slonko1335 Re: gdzie trzymacie te cholerne kartofle? 27.09.10, 21:34 Ziemniaki w szface po zlewem, inne w lodówce w pojemnikach na warzywa. Nie kupuję na zapas-maks 5 kg ziemniaków jednorazowo, warzyw tyle co w pęczku włoszczyzny mniej więcej, no może dwóch pęczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: gdzie trzymacie te cholerne kartofle? 27.09.10, 21:50 szafki wzdłuż jednej ściany nie są do samego końca, bo jest tam kaloryfer, w tym miejscu mam taka niewielką skrzyneczkę i tam trzymam ziemniaki i inne warzywa, a skrzynka przykryta jest niepotrzebną półką od szafki kuchennej, więc nawet pasuje, jak od kompletu Odpowiedz Link Zgłoś
pesteczka5 Re: gdzie trzymacie te cholerne kartofle? 27.09.10, 22:34 w wiklinowym koszu w spiżarni. Cebula w drugim, mniejszym. Marchewki, pietruszki trzymam w lodówce, pomidory na wierzchu albo też w spiżarni. Kiedy miałam małą kuchnię w bloku, trzymałam zimioki w wiaderku w szafce pod zlewozmywakiem, razem z wiadrem na śmieci i zmiotką Zapas większy - w piwnicy. System obejmował kiełkowanie ziemniaków długimi na pół metra kiełkami oraz sprzątanie zgniłej mazi koło lutego-marca. Uważałam, że można kupować po dwa-trzy kilo na bieżąco, ale teściowa uważała inaczej i zjawiała się z worem jak Dziadek Mróz. Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: gdzie trzymacie te cholerne kartofle? 27.09.10, 22:44 Pyry i wieksza ilośc cebuli zwykle w szafce obok szafki śmieciowej. Na insze warzywa, owoce i orzechy mam łazienkwy wściekle różowy regalik o 3 półkach w którym sa jeszcze w innych wsiekłych kolorach koszyczki palstikowe robiace za oragnizery i tenze neonowy cud wsuwa się pod stolik kawowy -żąłuje, że wpadłam na to dpoiero teraz -bardzo wygodne i "podreczne". Regalik posiada kólka i mozna go przesować do obierania itp - w sumie na kilo-2 pyrów tez by sie nadał. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: gdzie trzymacie te cholerne kartofle? 27.09.10, 23:33 Właśnie znalazłam worek ziemniaków na balkonie tata był wczoraj i musiał mnie w niego zaopatrzyć Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: gdzie trzymacie te cholerne kartofle? 28.09.10, 00:06 marchewke, buraki i tego typu trzymam w lodowce. Ziemniaki w szafospizarce w kuchni, kilka cebul w pojemniku wiszacym pod szafkami w kuchni(tam tez trzymam czosnek), reszte w pojemniku w szafie na podlodze po lewej stronie obok ziemniakow Odpowiedz Link Zgłoś
margerytka69 Re: gdzie trzymacie te cholerne kartofle? 28.09.10, 00:08 [u] "[/[Jakie patenty mają właścicielki niedużych kuchni?u][/u]u] czy kuchnie mają tylko właściecielki?? a właścicieli to juz nie mają??? sugerujesz, że kuchnie może mieć tylko kobieta, a mężczyzna już nie może?? Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: gdzie trzymacie te cholerne kartofle? 28.09.10, 00:12 Ja w miarę możności szybko przerabiam na jedzenie. A kupuję po kilka sztuk na raz, w warzywniaku pod domem, bo tyle zjadamy na raz z mężem. W kuchni mam plastikową składaną półeczkę, taką łazienkową, tam jest miejsce na warzywa i owoce. Te kilka ziemniaków leży na niej w worku foliowym lub bez, jeśli są umyte. Ale w małej kuchni może nie być miejsca nawet na taką półeczkę (30x40cm). Coś takiego, tylko czworokątne: img.archiwumallegro.pl/?732032097 Najbardziej w tej półeczce lubię to, że jest leciutka i nawet wyładowana warzywami daje się przesunąć kawałek, żeby można było pod nią zamieść. No i jak się zabrudzi, to wystarczy (bez warzyw, rzecz jasna) wstawić do wanny i opłukać prysznicem, nie trzeba pieczołowicie wycierać szmatką jak jakiegoś bibelota. Odpowiedz Link Zgłoś
margerytka69 Re: gdzie trzymacie te cholerne kartofle? 28.09.10, 00:20 co do ziemniaków, to trzymamy w dużym koszu wiklinowym, który stoi pod blatem w kuchni, tam też mamy cebulę, pory, czosnek z tym, że u nas ziemniaków idzie bardzo dużo i kupujemy duze ilości - 3, 4 kg na miesiąc więc kosz jest dosyć spory Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: gdzie trzymacie te cholerne kartofle? 28.09.10, 00:28 Nigdzie. Dziesięć kroków od klatki mam osiedlowy bazarek, gdzie mogę kupić ziemniaki przez cały rok. Odpowiedz Link Zgłoś