sadosia75 Re: a ktora emama ma dysdatie ? :P 19.06.11, 19:55 Chyba to, że człowiek nie pamięta wąznych dat? Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: a ktora emama ma dysdatie ? :P 19.06.11, 19:58 To ja, bo historii uczyłam się dawno temu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: a ktora emama ma dysdatie ? :P 19.06.11, 20:02 a piny pamietasz? nr tel ? Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: a ktora emama ma dysdatie ? :P 19.06.11, 20:03 Piny pamiętam, swój numer telefonu również. Te, które mam tylko wpisane i nigdy nie musiałam się ich nauczyć - to już nie. Znam jeszcze PESEL, prawie NIP, niemalże numer dowodu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: a ktora emama ma dysdatie ? :P 19.06.11, 20:13 wow ja zadnego nawet kodu do domofonu nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: a ktora emama ma dysdatie ? :P 19.06.11, 20:05 Nr pinu męża nie pamiętam choć jest prosty. Szłam do sklepu i pin sobie wpisałam na kartę z zakupami, a kartkę przykleiłam do karty błyskłam ynteligencją jak nigdy nr telefonu męża pamiętam bo ma ten sam od ponad 8 lat. swojego nie pamiętam. córki nr w ogóle nie znam bo mam wpisane w tel. wszystko mam zapisane w notesie. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: a ktora emama ma dysdatie ? :P 19.06.11, 19:55 Acha, najczęstszym objawem jest pała z historii Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: a ktora emama ma dysdatie ? :P 19.06.11, 20:00 a patrzaj w podstawowce mialam zawsze 5 a w liceum 4 Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: a ktora emama ma dysdatie ? :P 19.06.11, 19:56 ojezu, ja mam! i to patologiczną, kompletnie-ale-to-kompletnie nie jestem w stanie określić, kiedy co było. I to historycznie jeszcze ujdzie, ale życiowo za cholerę. Ja nawet, kurde, nie wiem, ile mam lat. Za każdym razem muszę sobie przeliczyć i się zdziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: a ktora emama ma dysdatie ? :P 19.06.11, 20:01 a inne liczby piny pesele numery tel ? jak mnie ktos o moj tel. pyta to zaczynam panikowac Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: a ktora emama ma dysdatie ? :P 19.06.11, 20:02 > Ja nawet, kurde, nie wiem, ile mam lat. Za każdym razem muszę sobie przeliczyć > i się zdziwić. Jak mawia moja babcia " młodaś to i zdziwionaś" Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: a ktora emama ma dysdatie ? :P 19.06.11, 20:01 emama to moze nie, ale wszyscy meżowie emam to juz pewnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: a ktora emama ma dysdatie ? :P 19.06.11, 20:03 to mój mąz jest emama a ja jego mężem Zupełnie nie pamiętam kiedy się poznaliśmy ( on tak i pamięta w co byłam ubrana i jakim parasolem go sprałam ) i nie pamiętam daty naszego ślubu. muszę sobie na przewieszce sprawdzić Za to daty urodzin pamiętam ale to by było na tyle z tego co pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: a ktora emama ma dysdatie ? :P 19.06.11, 21:04 sadosia75 napisała: > to mój mąz jest emama a ja jego mężem > Zupełnie nie pamiętam kiedy się poznaliśmy ( on tak i pamięta w co byłam ubrana > i jakim parasolem go sprałam ) i nie pamiętam daty naszego ślubu. muszę sobie > na przewieszce sprawdzić Za to daty urodzin pamiętam ale to by było na ty > le z tego co pamiętam ha, u nas podobnie, tzn. trudno zapomnieć kiedy się poznaliśmy, bo sylwester to dość charakterystyczna data i nie mieliśmy etapu znamy sie i nie zwracamy na siebie uwagi, ale z innymi datami u mnie jest już średnio, a małżonek pamięta wszystkie, łącznie z data pocałunku i pierwszego trzymania się za rękę i o której odjeżdżał ostatni autobus, na jaki z dzikim pospiechu biegł, żeby zdążyć jak wychodził ode mnie wariat z niego ale jesli chodzi o piny, numery telefonów, pesele to jestem obcykana. Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: a ktora emama ma dysdatie ? :P 19.06.11, 20:49 nie znam swojego nr tel, kod do domofonu pamietam tylko wzrokowo jak wstukuje, tak samo numery do konta bankowego - jak u rodzicow chcialam sie zalogowac i nie mialam numerycznej klawiatury to niestety, nie bylam w stanie sobie numerow przypomniec... jedyne co pamietam to data urodzenia dziecka (ale moja i jej dare urodzenia dzieli pare dni i rocznik konczy sie na te sama cyfre, wiec czasami jak sie mocno zaplacze to musze na kartce napisac swoja date urodzenia i jej i dopiero mam pewnosc ze jest ok i ze nie pomylilam dni itd), nip zakladu pracy, numer tel do mojego taty i chyba na tyle. mam problem z zapamietaniem dat typu wigilia (wiem ze 20-ty ktorys ale zawsze musze sprawdzic ktory), zlokalizowaniem ostatnich wydarzeniem (nie jestem nigdy pewna czy cos wydarzylo sie 2 tygodnie temu czy 4 dni temu), dni tygodnia rozpoznaje tylko po zajeciach pozalekcyjnych dziecka i zjazdami na studiach.. dlugo bym tak mogla jeszcze wymieniac - jakbym byla facetem to pewnie na ematce bylabym przykladem 'strasznego faceta ktory nawet listy zakupow nie moze zapamietac jak do sklepu idzie i wszystko mu sie wiecznie myli i nawet daty wlasnych urodzin nie pamieta' swoja droga chyba mam to po tacie - zapytany na rozprawie przez sedzine ile ma lat liczyl na palcach dobra chwile zanim odpowiedzial - czesto robie to samo .... mam tez potworny problem z zapamietywaniem twarzy - ponoc jest jakas choroba ktora sie tak objawia ale nawet nie pamietam nazwy. po co mi to, i tak dalej taka bede Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: a ktora emama ma dysdatie ? :P 19.06.11, 21:01 Prozopagnozja Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: a ktora emama ma dysdatie ? :P 19.06.11, 21:47 czarnaalineczka napisała: > Prozopagnozja wygooglalam. to az tak zeby nie rozpoznawac przyjaciol to nie mam na szczescie ale na przyklad po 2 dniach nowej pracy nie poznalam swojego szefa jak wszedl do biura (jest w biurze codziennie) i zawsze sie zastanawiam jak by mi poszlo podawanie policji portretu pamieciowego - cos mi sie wydaje ze nic by z tego nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: a ktora emama ma dysdatie ? :P 19.06.11, 21:51 moj chlop myli aktorow i aktorki jak ogladamy cos razem to mnie wkurza durnymi pytaniami Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: a ktora emama ma dysdatie ? :P 19.06.11, 22:21 czarnaalineczka napisała: > moj chlop myli aktorow i aktorki > jak ogladamy cos razem to mnie wkurza durnymi pytaniami a to tez mam oprocz clooneya, jego zawsze poznam Odpowiedz Link Zgłoś