lena99 13.04.11, 21:32 Czytałyście w zeszłotygodniowej Polityce? Ja dopiero teraz przeczytałam. 80 przypadków narkolepsji u dzieci po szczepionce przeciwko 'świńskiej' grypie. Strasznie smutne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropkaaga Re: szczepionka a narkolepsja 13.04.11, 22:40 Tak smutne.To samo się tyczy innych powikłań poszczepiennych,po innych szczepionkach.Nie tylko smutne ale i tragiczne Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: szczepionka a narkolepsja 14.04.11, 02:09 lena99 napisała: > Czytałyście w zeszłotygodniowej Polityce? Ja dopiero teraz przeczytałam. > 80 przypadków narkolepsji u dzieci po szczepionce przeciwko 'świńskiej' grypie. > Strasznie smutne www.physorg.com/news/2011-02-swine-flu-vaccine-child-narcolepsy.html Ciekawe, że szczepionkę stosowano w 19 krajach, a tylko w 2 wystąpiło zwiększone ryzyko zachorowania na narkolepsję. Badania wskazują na to, że wzmożoną zachorowalność powoduje nie sama szczepionka, ale jej interakcja z jakimś innym czynnikiem, prawdopodobnie jakimś lekiem stosowanym w tych dwóch krajach. Odpowiedz Link Zgłoś