oglądałam za to jakiś czas temu film o kolesiu,który tak wczuł się w swoją rolę ,że wreszcie zwariował.Tytułu nie pamiętam niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
donna28 Re: Gracie w RPG? 16.06.10, 20:26 Gracie męża poznałam na sesji, był MG tylko, że towarzystwo do grania nam się rozpierzchło po całej Polsce (Śląsk, Wawa, Szczecin itp), ale i tak 2-3 razy do roku spotykamy się na "konwentach" i gramy. Ostatnio klasyczne RPG na poły z fajnymi planszówkami. Wszyscy ponad trzy dychy na karku, żonaci, dzieciaci Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya nie gram 16.06.10, 20:55 - nie potrzebuję szukać zapomnienia w wymyślonej rzeczywistości - nie mam czasu Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: nie gram 16.06.10, 21:39 Do kina tez nie chodzisz, ani do teatru? Bo to tez wymyslona rzeczywistosc, ze o ksiazkach nie wspomne Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Gracie w RPG? 16.06.10, 21:57 ooooo A jak, grałam : RPG, karcianki, LARP-y - teraz niestety dawno nie grałam, ale przymierzam się do powrotu, znajomości stale blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Gracie w RPG? 16.06.10, 22:18 Kiedys probowalam, na poczatku ciezko mi szlo, ale potem zabawa byla przednia. Niestety ludzie sie rozsypali, czasu nie bylo i sie zmylo. Odpowiedz Link Zgłoś
bombastycznie zdecydowanie bardziej wolę... 16.06.10, 22:44 FPS-y, moje ulubione to te starocie typu Doom, Quake, Duke Nukem, a z polskich Serious Sam, ale najbardziej Duke, znam go na pamięć ale i tak nigdy mi się nie znudzi Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: Gracie w RPG? 17.06.10, 14:11 To zalezy od tego czy na poduszce wyciagasz od niego dodatkowe informacje Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Gracie w RPG? 18.06.10, 11:25 Czyż ja bym się zhańbiła? Leżeniem na poduszce ofkoz. Nigdy! Odpowiedz Link Zgłoś
donna28 Re: Gracie w RPG? 18.06.10, 20:04 e tam informacje najlepiej niech wyciąga od razu dodatkowe pede Odpowiedz Link Zgłoś
marielkainc Re: Gracie w RPG? 17.06.10, 14:51 Ja też grałam! W D&D przeważnie + w parę cRPG (Baldur's Gate!!!), to były czasy! teraz też bym chętnie pograła, ale zwyczajnie nie mam z kim... nikt z moich obecnych znajomych nie gra, mąż też niegrywający. ale co tam - dzieci podrosną i będę mieć ekipę, a co może przez te pierwsze parę lat będą wolały grać z matką niż z kolegami Odpowiedz Link Zgłoś
marielkainc Re: Gracie w RPG? 17.06.10, 14:52 a tak przy okazji - nie wiedziałam że tak wiele kobiet grywa! w mojej ekipie byłam jedyną dziewczyną, a wszystkie moje koleżanki pukały się w czoło Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Gracie w RPG? 17.06.10, 20:06 Ja teraz jestem jedyną dziewczyną Faktycznie mało kobiet gra, partnerki kolegów w ogóle nie są "z branży". Ale znam babkę, która i grała i prowadziła. Odpowiedz Link Zgłoś
narsen Re: Gracie w RPG? 17.06.10, 20:09 Niestety przeciętna kobieta nie gra w ogóle. Jeśli już to w Windowsowskiego pasjansa. Max to Simsy. A szkoda, bo gry są dużo bardziej wymagającą i ciekawą rozrywką niż np bierne gapienie się w Telepudło. Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Gracie w RPG? 17.06.10, 20:15 No, jeśli chodzi o kompa, to ja dość dużo gram. Wchodzę na "big fish games" i zawsze są jakieś nowe "hidden objects". Uwielbiam chodzić po lokacjach, szukać sprzętu, rozwiązywać łamigłówki, kombinować. Niestety "Shutter island" jest słabe. Nie wspomnę, że mój angielski (a to nie jest mój język) wybitnie się wzbogacił. Odpowiedz Link Zgłoś
narsen Re: Gracie w RPG? 17.06.10, 20:25 Dokładnie. w MMORPG tj. w Lineage II wyszlifowałam swój angielski jak nigdzie. Tam na co dzień porozumiewasz się po angielsku (jest to język uniwersalny na wszystkich serwerach). I to dotyczy zarówno pisania jak i rozmowy (TS). Liczenia i łamigłówek masz pełno + nauka ekonomii. Jak nie umiesz zarządzać kasą - przepadniesz Odpowiedz Link Zgłoś
manahmanah77 Re: Gracie w RPG? 18.06.10, 13:04 Nawet nie próbować Gry MMO wciągają jak gąbka - po dłuuugiej przygodzie w World of Warcraft zostaję przy rpg "na żywo" - bezpieczniejsze. Ale jak koniecznie musisz, to ze stron producentów możesz ściągnąć wersję próbną - wygóglaj sobie "Lineage II trial" albo "World of Warcraft trial" i coś na pewno znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
narsen Re: Gracie w RPG? 19.06.10, 06:47 Ściągasz bezpłatnie grę tu - www.lineage2.com/pds/game_dw.html Potem znajdujesz serwer, który Ci pasuje tu - l2.hopzone.net/lineage2/list.html Odpowiedz Link Zgłoś
narsen Re: Gracie w RPG? 17.06.10, 20:01 Grałam. Ekipa się posypała. Teraz CRPG (Baldur, Neverwinter, Gothic, Divine Divinity, Lioneheart + hack&slash'e - Diablo, Sacred II) i MMORPG (Lineage II - polecam szczególnie). FPP też uwielbiam (wspomniany Quake, z nowszych F.E.A.R). Dla fanów polecam Battlefield 2 - nie mogę się oderwać. Odpowiedz Link Zgłoś
raohszana Re: Gracie w RPG? 18.06.10, 20:59 Nie gram, bo nie ma z kim. Mazowsze nie obfituje w chętnych RPGowców. Odpowiedz Link Zgłoś
byakhee Nie, raczej w planszowki 19.06.10, 16:41 Partner gra (nawet wlasnie w tej chwili w drugim pokoju), ale mnie jakos nie pociagaja RPG. O wiele bardziej wole planszowki. Jesli lubisz atmosfere Lovecrafta polecam Arkham Horror - oryginalna, wszyscy graja razem, przeciwko Elder One. Odpowiedz Link Zgłoś