Dodaj do ulubionych

Aż mi trochę głupio

12.12.10, 12:30
Zaraz po świętach mieliśmy jechać w góry świętokrzyskie, agroturystycznie i na narty, tak na tydzień. Byliśmy tam w zeszłym roku, super etc. Chłop już wie, że nie dostanie urlopu, raz, że sporo jest takich z zaległym, dwa - pracy full więc jadę z dzieckiem sama. Samodzielny wyjazd mi nie wadzi absolutnie, tym bardziej, że na śniegu się dobrze bawię.
Za to chłop wziął sobie dodatkową fuchę (zastępstwa za kolegów) i praktycznie czas spędzi w robocie, z nocami włącznie. Twierdzi, że bez sensu by w domu siedział skoro może dorobić jakieś odczuwalne pieniądze. IMO zdrowe, męskie podejście, ale trochę mi go szkoda. Powinnam mieć wyrzuty sumienia? Tak myślę, że przynajmniej mu jakieś sensowne jedzenie zostawię.wink
Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 12:33
      Nie powinnaś.
      Ja się w ciąży (początek) rozpłakałam ze wzruszenia, kiedy hufce Jagiełly ruszały do boju pod Grunwaldem. Więc rozumiem. Ale nie powinnaś.
      Odpoczywaj z przyjemnością i czystym sumieniem smile
    • sadosia75 Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 12:34
      Ja bym nie wpadla na pomysl, zeby mi bylo glupio smile chyba jestem bezsercna gora lodu smile
      No ale jedzenie jakies mu zostaw skoro juz jestes taka litosciwa i dobra smile
      • verdana Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 12:36
        Najlepsze wakacje wszechczasów? rodzina wyjeżdża w cholere, a ja nareszcie moge spokojnie pracować, nie zastanawiając się, o której nalezy wrocić do domu i co po drodze kupić.
        Ja tam raczej bym facetowi zazdrosciła, niż żałowała.
        • sadosia75 Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 12:41
          Verdana! jak bys mi to z ust wyjela! 4 lata temu cala rodzine spakowalam szczelnie do auta i wyslalam nad morze. oj sie wtedy nasluchalam, ze jestem wyrodna matka i zona smile bo jak to tak bez rodzny i byc szczesliwym?
          Ty tez jestes wyrodna :p
      • triss_merigold6 Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 12:38
        Absolutnie nie jest mi głupio z tego powodu, że jadę sama. Idiotyczne byłoby pozbawianie dzieciaka okazji do spędzenia czasu na nartach, na świeżym powietrzu, a odpoczynek mniesięnależy i basta.
        Trochę mi głupio, że biduś zamiast odpocząć w domu, wziął sobie dodatkową robotę. Z drugiej strony to kul i pożądane, że wizja potomstwa go motywuje finansowo.
        • sadosia75 Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 12:44
          Triss... bidus? Ahahahaha smile
          Nie no ok bidus zostaje w domu, bedzie pracowal. a Ty wyszalej sie za siebie i za niego smile to tez ciezkie do zrealizowania i ani chwili na przyjemnosci nie ma. bo przeciez musisz tez za meza poszalec i wypoczac.
          Ty sie kobieto lepiej zastanow co zrobisz na urlopie a nie co bedzie maz robil.
          odrobina samolubnosci nikomu nie zaszkodzila
          • triss_merigold6 Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 12:49
            No, empatyczna jestem. smile Co zrobię to wiem, będę czytać, jeść, spać, zjeżdżać z potomkiem na sankach, kolejką i na nartach na takim malutkim, fajnym stoku, a potem na większym jak się dziecko nauczy lepiej.
            Tylko chłop schizuje, że coś mi się stanie i on się martwi.
            • sadosia75 Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 12:55
              Oj tam empatyczna empatyczna wink
              A ja nie potrafie jezdzic na nartach uncertain i plywac nie umiem. i wspinaczki tez nie uskuteczniam. wiec jak jedziemy w gory to radosc ma rodzina a ja sobie leze, zwiedza, czytam i znowu leze smile
              idealny urlop smile za to jak pogonie w cieple kraje to nie do okielznania jestem smile i wtedy ja wypoczywam a dzieciaki z mezem mocza sie w wodzie i kolekcjonuja "zmarszczki" na rekach i nogach.
        • gryzelda71 Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 14:31
          Daj spokój.Czasem tak się zdarza.Też była sama z dzieciakami nad morzem,bo mąz musiał być w robocie.Nie przeskoczysz.A że woli pracowac niż spać w 4 ścianach to tylko lepiej.
    • kropkacom Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 12:36
      > ale trochę mi go szkoda. Powinnam mieć wyrzuty sumienia?

Po prostu - jak on będzie chciał sam jechać później, to nie piśniesz słówkiem, że wkluczone big_grin
      • triss_merigold6 Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 12:39
        Jadę z dzieckiem, żeby dziecko jeździło na nartach. Sama pojechałabym do SPA.
        On też może potem jechać z dzieckiem, nie widzę problemu.
        • kropkacom Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 12:40
          To super, że nie widzisz problemu. Udanego odpoczynku (?).
    • nenia1 Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 13:18
      triss_merigold6 napisała:

> Za to chłop wziął sobie dodatkową fuchę (zastępstwa za kolegów) i praktycznie c
      > zas spędzi w robocie, z nocami włącznie. Twierdzi, że bez sensu by w domu siedz
      > iał skoro może dorobić jakieś odczuwalne pieniądze. IMO zdrowe, męskie podejście

Męskie być może, ale co jest zdrowego w spędzaniu tak dużej ilości czasu w robocie?
      • triss_merigold6 Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 13:39
        W sensie, że zdrowe podejście: będzie dziecko = facet szuka dodatkowych źródeł dochodu w miarę możliwości i czasu w danym momencie.
        Przynajmniej nie będę musiała w połogu wstawać i zasuwać do roboty jak niektóre ematki.uncertain
    • przeciwcialo Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 13:19
      Mnie tak glupio bedzie w wakacje bo ja musze z dziecmi jechac a maż zostanie.
    • moofka Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 15:01
      przeciez nie ty go trzymasz tylko praca i tego nie przeskoczysz
      a jak ma sie nudzic i zarobic moze to jakby tym lepiej
      malemu tez przyda sie taki tylko wasz czas,
      bo niebawem bedzie go mniej tylko dla niego
    • przystanek_tramwajowy Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 16:31
      Trudno mu się dziwić, droga triss... Z twoich wypowiedzi na forum przebije jedno słowo: kasa, kasa, kasa. Wszystko i wszystkich przeliczasz na kasę. Pewnie facet też o tej kasie słyszy na okrągło. Pamiętam twoje posty sprzed kilkunastu miesięcy, że go rzucisz, jak pracy na lepiej płatną nie zmieni.
      • deodyma Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 19:53
        pomyslalam dokladnie to samobig_grin
        triss czesto i gesto pisze o kasie.
        • kocio_007 Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 20:18
          ja też smile Triss ma $ w oczach, wyziera to niemal z każdego postu i oto znalazła sposób, żeby sie pochwalić - oto jej samiec zarabia po godzinach na potomstwo jak należy wink
          A ona nie będzie musiała gnać do pracy po porodzie jak niektóre ematki.
          Taaa, akurat głupio ci, no nie kokietuj juz, nie kokietuj...
          • akseinga Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 20:28
            Mam podobne spostrzeżenia. Pan ma mało kasy panu dziękujemy. Ale to racjonalne podejście do życia i pozbawia wielu rozczarowań i stresu.
          • dyrdum_fiksum Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 21:41
            hmm jak triss wypowiada się o relacjach damsko-męskich to zawsze mam wrażenie że ten jej kolo z którym aktualnie pomieszkuje to jakiś pantoflarz bez wyrazu, co jak nie spełni listy wymagań to pani go odstawi
            • kropkacom Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 22:29
              Zaraz, że pantoflarz... big_grin Triss musi mieć bardzo pożądaną zaletę skoro pan znosi "treningowe" fochy, zmienia pracę na żądanie, robi dziecko, bierze nadgodziny aby jego pani się na forum mogła pochwalić. Nie, to nie pantoflarz.
              • przystanek_tramwajowy Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 22:42
                To się teraz nazywa "zaleta"? Takiego określenia na tę część ciała jeszcze nie słyszałam, ale podoba mi się. Masz rację kropka, "zaleta" triss musi być naprawdę niezła, jeśli pan jest skłonny tyle za nią płacić. Tylko brać przykład i też swoją zaletę sprzedawać za duże pieniądze. A co! Chce? To niech najpierw zapłaci! Zgodnie z filozofią by triss: "nie ma nic za darmo". Tylko będzie problem, jak jej się zaleta zestarzeje i pan z usług zrezygnuje.
                • przystanek_tramwajowy Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 22:46
                  A może pan po nocach wcale nie będzie pracował, tylko kontemplował jakąś "zaletę" innej pani? A triss wmówił, że będzie siedział w robocie, co by mieć alibi na nocne nieobecności w chałupie, jakby jej przyszło do głowy wydzwaniać i go kontrolować?
                  • lolinka2 Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 23:45
                    ano to mi właśnie w pierwszym rzędzie do głowy przyszło... że się urywa ze smyczy smile
                    zaleta bowiem może być chwilowo w zaniku - triss jest brzemienna.
                • kropkacom Re: Aż mi trochę głupio 13.12.10, 08:59
                  Prędzej Triss pana pogoni niż pan zrezygnuje.
    • czar_bajry Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 22:50
      Tak myślę, że przyn
      > ajmniej mu jakieś sensowne jedzenie zostawię.wink

A po co skoro i tak będzie nocował w pracy?- szkoda jedzenia, jeszcze się popsuje. Lepiej zrobisz wynagradzając w naturzesmile
    • fajka7 Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 23:28
      Wydaje mi się, że chcesz się czymś pochwalić, tylko nie wiem czym smile Chyba prawie każdy jak mu rodzina schodzi z wąsów na jakiś czas, organizuje go sobie zupełnie inaczej, w tym konstruktywnie. W moim otoczeniu to zupełna norma, że odbywają się jakieś uciążliwe remonty, można spokojnie i więcej popracować, ale też jakieś ekstra spotkanie ze znajomymi odbyć nie patrząc na zegarek.
      • przystanek_tramwajowy Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 23:34
        Spotkanie ze znajomymi? Wykluczone! Wiesz, ile kasiory można w tym czasie natłuc? W komórkach można sobie ustawić opcję informującą o miejscu, w którym posiadacz komórki się znajduje. Myślę, że triss ma już coś takiego i swojego chłopa będzie ściśle kontrolować. Chłop może poruszać się tylko na trasie dom-praca-dom. A jak polezie gdzie indziej, to natychmiast telefon i stawiamy pana do pionu.
      • morgen_stern Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 23:35
        Cytat> Wydaje mi się, że chcesz się czymś pochwalić, tylko nie wiem czym smile

Mnie się też tak wydaje smile
    • morgen_stern Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 23:48
      Swoją drogą, weź się tu człowieku pochwal na ematce, zaraz cie baby uświadomią tongue_out
      • fajka7 Re: Aż mi trochę głupio 12.12.10, 23:57
        E no ja po prostu koleżanki Triss nie poznaję, ale z drugiej strony trzeba wziąć poprawkę na hormonsy smile Nie poznaję w sensie zawiadamiania ogółu obcych o jakimś tam zwyczajnym zdarzeniu domowym w tonie jakby krygująco lanserskim w kierunku super rodziny. Czy coś wink Ale w takim stanie się wybacza. Tylko jednak ja preferuję wątki o patologii społ. oraz te politologiczne - czyli Triss-Merytoryczna heh.
        • akseinga Re: Aż mi trochę głupio 13.12.10, 08:04
          Oj tam, oj tam zazdrośnice wstrętne, same musiały prosto z porodówki do roboty zapitalać bo chłopy nieroby .
    • alabama8 Re: Aż mi trochę głupio 13.12.10, 08:12
      Kolo się wykręcił od pakowania, załatwiania noclegu, turlania milion kilometrów na kwaterę, od stania w kolejkach na wyciąg, od odmawiania zakupu kolejnej "pamiątki", od suszenia rękawic, pilnowania suchości butów, przymuszania do szybszego zjedzenia śniadania, od wymrożonych polików, od obrzydliwych frytek w kafejce przy stoku ... i ty jeszcze go żałujesz? Głupiaś smile
    • lilly_about Re: Aż mi trochę głupio 13.12.10, 08:49
      A odwróć sytuację. Jak chłop by pojechał, to wolałabyś nudzić się w chałupie czy zająć się czymś sensownym, co w dodatku przyniesie kasę?
      • kropkacom Re: Aż mi trochę głupio 13.12.10, 08:57
        Czemu nudzić? Odpocząć. Takie gonienie za kasą (zwłaszcza kiedy warunki finansowe są niezłe) i wykorzystywanie każdej wolnej chwili na pracę to pracoholizm w czystej postaci.
        • lilly_about Re: Aż mi trochę głupio 13.12.10, 09:07
          Mój chłop też wolałby pracować niż odpoczywać, bo odpoczywać niż potrafi, zwłaszcza w samotności, więc partnera triss rozumiem w stu procentach.
          • gryzelda71 Re: Aż mi trochę głupio 13.12.10, 09:40
            Cóż urlopu nie dostał,zrobił dobrze kilku kolegom,bo za nich wziął robotę noż nie na nachapie się kasty tyle co starczy i na studia dla potomka.
            A na marginesie,ja tam nie lubie jeździć sama z dziećmi,bo to żaden wypoczynek dla mnie,zwłaszcza jak były młodsze.Ot oczy dookoła głowy.
      • el_jot Re: Aż mi trochę głupio 13.12.10, 09:30
        Jesteś pewna, że Triss puściłaby chłopa samego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka