shellerka Re: ile w Polsce kosztuje 04.09.10, 10:35 mysle ze ceny sie nie zmienily. 15 lat temu kosztowało 2 tys., 6 lat temu kosztowało tyle samo. W zależności oczywiście od warunków i lekarza. Koleżanka była u jakiegos rzeźnika w obskurnym gabinecie - jakieś 4 lata temu i placiła 1200. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: ile w Polsce kosztuje 04.09.10, 16:19 shellerka napisała: > mysle ze ceny sie nie zmienily. 15 lat temu kosztowało 2 tys., 6 lat temu koszt > owało tyle samo. > > W zależności oczywiście od warunków i lekarza. Koleżanka była u jakiegos rzeźni > ka w obskurnym > gabinecie - jakieś 4 lata temu i placiła 1200. no ładnie, a mnie tu karmią, że minimum 6 tys. za zabieg trzeba zapłacić O_O Odpowiedz Link Zgłoś
purpurowa_komnata Re: ile w Polsce kosztuje 04.09.10, 11:10 To ja się wypowiem. Jestem przeciw aborcji na życzenie itd.. Możecie mnie nazwać, żem ciemnogród. Nie dbam na to... A teraz bardziej brutalnie To zależy gdzie. W każdym razie bardzo się opłaca tym co ciążę przerywają. Ci najgłośniej krzyczą o zakazie aborcji, którzy ją pokątnie wykonują. Gdyby była bardziej dostępna-to by im się zyski urwały. Hipokryzja w Polsce króluje. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: ile w Polsce kosztuje 04.09.10, 15:10 > W każdym razie bardzo się opłaca tym co ciążę przerywają. Ci najgłośniej krzyczą o zakazie aborcji, > którzy ją pokątnie wykonują. eeeeee najglosniej krzyczy kler..... ? Odpowiedz Link Zgłoś
purpurowa_komnata Re: ile w Polsce kosztuje 04.09.10, 15:15 a druga linia frontu? to panie które same aborcji dokonały, a zaraz za nimi kto?najbardziej zainteresowani. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: ile w Polsce kosztuje 04.09.10, 19:39 Pamietam taka msze, lata swietlne temu, ksiadz zaczal o aborcji mowic: wiekszosc starszych pan w kosciele wbila wtedy oczy w posadzke...N Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: ile w Polsce kosztuje 04.09.10, 19:56 To znak, ze bylo to dosc powszechne zjawisko.Jest zreszta nadal mimo tych wszystkich zakazow, nawolywan z ambony.A skoro tak, to oznacza, ze jest to społeczny problem i nalezaloby sie skupic na przyczynach, a nie skutkach.Zakaz nie przynosi oczekiwanych skutkow. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Aurita 05.09.10, 18:58 A dlaczego to Cię tak dziwi? Gdyby nie było pigułek, globulek itp. środków anty i oczywiście edukacji seksualnej, a miałabyś przed sobą 35 lat płodności i w planach 2 dzieci, a do tego byłby socjalizm z jego brakami żywności i wszystkiego co dla dzieci było potrzebne, to też by Ci się parę aborcji mogło przytrafić. Te panie często nie miały pralek automatycznych, proszek kupowały spod lady, pieluchy były wyłącznie tetrowe, o ile się je dostało na kartki, zupki przecierały same, soczki wyciskały same, kaszek i słoiczków nie było, a do tego często kobiety gęsto zachrzaniały na 3 zmiany w fabryce. Dzisiaj są pampersy, słoiczki, pralki automatyczne, przewijaki, chodziki, specjalne wyposażenie do wyboru do koloru a ile pitolenia jak to ciężko wychować dziecko i dlaczego ta wredna teściowa (czyli pani która żyła warunkach jw.) nie chce pomagać. Podkreślam, że w czasach socjalizmu mieliśmy chwilami rewelacyjne wskaźniki demograficzne, mimo dostępności aborcji, czyli że może tych aborcji było jednak mniej niż teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: ile w Polsce kosztuje 04.09.10, 17:26 W Polsce usunięcie ciązy może kosztowac zdrowie i zycie. Dwudniowy pobyt na Słowacji wychodzi znacznie taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: ile w Polsce kosztuje 04.09.10, 19:18 W klinice na Słowacji 1200zł. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: ile w Polsce kosztuje 04.09.10, 22:10 Od paru lat ceny się chyba nie zmieniają. Wszystko zależy gdzie- Miasto, rejon itp. ale tak między 1200 a 2500. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: ile w Polsce kosztuje 04.09.10, 22:15 Ja posiłkuję się linkiem do kliniki z reklam Google na emamie Tam taka cena jest podana,a warunki ze zdjęć dobre . Odpowiedz Link Zgłoś
bsl Re: ile w Polsce kosztuje 05.09.10, 19:25 klinika w Brnie 7 tys koron Potíž se ženami je, že se snadno nadchnou pro úplné NIC a pak se za něj provdají. Odpowiedz Link Zgłoś