bez_seller 21.08.10, 12:17 lub wiecej, dla ktorych warto zyc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elza78 Re: Trzy rzeczy 21.08.10, 12:23 moj maz, dwoje moich dzieci... "eureka!!!" kto przezyl taki moment w swoim zyciu zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka40 Re: Trzy rzeczy 21.08.10, 12:23 dla dzieci dla siebie dla innych dla miłości dla sexu dla każdej pięknej chwili. Dla takiej chwili gdy wiesz,że od ciebie może zależeć czyjeś zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: Trzy rzeczy 21.08.10, 12:24 dzieciaki wskakujące rano do łóżka i oplatające mnie ciepłymi łapkami pęd wiatru przy szybkim zjeździe na nartach poranny/ wieczorny spacer z psami w leśnej głuszy zapach szarlotki zapach ogniska rozbierające mnie męskie spojrzenie łopot żagli końskie chrapy i koński zapach gorące powietrze na dowolnym greckim lotnisku oj długo bym jeszcze mogła Odpowiedz Link Zgłoś
foczkaka Re: Trzy rzeczy 21.08.10, 13:54 dla Nieba dla siebie, dla własnych doświadczeń, rozwoju, przyjemności dla najbliższych - mąż, rodzie, rodzeństwo, przyjaciele Odpowiedz Link Zgłoś
annvangier Re: Trzy rzeczy 21.08.10, 14:51 dla chwili kiedy własny dzieciaczek się do mnie przytula, dla chodzenia po górach, pływania kajakiem, zwłaszcza po Solinie dla każdej ksiązki, płyty, przedstawienia, filmu który skutecznie wyrwie mnie z rąk szarej codzienności Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Trzy rzeczy 21.08.10, 15:20 bez_seller napisała: > > lub wiecej, dla ktorych warto zyc. 1. dla siebie 2. dla dzieci 3. dla życia A ty jakie masz? Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: Trzy rzeczy 21.08.10, 18:22 rosapulchra-0 napisała: > A ty jakie masz? Podobne do tutaj juz wymienionych. Zycie jest naprwde piekne, mimo cierpien jakie ze soba niesie, a moze wlasnie dlatego. Fajnie jest byc w odpowiednim miejscu, w odpowiednim czasie, dawac, brac, przezywac wciaz na nowo codzienne, znane chwile. Fajnie jest kochac, byc kochanym, wymyslac nowe zadania, nowe cele itd. Ale chcialabym czegos wiecej, czegos ponad ludzka miare. To zycie jest troche za male, za ciasne, mimo piekna i radosci jakie ze soba niesie. Chcialabym poznawac inne cywilizacje, inne wymiary, inna rzeczywistosc, moze inne wszechswiaty. Chcialabym zeby nasz swiat i nasza rzeczywistosc nie byla jedynym swiatem i rzeczywistoscia ktora znamy. Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Trzy rzeczy 21.08.10, 16:03 1. przeszłość 2. teraźniejszość 3. przyszłość Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Trzy rzeczy 21.08.10, 16:13 Cytatnangaparbat3 napisała: > 1. Życie. > 2. Życie. > 3. Życie. widzę, żeśmy zgodne Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Trzy rzeczy 22.08.10, 10:03 Jak sie obudziłam, przypomniało mi się: "W zyciu nic nie ma oprócz życia, więc żyjmy aż po kres mogiły." A tu vocal: www.youtube.com/watch?v=gYO8N3bcy5U&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Trzy rzeczy 21.08.10, 16:11 Życie jest tym, dla czego warto żyć Chciałabym być nieśmiertelna Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Taka mała gierka :) 21.08.10, 16:20 Kto według Was na tym forum jest psychopatą? W końcu, statystycznie powinno być ich 4 % - no może trochę mniej, bo tu jednak większość kobiet pisze, a jest to ponoć zjawisko rzadziej spotykane u nas, niż u panów No i tak poza tym - nie próbuj go ratować - rozumiem sens tego, ale z drugiej strony, psychopatą nikt się nie staje, psychopatą się jest, czyli nie jest to wina tego osobnika, więc? Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Taka mała gierka :) 22.08.10, 09:13 Dla dzieci. Dla dziś, jutro, pojutrze które dzięki nam samym mamy szansę przeżyć lepiej niż wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Taka mała gierka :) 22.08.10, 10:17 A dla kogo żyłaś przed dziećmi? Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Taka mała gierka :) 22.08.10, 11:43 > A dla kogo żyłaś przed dziećmi? Przed dziećmi miałam inne życiowe priorytety. Po urodzeniu dzieci tamte stały się mniej ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
zoe7 Re: Trzy rzeczy 21.08.10, 16:29 A ja jestem jakaś taka.... zgorzkniała, nic mnie nie cieszy... Rozczarowana sobą...Help Odpowiedz Link Zgłoś
takatoszymura Re: Trzy rzeczy 21.08.10, 16:56 3 rzeczy (nie wspominając o rodzinie, dzieciach-bo to oczywiste):sex, świeży chleb z masłem, zachód słońca nad morzem i dorzuciłabym jeszcze brzoskwinie słodkie i cieknące po rękach w trakcie jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: Trzy rzeczy 22.08.10, 10:59 - żeby zobaczyć własną przyszłość - z przyzwoitości: dostałam to życie, to i przeżyć je należy - bo podjęłam kilka decyzji, których konsekwencje ciągną się latami: mąż, dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
vivibon Re: Trzy rzeczy 22.08.10, 11:46 Dla których warto? Nie ma. Dla których trzeba? Kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Trzy rzeczy 22.08.10, 11:58 bo bardziej interesujących ofert nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Trzy rzeczy 22.08.10, 12:51 dla których warto zyć: nadzieja. a dla których trzeba żyć: dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Trzy rzeczy 23.08.10, 09:12 Szkoda,że kobiety posiadające dziecko uważają,że trzeba żyć dla niego a nie dla po prostu samych siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Trzy rzeczy 23.08.10, 09:20 taki punkt widzenia, zmieniają się priorytety. Mając dziecko należy myśleć, co stałoby się z dzieckiem, gdyby mnie zabrakło ? Jaki wpływ na dziecko miałaby śmierć rodzica ? Ja już wiem, że ma i to ogromny, nieraz płakałam w sytuacji, kiedy z moim synem powinien być jego ojciec, a nie jest i nigdy już nie będzie i jak przykro jest mojemu dziecku ... Odpowiedz Link Zgłoś
narsen Re: Trzy rzeczy 22.08.10, 21:20 Ciężkie pytanie. Poważnie. Chyba dla tych nielicznych chwil zachwytu nad światem, życiem i pięknem, które zdarzają się zwykle kilka razy w życiu i do których wracamy już tylko w snach. Dla nielicznych momentów kiedy niczego nam nie brakuje, niczego więcej nie pragniemy i nie potrzebujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
kitka05 Re: Trzy rzeczy 22.08.10, 21:37 Dlatego, że pogrzeb sporo kosztuje a nie chcę tym wydatkiem obarczać innych, no i nie lubię jak inni płaczą nade mną. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Trzy rzeczy 23.08.10, 09:07 wiecej bedzie -taki jeden wodospad - piesn niewolnikow z nabucco verdiego - wata cukrowa -plaza nad baltykiem jesiennym -utwor wszech czasow czyli cicha noc -mag fowlesa oraz remarque i vonnegut w calosci - wyprzedaze w next i dorothy perkins -dopiero stajace na bacznosc uszy kilkumiesiecznego owczarka niemieckiego - pierwszy usmiech moich synow - to, ze sa - milosc Odpowiedz Link Zgłoś
piegowata9 Re: Trzy rzeczy 23.08.10, 20:42 1. miłość 2. marzenia 3. to, co jeszcze przede mną 4. teksty moich najbliższych, które rzucają mnie na kolana Odpowiedz Link Zgłoś