jokal7
26.03.11, 15:11
Witam .Ponieważ media polskie serwują sieczkę zamiast informacji a nasze władze walczą z cukrem trzeba sięgnąć do bardziej miarodajnych informacji.
Ponieważ jest tu wiele mam z malutkimi dziećmi to pewnie tak jak i mnie interesuje was to co dzieje się w atmosferze po katastrofie w Fukushimie .
Znalzłam stronę -Wether Online- gdzie są bardzo wyczerpujące i przystępnie -w formie map podane informacje o skażeniach na całej północnej półkuli .Zakładka Nothern Hemisphere bodajże.
Po przejżeniu poraziła mnie głupota tzw "autorytetów " z naszego kraju .Dziś w info jakiś pseudoprof stwierdził że nie wiedzą biedule co poza śladowym jodem jest nad Polska -tymczasem amerykanie jakoś widzą i wiedzą co nad nami fruwa-jest ksenon133 i napływa trochę cezu137.Przyniesie go ten paskudny północny wiatr który przyniósł wczoraj śnieg.
Znajomy -nauczyciel fizyki po przejżeniu stwierdził że cezu będzie malutko i jak nie spadnie deszcz albo śnieg to zagrożenie będzie śladowe.
Mi siadł komp więc nie wstawiam linka -jak któraś dojdzie do stronki to prośba niech wstawi .Będą mamy doinformowane ,bo jakość info naszych mediów to żenada.
Pozdrowienia .