julialila 09.07.10, 18:52 to pytanie kieruję do mam, którym po urodzeniu dziecka zostały rozstępy i nadmiar rozciągniętej skóry na brzuchu. Ja mam właśnie taki problem i u mnie w grę wchodzi tylko jednoczęściowy. A jak u was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gazeta_mi_placi Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 09.07.10, 18:56 Radzę im w takiej sytuacji dobrze zabudowany jednoczęściowy. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 09.07.10, 19:00 Najlepiej długa koszula, nie? Ja przez długi czas nie decydowałam się na dwuczęściowy, teraz i owszem. Ciała nastolatki nie mam i mieć nie będę, ale to nie powód, żeby się po szyję zakrywać. Kupuje dobrze dobrany do moich kształtów strój dwuczęściowy. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 09.07.10, 19:07 otoz po plazowaniu w bokserkach i tankini teraz tez mam w nosie co se kto mysli i brzuch po ciazach opalam z przejemnoscia na przechadzki mam szyfonowe pareo na ten sezon wybralam taki www.brastop.com/SetDetails.aspx?setId=1679 Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 09.07.10, 19:44 Niezłe melony ma ta Pani ze zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 09.07.10, 19:43 Pokaż jak w nim wygładzasz Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 09.07.10, 20:32 Nic w nim nie wygładzam Dobrze dobrany sam się wygładza Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 09.07.10, 19:03 Lepszy jest mocno wycięty jednoczęściowy Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 09.07.10, 18:59 rozstepy i brzuch omajgad to juz tylko burkini Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 09.07.10, 19:27 ja mam strój dwuczęsciowy u mnie figura idealna, mam rozstepy na pośladkach ale tego na szczescie nie widac Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 09.07.10, 19:53 No nie taka idealna skoro stringow zalozyc nie mozesz Odpowiedz Link Zgłoś
parasol-ka Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 09.07.10, 19:29 jednoczesciowy, ja mam taki: tiny.pl/h7m6p Odpowiedz Link Zgłoś
migotka_bober Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 09.07.10, 19:38 ja uzywam tankini + szorty lub tankini+ majtki, mam brzuch i rozstepy brzydkie po porodzie, nie wyjde w bikini Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 09.07.10, 19:46 Słuszna decyzja kochana,tyle się mówi o dopasowaniu odpowiedniego stroju do odpowiedniej figury. To samo być powinno ze strojami na plażę: masz poryty rozstępami lub po prostu tłusty obwisły brzuch-zakładasz jednoczęściowy i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 09.07.10, 21:24 Hm..cieszyłam się jeszcze niedawno że nie mam rozstępów po ciążach (dzięki mamo za geny) i że w zasadzie będę mogła założyć kostium dwuczęściowy-niestety po wypadku i usunięciu sledziony mam porżnięty brzuch, wstrętną drabinę plus dziury po drenach wyglądam jak zona Frankensteina żegnaj tankini witaj jednoczęściowcu wygląda na to, że koniec z prezentacją brzucha... Odpowiedz Link Zgłoś
epistilbit Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 09.07.10, 21:26 Mam na rękach kilka blizn. To znaczy ze tylko w długim rękawie mam chodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 10.07.10, 10:23 blizny wyblakna bedzie to lepiej wygladac mojej po cesarce juz nie widac a mlody urodzil sie w 2005 r Odpowiedz Link Zgłoś
epistilbit Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 09.07.10, 21:27 Masz oklapłego wacka nie powinieneś ściągać spodni. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_i_oli Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 10.07.10, 01:35 Jest piękny! Czy możesz dla mnie taki zamówić? Odpowiedz Link Zgłoś
piegowata9 Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 09.07.10, 22:38 A ja się właśnie zbuntowałam. Okazało się, że dotychczasowy jest nieco "przyciasny", bo figura po trzeciej ciąży jeszcze nie wróciła do normy. Do tego dochodzi pionowe cięcie, mało estetyczne. I szew po innej operacji. I blizny po drenach. Kupiłam ładnie uszyte bikini i pareo. U mnie w ogrodzie i tak nikt mnie nie widzi, więc nie mam stresu. Urlop związany będzie z opalaniem na małej plaży nad brzegiem jeziora, gdzie tłumów nie będzie. Łazić w samym kostiumie nie zamierzam (po to jest pareo), ale jeśli ktoś koniecznie chce mnie oglądać leżącą na kocu, to jego problem Jednoczęściowy zakładam na basen. I wystarczy. A teraz gazeto proszę o lincz i pełne oburzenia kazanie umoralniające. Najlepiej ze zdjęciami "tak jest", a "tak być powinno" Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 11.07.10, 14:44 Twoja sprawa.To tak samo jak otyła dziewczyna zamiast ubrać coś optycznie wyszczuplającego zakłada jasną suknię w poziome pasy... Jej sprawa,że wygląda przez to jeszcze bardziej nieestetycznie,choć w czymś innym wyglądałaby lepiej,prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
piegowata9 Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 11.07.10, 20:24 Ten dzień jest piękny! I Gazeta stanęła na wysokości zadania... A gdzie zdjęcia???? Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 O, taki :) 09.07.10, 22:43 www.brasandhoney.com/freya-bikini/freya-zodiac/ plus dół www.brasandhoney.com/freya-bikini/freya-zodiac/classic-fold-brief/ w szatańskim rozmiarze 70G Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: O, taki :) 09.07.10, 22:45 Góra konkretnie taka: www.biggerbras.com/freya-big-cup-bras-swim/freya-zodiac-underwire-sweetheart-padded-bikini-top-9893.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: O, taki :) 10.07.10, 01:40 Ale liczny, tez chce taki, kupilas wysylkowo? A jesli tak to od razu sie udalo trafic z rozmiarem? Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 09.07.10, 22:45 Ja tam zawsze wolałam jednoczęsciowy nawet jak byłam piękna i młoda. Jakoś tak wygodniej jest i zgrabniej się wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
zmija9 Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 09.07.10, 23:13 Hej babeczki w jednoczęściówkach! powiem wam tylko tyle że ja po 2 porodach jestem chuda jak szczapa i zazdroszczę każdej napotkanej babeczce porządnej pupy,ud i fałdek na brzuchu.Z uwielbieniem patrze na każde rubensowskie kształty.A wiedząc co znaczy ciąża, poród i wychowanie dzieci to rozstępy, blizny i cellulit wzbudzają we mnie tylko najwyższy szacunek. A ja blizny mam po oparzeniu w dzieciństwie na kostce,łydce i udzie co latem jak się opalę wygląda jak brudne- ale jakoś nigdy się tym nie przejmowałam, że co? mam w długich spodniach cały czas chodzić? OPALAĆ BRZUCHY BABY! Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 09.07.10, 23:25 > OPALAĆ BRZUCHY BABY! Ale ja nie lubię się opalać, kostiumu używam tylko do pływania Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 11.07.10, 08:56 zmija9 napisała: > OPALAĆ BRZUCHY BABY! A po co? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 11.07.10, 14:47 >.A wiedząc co znaczy ciąża, poród i wychowanie dzieci to rozstępy, blizny i cellulit wzbudzają we mnie tylko najwyższy szacunek. A jak odróżniasz cellulitis młodej mamy od cellulitisu bezdzietnej? Po czym te dwa cellulitisy można rozpoznać? Czy też na widok każdej spotkanej Panią z cellulitisem na wszelki wypadek wzbudzasz w sobie szacunek bo a nuż cellulitis pociążowy? Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka99 Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 12.07.10, 08:18 zmija9 napisała: > Hej babeczki w jednoczęściówkach! > powiem wam tylko tyle że ja po 2 porodach jestem chuda jak szczapa i zazdroszcz > ę > każdej napotkanej babeczce porządnej pupy,ud i fałdek na brzuchu. o tak, dupsko i brzuszysko są marzeniem każdej kobiety ;D >Z uwielbieniem > patrze na każde rubensowskie kształty. Trudno, tego się nie leczy. Ale mam nadzieję że nie jest to przypadłość zagrazająca otoczeniu >A wiedząc co znaczy ciąża, poród i > wychowanie dzieci to rozstępy, blizny i cellulit wzbudzają we mnie tylko > najwyższy szacunek. Moja kotka kilkanaście sztuk przychówku miała w swoim życiu, ona też jak rozumiem wzbudza Twój najwyższy szacunek? Powiem jej ;D > A ja blizny mam po oparzeniu w dzieciństwie na kostce,łydce i udzie co latem ja > k > się opalę wygląda jak brudne- ale jakoś nigdy się tym nie przejmowałam, że co? > mam w długich spodniach cały czas chodzić? > OPALAĆ BRZUCHY BABY! Bo co? Można spokojnie żyć bez opalonego brzucha. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 12.07.10, 17:25 Nie odpisała mi jeszcze po czy odróżnia,że ocellulitisowane dupsko należy do matki a nie do bezdzietnej? Cellulitis mają teraz nawet nastolatki.. Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 09.07.10, 23:07 bikini i tankini. Co mnie obchodzi to, z ekomuś sie to moze nie podobac,że raża go moje rozstępy. Ja się dobrze czuję i nie zamierzam się zakrywać i przyodziewać worka pokutnego, bo w ciązy byłam Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 10.07.10, 01:51 Ja wybieram bikini. Tylko po pierwszej ciazy mialam jednoczesciowy bo nie znikla mi jeszcze kreska z brzucha i balam sie przebarwien. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 10.07.10, 02:10 Dwuczęściowy, majtki wysokie i dość mocno wycięte- wydłużają nogi. Kostium ma szeroki czarny pas- wyszczupla optycznie, biustonosz podnoszący piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 10.07.10, 10:34 Jednoczęściowy, rozstępów nie mam ale dobrze wyprofilowany kostium fajnie maskuje moją oponę Mało komfortowo bym się czuła w dwuczęściowym Odpowiedz Link Zgłoś
marta-zs Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 10.07.10, 10:38 co prawda po ciązy nie mam rozstępów i brzucha, ale mam brzydką bliznę po wycieciu wyrostka(szeroka na 1cm i długa, pionowa), jednakże nie przeszkadza mi to, już dawno zaakceptowałam jak wyglądam, wiec na plaze tylko kostium dwuczesciowy!! Chętnie bym stringi założyła, ale nie wiem czy to nie zgorszy innych plażowiczów ;P Co do panów: strasznie wyglądają w slipkach, kiedy ich narządy płaciowe zewnętrzne się odbijają, blehhh ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
migotka_bober Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 11.07.10, 20:01 powiem Ci ze Twoja blizna po wyrostku to pikus, mam wielka, poszarpana pionowa komunistyczna blizne + oponke po ciąży+ rozstepy Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 10.07.10, 16:01 Ja mam bikini zwykłe - dwa trójkąty ze sznurkami, dół wiązany na biodrach. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 10.07.10, 23:29 Po 2 porodach mam ladny brzuszek bez rozstepow i obwisow- nosze bikini.Gdybym miala brzuch po przejsciach, to kupowalabym stroj 1 czesciowy, trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 11.07.10, 15:42 Jednoczęściowy mam taki: www.karoline.pl/index.php?p9075,stroj-kapielowy-sorrento-sw0311-black-panache ale noszę go tylko na basen. A dwuczęściowy mam Panache Floral, nienajlepszy jest, fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty4 Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 11.07.10, 17:24 A ja dwuczęściowy. Po latachy bycia grubasem i chowania swojego grubego ciała pod różnymi udziwnieniami przestałam to robić. Przestałam co prawda dopiero po tym jak zgubiłam 32 kg, ale teraz jestem w połowie siódmego miesiąca ciąży i też sobie kupiłam stroj dwuczęściowy. Żeby dziecku krzywdy nei zrobić, nie zamierzam wychodzić na słońce między 12 a 16, i mam śliczne pareo przywiezione z meksyku, więc w kolorach jak najbardziej oryginalnych. i wybrałam taki kostium : tiny.pl/h7g1c i nie uważam, że jak któraś kobieta nie ma ciała idealnego to powinna go chować, piękne ciało to również cudowne rubensowskie kształty, a jeśli jeszcze do tego kobieta potrafi się uśmiechać do świata, to cud, miód i malina, ot co ! Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 11.07.10, 18:14 pomimo tego, ze jestem szczupla, nigdy nie lubilam bikini. kupilam z braku laku bikini 5 lat temu,kiedy to wybieralam sie nad wode, nalozylam kilka razy i sprezentowalam potem siostrze ciotecznej. zawsze wolalam jednoczesciowe stroje kapielowe. brzucha nigdy opalac nie lubilam, wiec moge miec nieopalony. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 11.07.10, 20:09 Noszę bikini. Mimo rozstępów na udach. Za to brzuch mam super, niczym nie poryty i bez oponek, szkoda go chowaćp Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 11.07.10, 21:25 U nas normalnie Jestem szczęśliwą posiadaczką skóry słonia, której nie imają się rozstępy ciążowe Niedawno z pomocą męża wybierałam kostium dla się. Ja prosiłam o bardziej zabudowany, mąż twierdził, że te trójkąciki na piersiach są ok. No i wzięłam, z pewną taką nieśmiałością. Podchodziłam do tego cholerstwa z nieufnością, póki sobie sama zdjęcia nie cyknęłam i zobaczyłam, że może być A wczoraj na plaży widziałam kobietę z okropnymi rozstępami nie tyle na brzuchu, co właściwie wokół całej talii, do tego pomarszczona skóra na brzuchu. Szczuplutka, zgrabna, tylko ten brzuch... Bez krępacji biegała w bikini. I w sumie dobrze. Co ma się kobieta męczyć w zbroi jednoczęściowej. Odpowiedz Link Zgłoś
julialila Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 11.07.10, 23:36 właśnie...... przed ciążą miałam idealny brzuch, a w czasie ciąży urósł do niewyrażalnych rozmiarów. teraz jest tragedia. rozstępy jak rozstępy, ale nadmiar tej skóry nad pępkiem . i niestety będę musiała się męczyć w jednoczęściowym Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 12.07.10, 00:02 A do łóżka z mężem też chodzisz w jednoczęściowym czy po prostu robicie to przy zgaszonym świetle? Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 12.07.10, 08:32 mam tankini Panache. Bardzo fajne i dobrze sie w nim czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: jaki strój kąpielowy wybieracie? 12.07.10, 23:34 a mnie nie gorsza ani widoczne blizny, ani nadmiary tu i owdzie na plazy, choc podziwiam kobiety mocno otyle, podziwiam za odwage, zeby paradowac na plazy w bikini, choc sama, swiadoma i bardzo krytyczna wobec defektow wlasnego wygladu, najchetniej nosilabym stroj z dlugimi nogawkami i maksymalnie zabudowany. nad wode chadzam, zeby plywac, a nie po to, zeby sie wylegiwac na kocu i opalac. Odpowiedz Link Zgłoś