Dodaj do ulubionych

Bronisław Kompromitowski...

16.12.10, 08:40
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Najwieksza-wpadka-Bronislawa-Komorowskiego,wid,12951329,wiadomosc.html
Niezły tekst wink
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Bronisław Kompromitowski... 16.12.10, 08:57
      A po 10.04. tyle się mówiło, że nie wolno śmiać się z prezydenta, bo jak nie daj Boże zginie, to narodowi będzie głupio wink
      • araceli Re: Bronisław Kompromitowski... 16.12.10, 09:18
        angazetka napisała:
        > A po 10.04. tyle się mówiło, że nie wolno śmiać się z prezydenta, bo jak nie da
        > j Boże zginie, to narodowi będzie głupio wink

Ano właśnie smile
        • pina_colada88 Re: Bronisław Kompromitowski... 16.12.10, 09:28
          Dla mnie artykuł jest tendencyjny.
          Po co komu wyliczać wpadki?
          Każdemu się mogą zdarzyć.
      • nutka07 Re: Bronisław Kompromitowski... 16.12.10, 15:47
        Alez oczywiscie, ze mozna sie smiac. Wszystko zalezy tylko od tego z jakiej opcji jest prezydent.

To samo dotyczy sytuacji w kraju i osob odpowiedzialnych za nia. Jedni sa/ byli odpowiedzialni za wszystko przy drugich nie mozna uzywac tych samych uogolnien, bo jest sie wysmiewanym.
    • mdro Re: Bronisław Kompromitowski... 16.12.10, 10:10
      Autorka tego artykułu chyba nie bardzo wie, co oznacza słowo "gafa" czy "wpadka"... Wyrażanie innego zdania nt. wiz do USA to wpadka? Powiedzenie czegoś, co w kontekście przyszłych wydarzeń okazało się poniekąd prorocze, to gafa? A przypominanie tej sprawy z wydrukiem z Wikipedii (nb. też nie widzę tu żadnej wpadki) też jest zabawne w kotekście tego, że Wirtualna Polska linkuje w swoich artykułach - nawet w tym - do swojego mirrora Wikipedii big_grin.
    • nowi-jka Re: Bronisław Kompromitowski... 16.12.10, 10:43
      W kontekście katastrofy 10 kwietnia w Smoleńsku, w której zginął prezydent Lech Kaczyński, jeszcze przynajmniej dwie wypowiedzi Komorowskiego zasłużyły na miano wpadek. Na początku maja ówczesny marszałek sejmu wypowiadając się w radiu RMF FM na temat problemów z podpisywaniem przez Lecha Kaczyńskiego nominacji ambasadorskich powiedział niczym rasowy terrorysta: - Przyjdą wybory, albo prezydent będzie gdzieś leciał i to się wszystko zmieni. Któż mógł przypuszczać, że miesiąc później prezydent rzeczywiście gdzieś poleciał, doszło do katastrofy i wszystko się zmieniło. Słowo się rzekło, a Komorowski zaliczył kolejną gafę.

Jesli wypowiedz była na poacztku maja to mogło to być albo 11 miesiecy przed katasrofa albo miesiac po. Nijak minie wychodzi ze to było miesiac przed.
      Autor sam popełnia gafy a wytyka innym.
      No albo ja mam problemy z czytaniem.
      • angazetka Re: Bronisław Kompromitowski... 16.12.10, 10:49
        Z tą "wpadką" to taka bzdura kosmiczna, taaa, Komorowski jako rasowy terrorysta <ściana>. A to, że mówić o sposobie nominowania ambasadorów przez Kaczyńskiego, to przecież nie jest istotne.
    • pade Re: Bronisław Kompromitowski... 16.12.10, 11:15
      a to nie jest pierwsze przykazanie PiSu?: Co wolno wojewodzie to nie tobie....dziadzietongue_out
      • sarah_black38 Re: Bronisław Kompromitowski... 16.12.10, 17:42
        A ja uważam, że póki co prezydent Komorowski godnie reprezentuje nasz kraj. Dobrze wygląda, mówi z sensem, chociaż z właściwą sobie swadą. Popełniał tzw. gafy, chociażby z tym gazem, ale o wynikało raczej ze stresu i zmęczenia niż całkowitej indolencji. Wkurza mnie takie łapanie za słówka. Wkurzało mnie również rozdmuchiwanie do niebotycznych rozmiarów przejęzyczeń poprzedniego prezydenta.Cóż wpadka językowa może się zdarzyć każdemu smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka