Dodaj do ulubionych

Kot idiota

11.10.10, 20:15
Mamy kociaki pieciomiesięczne, które lecą za nami, gdy się gdzieś idzie. Dotychczas wystarczyło im dac jedzenie, jak zajęły się jedzeniem to można było iść. Niestety dziś nie wypaliło - ja nie zauważyłam że poszedł, dzieci widziały, ze za nimi jeden poszedł, ale wszedł do sąsiada na podwórko, więc zlekceważyły potem się nie oglądały.
Przed południem mąż zapytał, gdzie jeden z kotów, powiedziałam, że rano był, pewnie gdzieś śpi. Ale zaczęłam szukać, wołać, nie znalazłam. Wrócił ze szkoły młodszy syn, szuklaiśmy razem, potem go wysłałam, zeby jeszcze poszukał w innym kierunku... W międzyczasie wróciła za szkoły córka. Z kotem. Okazało się, że ten durny kot jednak wyszedł od sąsiada i poszedł za nimi do szkoły, tyle, że oni tego nie zauważyli. Szkoła jest półtora kilometra dalej, trzeba dojść z wiejskiego osiedla w blokowisko, przejść przez ruchliwą (bardzo) drogę. Musiał się kręcić dość długo wokół szkoły, bo znaleźli go koledzy starszego syna, którzy szli do szkoły dwie godziny później niż moje młodsze, za którymi kot poleciał. Chłopcy chcieli go zanieść do dziadka jednego z nich, który mieszka blisko szkoły, ale nie zdążyli, bo zaczynali lekcje i zamknęli go w szkole w jakimś pomieszczeniu. Starszy syn go widział, ale nie był pewnien, czy to nasz, nie przyszło mu do głowy, (mnie by też nie przyszło, tyle, że na pewno bym poznała) choć twierdził, że kot sie patrzył na niego dziwnie. Dopiero córka kociara, jak usłyszła o kocie, to poleciała zobaczyć i na szczęście rozpoznała, że to nasz.

Nie mogę wyjśc z szoku, że ten kot poszedł tak daleko i taką drogą i że się znalazł, tak niewiele trzeba, a byłby przepadł, przeciez sam by nie wrócił... Teraz będę zamykać, nie ma zmiłuj, koniec swobody...

Nie wiem, może powinnam iść do szkoły jutro i zapłacić za obiad ,który kot podobno skonsumował? smile
Obserwuj wątek
    • niutaki Re: Kot idiota 11.10.10, 20:28
      Zaplacic za obiad to nie wiem, ale kota lepiej pilnowac - to na pewno. Dobrze ze sie tak skonczylo, jak moj dorosly kocur uciekl w nocy przez niedomkniete drzwi (nasza wina - nie kota) to pol nocy nie spalam, moze sie wszystko zdarzycsad
    • el_jot Re: Kot idiota 11.10.10, 20:28
      Nie wiem, może powinnam iść do szkoły jutro i zapłacić za obiad ,który kot podo
      > bno skonsumował? smile

Ee tam, mały kot pewnie nie zjadł załego obiadu, bez przesadybig_grin

My też mamy kota,który chodzi za nami na spacery, tak mniej więcej po dwa 2,3 kilometry, na szczęście chodzimy po lesie. Ale ostatnio zamierzał odprowadzić męża na stację kolejową, jakieś 800 metrów po drodze asfaltowej, na szczęście udało się mężowi go odgonić i wrócił do domu. Jak jest na dworze to obowiązkowo musi nas odprowadzić na samochodu jak gdzieś jedziemy.

• miaowi Re: Kot idiota 11.10.10, 20:50
        Świetne macie te koty smile

Za obiad ... Może od razu mu wykup karnet na stołówkę, jak to taki wędrowniczek?
    • sadosia75 Re: Kot idiota 11.10.10, 20:58
      Jaki idiota? Za darmoche sie najadl w szkole, pewnie go wyglaskali, jeszcze dom dziadkowy zaoferowali. Ty sie od kota ucz ucz!
      • andaba Re: Kot idiota 11.10.10, 21:55
        sadosia75 napisała:

> Jaki idiota? Za darmoche sie najadl w szkole, pewnie go wyglaskali, jeszcze dom
        > dziadkowy zaoferowali

No niby racja, ale zdenerwowany wrócił...
        • sadosia75 Re: Kot idiota 11.10.10, 22:00
          Moze zupa byla za slona?
        • pierwsze-wolne Re: Kot idiota 11.10.10, 22:32
          ...bo go za wcześnie do domu przynieśliście big_grin może tam się co jeszcze szykowało smile
      • croyance Re: Kot idiota 11.10.10, 22:44
        Wygłaskali? big_grin To sie nazywa 'gang-stroke'!
        • katia.seitz croyance 11.10.10, 23:53
          Do tego pijesz? big_grin
          classicfun.ws/wp-content/uploads/2009/02/cat-gang-rape-480x404.jpg
          • croyance Re: croyance 12.10.10, 12:29
            Dobre!
            Ale nie, ogladalam ostatnio taki serial Mongrels i tam byla scena, gdzie zwierzeta na petting farm pily z gwinta i mowily, ze inaczej nie da sie przezyc - a potem pokazywali, z grozna muzyka w tle, jak leci stado dzieciakow smile
    • namiot_kulisty Re: Kot idiota 12.10.10, 10:19
      Nie kot idiota, tylko ty jesteś głupią cipą, że trzymasz koty na podwórku, nie pilnujesz ich i pewnie nawet nie zaszczepiłaś ani nie wykastrowałaś. Gazety piszą, że na wieś internet nie dociera, ale na pewno dociera do wieśniaków (wieśniak to stan umysłu).
      • grudniowa377 Re: Kot idiota 12.10.10, 12:58
        namiot_kulisty napisał:

> Nie kot idiota, tylko ty jesteś głupią cipą, że trzymasz koty na podwórku, nie
        > pilnujesz ich i pewnie nawet nie zaszczepiłaś ani nie wykastrowałaś. Gazety pis
        > zą, że na wieś internet nie dociera, ale na pewno dociera do wieśniaków (wieśni
        > ak to stan umysłu).

Wieśniak to także ten, który używa wulgaryzmów, bo inaczej nie potrafi napisać/porozmawiać.
      • borsuborsu Re: Kot idiota 12.10.10, 15:47
        pomijajac te "wieśniackie" wstawki,to namiot_kulisty ma calkowita racje... bedziesz sie cieszyc,kiedy twoj kot wpadnie pod samochod? moze nie wypuszczaj kotow z domu i naucz je chodzic na smyczy,inaczej biedny zwierzak skonczy za szybko zycie...
    • aga_i_oli Re: Kot idiota 12.10.10, 23:13
      Koty chodzą własnymi ścieżkami...a Ty się czepiasz smile
      Dlaczego masz za obiad płacić? Fakturę lub paragon wystawili?

Miałam kotkę, fajną, w ramach rozrywki skakała z 3 piętra, szła na spacer, wracała i miałczała aby ktoś po nią zszedł smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka