zebra12 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 20.01.11, 05:49 Dzikie Kaszuby. Bo trzeba Wam wiedzieć, że wiele jest miejsc magicznych, ale miejca te tracą swoją magię, gdy pojawią się w nich ludzie - turyści, zwłaszcza w sporej liczbie. Byłam swego czasu w małej wiosce na Kaszubach. Wiosce zapomnianej przez świat. Nawet stopem trudno było dojechać, bo pojadyncze auta kilka razy na dobę jedynie tam pomykały. W końcy ulitował się nad nami rolnik i zawiózł nas wozem drabiniastym na miejsce. A tam... Cudne lasy, całe porośnięte kobiercem mchu. Nawet drzewa ukryły swoje korzenie pod tym dywanem. Małe pagórki, wąskie ścieżki. Rudy las z drzew iglastych i wielkie jezioro pośrodku. Las jak martwy, nawet ptaki milczały... Niesamowite. Jezioro okazalo się jeszcze bardziej fantastyczne. Woda przejrzysta do dna. A dno... Dno to wielki, płaski dywan z roślin wodnych. Nie, nie były to wystające, oplatujące nogi wodorosty, ale właśnie płaska powierzchnia, jakby łąka pod wodą. Można było będąc zanurzonym po szyję, delikatnie stąpać po niej. Pod stopami rośliny były przyjemnie szorstkie. Nie ustepowały, były zwartą całością i człowiek się nie zapadał. Cudne uczucie. Miejscowi uświadomili mnie, ze to podwójne dno. Nie znalazłam równie urokliwego zakątka, jak ten. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama To przykre. Współczuję, radzę łyknąć stoperan i 20.01.11, 09:50 otworzyć się na świat. Odpowiedz Link Zgłoś
mackowy4 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 20.01.11, 10:53 Dla mnie magiczna jest Norwegia - w niewielu miejscach tam byłam, ale okolice Aalesundu jesienią, fiord Geiranger czy Droga Atlantycka - zrobiły na mnie duuże wrażenie. Zawsze kiedy myślę, gdzie chciałabym jechać mam przed oczami Norwegię. Bardzo nie lubię latać, ale dla tego kraju robię wyjątek. Odpowiedz Link Zgłoś
elka323 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 20.01.11, 17:36 Kotlina Kłodzka z górami stołowymi , wyspy Liparyjskie , a zwłaszcza Liparii i Panarea ,stare miasto i port w Syrakuzach na Sycylii nocą oraz Neseber nad morzem Czarnym.Cudo! Odpowiedz Link Zgłoś
misia_matysia Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 20.01.11, 21:33 Na razie Islandia i nie umiem wskazać jednego miejsca bo krajobraz tam zmienia się z każdym przejechanym km. Bajka Odpowiedz Link Zgłoś
rajtuzek Re: honolulu 20.01.11, 21:46 Mój mąż uwielbia honoLULU zabiera mnie tam każdego wieczora, zgrzeszyłabym jakby nie było to również moje ulubione miejsce:p Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 20.01.11, 21:56 Z tych, które widziałam, zachwyciły mnie: Klify Moheru Balos (w ogóle Irlandia i Kreta są cudne) Odpowiedz Link Zgłoś
piegowata9 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 20.01.11, 23:22 Kreta, a konkretnie dwa miejsca: maleńka kapliczka na dnie wąwozu (w tle piękny wodospad) i spalony monastyr w Moni Arkadii. Odpowiedz Link Zgłoś
vivien222 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 21.01.11, 12:17 Kreta - Elafinisi - raj na ziemi! Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 21.01.11, 15:34 To miejsce: (mam nadzieję, że zdjęcie wejdzie) Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 21.01.11, 15:37 Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
agpido Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 21.01.11, 17:22 Roztocze- cudne miejsca. Nie do końca odkryte przez turystów, w sam raz na wypad dla osób pragnących wypocząć w ciszy i spokoju, no i ceny są fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
stackwaddy Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 21.01.11, 22:52 Cipka ! Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 21.01.11, 23:19 ...a gdzie foty...? Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 21.01.11, 23:14 Białowieża! polecam zdjęcia z aktualnego "Twojego Stylu", no naprawdę miałam ochotę natychmiast się spakować i tam wrócić inny świat... tubylcy jeżdżą do miejscowych sklepików, wręcz sklepiczków, konikiem z wozem drabiniastym i "parkują" lejcami przy latarniach... a tuż przed Białowieżą na komórce pojawia się sms o treści "witaj na białorusi" raj dla przepracowanych, pragnących ciszy, świętego spokoju, zieleni i świeżego powietrza bez końca. a cerkiew i charakterystyczny styl architektoniczny zachwycają. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 21.01.11, 23:37 Slowinski Park Narodowy - ale nie czesc dla turystow a w srodku: pustka, piach i zimne, blekitne niebo. Las bukowy o swicie, gdy przez mgle przedzieraja sie promienie slonca. Snowdonia...zrozumialam, ze elfy istnieja. Mazury garbate... po upadku pegierow ale znaim zaczeto je zabudowywac domkami letniskowymi, beskresne, puste pola i kazda gorka kwitnaca w innym kolorze. Mam tam tez kilka ukochanych torfowisk... Pobliski zagajnik choiny kanadyjskiej jakas godzine przed zachodem. Chyba w takiej kolejnosci. A troche podrozowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: najbardziej magiczne miejsce, w jakim byłyści 22.01.11, 00:08 titta wąskie drogi wielkopolski i pomorza wysadzane starymi drzewami hel i słowiński park narodowy okolice Sandomierza, a już wąwozy w Sandomierzu to cudo szczeliniec tatry - te potoki! niech się schowa snowy river! a trochę podróżowałam. Odpowiedz Link Zgłoś