gemmavera Re: do których miast macie sentyment? 30.10.10, 12:09 Zdecydowanie i bezdyskusyjnie Lublin. A potem Oświęcim. Z powodu lat młodości tam spędzonych. W tym roku właśnie pojechałam w podróż sentymentalną pod hasłem "kilkanaście lat później" do Lublina. Uwielbiam to miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
ma2ma Re: do których miast macie sentyment? 30.10.10, 13:09 Siena, Arezzo, San Gimigniano i jeszcze kilka w Toskanii-spedzialam tam przeszlo 2 tyg., na podrozowaniu od miasta do miasta, wlasna trasa, z przerwami tu i tam, zwiedzaniem zakatow-pienke to byly czasy, kiedys planuje powtorzyc ta trase, czekam tylko niech dzieciaki podrosna... kolejne to Monachuim-super czasy i zycie -tam w sumie wszystko sie zaczelo i od tej pory zyli dlugo i szczesliwie ciekawi mnie to np. krejzimama co widzisz w Cieszynie lub inna magielka w Bielsku-Białej? bo ja mieszkam w Cieszynie i w sumie fajne, ładne miasto, dużo się dzieje latem-z tym, że to raczej miasto dla singli, bo o rodzinach z dzieckiem to nikt tu nie mysli a w BB hmmmm...bywamy tam dosc czesto-z racji odleglosci do wielkiej metropolii i jakos nic nas nie urzekło Odpowiedz Link Zgłoś
emilianatalia Re: errata 30.10.10, 19:43 a propos Bielska mam do niego sentyment z racji tego, że to miasto rodzinne mojej mamy i moich czasów licealnych. lubię go również z racji bliskości do gór i ukochanej kawiarenki "Delicje". poza tym podoba mi się klimat powojennych, odnowionych kamienniczek, bo osiedla rodem z PRL-u uroku niestety nie dodają. wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: errata 31.10.10, 02:04 Delicje rewelacja. Ja mam sentyment do Bielska, bo stamtad pochodze. Do Wroclawia, bo tam studiowalam. I zawsze chetnie wracam do obu miast, najlepsze miejsca w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
emilianatalia Re: errata 31.10.10, 11:17 Delicje to zawsze obowiązkowy do zaliczenia punkt programu. niestety ostatnio byliśmy w moich rodzinnych stronach w czerwcu, ale mam nadzieję, że przed grudniowym porodem, choć raz się tam pojawimy. mój mąż Warszawiak też uwielbia desery z Delicji. mniam Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 No to ja powiem, że... 30.10.10, 17:21 Hajfa. Mieszkałam tam rok i nieraz śnią mi się te ulice, ci ludzie, te miejsca... Chciałabym pojechac tam choćby na chwilę. Poczuć atmosferę tego miasta, zapach... Może kiedyś się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: do których miast macie sentyment? 30.10.10, 17:30 Z polskich Karpacz, a ogólnie to zdecydowanie Hvar. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: do których miast macie sentyment? 30.10.10, 18:08 Kraków, do ktorego wracam regularnie od 20 lat i ktorego Kazimierz znam jak własna kieszeń. Londyn, w którym mieszkałam 3 lata i który na zawsze pozostanie moim miastem, bardziej moim niż jakiekolwiek inne na tej planecie. A tak w ogóle mieszkam w Warszawie od 15 lat z przerwą na Londyn. Odpowiedz Link Zgłoś
takatoszymura Re: do których miast macie sentyment? 30.10.10, 18:36 Kraków- bo tu mieszkam, Kołobrzeg i Zakopane. Odpowiedz Link Zgłoś
moniaolsz Re: do których miast macie sentyment? 31.10.10, 00:25 Rabka, Kraków, Perugia, Rzym, Budapeszt -- Krzyś ma już... Nasze szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
grey_goose1 Re: do których miast macie sentyment? 31.10.10, 01:31 Wiesbaden! Opole Odpowiedz Link Zgłoś
kaja954 Re: do których miast macie sentyment? 31.10.10, 04:13 z polskich to zdecydowanie Krakow i Czestochowa Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: do których miast macie sentyment? 31.10.10, 10:31 Kocham morze w każdym wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: do których miast macie sentyment? 31.10.10, 10:32 uwielbiam warszawe- i jej historie i jej prowincjonalnosc- to ze najwieksze miasto w Polsce a jednoczesnie przy zachodnich i wschopdnych kuzynach wyglada jak bedna prowincjuszka kochalm lazic po zakamarkach i wyczytywac w ksiazkach co gdzie bylo Lubie Krakow. Ale jesli nie w Warszawie- moglabym mieszkac we Wroclawiu. z zagranicznch- Paryz i Bordeaux. Londyn tez lubie. sentyment to ja mam glownie do wsi i bezdrozy Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: do których miast macie sentyment? 31.10.10, 10:33 ach no i Kazimierz nad Wisla tam pisalam prace magisterska i doktorat Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: do których miast macie sentyment? 31.10.10, 11:31 Warszawa, Wrocław, Mikołajki, Giżycko, Włodawa. Odpowiedz Link Zgłoś
sillke Re: do których miast macie sentyment? 31.10.10, 18:11 Gdańsk. To nie jest moje rodzinne miasto, mieszkam na drugim końcu Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: do których miast macie sentyment? 31.10.10, 18:27 Gdynia- moje rodzinne, największy sentyment z polskich jeszcze Wrocław z zagranicznych Liverpool Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: do których miast macie sentyment? 02.11.10, 06:17 DUBORWNIK. Mega- sentyment. Moskwa. Zwykły sentyment. Oxford- sentyment estetyczny. W kraju to będą Kraków (ofkors!) i Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś