Dodaj do ulubionych

Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała.

01.07.11, 22:45
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9879468,USA__Strauss_Kahn_zwolniony_z_aresztu_domowego.html
Tja.
Obserwuj wątek
    • miniofilka Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 01.07.11, 22:55
      baltycki napisał:

> wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9879468,USA__Strauss_Kahn_zwolniony_z_aresztu_domowego.html
      > Tja.
      >
      skłamała, czy wzięła kasę za zmianę zeznań?tongue_out
    • tezee Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 01.07.11, 22:56
      ludzie na takich stanowiskach jesli chcą utrzymac pozycję, nie powinni zbliżać się do szaraków ani na cm ,
      zwykła szeregowa pokojówka zrujnowała chłopu karierę.
      • anetaa Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 01.07.11, 23:03
        sam sobie złamał szybkim numerkiem z pokojówką
        • imasumak Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 01.07.11, 23:18
          Właśnie dla tego, że się do niej zbliżył
    • kub-ma Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 01.07.11, 23:00
      Myślałam, że napiszesz: Ale te baby wredne są."
      • baltycki Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 01.07.11, 23:20
        kub-ma napisała:

> Myślałam, że napiszesz: Ale te baby wredne są."
        Eeee, to ja bylem ten wredny niedowierzajacsmile
        ja moge napisac "Ale te niektore baby wredne są"smile
    • izabellaz1 Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 01.07.11, 23:06
      Prawdy i tak nikt nie pozna jakakolwiek by nie była smile
      • tezee Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 01.07.11, 23:12
        no ale jakby sie do szaraka nie zbliżał to by nie spadł na ryj z takiej wysokości. Tacy ludzie powinni mieć kij w d. absolutnie a tak faktycznie sam jest sobie winien.
    • cherry.coke Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 01.07.11, 23:12
      A ktos przeczytal ten artykul, czy wszyscy beda komentowac na podstawie tytulu? smile
      • imasumak Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 01.07.11, 23:23
        Ja przeczytałam.
        • imasumak Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 01.07.11, 23:24
          W związku z tym zastanawiam się, dlaczego żona mu asystuje.
          • baltycki Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 01.07.11, 23:28
            imasumak napisała:

> W związku z tym zastanawiam się, dlaczego żona mu asystuje.

Taka rola zony, stac u boku ukochanego meza smile
            • imasumak Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 01.07.11, 23:37
              baltycki napisał:

Taka rola zony, stac u boku ukochanego meza smile

Nawet gdy jej miesiąc temu rogi przyprawił? Nigdy w życiu tongue_out
              • nanuk24 Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 01.07.11, 23:39
                Alez on jej nie raz rogi przyprawil, tyle ze po niej to splywa - moze to lubiwink
              • baltycki Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 01.07.11, 23:48
                Droga imo sumak..
                W watku o zdradach wiele emam twierdzilo, ze wybaczyloby mezowi zdrade, romans gdyby szczerze wyznal okolicznosci.
                Nie dziw sie, ze zona Straussa, meza z taka kasa, wybaczyla mu malego orala z pokojowka, wyznal szczerze.. to nawet zdrada trudno nazwacsmile
                (Niektorzy twierdza, ze w delegacji to nie zdradasmile)
                • anetaa Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 01.07.11, 23:53
                  zeby trudniej było to zrozumiec sytuację to kobieta w tym związku jest kasowa a facet tylko na niekoniecznie bajecznej (przy jego stylu zycia) pensji
                  • nanuk24 Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 01.07.11, 23:58
                    No, jezeli chodzi o majatek, to jej maz przy niej jest golodupcemtongue_out
                    • baltycki Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 02.07.11, 00:12
                      Ech kobiety smile
                      Panie oprotestowaly zdanie "meza z taka kasa", a "to nawet zdrada trudno nazwac" i "w delegacji to nie zdrada" przeszlo bez echa smilesmilesmile (ku mojemu zaskoczeniusmile)
                      • kub-ma Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 02.07.11, 08:39
                        Nie zdążyłam oprotestować tej delegacji, bo poszłam spać. sad
                • math-ilda Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 02.07.11, 00:12
                  To akurat żona zafundowała mu i kaucję i apartament na czas aresztu:
                  www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,53662,9797560,Zona_Strauss_Kahna.html
                  A swoją drogą afera była podejrzana. Pani (albo ktoś jej życzliwy) po prostu wyczuła kasę, a że DKS to babiarz, łatwo go było wrobićsmile Kariera nie do końca zrujnowana, bo w wyborach prezydenckich nadal może startować.
                  • czar_bajry Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 02.07.11, 02:22
                    Od początku twierdziłam, że to lipa. Po jaką cholerę bogaty facet miał by się rzucać na pokojówkę?
                    • tully.makker Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 02.07.11, 06:08
                      To byl facet, ktory sie rzucal na wszystko, co nie uciekalo na drzewo. Wiele pisano na ten temat, i na tema przyzwolenia we Francji na seksualne wykorzystywanie sluzby.

No ale zona zaplacila i jest git.
                • anorektycznazdzira Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 02.07.11, 11:34
                  > (Niektorzy twierdza, ze w delegacji to nie zdradasmile)
                  przede wszystkim oral to nie zdrada.
                  poza tym pokojówka to wprawdzie nie prostytutka, ale z nią to pewnie też nie zdrada.
                  poza tym tylko raz, no to też nie zdrada.
                  no i nie we własnej chacie tylko na wyjeździe- nie zdrada!

• baltycki Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 02.07.11, 11:59
                    anorektycznazdzira napisała:

> > (Niektorzy twierdza, ze w delegacji to nie zdradasmile)
                    > przede wszystkim oral to nie zdrada.

Powiem wiecej, od czasu afery Clintona z Monika, oral to nie sekssmile
                  • czar_bajry Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 03.07.11, 01:56
                    anorektycznazdzira napisała:

> > (Niektorzy twierdza, ze w delegacji to nie zdradasmile)
                    > przede wszystkim oral to nie zdrada.
                    > poza tym pokojówka to wprawdzie nie prostytutka, ale z nią to pewnie też nie zd
                    > rada.
                    > poza tym tylko raz, no to też nie zdrada.
                    > no i nie we własnej chacie tylko na wyjeździe- nie zdrada!
                    >

Pomyliłaś pojęcia tu nie o zdradę tylko o gwałt chodziłobig_grin
                • nangaparbat3 Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 02.07.11, 11:55
                  baltycki napisał:

> Nie dziw sie, ze zona Straussa, meza z taka kasa, wybaczyla mu malego orala z p
                  > okojowka, wyznal szczerze.. to nawet zdrada trudno nazwacsmile
                  > (Niektorzy twierdza, ze w delegacji to nie zdradasmile)
                  >

Wystaw sobie, szanowny Bałtycki, że w tym stadle naprawdę dużą kasę to akurat ma ona.
                  Może ludzi czasem łączy coś innego niż seks i kasa? Czy to jest nie do pomyślenia?
                • szpil1 Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 02.07.11, 15:37
                  baltycki napisał:

> Nie dziw sie, ze zona Straussa, meza z taka kasa, wybaczyla mu malego orala z p
                  > okojowka, wyznal szczerze..

Przecież ona jest bardzo bogata po swoich przodkach... To wnuczka jednego z największych marszandów XIX w., po którym odziedziczyła ogromną i wartą fortunę kolekcję obrazów - sprzedała je za 140 mln euro. Mało? Córka potentata w branży kosmetycznej. Jako dyrektorka informacji TV zarabiała 33 tysiące euro miesięcznie - i to było malutko w porównaniu do jej odziedziczonego majątku. Także sądzę, że akurat zarobki jej męża mają dla niej małe znaczenie. Ona jego pieniędzy po prostu nie potrzebuje.
              • gazeta_mi_placi Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 03.07.11, 09:30
                Żona Kahna zaczęła swoje małżeństwo od zdrady więc wie czym to pachnie, mieli romans jak ona jeszcze była mężatką z kimś innym, a on dla niej porzucił żonę z trójką dzieci.
                Warci siebie oboje big_grin
      • duzeq cherry 02.07.11, 12:51
        Ja przeczytalam. NIe zdziwilo mnie ani pol zdania, bo juz wczesniej zapodalam taka sama wersja w rozmowie z Toba.
        W "kontakt" starego dziwkarza wierzylam, nie wierzylam w calkowity zanik jego IQ i gwalt.
        • nangaparbat3 Re: cherry 02.07.11, 14:35
          Zastanawiam się tylko - bo po prostu tego nie wiem: czy gwałt w Stanach jest tym samym, czym we Francji?
          Może to zresztą nie ma znaczenia żadnego w tej sprawie, bo pan światowy, ale tak przy okazji pytam.
          • duzeq Re: cherry 02.07.11, 23:15
            Gwalt to gwalt, niewazne czy dopochwowy czy oralny, ale tutaj po prostu zbyt grubymi nicmi to bylo szyte, zeby uwierzyc, ze przyzwolenia wczesniej nie bylo.
    • rosapulchra-0 Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 02.07.11, 07:35
      CytatDziś pokojówka przyznała, że nie powiedziała wcześniej prawdy o tym, co stało się po incydencie ze Strauss-Kahnem. Okazuje się, że po ataku kobieta posprzątała jeszcze jeden pokój, czemu wcześniej zaprzeczała.

I co w związku z tym? Skłamała co do samego ataku czy tego, co po nim działo?
      Moim zdaniem, tytuł posta jest sugerujący, że do gwałtu nie doszło, a jednak okazuje się, że doszło, tylko kobieta nie od razu to zgłosiła i to czyni ją winną czemu?
      • baltycki Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 02.07.11, 11:07
        rosapulchra-0 napisała:

> tytuł posta jest sugerujący, że do gwałtu nie doszło, a jednak okazuje się, że doszło,
        A gdzie to sie "okazuje"?? Doszlo do sexa oralnego za obopolna zgoda smile

> po ataku kobieta posprzątała jeszcze jeden pokój, czemu wcześniej zaprzeczała.
        Dala mu czas na dostarczenie kasy, czekajac sprzatala, nie doczekala sie.. wiec..

"rozmowa została nagrana i przetłumaczona z "unikalnego dialektu Fulani", języka używanego w Gwinei, skąd pochodzi kobieta. (...) Mówiła słowa, których sens oddaje zdanie:"Nie martw się, facet ma dużo pieniędzy. Wiem co robię" - powiedział gazecie "New York Times" śledczy.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9881771,Pokojowka_dzwonila_do_swojego_chlopaka__Chciala_pieniedzy.html
        • rosapulchra-0 Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 02.07.11, 11:42
          W każdym razie oboje opinię mają już zniszczoną. Raczej nie do odbudowania. Z tą różnicą, że ona dużo mniej ryzykowała. Kolejny dowód na to, że penis w erekcji nie ma sumienia uncertain
          • verdana Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 02.07.11, 11:45
            IMO jak najbardziej do odbudowania. Ktoś najprawdopodobniej chciał, aby Portugalii udzielić kredytu, co byloby niemożliwe, gdyby wrobiony ekonomista został szefem Banku. Ale poszedł siedzieć i ogromne kredyty poszły.
            Nie zdziwię sie, jesli zostanie teraz prezydentam Francji.
            Cóż, seks za obopólną zgodą to przestępstwo najwyżej wobec zony, natomiast nic w tym złego nie ma.
            • rosapulchra-0 Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 02.07.11, 12:36
              Ludzie nie lubią niemoralnych polityków. Od takich ludzi wymaga się zdecydowanie więcej niż od szaraczków. Dla mnie facet jest skończony.
              • duzeq Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 02.07.11, 13:38
                > Ludzie nie lubią niemoralnych polityków. Od takich ludzi wymaga się zdecydowani
                > e więcej niż od szaraczków. Dla mnie facet jest skończony.

To raczej postawa amerykanska. Francuzi maja raczej w doopie kto z kim spi, byle by mieli dalej na dobre wino.
          • nangaparbat3 Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 02.07.11, 12:09
            Co to znaczy ona mniej ryzykowała? Reputacja to reputacja, życie to zycie - każdy ma jedno, dla tej dziewczyny utrata pracy hotelowej sprzątaczki moze być większym problemem niż dla pana prezesura funduszu.
            • duzeq Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 02.07.11, 23:21
              Nangapart, to ladnie ze sie tak nad maluczkimi pochylasz, ale nie badz az tak naiwna. Pani dostala tyle kasy, ze sie pewnie nogami nakryla ze szczescia. Nie, nie od S-K. Od tych, ktorzy chcieli go przetrzymac w US. Myslisz, ze zatrzymaliby pana prezesa w takim tempie tylko dlatego, ze jakas tam sprzataczka powiedziala, ze S-K lap przy sobie nie trzymal...? Litosci....
              • babcia.stefa Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 02.07.11, 23:44
                Też tak myślę. Sprawa śmierdzi od początku choćby dlatego, że w Stanach pokojówka nie wejdzie do pokoju, w którym jest gość - mają to chyba wdrukowane na milion sposobów, bo nadziewając się na gościa w środku rozmawiają w drzwiach, nawet nie przekraczają progu.
              • nangaparbat3 Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 03.07.11, 09:19
                Nie "pochylam" się, ani nie wiem, co to "maluczcy".
                Świadomość jak silną czuję niechęć do Sarkozy'ego każe mi trzymać na wodzy własne fantazje na temat spisku przeciwko politycznemu rywalowi.
                A ty najpierw patrz, na co odpowiadam, a potem się wymądrzaj.
                • duzeq Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 03.07.11, 12:23
                  Oj, znam ten ton. Jak ktos juz nie ma zadnych argumentow, to zaczyna sie strzelanie focha.

Odpowiedzialas w ten sposb na sugestie rosapulchra, ze obydwoje (S-K i sprzataczka) maja juz zniszczona juz reputacje i ze ona mniej ryzykowala:
                  "Co to znaczy ona mniej ryzykowała? Reputacja to reputacja, życie to zycie - każdy ma jedno, dla tej dziewczyny utrata pracy hotelowej sprzątaczki moze być większym problemem niż dla pana prezesura funduszu".

No to ja ci na to odpowiedzialam, ze utrata pracy hotelowej sprzataczki nie bedzie dla tej pani zadnym problemem, bo kasa/przywileje/nowa praca jaka dostala za wrobienie S-K przewyzszaja z pewnoscia pare razy jej maksymalne mozliwosci zarobku w hotelu. Twoja niechec do Sarkozy'ego nie powinna tez wplywac na zdroworozsadkowe myslenie, ale w sumie w twoim przypadku nic mnie zdziwi po tym jak przeczytalam, ze twoim zdaniem dzieci Romow zebrajacych na ulicy sa takie spokojne, gdyz uspakaja je obecnosc matek.

No, jak to szlo, nangaparbat3? " A ty najpierw patrz, na co odpowiadam, a potem się wymądrzaj."
      • nangaparbat3 Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 02.07.11, 12:01
        Mnie się zdaje, że z artykułu nic nie wynika, prócz tego, ze go wypuscili.
        Posprzątanie kolejnego pokoju nie jest żadnym dowodem, że gwałtu nie było - to oczywiste.
        Ale nie ma też dowodu, że to był gwałt.
        Podzielam opinię, że nigdy nie będzie pewności, co naprawdę się zdarzyło.
        • verdana Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 02.07.11, 13:05
          Moze być pewność, o ile istnieją dowody, ze wczesniej odbyly się rozmowy na temat wyłudzenia.
          Co mnie przeraza, to fakt, ze oskarżenie wystaczy, aby uznać człowieka winnym.
          • baltycki Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała. 02.07.11, 13:24
            verdana napisała:

> Co mnie przeraza, to fakt, ze oskarżenie wystaczy, aby uznać człowieka winnym.
            I to jest najgorsze, tym bardziej, ze od samego poczatku sprawa gwaltu budzila wiele watpliwosci. Odnosze wrazenie, ze maly prokurator chcial zrobic kariere na plecach "grubej ryby". Nie musieli go zatrzymywac, wyciagac z samolotu, to nie Polanski, szefowi MFW (a byc moze prezydentowi Francji) tudno byloby unikac wizyt w USA, gdyby okazal sie winny.
            • anetaa Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała 02.07.11, 14:20
              to nie tak - gwałtu moze i nie było ale materiał biologiczny (jak to sie ładnie nazywa) wskazywał ze (jakis) kontakt był a facet w pierwszej wersji zarzeczał wszystkiemu wiec go zamkneli zeby sobie przypomniałsmile
              • wioskowy_glupek Re: Strauss-Kahn zwolniony. Pokojówka skłamała 02.07.11, 16:50
                Od początku wiedziałam że to lipa, facet zagrażał Sarkozyemu i nowej kandydatce na prezydenta partii opozycyjnej... Dziwnym trafem wszystko wyjaśniło się też dzień po tym jak wybrano nową szefowa MFW...

Zabawne....
    • olena.s Gwałt 03.07.11, 11:08
      Gwałt, nadużycie etc - to często bardzo trudne do udowodnienia sprawy, nawet w naszej euroatlantyckiej kulturze: o ile wątpliwości nie budzi walnięcie w głowę i stosunek siłą i przemocą fizyczną, czy danie pigułki gwałtu a następnie wykorzystanie nieprzytomnej, o tyle subtelniejsze wyrazy przymusu czasem budzą wątpliwości - czy to jeszcze gwałt czy już "tylko" łajdactwo.
      Tak samo z drugiej strony - załóżmy, że pokojówka została zgwałcona, a po gwałcie postanowiła zamiast połozyć uszy po sobie wyciągnąć od agresora kasę, np poprzez takie plątanie się w zeznaniach aby został zwolniony. Czy zmienia to fakt gwałtu? Nie, a jednak większość z nas jakoś łagodniej będzie patrzała na sprawcę, prawda?
      Ech. Za to na moim podwórku, w Zatoce, o ile zgwałcona nie udowodni gwałtu (a np. podbite oko, obtarcia genitaliów i porwana odzież wcale dowodem nie są) to sama pójdzie siedzieć (bo przyznała się do odbycia stosunku seksualnego) a jej agresor zamiast wieloletniego więzienia lub wręcz wyroku śmierci dostanie najprawdopodobniej co najwyżej taki sam wyrok jak ona - i to tylko o ile pozostawi niezbity dowód w postaci spermy.
      Właśnie jedna podstępnie znarkotyzowana i zgwałcona grupowo Australijka, którą spotkał ten dramat w Emiratach po odsiadce 8 miesięcy z wyroku skarży sieć hotelową w której pracowała oraz swój rząd o nieuprzedzenie jej o prawnych realiach i niezadbanie o bezpieczeństwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka