mikas73 12.08.10, 08:00 Jaką pijecie? Mój mąż „jedzie” cały czas na zielonej – wierząc w jak antyrakotwórcze działanie. Ja tam lubię czarną i to czasami z cukrem i cytryną. Truję się więc? Może polecicie jakieś dobre smaki /firmy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deodyma Re: Herbata owocowa, zielona, czerwona i czarna.. 12.08.10, 08:12 pije tylko czarna rowniez z cytryna i cukrem. innej za cholere do ust nie wezme. najbardziej smakuje mi herbata EARL GREY. za owoowym i natomiast nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: Herbata owocowa, zielona, czerwona i czarna.. 12.08.10, 08:13 ja najbardziej lubię Dilmach Earl Grey czasem jakieś owocowe aktualnie piję oczyszczająco-odchudzającą Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Herbata owocowa, zielona, czerwona i czarna.. 12.08.10, 08:38 lukrecja34 napisała: > aktualnie piję oczyszczająco-odchudzającą i oczysczliło-odchudziła (nie pytam o portfel) Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: Herbata owocowa, zielona, czerwona i czarna.. 12.08.10, 08:47 ona jest ziołowa-świetnie poprawia przemianę materii Odpowiedz Link Zgłoś
mikas73 Re: Herbata owocowa, zielona, czerwona i czarna.. 12.08.10, 09:17 > ona jest ziołowa-świetnie poprawia przemianę materii O nazwę można prosić, bo chętnie wejdę w fazę ziołową- odchudzającą.. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Herbata owocowa, zielona, czerwona i czarna.. 12.08.10, 09:33 świetnie poprawia przemianę materii W sensie przeczyszcza? Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: Herbata owocowa, zielona, czerwona i czarna.. 12.08.10, 11:58 w sensie,że zaczynasz naprawdę regularnie załatwiać się,szybciej trawisz to co zjesz i nic nie zalega. herbatka jest własnej roboty-jak sobie przypomnę składniki to napiszę-czemu nie,trza się dzielić Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Herbata owocowa, zielona, czerwona i czarna.. 12.08.10, 08:37 tylko czarna, czasem z cytryna albo z imbirem, zawsze bez cukru, to zabija smak herbaty Odpowiedz Link Zgłoś
jk3377 Re: Herbata owocowa, zielona, czerwona i czarna.. 12.08.10, 08:44 ostatnio bardzo malo herbaty pije,rano kawka,potem jakis sok i woda. ale jesli juz to czarną i mam napady na czerwoną-ktora ponoc odchudza. a picie bardzo dlugo jednej nie pomaga-a propos tej zielonej u meza-nalezy zmieniac co jakis czas. a najzdrowsza to biala-i najdrozsza Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: Herbata owocowa, zielona, czerwona i czarna.. 12.08.10, 09:38 ja już nie piję herbaty czarnej z cytryną - poczytajcie, to niestety wpływa na mózg negatywnie (chodzi mi o demencję). Dowiedziałam sie o tym przez przypadek od ginekologa w czasie ciąży. Szkoda, bo uwielbiam herbate z cytryną. niedawno stuknął namroczek Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 szyszunia 12.08.10, 13:45 to nie herbata wpływa na mózg negatywnie tylko...ciąża...naprawdę, mam za sobą dwie mocno niepełne ciąże a dziury w mózgu jakby w moich zyłach płyneła tylko herbata z cytryną. Poza tym gin to chyba nie głową się zajmuje Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: szyszunia 12.08.10, 21:06 karro80 napisała: > to nie herbata wpływa na mózg negatywnie tylko...ciąża...naprawdę, ? mówisz? > > Poza tym gin to chyba nie głową się zajmuje no niby nie, ale akurat w tej kwestii miał niestety rację. I odtąd mam postanowienie pic herbate z cytryna tylko w schroniskach górskich, czyli bardzo rzadko Odpowiedz Link Zgłoś
karambol45 Re: Herbata owocowa, zielona, czerwona i czarna.. 12.08.10, 09:49 kawy nie pijam za to herbatki wszelkie owszem lubię Earl Grey Dilmah super aromat owocowych nie lubię jeszcze zielona z Biofix z dodatkiem owoców - duze liscie i aromatyczna czasami jakies ziólka mieta np a i nie słodzę i bez cytryny Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka77 Re: Herbata owocowa, zielona, czerwona i czarna.. 12.08.10, 10:13 Uwielbiam zieloną! Najchętniej senchę albo jaśminową... Czarna ostatecznie też może być, czerwonej nie lubię. Owocowe tez lubię, ale nie za dużo w kolorze czerwonym, bo tam głównie hibiscus i/lub dzika róża. Fajna jest "limonka i cytryna" firmy Vitax. Nie dodaję cukru, bo wtedy nie czuć smaku herbaty. Co do cytryny, to kwas cytrynowy reaguje z nieprzyswajalnym glinem (niestety jest obecny w liściach herbaty) tworząc dobrze przyswajalny cytrynian glinu, i w ten sposób glin niszczy mózg (=>choroba Alzheimera). Rozwiązaniem ewentualnie jest dodawanie cytryny już po usunięciu fusów z herbaty, ale jak to ekspresowa, to mnóstwo tego pyłu i tak wylatuje do naparu... Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Herbata owocowa, zielona, czerwona i czarna.. 12.08.10, 10:24 W żadnym wypadku owocowy syf, fuuuuj. Poza tym moze być każda herbata - czarna, zielona, biała... Roiboosa i pu erh nie uznaję za herbatę i nie smakują mi. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Herbata owocowa, zielona, czerwona i czarna.. 12.08.10, 10:32 Uwielbiam herbaty. Rano, do śniadania muszę mieć czarną z cytryną i to jest jedyny raz w ciągu dnia, kiedy używam ekspresowej tetley earl gray. Wiem, wiem, nie powinno się dodawać cytryny do earl gray, ale mam to w nosie - takie połączenie mi odpowiada Potem piję zieloną jaśminową lub ryżową, parzoną z kostek ze sprasowanych liści, dokładnie taką. Lubię też czarne smakowe, np pomarańczową, śliwkową, czy malinową. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Herbata owocowa, zielona, czerwona i czarna.. 12.08.10, 11:08 Najchętniej owocowe, szaleję z wyborem ciągle nowych kombinacji. Czerwoną czasem, zielonej i czarnej nie znoszę. Odpowiedz Link Zgłoś
havana28 Re: Herbata owocowa, zielona, czerwona i czarna.. 12.08.10, 12:12 Piję tylko zieloną, ale nie dlatego, że w coś wierzę, tylko ze zielona mi najbardziej smakuje. Bez cukru i bez cytryny. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 mikas73 12.08.10, 13:13 kupujesz sobie w zielarskim sklepie zioła: dziurawiec rumianek kocanka (nieśmiertelnik) liście brzozy bierzesz tego po 5 dkg,mieszasz np. w słoiku wieczorem zagotuj 0,5 l wody,wsyp 2 czubate łyżki ziół,zgaś ogień,przykryj i odstaw na 15 minut.po tym czasie odcedź niecałą szklankę naparu i wypij.potem już nie wolno nic pić ani jeść. rano na czczo wypij resztę naparu,odczekaj 15 minut i można zjeść śniadanie. ja dosładzałam sobie łyżeczką miodu ale co kto lubi.taką kurację można przeprowadzić sobie 2 razy do roku. na mnie działa rewelacyjnie-ale każdy może zareagować inaczej.na pewno częściej biega się do toalety (ale ja nigdy nie miałam biegunki)-po prostu lepiej i szybciej trawisz Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: mikas73 12.08.10, 13:14 przepraszam-sypie się 1 łyżkę ziół a nie dwie Odpowiedz Link Zgłoś
mikas73 Re: mikas73 12.08.10, 13:16 Bardzo , bardzo dziekuję... przepis brzmi magicznie, jak dla czarownicy Po drugiej ciaży siadła mi przemiana materii i może taki fachowy, naturalny specyfik zadziała ..... Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: mikas73 12.08.10, 13:22 wiesz trudno powiedzieć.zioła maja to do siebie,że jeśli działają to nie na każdego i powoli.dlatego trzeba je pić regularnie-to podstawa. mnie pomogły,mojej mamie też-tobie też tego życzę Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: mikas73 12.08.10, 13:24 i jeszcze jedno-mieszanka w tych proporcjach wystarczy na dość długo.jeśli będziesz się dobrze czuła to wypij wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Herbata owocowa, zielona, czerwona i czarna.. 12.08.10, 14:00 ostatnio piję rumianek, herbata mi nie podchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Herbata owocowa, zielona, czerwona i czarna.. 12.08.10, 21:10 Ja lubię roiboos, piję tez earl grey. Czerwona i zieloną nie wzgardzę ale i tak najbardziej lubię kawę. Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Re: Herbata owocowa, zielona, czerwona i czarna.. 12.08.10, 21:25 ja od lat piję tetleya, ale tylko earl grey STRONG. Reszta (włącznie z tetleyem) smakuje trawa. Ale lubie czasem dodac cytryne i mega ilosci miodu, mniam. Jest taka knajpa gdzie podaja świetna zielota jasminowa, ale nie pamietam gdzie... Odpowiedz Link Zgłoś