woman_in_love 27.07.10, 14:00 Zaraz bedzie 25%, czyli powoli dazy do tych 45%. Ale o co chodzi? --> podatki.onet.pl/czy-wzrosna-podatki,19923,3334733,1,prasa-detal Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iminlove Re: 3x15% = 45% :) 27.07.10, 14:03 No cóż, skutek rozdmuchanego socjalu i rozdawania kasy na prawo i lewo. Gdzieś już o tym pisałam... ale mało kto mnie słuchał Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: 3x15% = 45% :) 27.07.10, 14:08 Jak błyskotliwie zauważyła wczoraj w komentarzu jakaś publicystka GW "podatki podwyższać kazdy rząd potrafi", a tu mamy przecież światłe PO, które już NIC i NIKT nie ogranicza i hamuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakingi Re: 3x15% = 45% :) 27.07.10, 14:13 No ale czym się przejmować.Przecież będzie cudownie ,będziemy wszyscy bogaci i szczęśliwi ,bo przecież mamy w końcu super prezydenta i wspaniały propolski rząd .Będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: 3x15% = 45% :) 27.07.10, 14:20 A trzeba by "ciachnąć" po przywilejach, zreformować (niekoniecznie "zaorać" KRUS, aby najbogatsi rolnicy-obszarnicy płacili normalne składki, zreformować renty (często wyłudzone), całą opiekę społeczną- tylko że to jest praca, a tak walną wyższe podatki i jakoś się "uskrobie". Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: 3x15% = 45% :) 27.07.10, 14:31 na razie rząd na zamiar przyoszczędzić na niepełnosprawnych, zamierzają wycofać się z dopłat do miejsc pracy do lekko niepełnosprawnych (to jest nawiasem mówiąc jeden z najbardziej działających środków, który zwiększa zatrudnienie wśród niepełnosprawnych), ale wg rządu pracodawcy tak się zabijają o niepełnosprawnych, ze żadne dopłaty im nie są potrzebne. bardzo bym chciała żeby ktoś tym rządowym geniuszom wyjaśnił, ze to są pozorne oszczędności i nic sensownego z nich nie wyniknie Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: 3x15% = 45% :) 27.07.10, 15:18 jestem jak najbardziej za likwidacją ulgi i becikowego dla najbogatszych mogą też podnieść drugi próg np.do 35% zamiast Vat do tego reforma KRUS i trochę się uzbiera Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: 3x15% = 45% :) 27.07.10, 15:36 A dlaczego jesteś za odebraniem ulgi na dzieci dla najbogatszych? I o co ci chodzi z progiem 35%? Czyżby się siedziało w pierwszym progu? Ja jestem za odebraniem socjalu. Do pracy, drogie panie, do pracy Fajnie brzmi? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: 3x15% = 45% :) 27.07.10, 15:59 a na czym u nas polega ten rozbuchany socjal?? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: 3x15% = 45% :) 27.07.10, 16:03 ja u nas widzę nie tyle problem systemowy, bo raczej nasze swiadczenia nie są na wysokim poziomie. Problem polega chyba na obchodzeniu systemu i dojeniu go. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: 3x15% = 45% :) 27.07.10, 16:40 I o to mi chodzi. Świadczenia są na średnim poziomie, za mało by przeżyć, za dużo by zdechnąć. Ale za to możliwości wyłudzenia, obchodzenia kryteriów, nieszczelność systemu świadczeń powodują, że wielu osobom nie opłaca się z tych "groszy" rezygnować. Lepiej oficjalnie ledwo ciągnąć i dorabiać na czarno, często niemałe kwoty, niż oficjalnie pójść i dać się doić przez nasz system podatkowy. Ilość osób pobierających roznorakie świadczenia przyprawia o zawrót głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: 3x15% = 45% :) 27.07.10, 19:20 Już nawet wk...ć mi się nie chce. Nie głosowałam na PO, na Boniego mam alergię od czasów KLD. Kij z tym, mam nadzieję, że zrobimy drugie dziecko i będę na papierze samotną matką z dwójką - wspólne rozliczanie. Becikowe akurat najbiedniejszym jest zbędne, państwo powinno inwestować w klasę średnią. Odpowiedz Link Zgłoś