Dodaj do ulubionych

Piraci z Karaibów

22.05.11, 00:03
Czy ktoś się wybiera na czwartą część? Albo się już wybrał?
Od razu powiem, że ja nie. Pierwsza była świeża, fajna i zabawna. I wreszcie Depp mi się podobał tongue_out Druga (zwłaszcza) i trzecia to już było odcinanie kuponów od dobrego pomysłu. Czwartej zwyczajnie się boję.
Obserwuj wątek
    • czar_bajry Re: Piraci z Karaibów 22.05.11, 00:10
      Ja pójdę na 100%, kocham piratów a J.D ubóstwiam. Właśnie skończyłam oglądać 3 część, poświęciłam dla niej Ocean*s Eleven co wcale nie było łatwe.
      Moja córka właśnie jest w kinie na 4 cz. A swoją droga to mogła by już wrócićtongue_out
      • czarnaalineczka Re: Piraci z Karaibów 22.05.11, 00:13
        >Właśnie skończyłam oglądać 3
        > część, poświęciłam dla niej Ocean*s Eleven co wcale nie było łatwe.

O_o
        jak można Ocean's eleven poswiecic dla czegokolwiek * i to jeszcze dla 3 czesci ??

no chyba że dla filmu z wiadomo kim tongue_out tongue_out
        • czar_bajry Re: Piraci z Karaibów 22.05.11, 02:15
          Myślisz, że łatwo było/tongue_out
          ale wiadomo kto jakoś to zrekompensowałsmile

A moja córka stwierdziła, że 4 część to kicha strasznasad
        • babunia_wygodka Re: Piraci z Karaibów 23.05.11, 10:07
          czarnaalineczka napisała:

> jak można Ocean's eleven poswiecic dla czegokolwiek * i to jeszcze dla 3 czesci
          > ??

Normalnie, jak każdy inny banalny, nijaki film.
    • ewra77 Polecam 22.05.11, 00:18
      Lepsza nawet od pierwszej części. Dla mniej od dziś kolejność części Piratów jest następująca: część czwarta, pierwsza, druga i obrzydliwie rozwlekła i krwawa część trzecia.
    • morekac Re: Piraci z Karaibów 22.05.11, 00:19
      jest niezła, moim zdaniem lepsza od 2 i 3...
    • panna.w.paski Re: Piraci z Karaibów 22.05.11, 03:23
      Byłam w kinie.
      Oczekiwałam prostej rozrywki i ciekawych efektów specjalnych i to wszystko się pojawiło. Nie będę udawać, że PzK to von Trier, Almodovar czy inny Bergman - to proste kino, nastawione na zabawę, trochę wizualnych sztuczek i prosty przekaz. Jeśli jesteś gotowa poświęcić kilkanaście złotych na tak niską rozrywkę wink, polecam. Ja bawiłam się dobrze, nawet wśród gawiedzi jedzącej popcorn i żłopiącej colę. Fabułę przewidzisz ale misjonarz warty grzechu smile plus niektóre sceny warte uwagi.
      • iuscogens Re: Piraci z Karaibów 22.05.11, 08:20
        A ja polecam wink
        Miałam okazję zobaczyć na pokazie przedpremierowym (czy jak to się nazywa), poszliśmy z ciekawości, choć wcześniejszych części nie widziałam i muszę przyznać, że bardzo przyjemnie się ogląda wink Wiadomo nie jest to film wszechczasów, ale bardzo fajna rozrywka. No i rola Johnnego super wink
        • iuscogens Re: Piraci z Karaibów 22.05.11, 08:22
          No i miałam frajdę, bo to pierwszy długi film, który w 3d oglądałam smile
          • angazetka Re: Piraci z Karaibów 22.05.11, 11:34
            Zdumiewacie mnie, drogie panie. Jeszcze - nie daj Boże - dam się przekonać wink
    • kawka74 Re: Piraci z Karaibów 22.05.11, 08:28
      Pierwsza była akurat, druga - może być, ale trzecia część mnie zniesmaczyła, bo z dobrej pirackiej przygody zrobił się krwawy melodramat.
      Liczyłam na to, że w czwartej części będzie znów dobra piracka przygoda i ktoś się puknie w głowę, że Willa Turnera nie można tak zostawić wink Wolę nie iść, pewnie się rozczaruję.
    • xxe-lka Re: Piraci z Karaibów 22.05.11, 09:01
      Bardzo lubię aktorów którzy grają w tych filmach. Jednak ideii całej serii nie załapałam, ani to specjalnie zabawne, ani wciągające - durnowate takie trochę. A cztery serie to już przegięcie wink
    • spicy_orange Re: Piraci z Karaibów 22.05.11, 12:29
      dla mnie już pierwsza to było coś okropnego. Wyparłam to dzieło z pamięci raz na zawsze wink
      • xxe-lka Re: Piraci z Karaibów 22.05.11, 14:24
        Ja oglądając pierwszą własnie nie mogłam wyjść ze zdumienia o co tyle hałasu? i że już cztery części powstały smile
    • kropkaaga Re: Piraci z Karaibów 22.05.11, 22:52
      A ja wczoraj włączyłam na tv od połowy którąś część.Nie wiem którą.Wcześniej nie oglądałam żadnej ale powiem szczerze,że ta wczorajsza mnie tak wciągnęła,iż mam chęć na zobaczenie wszystkich czterech części w całości i od początkusmile
    • mruwa9 Re: Piraci z Karaibów 23.05.11, 08:05
      Trylogie bardzo lubie, smieszne, zabawne kino w sam raz na odstresowujace wakacyjne kino. O czwartej czesci naczytalam sie negatywnych recenzji, do kina pewnie nie pojde, ale poczekam, az pokaze sie na DVD, z ciekawosci pewnie wypada zobaczyc, choc recenzje juz mnie uprzedzily, nastawily krytycznie.
      • sylwia11022000 Re: Piraci z Karaibów 23.05.11, 08:09
        Na relaks idealne, mojej rodzince się podobało. Prosta, klarowna, nie wymagająca rozrywka.
    • bri Re: Piraci z Karaibów 23.05.11, 08:24
      Na co jeszcze nie zamierzasz iść do kina? wink
    • jak.z.nut Re: Piraci z Karaibów 23.05.11, 09:14
      Byłam.. Penelopawink gra jak mimoza, wątki przewidywalne. Warto iść dla efektów, Johnnego i samego sentymentu. Mam jednak nadzieję że nie wpadną na pomysł kolejnej części.
    • lejla81 Re: Piraci z Karaibów 23.05.11, 09:20
      A ja lubię takie kino - właśnie jako rozrywkę. Ma taki jakiś smak dzieciństwa wink Tak samo zawsze obejrzę Indianę Jonesa, czy Mad Maxa (chociaż w sumie Mad Max to straszna chała) Ze wszystkich piratów swojego czasu najmniej podobała mi się część druga, chociaż teraz oglądałam drugi raz i w sumie nie jest zła. Do kina się i owszem wybieram
    • e_r_i_n Re: Piraci z Karaibów 23.05.11, 10:31
      Ja nie mam wyboru - moje dziecko kocha ten film smile
    • longpath Re: Piraci z Karaibów 23.05.11, 13:45
      W tego typu filmach największą dla mnie rolę odgrywa element zaskoczenia. Pierwsza część mnie pozytywnie zaskoczyła - ciekawym pomysłem, rozmachem, grą aktorów, humorem. Druga i trzecia część nie miały już czym zaskoczyć, a za to namnożyło się irracjonalnych legend. Na czwartą nie pójdę, bo już mi się nie chce.
      No, chyba że zbierze jakieś mega owacje na forum smile
    • lelija05 Re: Piraci z Karaibów 23.05.11, 14:05
      Pierwsza część super, z drugiej i trzeciej nie pamiętam nic, jakieś to było pomieszanie z poplątaniem, nie warte zakupu (pierwszą część mam).
      A czy tę czwartą można obejrzeć w "normalnej" wersji, a nie tylko w 3D?
    • yenna_m Re: Piraci z Karaibów 11.07.11, 00:23
      Byłam z przychówkiem smile
      Uwielbiam Kapitana Wróbelka wink smile smile smile
    • gaja78 Re: Piraci z Karaibów 11.07.11, 00:47
      Czwarta część jest gorsza od pierwszej, ale lepsza od drugiej i trzeciej.
      Najciekawszym bohaterem w czwórce był dla mnie Barbossa. Może dlatego, że to jedyna spójna postać w tym filmie. Poczynania reszty - łącznie ze Sparrowem - są momentami niekonsekwentne i zupełnie niezrozumiałe.
      • skarolina Re: Piraci z Karaibów 11.07.11, 07:38
        gaja78 napisała:

> Czwarta część jest gorsza od pierwszej, ale lepsza od drugiej i trzeciej.

Też jestem tego zdania.
    • ladyjm Re: Piraci z Karaibów 11.07.11, 10:32
      nie wybieram sie na 4. pierwsza czesc byla super, druga ok a trzecia juz beznadziejna. ponoc depp podpisal juz kontrakt na czesc 5...
    • morgen_stern Re: Piraci z Karaibów 11.07.11, 10:36
      Fenomen tego filmu jest dla mnie zagadką. Chyba jestem w mniejszości smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka