Dodaj do ulubionych

Nosek, wniosek

05.10.23, 18:30
Jeśli te dokumenty są prawdziwe to Noskowi pozostaje tylko jedno wyjście honorowe.

[i]20 lutego 2008 Prezes Rady Ministrów Donald Tusk powierzył mu pełnienie obowiązków szefa Służby Kontrwywiadu Wojskowego, zaś 20 maja 2008 powołał go na to stanowisko. 9 listopada 2010 Prezydent RP, Bronisław Komorowski/i]

O ile jest żołnierzem i może nosić polski mundur.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Nosek, wniosek 05.10.23, 18:38
      Stary kotlet,kartofel,ziewww
    • sverir Re: Nosek, wniosek 05.10.23, 18:59
      " Jeśli te dokumenty są prawdziwe to Noskowi pozostaje tylko jedno wyjście honorowe."

A komu pozostanie wyjście honorowe za wpuszczenie agentów sowieckich z ukraińskim paszportem po 24.02.2022?
      Nie widziałem ani programu, ani treści dokumentów (czytałem jedynie obszerne streszczenie na pisowskich portalach), ale skoro pisowcy mogli komentować film, którego nie widzieli, to i ja sobie pozwolę:
      1) formalna i nieformalna współpraca czy inne współdziałania czy porozumienia mają miejsce niemal wszędzie pomiędzy większością sąsiadów, którzy nie toczą między sobą wojny;
      2) mały ruch graniczny bardzo chwalili sobie przede wszystkim Polacy z Elbląga i okolic;
      3) PiS, swego czasu, również nie krytykował MRG z powodu samej idei.

Znów jakiś ślepak w sam raz dla kretynów łykających przekonanie, że sowiecki agent z ukraińskim paszportem jest w porządku, bo go pis wpuścił.
      • pozytonium Re: Nosek, wniosek 05.10.23, 20:18
        sverir napisał:

> " Jeśli te dokumenty są prawdziwe, to Noskowi pozostaje tylko jedno wyjście hono
        > rowe."
        >
        > A komu pozostanie wyjście honorowe za wpuszczenie agentów sowieckich z ukraińsk
        > im paszportem po 24.02.2022?

[…]

> Znów jakiś ślepak w sam raz dla kretynów łykających przekonanie, że sowiecki ag
        > ent z ukraińskim paszportem jest w porządku, bo go pis wpuścił.

Szpionów zawsze pełno było, ale Nosek wnioskował za tym, by było ich więcej (Donald to przyklepał), choć nosi polski mundur z orzełkiem. Przekazywanie FSB danych NATO Rosji zgodnie z umową uważasz za normalne?
        • pies.na.czarnych Re: Nosek, wniosek 05.10.23, 20:28
          > Przekazywanie FSB danych NATO Rosji zgodnie z umową uważasz za normalne?

Umów należy przestrzegać, zwłaszcza, że w tamtym czasie NATO w wielu sprawach współpracowało z Rosją.
        • wariant_b Re: Nosek, wniosek 05.10.23, 23:24
          pozytonium napisał:

> Szpionów zawsze pełno było, ale Nosek wnioskował za tym, by było ich więcej.

Nosek cofnął Macierewiczowi certyfikat dostępu do dokumentów tajnych
          po tym, jak okazało się, że wynosił nie tylko dokumenty byłej WSI ale i NATO.
          No to teraz ma za swoje. Partia mu tego nie wybaczy.
          • pozytonium Re: Nosek, wniosek 06.10.23, 00:52
            wariant_b napisał:

> pozytonium napisał:
            >
            > > Szpionów zawsze pełno było, ale Nosek wnioskował za tym, by było ich więc
            > ej.
            >
            > Nosek cofnął Macierewiczowi certyfikat dostępu do dokumentów tajnych
            > po tym, jak okazało się, że wynosił nie tylko dokumenty byłej WSI ale i NATO.
            > No to teraz ma za swoje. Partia mu tego nie wybaczy.

To już nie mój problem.
        • sverir Re: Nosek, wniosek 06.10.23, 05:57
          "Szpionów zawsze pełno było, ale Nosek wnioskował za tym, by było ich więcej (Donald to przyklepał)"

W takim razie chciał, żeby było ich jeszcze więcej po 2022: ci normalni, ci od Noska i jeszcze ci, co Ukraińców udają.

"Przekazywanie FSB danych NATO Rosji zgodnie z umową uważasz za normalne?"

Tak samo normalne, jak przekazanie Rosji listy polskich agentów czy przejmowanie instytucji natowskich zlokalizowanych w kraju przez nieupoważnione osoby.
          A pamiętajmy, że Czeczeńcy, których aresztowano na prośbę/wniosek/polecenie Rosji to byli ci, którzy dostali się do nas przez zieloną granicę. W myśl teorii pisowskich każdy, kto przedostaje się przez zieloną granicę robi to nielegalnie i powinien zostać wypierdzielony. Zatem nie żałujmy tych Czeczeńców.
    • adam.eu Re: Nosek, wniosek 06.10.23, 06:03
      Masz szacunek do samego siebie?
      O jakich "tych dokumentach" sprzed ponad 15 lat piszesz akurat teraz?
      • sverir Re: Nosek, wniosek 06.10.23, 06:10
        O dokumentach sprzed 15 lat, których kopię robiono w 2016 i poświadczono zgodę z oryginałem w 2017 roku. Skoro już wtedy PiS tę umowę wygrzebał i jak widać z adnotacji umowa krążyła, to:
        a) umowa nie miała takiej wagi, jak dziś przypisuje jej środowisko pisowskie, lub
        b) umowa miała taką wagę, ale działając zgodnie z ówczesnym interesem Rosji PiS postanowił jej nie ujawniać.
        • no-popis Re: Nosek, wniosek 06.10.23, 07:34
          sverir napisał:

> O dokumentach sprzed 15 lat, których kopię robiono w 2016 i poświadczono zgodę
          > z oryginałem w 2017 roku. Skoro już wtedy PiS tę umowę wygrzebał i jak widać z
          > adnotacji umowa krążyła, to:
          > a) umowa nie miała takiej wagi, jak dziś przypisuje jej środowisko pisowskie, l
          > ub
          > b) umowa miała taką wagę, ale działając zgodnie z ówczesnym interesem Rosji PiS
          > postanowił jej nie ujawniać.
          Mało wariantów. Słabo się postarałeś.
          Podam żartobliwy.
          Kaczyński doszedł do wniosku, że to wykończy Tuska, szefa tych panów a nie chciał tego robić bo Tusk gwarantuje mu 2- 3 i dalsze kadencje.
          • sverir Re: Nosek, wniosek 07.10.23, 08:32
            "Kaczyński doszedł do wniosku, że to wykończy Tuska, szefa tych panów a nie chciał tego robić bo Tusk gwarantuje mu 2- 3 i dalsze kadencje."

Brałem to pod uwagę, ale generalnie przyjąłem, że ta wersja mieści się i tak w jednym z dwóch wspomnianych wariantów.
          • adam.eu Re: Nosek, wniosek 07.10.23, 09:56
            no-popis napisała:

> Mało wariantów. Słabo się postarałeś.
            > Podam żartobliwy.
            > Kaczyński doszedł do wniosku, że to wykończy Tuska, szefa tych panów a nie chci
            > ał tego robić bo Tusk gwarantuje mu 2- 3 i dalsze kadencje.

To podam moją wersję dotyczącą Ciebie.
            Pisząc pod nickiem "czekam na lewicę" skutecznie atakowałeś rządzącą wówczas opcję PO PSL, a nick miał sugerować Twoją sympatię do lewicy, a faktycznie to była sympatia do populizmu PISu.
            Ażeby to ukryć później zacząłeś pisać pod nickiem no-popis, ale dalej atakowałeś i atakujesz PO, czyli tym razem już opozycję wobec Pisu.
    • no-popis Re: Nosek, wniosek 06.10.23, 07:31
      pozytonium napisał:

> Jeśli te dokumenty są prawdziwe to Noskowi pozostaje tylko jedno wyjście honoro
      > we.
      Nie musi i może czuć się bezpiecznie w tym towarzystwie.
      Tchórz Kaczyński będzie tylko gadał, gadał na ten temat.
      Nosek to służba podległa wtedy Tuskowi i ...Tusk już powinien stać przed Trybunałem Stanu a nie na wiecy wyborczym obok Bolka.
    • m.c.hrabia Re: Nosek, wniosek 07.10.23, 10:09
      kompletna brednia.
    • no-popis Re: Nosek, wniosek 07.10.23, 15:02
      pozytonium napisał:

> Jeśli te dokumenty są prawdziwe to Noskowi pozostaje tylko jedno wyjście honoro
      > we.
      Ta ekipa nie honoru. Komorowski, który należy zatrzymać Szremietiewa powiedział, że osobiście przeproszi Szeremietoewa jak są go uniewinniony....I zgadnij czy to zrobił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka