15.03.11, 08:31

Jest w tym sporo prawdy tongue_out

www.fakt.pl/-quot-Warszafka-quot-Nowy-hit-quot-Must-Must-be-the-music-quot-Tylko-muzyka,artykuly,98484,1.html
Obserwuj wątek
    • laaisa Re: Warszawka 15.03.11, 08:40
      Warszafka jeśli już. W Zakopanem to dopiero jest lans, w Gdyni w Zamościu też oraz Aleksandrowie Kujawskim, jedynie może za mniejszą kasę i nie w blasku fleszy.
      • gabi683 Re: Warszawka 15.03.11, 09:33
        Wybacz ale nie tak widoczny jak Warszawie ,jestem średnio dwa razy w miesiącu .I prawdziwego Warszawiaka jak na lekarstwo ,sporo ich na Powązkach niż w mieście sad
        • angazetka Re: Warszawka 15.03.11, 09:35
          A kim jest prawdziwy warszawiak i po czym go poznajesz?
          • gabi683 Re: Warszawka 15.03.11, 09:48

angazetka napisała:

> A kim jest prawdziwy warszawiak i po czym go poznajesz?

Mój Ojciec był z kwi i kości Warszawiakiem ,walczył w powstaniu Warszawskim
            • angazetka Re: Warszawka 15.03.11, 09:51
              To ty wiekowa jesteś...
              Ale to nie jest odpowiedź na pytanie - przynajmniej gdy mowa o ludziach urodzonych po 1934 roku.
              • gabi683 Re: Warszawka 15.03.11, 09:53
                angazetka napisała:

> To ty wiekowa jesteś...
                > Ale to nie jest odpowiedź na pytanie - przynajmniej gdy mowa o ludziach urodzon
                > ych po 1934 roku.

O dowiedz masz poniżej ,nie będę powtarzać tego co ktoś inny napisał ,a czy wiekowa swoje lata mam tongue_out
            • laaisa a matka, też walczyła? 15.03.11, 09:55
            • ib_k Re: Warszawka 15.03.11, 09:58
              > Mój Ojciec był z kwi i kości Warszawiakiem ,walczył w powstaniu Warszawskim

on też walczył warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,8819100,_Ali___czyli_jedyny_czarnoskory_powstaniec_warszawski.html

rozumiem że wg ciebie i twojego ojca warszawiaka z krwi i kości, Ali warszawiakiem nie był bo się nie urodził w PL
              • gabi683 Re: Warszawka 15.03.11, 10:01
                ib_k napisała:

> > Mój Ojciec był z kwi i kości Warszawiakiem ,walczył w powstaniu Warszawsk
                > im
                >
                > on też walczył warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,8819100,_Ali___czyli_jedyny_czarnoskory_powstaniec_warszawski.html
                >
                > rozumiem że wg ciebie i twojego ojca warszawiaka z krwi i kości, Ali warszawiak
                > iem nie był bo się nie urodził w PL

a teraz co to ma za znaczenie ,to jedyny tego typu człowiek błysłaś
                • mallard Re: Warszawka 15.03.11, 10:36
                  gabi683 napisała:

> a teraz co to ma za znaczenie ,to jedyny tego typu człowiek błysłaś

Kuchnia, - kto to jest "człowiek błysłaś"?
                  Macie jakiś pomysł?
                  • gabi683 Re: Warszawka 15.03.11, 10:39
                    mallard napisał:

> gabi683 napisała:
                    >
                    > > a teraz co to ma za znaczenie ,to jedyny tego typu człowiek -błysłaś tongue_out
                    >
                    > Kuchnia, - kto to jest "człowiek błysłaś"?
                    > Macie jakiś pomysł?

tak miało być ,nie ma argumentów tongue_out
                    • mallard Re: Warszawka 15.03.11, 10:50
                      gabi683 napisała:

> tak miało być ,nie ma argumentów tongue_out

Ty ciotka nie wywijaj ciągle tym skrzypiącym frazesem jak cepem!
                      Ty się naucz poprawnie pisać! Poprawne pisanie to nie tylko ortografia, - interpunkcja i właściwe konstruowanie zdań to też ważna rzecz, bo inaczej ciągle będziesz tworzyć takie "człowieki błysłaś"... tongue_out
                      • gabi683 Re: Warszawka 15.03.11, 10:55
                        mallard napisał:

> gabi683 napisała:
                        >
                        > > tak miało być ,nie ma argumentów tongue_out
                        >
                        > Ty ciotka nie wywijaj ciągle tym skrzypiącym frazesem jak cepem!
                        > Ty się naucz poprawnie pisać! Poprawne pisanie to nie tylko ortografia, - inter
                        > punkcja i właściwe konstruowanie zdań to też ważna rzecz, bo inaczej ciągle będ
                        > ziesz tworzyć takie "człowieki błysłaś"... tongue_out
                        >

Dziękuje ciociu dobra rado tongue_out
                        • mallard Re: Warszawka 15.03.11, 10:57
                          gabi683 napisała:

> Dziękuje ciociu dobra rado tongue_out

Wujku, jeżeli już wink
                          • gabi683 Re: Warszawka 15.03.11, 10:58
                            mallard napisał:

> gabi683 napisała:
                            >
                            > > Dziękuje ciociu dobra rado tongue_out
                            >
                            > Wujku, jeżeli już wink
                            >
                            Bardzo dziękuje smile
                            • mallard Re: Warszawka 15.03.11, 11:06
                              gabi683 napisała:

> Bardzo dziękuje smile

Bardzo proszę - całuję rączki, - cała przyjemność po mojej stronie! smile
                              • gabi683 Re: Warszawka 15.03.11, 11:12
                                mallard napisał:

> gabi683 napisała:
                                >
                                > > Bardzo dziękuje smile
                                >
                                >
                                > Bardzo proszę - całuję rączki, - cała przyjemność po mojej stronie! smile

Miło spotkać dżentelmena ,jeszcze raz dziękujesmile
                                >
                                • mallard Re: Warszawka 15.03.11, 11:23
                                  gabi683 napisała:

> Miło spotkać dżentelmena

Choć nie warszawiaka... wink

Miło spotkać babkę, która to docenia! smile
            • aurita Re: Warszawka 15.03.11, 09:59
              No takich co walczyli w Powstaniu jest juz raczej niewielu, w dodatku zaden chyba nie ma tego ze walczyl w Powstaniu wytatuowanego na czole.

Chesz powiedziec ze jak przyjezdzasz do Wwy to nie widzisz starych ludzi? wystarczy wyjsc z centrum handlowego i pojsc na spacer na Zoliborz, Bielany, Ochote, Wole.....

• miliwati Re: Warszawka 15.03.11, 10:20
              gabi683 napisała:

> Mój Ojciec był z kwi i kości Warszawiakiem ,walczył w powstaniu Warszawskim

Po co?
              • katia.seitz Re: Warszawka 15.03.11, 10:55
                > > Mój Ojciec był z kwi i kości Warszawiakiem ,walczył w powstaniu Warszawsk
                > im
                >
                > Po co?

big_grin
                Przybij piątke...
        • ib_k Re: Warszawka 15.03.11, 09:37
          gabi683 napisała:

> Wybacz ale nie tak widoczny jak Warszawie ,jestem średnio dwa razy w miesiącu .
          > I prawdziwego Warszawiaka jak na lekarstwo ,sporo ich na Powązkach niż w mieści
          > e sad

oooooo, a po czym poznajesz "prawdziewgo" warszawiaka?
          • pomarola Re: Warszawka 15.03.11, 09:43
            Prawdziwy warszawiak to taki, który nie robi kwestii z faktu, że mieszka w tym właśnie mieście. A nie robi dlatego, że się tu urodził, mieszkał całe życie i jest to dla niego tak naturalne jak to że oddycha powietrzem atmosferycznym smile
            • ira_07 Re: Warszawka 16.03.11, 17:33
              Mnie się wydaje, że właśnie robi. Podkreśla: ja warszawiak w 3/4/5 pokoleniu, co to gardzi napływem.
          • iwoniaw Re: Warszawka 15.03.11, 09:44
            No przecież napisała: prawdziwy Warszawiak leży na Powązkach big_grin
            • heca7 Re: Warszawka 15.03.11, 09:51
              Wow! Niesamowite! Jesteś aż dwa razy w miesiącu?!? No powiedz, po czy poznajesz tego prawdziwego Warszawiaka! Jak wstanę zaraz z łóżka w tej Warszawie i pojadę zrobić zakupy też w tej Warszawie to się rozejrzę wink I może zdemaskuję tych wstrętnych podszywaczy- obcych. Oni są wśród nas! Fuj!
              • yoka1 Re: Warszawka 15.03.11, 09:53
                to samo można powiedzieć o większości polskich miast, ilu jest rodowitych ich mieszkańców? Większość to ludzie, którzy po studiach zostają lub przeprowadzają się z mniejszych miast ze względu na pracę
            • gabi683 Re: Warszawka 15.03.11, 09:51
              iwoniaw napisała:

> No przecież napisała: prawdziwy Warszawiak leży na Powązkach big_grin
              >
              ._____I prawdziwego Warszawiaka jak na lekarstwo ,sporo ich na Powązkach niż w mieście.Tak to napisałam jak już .
              • ib_k [...] 15.03.11, 10:00
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • kali_pso Re: Warszawka 15.03.11, 09:59

Niektórym zdarza się leżeć nawet na Wawelu....
          • laaisa to już Męczennicy przecież n/t 15.03.11, 10:03
          • gabi683 Re: Warszawka 15.03.11, 10:07
            kali_pso napisała:

>
            > Niektórym zdarza się leżeć nawet na Wawelu....

To prawda i nie którym na cmentarzu centralnym w Szczecinie w alei zasłużonych .Ot taki los co nie zmienia faktu że Warszawiaków jak na lekarstwo i żeby była jedność lubię Warszawętongue_out
          • donnasanta Re: Warszawka 15.03.11, 12:01
            kali_pso napisała:

>
            > Niektórym zdarza się leżeć nawet na Wawelu...

Kali_pso, ale dalas...hehhehhe!!!!
        • sanciasancia Re: Warszawka 15.03.11, 10:23
          Powinnaś chyba częściej bywać w Warszawie, skoro to miasto utożsamiasz wyłącznie z lewobrzeżną tradycją inteligencką.
          Jest jeszcze prawobrzeżna Warszawa też prawdziwa.
          • gabi683 Re: Warszawka 15.03.11, 10:25
            sanciasancia napisała:

> Powinnaś chyba częściej bywać w Warszawie, skoro to miasto utożsamiasz wyłączni
            > e z lewobrzeżną tradycją inteligencką.
            > Jest jeszcze prawobrzeżna Warszawa też prawdziwa.

wiem jestem dwa razy w miesiącu tongue_out
            • sanciasancia Re: Warszawka 15.03.11, 14:04
              Ewidentnie nie.
              Może wyjmij sobie z mózgu tę kotwicę powstańczą, bo zaburza Ci prądy synaptyczne.
    • jantarowo Re: Warszawka 15.03.11, 09:51
      ee tam, taka prawda to jest wszedzie...pewnie, ze bywaja przyjezdni bardziej warszawscy niz rodowicy warszawiacy, ale warszawfka to stan umyslu- tak wyczytalam:p
      a w trojmiescie czy poznaniu to jest inaczej? wszedzie sa ludzie i ludziska...
    • adwarp Re: Warszawka 15.03.11, 09:53
      bardzo mnie to ciekawi, jak odróżnić warszawiaka od nie warszawiaka na ulicy?
      na Powązkach też się nie da odróżnić, wielu z tam pochowanych urodziło się poza Warszawąsad
      • laaisa Gabi jest z Nowogardu 15.03.11, 10:16
        szafa.pl/profil/gabi683 gabi683 Nowogard (zachodniopomorskie) ciekawe jak często weryfikuje swoją tezę odwiedzając Warszawę.
        • gabi683 Re: Gabi jest z Nowogardu 15.03.11, 10:18
          laaisa napisała:

> szafa.pl/profil/gabi683 gabi683 Nowogard (zachodniopomorskie) ciekawe jak często weryfikuje swoją tezę odwiedzając Warszawę.

hehehhe od pięciu lat Gabi mieszka w Nowogardzie smileCo nie jest tajemnicą smile
          • laaisa Re: Gabi jest z Nowogardu 15.03.11, 10:22
            a dalsze pytanie? Jak często odwiedzasz Warszawę oraz Powązki by zrobić statystyki ile jest Warszawy w Warszawie?
            • gabi683 Re: Gabi jest z Nowogardu 15.03.11, 10:24
              laaisa napisała:

> a dalsze pytanie?

a co ?

Jak często odwiedzasz Warszawę oraz Powązki by zrobić statys
              > tyki ile jest Warszawy w Warszawie?

A teraz rozdziel to i zadaj pytania poprawnie tongue_out
              • laaisa Re: 15.03.11, 10:38
                Jak często odwiedzasz Warszawę oraz Powązki by zrobić statystyki ile jest Warszawy w Warszawie?
                • gabi683 Re: 15.03.11, 10:44
                  laaisa napisała:

> Jak często odwiedzasz Warszawę oraz Powązki by zrobić statystyki ile jest Warsz
                  > awy w Warszawie?

Przestań się rzucać nie będę pisać tego samego 5 razy ,napisałam u góry ile razy bywam Warszawie ,a na Powązkach staram się bywać .Nie prowadzę statystyk a jedynie mowie to ze swoich obserwacji będąc w stolicytongue_outI jeszcze wytłumacz mi co to ma zaznaczenie ze mieszkam w Nowogardzie ?Bo jestem tego bardzo ciekawa tongue_out
                  • angazetka Re: 15.03.11, 10:45
                    Bo za rzadko bywasz w Warszawie jak na prawdziwą warszawiankę. Ja tu, na przykład, mieszkam tongue_out
                    • gabi683 Re: 15.03.11, 10:47
                      angazetka napisała:

> Bo za rzadko bywasz w Warszawie jak na prawdziwą warszawiankę. Ja tu, na przykł
                      > ad, mieszkam tongue_out

Ale jak sadzę jesteś napływowa ,tak jak ja w miasteczku którym teraz mieszkam tongue_out
                      • angazetka Re: 15.03.11, 10:49
                        Jestem. I?
                        • gabi683 Re: 15.03.11, 10:53
                          angazetka napisała:

> Jestem. I?

I stąd to Twoje oburzenie że ktoś może tak napisać,to się od razu wyczuwa i między innymi po tym można poznać kto jest a kto nie jestsmile
                          • angazetka Re: 15.03.11, 11:06
                            Oburzam się, bo dla mnie segregowanie ludzi po miejscu urodzenia to jest świetny dowód zaściankowości, choćby się było z Warszawy i miało tatę w Powstaniu.
                            • gabi683 Re: 15.03.11, 11:15
                              angazetka napisała:

> Oburzam się, bo dla mnie segregowanie ludzi po miejscu urodzenia to jest świetn
                              > y dowód zaściankowości, choćby się było z Warszawy i miało tatę w Powstaniu.

No zaściankowa nie jestem ,po prostu to są moje spostrzeżenia i mam prawo mówić .Co sadzę ,a tekst piosenki tylko to potwierdza .
                      • gabi683 angazetka 15.03.11, 10:50
                        To że mieszkasz nie znaczy że Warszawianką jesteś tongue_out
                        • laaisa skoro nie mieszkasz w W-wie to żadna z Ciebie 15.03.11, 11:00
                          Warszawianka. O co więc się tak ciskasz? Żal, że wyemigrowałaś ze stolicy do małego miasteczka? Na studia zaoczne pewnie przyjeźdzasz, co 2 tyg możesz liznąć Warszawy i warszafki. A poza tym, jeśli Twoja mama nie była Warszawianką, to sorry, ale nie uzurpuj sobie tego tytułu. Bądź dumną mieszkanką Nowogardu, w Zachodniopomorskiem.
                          • gabi683 Re: skoro nie mieszkasz w W-wie to żadna z Ciebie 15.03.11, 11:10
                            laaisa napisała:

> Warszawianka.

Czy Ty sądzisz że trzeba mieszkać Warszawie aby być Warszawianką?

O co więc się tak ciskasz?

Stwierdzam fakty

Żal, że wyemigrowałaś ze stolicy do ma
                            > łego miasteczka?

No stolicy mi nie żal bo to nie moje miasto rodzinne tongue_out

Na studia zaoczne pewnie przyjeźdzasz, co 2 tyg możesz liznąć
                            > Warszawy i warszafki.

No było by fajnie ale nie stety nie smile

A poza tym, jeśli Twoja mama nie była Warszawianką, to so
                            > rry, ale nie uzurpuj sobie tego tytułu.

Bo ,rozwiń to tongue_out

Bądź dumną mieszkanką Nowogardu, w Zac
                            > hodniopomorskiem.

Bardzo to sarkastycznie piszesz ,ale to Twoja sprawa .
                            • miliwati Re: skoro nie mieszkasz w W-wie to żadna z Ciebie 15.03.11, 11:19
                              gabi683 napisała:

> Czy Ty sądzisz że trzeba mieszkać Warszawie aby być Warszawianką?

Cóż, człowiek może wyjść z Warszawy, ale Warszawa z człowieka nigdy.
                              • gabi683 Re: skoro nie mieszkasz w W-wie to żadna z Ciebie 15.03.11, 11:21
                                miliwati napisała:

> gabi683 napisała:
                                >
                                > > Czy Ty sądzisz że trzeba mieszkać Warszawie aby być Warszawianką?
                                >
                                > Cóż, człowiek może wyjść z Warszawy, ale Warszawa z człowieka nigdy.

To jest właśnie to ,mój ojciec do samej śmierci mówił jak kocha Warszawę .Nie rozumiałam tego.
                            • laaisa Re: 15.03.11, 11:20
                              1 - "Czy Ty sądzisz że trzeba mieszkać Warszawie aby być Warszawianką?" -
                              www.sjp.pl/co/warszawianka warszawianka - mieszkanka Warszawy
                              2 - "A poza tym, jeśli Twoja mama nie była Warszawianką, to so
                              > > rry, ale nie uzurpuj sobie tego tytułu.
                              >
                              >
                              > Bo ,rozwiń to tongue_out" tak czy inaczej żadna z Ciebie Warszawianka. Krytyka mieszkańców stolicy to zwykła prowincjonalna (mentalnie) tęskonta za wielkim światem, które podziwia się jedynie w serialach, gazetach. Poza tym termin warszafka pojawił się juz ok 2004 roku, a Ty dowiedziałaś się o nim i pewnie jego sensie w 2011 z programu rozrywkowego .
                              • gabi683 Re: 15.03.11, 11:25
                                laaisa
                                > > Bo ,rozwiń to tongue_out" tak czy inaczej żadna z Ciebie Warszawianka.
                                Ale ja nigdzie nie napiłam że jestem nią tongue_out

Krytyka
                                > mieszkańców stolicy to zwykła prowincjonalna (mentalnie) tęskonta za wielkim ś
                                > wiatem, które podziwia się jedynie w serialach, gazetach.

To jest właśnie zaściankowość .Wielki świat Warszawa o matko tongue_out

Poza tym termin warsz
                                > afka pojawił się juz ok 2004 roku, a Ty dowiedziałaś się o nim i pewnie jego se
                                > nsie w 2011 z programu rozrywkowego .

I co związku z tym tongue_out
                        • angazetka Re: angazetka 15.03.11, 11:07
                          Nie ty o tym decydujesz wink
                        • girasole01 Re: angazetka 15.03.11, 11:58
                          Rany, kobieto, czy ty masz jakis kompleks z tym przydzielaniem ludziom pawa do nazywania sie "warszawiakami"? Myslisz ze jak napiszesz angazetce, ze nie jest warszawianka to jakas straszna obelga dla niej? A nie przyszlo ci do glowy, ze normalni ludzie maja w dupie to czy nazywasz ich warszawiakami czy nie, bo to nie ma absolutnie zadnego znaczenia czy ktos jest warszawiakiem czy poznaniakiem czy pcimiakiem? Ktos kto sie podnieca wypatrywaniem "prawdziwych warszawiakow" (cokolwiek to oznacza) musi byc strasznie pustym i durnym snobem.
        • black.sally Re: Gabi jest z Nowogardu 15.03.11, 11:20
          laaisa napisała:

> szafa.pl/profil/gabi683 gabi683 Nowogard (zachodniopomorskie) ciekawe jak często weryfikuje swoją tezę odwiedzając Warszawę.

że tez chciało ci się szukać,żeby udowodnić ,że ona(on) nie jest z Warszawy?
          • laaisa Re: hmmm 15.03.11, 11:26
            żadne szukanie, ale jak ktoś na dzień dobry wyzywa mnie od świń ,osobę, z którą wcześniej nigdy nie rozmawiał, to sobie pozwoliłam wrzucić w google kto mnie obraża. Oczywiście- NIKT.
            • black.sally Re: hmmm 15.03.11, 11:30
              eeee wisi mi ona.Nie chce mi się szukać po necie.Nigdy nie zrozumiem wywlekania na forum że ktos cos kiedyś napisał albo skad jest.Ja czytam i ewentualnie dołączam do dyskusji,nawet czasami nie zwracam uwagi z kim piszę.Albo się z kimś zgadzam albo nie.Ale,zeby szukac po necie????wink
              • gabi683 Re: hmmm 15.03.11, 11:32
                black.sally napisała:

> eeee wisi mi ona.Nie chce mi się szukać po necie.Nigdy nie zrozumiem wywlekania
                > na forum że ktos cos kiedyś napisał albo skad jest.Ja czytam i ewentualnie doł
                > ączam do dyskusji,nawet czasami nie zwracam uwagi z kim piszę.Albo się z kimś z
                > gadzam albo nie.Ale,zeby szukac po necie????wink

Bo dla niektórych jest to jakiś argument ,w tym przypadku nie jesteś z Warszawy jesteś z Nowogardu .Co w cale nie jest argumentem tongue_out
            • gabi683 Re: hmmm 15.03.11, 11:30
              laaisa napisała:

> żadne szukanie, ale jak ktoś na dzień dobry wyzywa mnie od świń ,osobę, z któr
              > ą wcześniej nigdy nie rozmawiał, to sobie pozwoliłam wrzucić w google kto mnie
              > obraża. Oczywiście- NIKT.

Wiesz bardzo dobrze że gdybyś sarkastycznie nie napisała tego co napisałaś świnia bym Cie nie nazwala tongue_out
              • laaisa Re: hmmm 15.03.11, 11:34
                od sarkazmu do chamstwa długa droga.
                • gabi683 Re: hmmm 15.03.11, 11:38
                  laaisa napisała:

> od sarkazmu do chamstwa długa droga.

ale ty się właśnie tak zachowałaś ,jak zwykła chamka i do tego po świńsku
                  • black.sally oj juz przestancie;) 15.03.11, 11:40

• sanciasancia Re: Warszawka 15.03.11, 10:20
        Każdy prawdziwy warszawiak ma Polskę Walczącą w klapie smile.
        • gabi683 Re: Warszawka 15.03.11, 10:26
          sanciasancia napisała:

> Każdy prawdziwy warszawiak ma Polskę Walczącą w klapie smile.

nie mam w klapie ale nosze w portfelu tongue_out
          • papalaya Re: Warszawka 15.03.11, 10:54
            osoby pochodzące z byłej Kongresowki są specyficzne, taka wschodnia mentalność

EB w wydaniach przedwojennych i z lat 50-tych pisala, że w Warszawie mieszka sporo ludności pochodzenia rosyjskiego

mój dziadek walczył w BCh...ale nigdy się z tym nie afiszował w przeciwieństwie do gierojów jakiegoś tam powstania warszafffskiego
          • gabi683 Re: Warszawka 15.03.11, 11:05
            mój dziadek walczył w BCh...ale nigdy się z tym nie afiszował w przeciwieństwie do gierojów jakiegoś tam powstania warszafffskiego

Licytacja kto jest lepszy a kto gorszy ,kto się więcej przysłużył kto mniej .Paranoja jakaś tongue_outI tak naprawdę nikt się nie odezwał co tak naprawdę pochodzi z dziada pradziada z Warszawy tongue_out
            • angazetka Re: Warszawka 15.03.11, 11:08
              Fakt. Nawet ty nie pochodzisz tongue_out
            • maghdalena33 Re: Warszawka 15.03.11, 11:08
              Ja pochodzę z Warszawy z dziada, pradziada zarówno ze strony matki jak i ojca i co w związku z tym???
              • gabi683 Re: Warszawka 15.03.11, 11:17
                maghdalena33 napisała:

> Ja pochodzę z Warszawy z dziada, pradziada zarówno ze strony matki jak i ojca i
                > co w związku z tym???

To że się nie ciskasz smile
            • papalaya Re: Warszawka 15.03.11, 11:10
              nie mam aspiracji do warsiafskiego pochodzenia ani do licytacji który partyzant byl lepszy

śmieszy mnie ruska kongresowa mentalność
              • maghdalena33 Re: Warszawka 15.03.11, 11:16
                papalaya 15.03.11, 11:10

nie mam aspiracji do warsiafskiego pochodzenia ani do licytacji który partyzant byl lepszy

śmieszy mnie ruska kongresowa mentalność.

Co to jest warsiafskie pochodzenie,i gdzie leży ta miejscowoś Warsiafka bo prawdę powiedziawszy nie wiem.
                Znam Warszawę i warszawskie pochodzenie.
                • papalaya Re: Warszawka 15.03.11, 11:20
                  to takie miasto na Mazowszu, jego mieszkańcy w kraju i za granicą slynni sa z okrzyków "warsiafa rzundzi!"
            • heca7 Re: Warszawka 15.03.11, 12:07
              gabi683 napisała:

> Licytacja kto jest lepszy a kto gorszy ,kto się więcej przysłużył kto mniej .Pa
              > ranoja jakaś tongue_outI tak naprawdę nikt się nie odezwał co tak naprawdę pochodzi z d
              > ziada pradziada z Warszawy tongue_out
              Ja, ja się odezwałam.
              • gabi683 Re: Warszawka 15.03.11, 12:09
                heca7 napisała:

> gabi683 napisała:
                >
                > > Licytacja kto jest lepszy a kto gorszy ,kto się więcej przysłużył kto mni
                > ej .Pa
                > > ranoja jakaś tongue_outI tak naprawdę nikt się nie odezwał co tak naprawdę pochod
                > zi z d
                > > ziada pradziada z Warszawy tongue_out
                > Ja, ja się odezwałam.
                >
                >

I bardzo dobrze smile
    • angazetka Re: Warszawka 15.03.11, 10:07
      > problem jest taki, że Warszawiaków -
      > tych co to i kultura i urodzenie i zachowanie pozwalają ich pisać przez "W"

Nazwy mieszkańców miast piszemy małą literą.
      No i nie wiedziałam, że urodzenie się w danym mieście to powód do szacunku.
      • sanciasancia Re: Warszawka 15.03.11, 10:17
        > No i nie wiedziałam, że urodzenie się w danym mieście to powód do szacunku.
        Ale tylko jeżeli tata w Powstaniu walczył.
        Słyszałaś przecież o genetycznym patriotyzmie.
        --
        Są tacy, ja na przykład, którzy czują się całkiem przyjemnie widząc, że w sferze publicznej spoza tłumów religijnych fanatyków, religijnych entuzjastów, religijnych zadumanych, religijnych pochylonych (nad), religijnych łagiewnickich, religijnych toruńskich — wreszcie wychynęli, dotychczas niedostrzegalni, niereligijni.(miskidomleka)
    • ib_k Re: Warszawka 15.03.11, 10:12
      > Bo mam takie zdanie zabrakło argumentów ? problem jest taki, że Warszawiaków -
      > tych co to i kultura i urodzenie i zachowanie pozwalają ich pisać przez "W" jes
      > t niezmiernie mało, znacznie więcej takich to to są "warszawiakami"

no cóż, odważę się na twierdzenie że twój ojciec warszawiakiem przez "W" nie był, skoro spłodził, wychował i nie zdołał nauczyć odpowiedniego zachowania taką osobę jak tysad
    • schere Re: Warszawka 15.03.11, 11:21
      A jeśli pochodzę z Warszawy z dziadka, pradziadka, a nawet babki, prababki, to co? Mam jakieś zapory na rogatkach stawiać żeby przyjezdni miasta nie skazili? Gdyby ludzie tu nie przyjeżdżali, nie osiedlali się to byłby Grajdołek Dolny a nie miasto (tak jak każde inne miasto zresztą). Znam warszawiaków co się nie afiszują korzeniami, ale są też tacy dziwacy którzy mają poczucie "lepszości" z racji miejsca narodzin dziadka. A jak dziadek siedział w obozie i nie zdążył na powstanie? To też dyskwalifikacja?
      Natomiast ta piosenka świadczy o potężnych kompleksach i tyle.
    • diablica_diabla Re: Warszawka 15.03.11, 11:23
      niestety sie zgadzam. Sama jestem rodowita warszawianka, z dziada pradziada i niestety to co sie dzieje w Warszawie mi sie nie podoba. Wiocha jakich malo, warszawiakow mozna na palcach jednej reki policzyc. Koszmar. Gdyby moje marzenie kiedys sie spelnilo (zawracanie wszystkich wiesniakow na rogatkach Warszawy) to z tego miasta nic by nie zostalo, za to moze wieksze pensje by byly, poki co skutecznie obnizane przez przyjezdnych.
      • angazetka Re: Warszawka 15.03.11, 11:27
        > Gdyby moje marzenie k
        > iedys sie spelnilo (zawracanie wszystkich wiesniakow na rogatkach Warszawy)

To ciebie trzeba by było zawrócić w pierwszej kolejności.
        • diablica_diabla Re: Warszawka 15.03.11, 11:36
          hahahaha wiedzialam, ze wystarczy napisac prawde a "warsiawiacy" beda sie oburzac....nie chce mi sie z wami wiecej gadac...mam prawo do swojego osadu i tyle. Wioska na wiosce, miastowi w miescie,tyle co mam do powiedzenia.....amen !!!
          • angazetka Re: Warszawka 15.03.11, 11:38
            > Wioska na wiosce, miastowi w miescie,tyle co mam do powiedzenia.....amen !!!

Syjoniści do Syjamu, księża na księżyc.
            • papalaya Re: Warszawka 15.03.11, 11:41
              a jakby sięgnac dalej w przeszlość prapraprapradziadzio warsiafianki był wędrownym robotnikiem rolnym spod Garwolina
              • black.sally Re: Warszawka 15.03.11, 11:44
                papalaya napisała:

> a jakby sięgnac dalej w przeszlość prapraprapradziadzio warsiafianki był wędrow
                > nym robotnikiem rolnym spod Garwolina

Prawda?smileale "Pani"z Farszafy tego nie przetłumaczysz,bop przeciez ona taka miastowa?....
              • laaisa Oryginały mają ogony rybie 15.03.11, 11:46
                reszta to podróbki.
                • gabi683 Re: Oryginały mają ogony rybie 15.03.11, 11:50
                  laaisa napisała:

> reszta to podróbki.

powiedz z jakiej dziury się przeniosłaś do Warszawy ?
                  • laaisa Gabi daj sobie spokój 15.03.11, 11:52
                    z każdym postem więcej słomy Ci wyłazi . Ps byłam i jestem z Bydgoszczy.
                    • gabi683 Re: Gabi daj sobie spokój 15.03.11, 11:55
                      laaisa napisała:

> z każdym postem więcej słomy Ci wyłazi . Ps byłam i jestem z Bydgoszczy.

No popatrz nie mniej niż tobie,a Ja pochodzę ze Szczecina co by była jasność.
                      • laaisa to nie z Warszawy? 15.03.11, 12:09
                        • gabi683 Re: to nie z Warszawy? 15.03.11, 12:16
                          Jasne że nie ,mój tato tak do śmierci wspominała Warszawę.A ja nie rozumiałam dla czego tak kochał stolice.Sporo mi babcia opowiadała jak było kiedyś Warszawie smile
                          • anty_nick Re: to nie z Warszawy? 15.03.11, 12:22
                            gabi683 napisała:

> Jasne że nie ,mój tato tak do śmierci wspominała Warszawę.A ja nie rozumiałam dla czego tak kochał stolice.Sporo mi babcia opowiadała jak było kiedyś Warszawi
                            > e smile
                            z

ja tez nie wiem dlaczego takie byki robisz?wink
                    • gabi683 laaisa dalej w ty mieście 15.03.11, 11:57
                      celulozą śmierdzi?
                      • ylunia78 Re: laaisa dalej w ty mieście 15.03.11, 11:59
                        gabi683 napisała:

> celulozą śmierdzi?

No fakt....(laaisa sorki)Bydgoszcz to dopiero wiocha,ale zeby tam celulozą śmierdziało to nie kojarzę.
                        • gabi683 Re: laaisa dalej w ty mieście 15.03.11, 12:08
                          ylunia78 napisała:

> gabi683 napisała:
                          >
                          > > celulozą śmierdzi?

>
                          > No fakt....(laaisa sorki)Bydgoszcz to dopiero wiocha,ale zeby tam celulozą śmie
                          > rdziało to nie kojarzę.
                          >
                          >

Swojego czasu bardzo dla tego pytam ,dawało po oczach i już było wiadomo że do Bydgoszczy się dojeżdża .Mam troszkę znajomych w Świeciusmile
      • black.sally Re: Warszawka 15.03.11, 11:28
        Gdyby moje marzenie kiedys sie spelnilo (zawracanie wszystkich wiesniakow na rogatkach Warszawy)

Ale przepraszam,że co????Że przyjezdni wszyscy to takie buce i wieśniaki?Bardzo cię przepraszam,ale to nasz kraj ,nasi rządzący doprowadzili do tego,ze sa tzw.emigranci zarobkowi.Tacy sami jak ci.którzy wyjechali za granicę.Wiochę z Warszawy robia tacy jak Ty co to nie umieją żyć wspolnie z innymi tylko wywyzszają się,że oni "rodowici warszawiacy"
        • diablica_diabla Re: Warszawka 15.03.11, 11:34
          przyjezdna? za taka oburzona? bez odbioru
          • angazetka Re: Warszawka 15.03.11, 11:38
            Może po prostu normalna?
          • gabi683 Re: Warszawka 15.03.11, 11:40
            diablica_diabla napisała:

> przyjezdna? za taka oburzona? bez odbioru

bo nie wolno powiedzieć że nie są rodowitymi a jedynie napływowymi -amentongue_out
          • black.sally Re: Warszawka 15.03.11, 11:43
            diablica_diabla napisała:

> przyjezdna? za taka oburzona?

nie,nie przyjezdnawinkale mam duzo znajomych zmuszonych emigrowac za praca.Min do Wawy.
            Chodzi mi akurat o to,że to Ty zachowujesz się jak by ci słoma z butów wystawaławink
      • papalaya Re: Warszawka 15.03.11, 11:28
        o ile się nie mylę to pracodawca ustala wynagrodzenia, a nie pracownik

dlaczego przyjezdny ma niby mniej zarabiać niż genetyczni warsiafiak? mniej je? czy też wystarczają mu zwykłe okulary a nie te od Dziordzio Majdani?
        • laaisa Rodowici mieszkańcy Czikago też mogą zamknąć 15.03.11, 11:43
          rogatki dla wieśniaków z Warszawy, Krakowa, Sulejowa i Morąga. Bruksela, London i Dablin również. Ladys and gentelmens - wielki świat job twoju mać.
          • gabi683 Re: Rodowici mieszkańcy Czikago też mogą zamknąć 15.03.11, 11:49
            laaisa napisała:

> rogatki dla wieśniaków z Warszawy, Krakowa, Sulejowa i Morąga. Bruksela, London
            > i Dablin również. Ladys and gentelmens - wielki świat job twoju mać.

Ty przestań sama dopiero chciałaś mi tu wywalić że ludzie z małych miejscowości wielki ,świat to tylko z pism znają kolorowych .
    • leeloo2002 Re: Warszawka 15.03.11, 11:57
      Od 16 lat mieszkam w Warszawie. Wydaje mi się że ta piosenka jest celna. Z tym że tzw warszafkę generuja w równym stopniu napływowi, co "rdzenni"
      Z drugiej strony będąc krakusem można się z "warszafki nabijać, ale wszyscy tu walą bo jest robota,to tu generuje się PKB i łatwiej o sensowna pracę bez znajomości i układów rodzinnych (niż w innych miastach - chociażby klanowym Krakowie)
      Wiele osób z tzw celebrities po wstepnym zauroczeniu zamieniło Kraków na "warszafkę",np Kora
    • donnasanta Re: Warszawka 15.03.11, 12:00
      gabi683 napisała:

>
      > Bo mam takie zdanie zabrakło argumentów ? problem jest taki, że Warszawiaków -
      > tych co to i kultura i urodzenie i zachowanie pozwalają ich pisać przez "W" jes
      > t niezmiernie mało, znacznie więcej takich to to są "warszawiakami"
      >
      Gdyby w Wawie mieli mieszkac sami Warszawiacy to pewnie bylaby wielkosci Radomia teraz.
      Ludzie sa ludzmi i ich klase widac w zachowaniu, nie wazne czy Warszawiak, Poznaniak czy Lodzianin. Ludzie sa naprawde rozni, znam nie Warszawiaka mieszkajacego w Warszawie i ksiaze Karol z cala etykieta by sie nie powstydzil jego zachowania. Czy znam PRAWDZIWEGO Warszawiaka ...nie wiem, ale znam sporo ludzi z Wawy i chyba zadnego z Warszafki...
      • gabi683 Re: Warszawka 15.03.11, 12:05
        donnasanta napisała:

> gabi683 napisała:
        >
        >
        > >
        > > Bo mam takie zdanie zabrakło argumentów ? problem jest taki, że Warszawia
        > ków -
        > > tych co to i kultura i urodzenie i zachowanie pozwalają ich pisać przez "
        > W" jes
        > > t niezmiernie mało, znacznie więcej takich to to są "warszawiakami"
        > >
        > Gdyby w Wawie mieli mieszkac sami Warszawiacy to pewnie bylaby wielkosci Radomi
        > a teraz.
        > Ludzie sa ludzmi i ich klase widac w zachowaniu, nie wazne czy Warszawiak, Pozn
        > aniak czy Lodzianin. Ludzie sa naprawde rozni, znam nie Warszawiaka mieszkajace
        > go w Warszawie i ksiaze Karol z cala etykieta by sie nie powstydzil jego zachow
        > ania. Czy znam PRAWDZIWEGO Warszawiaka ...nie wiem, ale znam sporo ludzi z Wawy
        > i chyba zadnego z Warszafki...

fajnie napisane i między innymi chodzi o to właśnie smile
        • aurita Re: Warszawka 16.03.11, 10:21
          > > ania. Czy znam PRAWDZIWEGO Warszawiaka ...nie wiem, ale znam sporo ludzi z Wawy
          > > i chyba zadnego z Warszafki...
          >

> fajnie napisane i między innymi chodzi o to właśnie smile>

chyba pojelam: gabi sie skarzy ze ona nie zna nikogo z Wwy, jakos mnie to nie dziwi smile
    • yenna_m Re: Warszawka 15.03.11, 12:17
      fajna ta piosenka smile
      moze byc z tego niezly hicior wink

(ale rozowa taczka tez jest hiciarska wink )
      • gabi683 Re: Warszawka 15.03.11, 12:39
        www.youtube.com/watch?v=p7jDfeAu9V4yenna_m napisała:

> fajna ta piosenka smile
        > moze byc z tego niezly hicior wink
        >
        > (ale rozowa taczka tez jest hiciarska wink )
        • ylunia78 Tak wam sie podoba? 15.03.11, 13:41
          ta różowa teczka?czy tam walizka?To jest beznadziejne.Że co w tym fajnego?
          • yenna_m Re: Tak wam sie podoba? 15.03.11, 14:20
            no wlasnie ta beznadzieja jest fajna

widze ewidentny klimat mydelka fa wink
            sialala wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka