Dodaj do ulubionych

co nosić w ciąży?

20.07.11, 13:23
W wątku poniżej dziewczyny piszą, że ogrodniczki odpadają... Więc w takim razie co? Dresy i Jeansy? Na uczelnie i po mieście jakoś już mi się nie chce biegać w dresie...
Jestem niska (164 cm), no i niestety już mi zaczęło brzuch wywalać, mimo, ze schudłam 3 kg...
Co jest niewskazane?
Obserwuj wątek
    • lelija05 Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 13:25
      No a legginsy i tuniki?
      Możliwości jest wiele.
    • dziub_dziubasek Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 13:28
      Tuniki ciążowe, są też śliczne sukienki letnie dla kobiet w ciąży, dżinsy, spódniczki- mozna wyglądać fajnie i kobieco, a nie jak rozdeptana żaba z bezkształtnym namiocie
    • moofka Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 13:29
      to ja to ja big_grin
      ja w pierwszej ciazy nosilam ogrodniczki - no ale to bylo osiem lat temu ponad
      i faktycznie paskudnie psuja proporcje
      w drugiej mialam głównie rewelacyjne dopasowane dzinsy z wysokim elastycznym pasem
      czlowiek nie wyglada jak kulka, a lezy super i nic nie uwiera
      teraz jest tyle pieknych ciazowych ciuchow, ze szkoda ograniczac sie do ogrodniczek
      albo jeszcze gorzej nosic stare tylko z gumka na guziku, bo i o takim czyms slyszalam
      • carbonka Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 13:38
        Nie sprecyzowałam, nie chodziło mi o letnie ubrania bo w takie się mieszczę, ale bardziej jesienno-zimowe...Termin mam na koniec lutego, w ciąży 3 lata temu chodziłam głownie w dresach i jeansach, teraz chciałam zakupić coś podobnego
        moda.allegro.pl/spodnie-ciazowe-ogrodniczki-2-w-1-motywy-m-i1707068177.html
        czarne, są odpinane. Czy to będzie wielki obciach jeśli publicznie się w tym pokaże?
        • lelija05 Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 13:41
          Ja bym takich nie założyła, czułabym się jak mała dziewczynka, takie są infantylne wg mnie.
          Jest kupę fajnych jeansów ciążowych, czy to koniecznie muszą być ogrodniczki?
          • moofka Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 13:44
            nie za fajne ;/
            i te cyrkonie
            widac ze w ciazy, nie trzeba pisac
            zobacz tutaj
            sa zimowe spodnie w bardzo roznych cenach
            w be.com.pl widzialam zimowe spodnie juz od 30 zł
            ale kalsyczne nie takie wariackie wink
          • carbonka Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 13:44
            Pytam tylko. Nie, nie muszą.
        • wuika Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 13:44
          Ja ogrodniczek nie założę za chiny ludowe suspicious Normalne spodnie z golfem (są w H&m - stamtąd mam szorty letnie, są rewelacyjne), są lniane, dżinsowe, sztruksy chyba też widziałam. Tuniki na to (nie tylko z krótkimi rękawami), bluzki koszulowe też były (też mam). Nie trzeba wyglądać, jak bombka, czy wieloryb smile
        • lilly_about Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 14:50
          Nie są fajne.
    • moofka Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 13:32
      zobacz kolekcje happymum, ja kupowalam w ich internetowych sklepie, drogo nie jest, a ubrania sa sliczne wygodne i bardzo kobiece
    • lilly_about Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 13:35
      Miałam rewelacyjne jeansy z H&M, nie takie szerokie, jak to zazwyczaj bywają spodnie ciążowe, ale normalne, dopasowane do mojej figury. I lniane jeszcze miałam, też z H&M.
    • wuika Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 13:37
      Ja noszę spodnie ciążowe (takie z golfem), na to tuniki lub bluzki takie t-shirtowe, które nie są za krótkie. Poza tym, mam kilka sukienek, które w okolicach biustu i delikatnie pod nim mają taki ściągacz (biust jest zaznaczony, poniżej leci materiał luźno, choć to nie oznacza, że jest go pięć kilometrów smile ). Wystarczy.
    • alabama8 Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 14:49
      W tym sezonie w ciąży modne są żylaki, hemoroidy oraz rozstępy.
      • majenkir Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 15:30
        alabama8 napisała:
        > W tym sezonie w ciąży modne są żylaki, hemoroidy oraz rozstępy.

big_grin
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/re/qd/3acg/EyS38bArbyduwnye7X.jpg
        fotoforum.gazeta.pl/photo/7/re/qd/3acg/DFGVvAKpc7hbaVBiqB.jpg
      • kaszunia Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 15:55
        > W tym sezonie w ciąży modne są żylaki, hemoroidy oraz rozstępy.
        Jeszcze cellulit, koniecznie, każda ciężarna powinna go mieć smile
        • dziewczyna_z_plazy Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 18:58
          Gucio sie znacie, najmodniejszy jest BRZUCH !
          Wybor ciuchow nie tylko w specjalistycznych sklepach jest taki, ze glowa boli. Tuniki, luzne krotkie sukienki, sukienki o dlugosci maxi, dlugie spodnice, spodnie i spodnice z "golfem". Wystarczy sie wysilic i przejrzec garderobe. W swojej znalazlam stare ciazowe spodnie boot cut a spodnice pozyczylam od kolezanki.
          Noszenie ogrodniczek po 5 r.ż powinno byc karalne big_grin
    • thorgalla OF do Carbonki 20.07.11, 15:25
      Masz już te ebooki?Bo ja dopiero dzisiaj na skrzynce znalazłam nieczytanego maila od Ciebie.
      I nie pamiętam czy może jednak wysłałam.
    • i_b13 Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 15:26
      mam dżinsy, sztruksy, dzianinowe z golfem na brzuch - te nosiłam w poprzedniej ciąży jesienno-zimowej
      w obecnej dołączyłam kilka sukienek, nie typowo ciążowych, ale rozciągliwych i odcinanych pod biustem, getry 3/4 ciązowe, rybaczki z golfem i krótkie spodenki elastyczne wcale nie ciążowe
      nie mam żadnej typowo ciążowej bluzki, jak któraś jest przykrótka zakładam ozdobny pas materiałowy
    • pali-kotka Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 15:45
      Też jestem niska 160 i szczupła, nie mogłam znaleźc na siebie dopasowanych spodni ciążowych więc sobie je przerobiłam z "cywilnych" ciemny popiel z odrobiną lycry i kawałka legginsów, który służył za "golf" na brzuchu. Całość dopasowana, nic mi nie powiewało na biodrach, w lubianym kolorze, koszt jakieś 6 zł bo spodnie owe kupiłam kiedyś w secondhandzie. Do tego zakładałam dopasowane koszulki, rozpinane swetry i szale, ew. krótkie sukienki itd.
      Polecam 2 pary dopasowanych spodni z golfem, kilka tunik jeśli takowych nie \masz, swetry rozpinane, kilka szali, korali czy co tam lubisz i tyle.
    • shellerka Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 16:00
      legginsy i tuniki. o tyle fajne, ze po ciąży się to też znosi i do tego wygodne, nic nie ciśnie i w ogóle sikalafą.
      latem to wiadomo - sukienki i teraz są takie fajne bluzki, że są dłuższe, luźne i na wysokości bioder mają ściągacz ( w orsayu tego np. pełno). elegancko kryje brzuch, a po ciąży też można znosić.

i rada - pamiętaj o dość dużym, rozciągliwym dekolcie, to będziesz miała ułatwienie przy karmieniu piersią.
    • drinkit Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 16:18
      164 cm to nie niska osoba, to polska średnia.
      • konwalka Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 16:32
        uwielbiam ogrodniczki io nie traktuje ich tylko jak spodnie ciążowe
        i spodnice na szelkach tez
        nie musisz sie kierowac opinią wiekszosci, wazne zeby ci pasowalo big_grin
    • jasia-mama Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 16:56
      Ja jesienią nosiłam najczęściej zestawy:
      legginsy + długie kozaki + normalna bluzka + dzianinowy sweterek czy kamizelka a la tunika
      jeansy rurki + dłuższy sweter lub bluzka
      Z odzieży ciążowej mam tylko spodnie, resztę wybierałam na normalnych działach, bo fajniejsze i tańsze.
      Ogrodniczki dla ciężarówki to moim zdaniem kiepski pomysł, ale jak masz ochotę, to czemu nie?
    • kamelia04.08.2007 Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 17:14
      nigdy, przenigdy nie założyłabym ogrodniczek. Są ochydne.

Urodziłam 2 razy w zimie, nosiłam dzinsy ciazowe-takie z golfem oraz bluzki, bluzki odcinane, tuniki
    • 18_lipcowa1 co za pytanie? 20.07.11, 17:30
      od cholery teraz jest ubran ciążowych
      kazda siecówka prawie ma

są spodnie -od legginsów, poprzez lniane na lato, pracowe na kant oraz dzinsy z golfem albo na gumkach
      są tuniki, specjalne bluzki z ''miejscem na brzuch '', koszulki, podkoszulki itp
      są marynarki specjalnie szyte, kurtki i płaszcze

a o sukienkach nie wspomnę

dla mniej zamoznych wersja wyprzedaze albo lump proponuje
      ja na ciążowe ostatnie miesiące lipiec - padziernik miałam 2 pary spodni oraz sporo koszulek
      swetry nosiłam nieciazowe

naprawdę kupujac dosłownie kilka ubran mozna sie na ciaze zaopatrzyc, bo tak naprawde te ubrania to na 3-4 mies, + ew po ciązy jak kto nie ma tyle szczescia co emamy i nie wskoczy na porodówce w dzinsy z LO

najgorsze dla mnie to są ogrodniczki oraz męzowe koszule, albo babcine koszule w kwiaty
      • najma78 Re: co za pytanie? 20.07.11, 18:32
        To w czym wygodnie i to co sie lubi. Sklepy oferuja ubrania ciazowe, praktycznie kazda sieciowka je ma.
    • nanuk24 Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 18:37
      W ciazy to tylko w podomce w kwiaty po prababci Honoracie.
      • lafiorka2 Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 18:59
        Ja przepraszam,ale jak widzę,że kobiecina dopiero w 9tyg ciązy jest i już ma taaakie problemy.To nie wiem co będzie dalej.?Głupie to pytanie na forum,bo tak naprawdę możliwości jest milion-trylion.Wszędzie ciuchów ciążowych od cholery.Zależy tylko jak masz zasób portfela.
      • carbonka thorgalla 20.07.11, 19:01
        e-booki wysłała mi czarnaalineczka, ale dzięki za troskę smile
    • sanciasancia Re: co nosić w ciąży? 20.07.11, 19:44
      Superwygodne jeansy kupiłam w modzie na ciążę.
      • ladyjm Re: co nosić w ciąży? 21.07.11, 12:38
        w HM jest spory dzial ciazowy. a ogrodniczki w ciąży to ZUO.
        • czar_bajry Re: co nosić w ciąży? 21.07.11, 12:48
          Leginsy i tuniki dobrze się sprawdzają, są też specjalne spodnie i spódniczki z regulacją na brzuch.
    • tomelanka Re: co nosić w ciąży? 23.07.11, 12:36
      kup sobie takie spodnie ciazowe, z ktorych mozna rybaczki zrobic, ja kupilam teraz w 6 mieiacu takie-czarne uniwersalne i mam zamiar je wykonczyc do konca ciazy, w leginsach pozniej bedzie zimno, idz do jakiegos sklepu ciazowego, ubran jest od groma, mozesz poszukac po lumpach, bo szybko sie wyrasta, chyba ze tylko brzuch Ci bedzie rósł, ale nie zawsze tak jest wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka