Dodaj do ulubionych

Totalne zero ochoty na ...

30.03.04, 09:56
... seks. Kocham mojego męża, ale nie wiem co się ze mną dzieje. Jesteśmy
razem 7 lat!! Nigdy seks nie był u nas czymś wielkim, ale było ok. Dziecko ma
prawie 4 latka, ja mam problemy z nadwagą, nie znoszę swojego ciała! Biorę
Microgynon 21 od 9 miesięcy, wcześniej po porodzie była wkładka, przed inne
tabletki. Jestem zmęczona, dziecko, praca*2, skończone przed momentem studia.
Nie chcę męża odrzucać, nie chcę go ranić, ... nie wiem co się ze mną dzieje!
Obserwuj wątek
    • jasmina251 Re: Totalne zero ochoty na ... 30.03.04, 10:05
      Nie wiesz co się dzieje? To tabletki antykoncepcyjne tak działają.Ja jak brałam
      tabletki to płakać mi się chciało przy prawie każdym zbliżeniu.Musisz zmienić
      forme ,sposób zabezpieczenia.My z mężem współzyjemy bardzo często ale juz nigdy
      nie zdecydowałbym się na pigułke.Mówisz o swoim ciele-ja też mam nadwage i nie
      sądze żeby to właśnie ona Ci przeszkadzała.Najpierw odrzuc tabletki,a wtedy
      będziesz wiedziała co naprawde odrzuca Cię od sexu .Pozdrawiam -pasmile))))
      • jagusia7 Re: Totalne zero ochoty na ... 30.03.04, 10:28
        Generalnie zgadzam się z Jasminą, ale nie skreślałabym od razu wszystkich
        tabletek! Być może to właśnie Microgynon tak na ciebie działa. Ja biorę go od
        1,5 roku i mam tak samo!!! Wcześniej jednak brałam Minulet i było ok. Może po
        prostu zmień pigułki? Ja już mam receptę na nowe, mój gin mówi, że Microgynon
        często daje podobne objawy, teraz przepisał mi Harmonet(podobno mniej objawów
        ubocznych). Jest wiele preparatów, myślę, że trzeba próbować, żeby sobie coś
        dopasowaćsmile
        Pozdrawiam
        • erinaceus Re: Totalne zero ochoty na ... 30.03.04, 11:55
          A może nie zrzucac wszystkiego na pigułki? Choć zgadzam się, ze one obniżają
          libido. Do tego pewnie jesteś przemęczona, przesilenie wiosenne robi swoje,
          moze we własnym odczuciu czujesz sie nieatrakcyjna, a mąż Cie nie wyprowadza z
          błędu, a może jakiś ukryty, podświadomy żal do męża.A rozmawialiście o tym?
          pewnie dobrze by wam zrobił wieczór tylko we dwoje lub romantyczny wypad na
          wekend. A tak w ogóle to sie nie martw, przecież nie można żyć ciągle jak
          zakochana nastolatka, dla której każda okazja jest dobra, by sie wtulić w
          ramiona ukochanego...
          • gusia29 Re: Totalne zero ochoty na ... 30.03.04, 22:40
            Tez zgodze sie z tym, ze duzy wplyw maja tabletki, ale piszesz, ze masz nadwage
            po ciazy i nie znosisz swojego ciala. To tez jest duzym powodem do Twojej
            niecheci. Samej mi zostalo pare ladnych kilogramow po ciazy i tez nie moge sie
            z tym pogodzic. Nie mam wiekszych problemow z ochota, ale mam opory przed
            kochaniem sie rano, gdy maz moze widziec mnie w "pelnej krasie", po prostu zle
            sie z tym czuje, jak jest ciemno nie mam problemu. Nie jestem na pigulce, ale
            pamietam, ze gdy bralam tez nie mialam kompletnie ochoty na seks, chyba, ze jak
            mialam okres (wtedy jest przerwa w pigulkach) to wtedy chcialam
            meza "zajechac", przestalam brac i wszystko wrocilo do normy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka