administracja2011 26.05.11, 10:31 Jak w tytule czy wypada ją podać podczas spotkania z Rodziną w ramach deseru ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wuika Re: Sałatka owocowa 26.05.11, 10:34 No pewnie, zawsze wypada podać coś dobrego Jak dla większej ilości osób i nie wiadomo, kto ma jakie upodobania (ja np. lubię z jogurtem, ale nie każdy tak lubi), to bym podała salaterkę z sałatką właściwą oraz obok miseczkę z jogurtem do polania, jeśli ktoś lubi. W ramach ekstrawagancji na osobnej może być jeszcze mieszanka orzechów i/lub owoców suszonych, które też nie każdy lubi i może jeść (alergie), a pasują także. Odpowiedz Link Zgłoś
miliwati Re: Sałatka owocowa 26.05.11, 11:28 administracja2011 napisała: > Dlaczego ? A jak się trafi wujek co zjadłby sobie brzoskwinię, ale nie może bo wszystkie poszły do sałatki? Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Sałatka owocowa 26.05.11, 10:45 Ja na uroczystosc rodzinna podalam salatke owocowa(owoce z jorurtem truskawkowym)w polowce arbuza(gora powycinana w zabki),mozna posypac tuz przed podaniem uprazonymi platkami migdalowymi.Pycha!poszla b.szybko.Dobrze ze zrobilam wiecej i bylo co dolozyc Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: Sałatka owocowa 26.05.11, 11:33 Zamiast jogurtu podaj likier i będzie miała jeszcze większe wzięcie Oczywiście w wersji dla dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Sałatka owocowa 26.05.11, 11:42 Wypada, jak najbardziej! Koleżanka moja robi (już u niej taka tradycja, którą my uwielbiamy) na spotkania, polewa sokiem z puszki po brzoskwiniach i ananasach. Wersja z jogurtem w osobnej miseczce, do polania też super. U innych znajomych jadłam z arbuzem (pokrojony w kostkę albo wycięte kuleczki taką łyżeczką okrągłą) i alkoholem - pycha! Wersja bezalkoholowa dla dzieci też musi wówczas być. Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kaa Re: Sałatka owocowa 26.05.11, 11:48 Podczas spotkania z Rodziną nie wypada. Ale już z rodziną - owszem Odpowiedz Link Zgłoś
kataniera Re: Sałatka owocowa 26.05.11, 11:51 Ja zalewam pokrojone owoce galaretką. Mniam. Wersja dla dorosłych może być polana alkoholowym kremem lub likierem. Odpowiedz Link Zgłoś