Dodaj do ulubionych

Strach się z Europy ruszać ?

15.01.11, 16:10
Co roku dochodzi jakieś państwo lub region do listy miejsc, w które lepiej się nie wybierać. Teraz dołączyła Tunezja, dla zwykłego śmiertelnika, który nie śledzi ściśle wszystkich wiadomości politycznych wiadomość mocno zadziwiająca.
wiadomosci.onet.pl/blogi/blogi-publicystow/tunezja-koniec-afrykanskiej-bajki,6752344,420001601,blog.html
Strach poza Europę wyjeżdżać? Albo państwo się robi niestabilne pod względem bezpieczeństwa, albo padają biura podróży.
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Strach się z Europy ruszać ? 15.01.11, 17:09
      Hm, informacje z Tunezji były podawane jako "główne", więc powiedz od razu, że nie czytujesz choćby portali informacyjnych, a nie, że "nie śledzisz ściśle" wink I głupotą jest jechanie w miejsce, o którym nie wie się nic.
    • paniczarnaowca Re: Strach się z Europy ruszać ? 15.01.11, 21:31
      A dlaczego zaraz poza Europe? W Europie to niby bezpieczniej? A zamachy w Hiszpanii czy WB?

Wlasnie bylam w Egipcie podczas zamachu w aleksandrii i jakos nie przeszkadzalo mi to specjalnie, co chcialam zobaczylam. Nikt paniki nie sial.

Mnie martwi co innego, mianowicie to, ze czesto wiadomosci przekazywane w PL i w innych krajach niestety sie od siebie roznia.
      Zapraszam do ogladania stacji Al Jazeera, ktore od kilkunastu lat uchodzi za najwiarygodniejsze i calkiem obiektywne zrodlo informacji.
      • hayet Re: Strach się z Europy ruszać ? 15.01.11, 21:44
        wiaodmosci podawane w pl nt krajow arabskich sa zazwyczaj bardzo skape.
        o tunezji sie mowilo , ale dosc szczatkowo.
        al jazeera po ang. podawala i podaje na biezaco i wyczerpujaco..ale komu sie chce ogladac?

jak sie zaczely zamieszki w tunezji to polacy nadal wykupowali wycieczki do tego kraju, bo tanie a to, z enie wiaodmo jaka bedzie sytuacja czy jak sie beda zamieszki rozwijac to malo istotne...
        my planwoalismy wyjazd do algierii do rodizny, ale tez nei wiem czy jechac czy nie, bo mimo, ze tam sytuacja ucichla to jednak do konca pewna nie jestem i woel poczekac z miesiac czy dwa.

w europie tez roznie bywa, poza tym poza tunezja sa inne kierunki poza europa gdzie mozna jechac na wakacje
        • paniczarnaowca Re: Strach się z Europy ruszać ? 15.01.11, 22:01
          hayet masz calkowita racje. Malo z tego, informacje w PL na temat krajow arabskich to tylko i wylacznie negatywne informacje, jakie to te wszystkie araby be i fuj sad

Faktem jest tez to, ze nikomu sie ogladac nie chce, a noz jeszcze prawde uslysza, ze te kraje arabskie to nie takie straszne i co bedzie? wink Poza tym na plaze dupke wygrzac to sie jedzie...
          • hayet Re: Strach się z Europy ruszać ? 16.01.11, 11:07
            haha a jak jeszcze last albo firt minute...baaardzo korzystny to co tam zmieszki big_grin
            kto co lubi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka