Dodaj do ulubionych

Staniczek dla dziewczynki

24.04.11, 21:00
Co sądzicie o strojach kąpielowych ze stanikiem dla małej dziewczynki, która jeszcze nie ma co zakrywać?
Przymierzam się do kupna stroju dla mojej córki i zdecyduję się chyba na jednoczęściowy albo tankini. Przesadzam?
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Staniczek dla dziewczynki 24.04.11, 21:01
      Tak.
      • el_jot Możesz uzasadnić n/t 24.04.11, 21:08
        • gazeta_mi_placi Re: Możesz uzasadnić n/t 24.04.11, 21:32
          Nie.
    • pamela788 Re: Staniczek dla dziewczynki 24.04.11, 21:19
      el_jot napisała:

> Co sądzicie o strojach kąpielowych ze stanikiem dla małej dziewczynki, która je
      > szcze nie ma co zakrywać?
      > Przymierzam się do kupna stroju dla mojej córki i zdecyduję się chyba na jednoc
      > zęściowy albo tankini. Przesadzam?

Przesadzasz,Jak to nie ma co zakrywac?
      Piersi ma zaznaczone w odpowiednim miejscu.
      • el_jot Re: Staniczek dla dziewczynki 24.04.11, 21:23
        Jak to nie ma co zakrywac?
        > Piersi ma zaznaczone w odpowiednim miejscu.

A jaki rozmiar mają te piersi? AA, B, 0? Taka dziewczynka jest jak chłopak jeszcze, dlatego nie ma co zakrywać stanikiem,o to mi chodziło. Wg mnie moze nawet latać w samych majtkach, jak chłopak.
        • echtom Re: Staniczek dla dziewczynki 24.04.11, 21:29
          Sądzę, że to kwestia tego, czy dziewczynka wstydzi się latać w samych majtkach czy nie.
          • el_jot Re: Staniczek dla dziewczynki 24.04.11, 21:32
            Otóż to. Akurat moja córka będzie się wstydzić. Więc pozostaje jednoczęściowy albo tankini, też uroczewink
            • pamela788 Re: Staniczek dla dziewczynki 24.04.11, 21:37
              Te dwu czesciowe jednak ladniej wygladaja.
              Jedno czesciowe kojarza mi sie z basenem.
          • pamela788 Re: Staniczek dla dziewczynki 24.04.11, 21:36
            Tu nie chodzi o rozmiar tylko sam fakt posiadania piersi,czy twoja corka ma dwa latka? jesli tak to ok.
            Jesli wiecej to mysle,ze to juz nie ladnie wyglada tak w samych majtkach.
            Kobieta dorosla,ktora posiada rozmiar 0 tez nie ma co zakrywac?
            • el_jot Re: Staniczek dla dziewczynki 24.04.11, 21:40
              Hmm, nie chcę robić na siłę z dziecka kobiety, bo to kobiety noszą staniki, niezależnie od rozmiaru biustu.
              • miaowi Re: Staniczek dla dziewczynki 24.04.11, 21:44
                A ja cię akurat rozumiem. Wcale mi się nie podoba to, że dzieci coraz szybciej dojrzewają, albo wydaje im się, że dojrzewają.
                Moje dziecko w tym roku kończy 5 lat. Zaproponuję tankini - sama też takie noszę. Właśnie dlatego, że "nie mam czego zakrywać".
            • pamela788 Re: Staniczek dla dziewczynki 24.04.11, 22:03
              pamela788 napisała:

> Tu nie chodzi o rozmiar tylko sam fakt posiadania piersi,czy twoja corka ma dwa
              > latka? jesli tak to ok.
              > Jesli wiecej to mysle,ze to juz nie ladnie wyglada tak w samych majtkach.
              > Kobieta dorosla,ktora posiada rozmiar 0 tez nie ma co zakrywac?

Ok,rozumiem cie,ale teraz masz jeszcze na to jakis wplyw,za pare lat juz chyba nie bedziesz miala.
              Chyba,ze twoje dziecko bedzie bardzo sie roznilo od kolezanek.
              Za 4 lata twoja corka,bedzie chciala malowac rzesy za 7lat farbowac wlosy a za 10 bedzie miala pelny makijaz,dzisiaj poprostu szybciej to wszystko sie dzieje i warto sie z tym pogodzic.
              Tylko po to,aby poglady naszego pokolenia nie staly sie w przyszlosci koscia nie zgody,miedzy matka a corka.
    • viki711 Re: Staniczek dla dziewczynki 24.04.11, 21:40
      el_jot napisała:

> Co sądzicie o strojach kąpielowych ze stanikiem dla małej dziewczynki, która je
      > Przymierzam się do kupna stroju dla mojej córki i zdecyduję się chyba na jednoc

a ile lat ma mała dziewczynka?
      • el_jot Re: Staniczek dla dziewczynki 24.04.11, 21:41
        Mała dziewczynka ma lat 6.
        • viki711 Re: Staniczek dla dziewczynki 24.04.11, 21:46
          jeżeli będzie chciała nosić, to nie widzę przeciwwskazań, dałabym dziecku wybór, wszak już duża jest, ta mała dziewczynka wink
          • miaowi Re: Staniczek dla dziewczynki 24.04.11, 21:47
            Jak ja miałam sześć lat to w ogóle o stanikach nie myślałam.
            Nie widzę powodu, żeby dzisiaj czas miał nagle przyspieszać.
            • viki711 Re: Staniczek dla dziewczynki 24.04.11, 21:52
              przecież nie chodzi o bieliznę, tylko o strój na plażę, niektóre dziewczynki w tym wieku zaczynają się wstydzi, dlatego dałabym dziecku wybór...
          • heca7 Re: Staniczek dla dziewczynki 24.04.11, 21:48
            Tu masz dłuuugi wątek w podobnym temaciewinkforum.gazeta.pl/forum/w,566,124313270,124313270,kostium_kapielowy_czy_majtki_na_plaze_.html
            • viki711 Re: Staniczek dla dziewczynki 24.04.11, 21:54
              w twoim wątku jest mowa o dwulatce, a to różnica.
              • lejdi111 Re: Staniczek dla dziewczynki 24.04.11, 22:01
                zaprowadziła bym ją do sklepu i kazałabym jej wybrać.

a nie mówiłam?
              • heca7 Re: Staniczek dla dziewczynki 24.04.11, 22:10
                Po pierwsze to nie "mój" wątek. Po drugie napisałam "w podobnym temacie" , prawda?
                • pamela788 Re: Staniczek dla dziewczynki 24.04.11, 22:12
                  heca7 napisała:

> Po pierwsze to nie "mój" wątek. Po drugie napisałam "w podobnym temacie" , praw
                  > da?

PRAWDA.
        • gacusia1 Oczywiscie,ze zakrywac! 24.04.11, 23:08
          6-letnia dziewczynka jest juz "duza" dziewczynka. W obecnych chorych czasach "wypada" juz zakryc to i owo wink
          • el_jot Re: Oczywiscie,ze zakrywac! 25.04.11, 13:28
            Właśnie chodzi mi o te chore czasy, kiedy z dzieczynek takich jak moja córka zaczyna się robić kobiety (patrz sesja Vogue, albo push up w Ambercrombie). I nie napisałam, że nie zakrywać, napisałam o kostiumie jednoczęściowym albo tankini.
    • olena.s Re: Staniczek dla dziewczynki 24.04.11, 22:04
      Z mojego doświadczenia: dziewczynki uwielbiają dwuczęściowe kostiumy, bo dorośle się w nich wygląda.
      Ja wolę jednoczęściowe, bo
      1. Więcej zakrywają - mniej do smarowania kremem p-słoneczym
      2. Nie zlatują przy skokach na głowę, a tak się bawi koleżeństwo okoliczne od trzylatków w górę.
      • el_jot Re: Staniczek dla dziewczynki 25.04.11, 13:24
        Z mojego doświadczenia: dziewczynki uwielbiają dwuczęściowe kostiumy, bo dorośl
        > e się w nich wygląda.

Właśnie dlatego nie chcę dwuczęściowego, tzn. tankini mogłoby być.
    • gacusia1 Re: Staniczek dla dziewczynki 24.04.11, 23:06
      O ile dobrze pamietam,mojej corce kupilam pierwszy stroj ze stanikiem jak miala 4 lata...a moze 5?
    • mijaczek Re: Staniczek dla dziewczynki 24.04.11, 23:06
      el_jot napisała:

jak dla mnie sutki nawet dziecka nie musza byc na widoku, wiec zawsze jest cos do zakrycia...

troche...
      • el_jot Re: Staniczek dla dziewczynki 25.04.11, 13:26
        jak dla mnie sutki nawet dziecka nie musza byc na widoku, wiec zawsze jest cos
        > do zakrycia...

Hmm, ale ja nie napisałam, że nie będzie miała wogóle nic na górze. Napisałam o jendoczęściowym albo topie, jak w tankini.
    • myszmusia Re: Staniczek dla dziewczynki 25.04.11, 05:35
      z 6 latka to razem do sklepu i niech wybierza , albo zapytac jaki - jesli sama nie wiesz co by wybrała twoja córka i taki kupic.
      • mari-kita Re: Staniczek dla dziewczynki 25.04.11, 07:18
        Kiedy mieszkaliśmy jeszcze w pl moja córka lat kilka miała kostium 1 częściowy lub dwu częsciowy z którego używaliśmy majtek + koszulki bawełnianej.... Bez przerwy kłóciłam się teściową, że dziecko takie blade i witaminy d3 za mało wchłania... Za wzór stawiano dzieci spalone słońcem... Przeprowadziliśmy się do ciepłego azjatyckiego kraju i ze zdziwieniem stwierdziliśmy ,ze dzieci do 14-15 roku życia maja kostiumy jednoczęsciowe które wyglądają jak zszyta koszulka ze spodenkami lub dwu częsciowe w wersji szorty do połowy łydki i koszulka czasem na krótki czasem na długi rękaw. Dziewczynki i chłopcy mają takie same różniące się może trochę kolorami... Wsród starszych nastolatek- dziewczyn bardzo popularne jest tankini tu w wersji z koszulką na długi rękaw... Ubrania wyglądają tak nie ze względu na obyczajowosc co słońce - rak skóry nie ma wakacji... niech pomyślą o skórze swojego malutkiego dziecka Ci co puszczają z gołymi plecami...
        • myszmusia Re: Staniczek dla dziewczynki 25.04.11, 07:43
          moja "od zawsze" na wakacjach miala kostium taki jaki chciała - najczesciej dwucześciowy ze wzgledu na to,że łatwiej to zdjac czy załozyc - przebrac dziecko i do tych kostiumów ZAWSZE na wyjazd zabieralam co najmniej kilka cieniuteńki t-shirtów i to taki luznych i dosc długich za pupe i na plazy ganiała w kostiumie plus t-shircie - do wody zreszta tezwink kostium był bardziej tak zeby jej frajde zrobicsmile A i tak zawsze wysokie filtry plus koszulka (acha dla tych co powiedza,że goraco - gwarantuje tuz nad woda nie goracowink
    • grave_digger Re: Staniczek dla dziewczynki 25.04.11, 08:58
      przesadzasz. przecież to sama frajda dla dziewczynki taki strój. moje takie noszą.
    • attiya Re: Staniczek dla dziewczynki 25.04.11, 09:57
      osobiście nie widzę potrzeby
      ale niektóre matki jakby mogły, to półrocznej dziewczynce stanik założyłyby
    • antekcwaniak Dylematy inteligencji !!! n/t 25.04.11, 10:45

• andaba Re: Dylematy inteligencji !!! n/t 25.04.11, 11:14
        Idiotyczny problem. Taki strój to chyba normalna rzecz? O ile pamietam 30 lat temu, mimo ze nie było tendencji do robienia z dziewczynek lolitek tez takie były i ja tez taki miałam, choć moja matka jest ostatnia osobą na świecie, która ubrałaby dziecku coś niestosownego czy prowokującego.

Ludziom sie juz w głowach przewraca, niedługo noszenie sukienek będzie uwazane za nieprzyzwoite.
      • andaba Re: Dylematy inteligencji !!! n/t 25.04.11, 11:14
        Idiotyczny problem. Taki strój to chyba normalna rzecz? O ile pamietam 30 lat temu, mimo ze nie było tendencji do robienia z dziewczynek lolitek tez takie były i ja tez taki miałam, choć moja matka jest ostatnia osobą na świecie, która ubrałaby dziecku coś niestosownego czy prowokującego.

Ludziom sie juz w głowach przewraca, niedługo noszenie sukienek będzie uwazane za nieprzyzwoite.
    • demonii.larua Re: Staniczek dla dziewczynki 25.04.11, 13:05
      Moje dziewczyny noszą jednoczęściowe. Dwuczęściowe po testach zostały uznane za niewygodne, młodsza córka ma dwuczęściowy ale zamiast tradycyjnego stanika jest top, zaletą są zielonożarówiaste majtasy - jest widoczna na plaży nawet w gęstym tłumie big_grin
      Nie przesadzaj, najlepiej pozwól córce wybrać strój i już smile
      • el_jot Re: Staniczek dla dziewczynki 25.04.11, 13:29
        demonii.larua napisała:
        Dwuczęściowe po testach zostały uznane za
        > niewygodne, młodsza córka ma dwuczęściowy ale zamiast tradycyjnego stanika jes
        > t top,

CZyli tankini, głównie o takim myślę.
        • pettit_grenouille Re: Staniczek dla dziewczynki 26.04.11, 10:50
          Tankini to raczej nie top, to wg mnie góra kostiumu sięgająca do pasa, coś takiego jak kostium jednoczęściowy, ale przecięty w pasie.
          Top to góra kończąca się jak normalny stanik ale o kroju sportowym, bez udziwnień, usztywnień itp.
          Moja córka w wieku jakiś 4 lat miała kostium podobny do tego
          https://www.decathlon.com.pl/products-pictures/250/gd-asset_11370452.jpg
          Bardzo go sobie chwaliła, ale mimo wszystko woli kostiumy jednoczęściowe. W ubiegłym roku miała na wakacjach inny 2 częściowy i sama zrezygnowała z noszenia góry, ale sporo dziewczynek było w samych dołach od kostiumów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka