Dodaj do ulubionych

"Nowe" piersi a seks

14.06.11, 13:07
Która ma zrobione sztuczne piersi? Jak to wpływa na seks w stałym związku? Mężowie są zadowoleni, obserwujecie jakieś zmiany, większe zainteresowanie nimi czy wręcz odwrotnie, wiedzą że są sztuczne i "nie wasze" co prowadzi do unikania ich?smile
Proszę o zwierzeniasmile
Tak, zastanawiam sie nad operacją, po ciąży biust z miseczki d mam b plus stracił na jędrności. Mąż fan dużych biustów, nie zachęca do operacji ale nie krytykuje pomysłu. Seks w porządku ale ja mam kompleksy, których wcześniej nie miałam, nie czuje sie "sobą".....
Obserwuj wątek
    • czarnaalineczka Re: "Nowe" piersi a seks 14.06.11, 13:09
      ech szkoda ze nie mozna komus czesci swoich piersi oddac
    • an_ni Re: "Nowe" piersi a seks 14.06.11, 13:11
      na tym forum sztuczne cycki!!?? a fujj wink
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: "Nowe" piersi a seks 14.06.11, 13:33
        jest takie forum beauty w Polsce tam znajdziesz duzo opinii
      • ruta.dl Re: "Nowe" piersi a seks 14.06.11, 20:27
        zdaje sie ze to nie Ty je macac bedziesz, wiec Twoje zdanie czy fuj czy ni fuj nikogo nie obchodzi. Pytanie bylo o obiektywne wrazenia a nie o personalne fujanie.
    • thorgalla Re: "Nowe" piersi a seks 14.06.11, 13:52
      Nigdy w życiu nie dałabym się pokroić aby zadowolić faceta.
      • sadosia75 Re: "Nowe" piersi a seks 14.06.11, 16:04
        Ale ona napisała, że chce się pokroić dla siebie bo ma kompleksy których wcześniej nie miała i źle się czuje sama ze sobą
        • aniorek Re: "Nowe" piersi a seks 14.06.11, 18:49
          A te kompleksy to niby skad sie biora? Z tego, ze duze piersi sa gloryfikowane i uznawane w naszej kulturze za ideal. Gdyby tak bylo w przypadku malych piersi, kobiety nie czulyby sie "zle same ze soba", bo odczuwalyby akceptacje ze strony innych.

Wszelkie kompleksy dotyczace wygladu nie biora sie z powietrza. Zreszta, chyba wszystkie kompleksy biora sie z porownywania siebie z innymi?
          • mamula_to_ja Re: "Nowe" piersi a seks 14.06.11, 20:35
            Bzdury piszesz.
            Ja po drugiej ciąży i karmieniu mam takie cycki że aż mi się płakać chce.

Jestem generalnie dość pulchna i z dużym biustem. Ale lubiłam go.
            Teraz to wory do kolan puste i zupełnie nie jędrne.
            Ćwiczenia i kremy gó....o dają.

Jakbym miała kasę to bym sobie zafundowała.
            Dla MOJEGO lepszego samopoczucia.
            Mąż mi mówi że jest super.
            I miło mi. Ale ja się na nie patrzeć nie mogę uncertain

I jeśli mamy mówić o porównywaniu-to porównuję siebie ze sobą sprzed kilku miesięcy.
            Z nikim innym. I nie mówimy o jakiś odległych czasach (że za młodu itp).

I podejrzewam że autorce wątku sam "mały" biust by nie wadził.
            Mi też nie.
            Ale ta masakra co mi po nim została to już mi wadzi uncertain
            • aniorek Re: "Nowe" piersi a seks 15.06.11, 09:03
              Oczywiscie mozesz zaprzeczac, ale gdyby "wory do kolan" jak piszesz, byly bardziej akceptowane lub wrecz podziwiane w naszej kulturze, przypuszczam, ze przeszkadzalyby ci mniej, jesli w ogole. Przypuszczam, ze nawet by ci nie przyszlo do glowy, ze cos jest z nimi nie tak.

• mamula_to_ja Re: "Nowe" piersi a seks 15.06.11, 10:27
                Hmm...
                Nie umiem odpowiedzieć.
                Ale fakt-jakby tak było-muszę raczej przyznać Ci rację.
                Prawdopodobnie czekałabym aż takie się staną wink
          • aneta-skarpeta Re: "Nowe" piersi a seks 14.06.11, 22:46
            mam taki biust
            https://e.snobka.pl/sn501/e235f3b8001547ed47068467

od dawien dawna wolalabym miec ciut mniejszy biust

moj mąż mowi- ze piers idelana to taka " na męską rękę", wiec nie znowu jakas wielka
          • tempera_tura Re: "Nowe" piersi a seks 15.06.11, 10:29
            U mnie kompleksy biarą sie "ze zmiany". Mam sflaczałe cycki i żadne tam "narzucone wzroce" mnie nie interesują, nie lubie ich dotykać i tesknie za starym samopoczuciem. Ich rozmiar ma mniejsze znaczenie, chodzi mi o konsystencjęsmile
            Na pewno nie robie tego dla faceta..... to bzdura, gdyby miał coś do gadania to by mi nie pozwolił. Robie to dla siebie. Dla otoczenia również nie, nie pokazuje piersi publicznie a wiadomo jaki efekt daje dobry podnoczący stanik..... Dla postronnych moge sie tak zakamuflować że wszyscy bedą mysleli że ma miskie DDDDDDDD!
            • mamula_to_ja Re: "Nowe" piersi a seks 15.06.11, 11:21
              Ech. Ja w staniku wyglądam zjawiskowo wink
              Przybijam piatkę w takim razie.
              Idź i rób.
              A co.
    • shellerka Re: "Nowe" piersi a seks 14.06.11, 16:55
      oj, mój byłby bardzo zadowolonytongue_out

ja dotykałam sztucznych biustów w ilości sztuk 2 i nie widziałam różnicy między naturalnym a sztucznym, tzn, jak juz wiedziałam, ze sztuczny to zauważałam pewne takie specyficzne cechy, ale generalnie fajne były wink

ja się ciągle przymierzam, ale ciągle na coś innego kasa jest potrzebna, a to jednak z 18 tysięcy trzeba wydać na porzundneuncertain

rób! jak możesz to rób! wink
      • mama-nastolatki Re: "Nowe" piersi a seks 14.06.11, 20:34
        Na tym forum nikt sie nie przyna nawet jak ktos ma.

Sama bym podotykala takich piersi zeby sprawdzic jakie sa.No ale jak narazie nie dotykalam nawet naturalnych nie liczac swoich.wink
        • donkaczka Re: "Nowe" piersi a seks 14.06.11, 20:38
          sporo sie przyznawalo, temat byl walkowany kilka razy po prostu, ile mozna wink
          • mama-nastolatki Zapytaj na forum dla facetow 14.06.11, 22:29
      • aneta-skarpeta Re: "Nowe" piersi a seks 14.06.11, 22:44
        nie wiem na czym myk polega, ale widziala bardzo naturalne sztuczne i bardzo sztuczne
        te naturalne byly super fajne

ja bym sobie zrobiła- ale tak, abym bez stanika w lato mogla chodzicwink troszke uniesc, troszke wypchacwink

mąż nie chce- niby dlatego że nie mam złych, ale znając życie dlatego ze sknerawink
        ale odkladac tez mi sie nie usmiecha
        zrobilabym sobie plastyke brzucha- i tutaj mąż rozumie moje komleksy- ale czekam na swiete nigdy- bo wolałabym nie robic operacji, a potem rodzic dzieciwink
    • cherry.coke Re: "Nowe" piersi a seks 15.06.11, 00:27
      Podobno sa rozne ksztalty wkladek i wypelniacze. Ja znam dwie dziewczyny (kobiety) ze zrobionym biustem. U jednej widac bardzo (sa okragle i wysokie, u gory piersi widac okragly zarys kontrastujacy z plaszczyzna skory), u drugiej wcale (wygladaja bardzo naturalnie, na pewno niejedna emama by sie czepnela, ze wrecz lekko opadaja). Opinia na podstawie obserwacji latem w kostiumie i na imprezach z dekoltami. Obie podobno mialy blizny, ktore wygoily sie, ale ze sladami znosnymi.

Nie jestem facetem, a juz na pewno nie facetem tempera_tury, ale o ile te drugie piersi wygladaja po prostu jak piersi to te pierwsze troche dziwnie - trudno sie pozbyc mysli o tym "plastiku" w srodku.
    • szyszunia11 Re: "Nowe" piersi a seks 15.06.11, 01:22
      to ja się przyznaję do sztuczności, nie po raz pierwszy zresztąsmile
      z tym, że operację miałam jakieś 5 lat temu, z seksem nie miało to nic wspólnegosmile facet mój mi bardzo mocno odradzał ten krok, ale się uparłam, bo po prostu byłam płaska jak deska i ubrania na mnie źle leżały a stanik "wypchany" sprawiał, że czułam się niekomfortowo. Tylko, że ja mam tę opcję naturalną, efekt po prostu zwyczajny - nie miałam prawie nic, a teraz mam kształtne "coś"wink do Pameli mi (na szczęście) daleko. Gwarantuje, że nikt by się nie zorientował, że robiłam korektę. Dziecko karmiłam piersią pół roku bez żadnego problemu. Tak więc jakoś specjalnie tej sztuczności nie odczuwamsmile Może kiedyś będzie wymagać jakiejś poprawki, póki co jest ok.
    • ankh_morkpork Jeśli chodzi o naprawę piersi po ciąży, to... 15.06.11, 08:10
      ... polecam najpierw przeczytać tę serię :

maheda.eu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=56&Itemid=86&lang=pl

Zanim dasz się pokroić ryzykująs powikłania pooperacyjne, spróbuj może tańszej i mniej inwazyjnej metody.

A tak poza tym: jakie D miałaś i jakie B masz? Zanim odpowiesz na to pytanie, przeczytaj:

b75.blox.pl/2008/02/Stanikowy-Matrix.html

a potem kliknij w link w mojej sygnaturce wink
      • tempera_tura Re: Jeśli chodzi o naprawę piersi po ciąży, to... 15.06.11, 10:24
        "Jakie d jakie b"?
        Takie że stanik z przed ciąży (dobrze zapewniam dobrany) wisi na mnie i jest totalnie pusty..... Nie ma to związku z nazewnictwem miseczek i różną numeracją producentów itd.
        • ankh_morkpork W pierwszym poście napisałaś: ... 20.06.11, 13:55
          > Tak, zastanawiam sie nad operacją, po ciąży biust z miseczki d ...

Jakie D miałaś? 60D? 90D? Zalinkowałam Ci przykład ze zdjęciem udowadniajacym, że sama literka nic nie znaczy. Nawet, jeśli mówimy o tym samym modelu wykonanym przez tego samego producenta.

Tylko manekiny sklepowe mają przez całe życie ten sam i niezmienny rozmiar biustu. Niektórym kobietom rozmiar zmienia się wręcz w trakcie cyklu, przed miesiączką noszą staniki w innym rozmiarze niż po niej.

Wydawało mi się, że chcesz poprawić stan swojego biustu po okresie ciąży / karmienia piersią. Więc zalinkowałam Ci serię notatek na blogu, która na przykładzie zdjeć konkretnej osoby przedstawia, jak można w ciągu kilku miesięcy poprawić stan pociążowego biustu bez wywalania tysięcy złotych na chirurga.

Nawet, jeśli zdecydujesz się na operację plastyczną, to warto, abyś się zainteresowała brafittingiem i prawidłowym dobieraniem rozmiaru biustonosza. Przy noszeniu złego rozmiaru efekty skalpela długo sie nie utrzymaja i kasa wydana na zabieg szybko okaże się kasą rzuconą w błoto.
    • armaiti1 Re: "Nowe" piersi a seks 15.06.11, 10:15
      Ja też chcę mieć "nowe" piersi. Tylko ja chcę mieć mniejsze. I tak sobie myślę, że jak przestanę karmić, to zdecyduję się na zabieg.
    • madame_zuzu Re: "Nowe" piersi a seks 15.06.11, 11:30
      Ja zdecydowałabym się na lekkie powiekszenie i podniesienie, ale bez silikonu. Przeszczep własnej tkanki tłuszczowej wchodzi w grę. Tłuszcz z mojego tyłka ma cudne właściwości wzrostowe big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka