niutaki 27.07.11, 09:18 wyborcza.pl/1,75477,10013869,SMS_y_z_wyspy_Utoya__ZAPIS_.html Wiecie co normalnie sie poryczalam, dzis mam oczy na mokrym miejscu, jesli juz bylo to wybaczcie, przez lzy nie zauwazylam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angazetka Re: smsy z wyspy utoya 27.07.11, 09:30 Też się wzruszyłam. Zastanawiałam się, co czuła ta matka, czekając na kolejne smsy. Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Re: smsy z wyspy utoya 27.07.11, 10:05 Nawet sobie nie wyobrażam co mogła czuć matka, całkowicie bezradna, jedynie pisząc smsy, nie wiem jak przeżyła oczekiwanie na kolejnego smsa , który mógł nie nadejść. To straszne. Oczywiście też sie poryczałam! Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: smsy z wyspy utoya 27.07.11, 09:50 Nie wyobrażam sobie rozpaczy i przerażenia rodziców i tego co działo się na wyspie.... Ale przykro mi kiedy jesteśmy sobie świadkami tego znad śniadanka. Jak dotarli do tych smsów? Czy opublikowano je za zgodą Julie i jej mamy? Ciągle mam wrażenie, że wszystko jest na sprzedaż i transmisje z tragedii to dla wielu po prostu show... Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: smsy z wyspy utoya 27.07.11, 09:53 Na końcu jest o wywiadzie z matką tej dziewczyny, więc niewątpliwie smsy opublikowano za ich zgodą. Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: smsy z wyspy utoya 27.07.11, 11:43 w sumie chyba dobrze, że pokazują tę tragedię od strony ofiar bo do tej pory mam wrażenie, że głownie mówi się i pokazuje sprawcę - jego życiorys i listę "dokonań" o kilkudziesięciu zabitych przez niego ludziach - którzy mieli twarze, nazwiska, ciekawe życie, pasje itd jakoś cicho - tylko liczby podają Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: smsy z wyspy utoya 27.07.11, 11:48 Od wczoraj policja w Norwegii publikuje ich nazwiska i twarze. Rozumiem, dlaczego nie zrobiono tego wcześniej. I to chyba dobrze, że nie gnębia ich bliskich pytaniami o to, jacy byli? Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: smsy z wyspy utoya 27.07.11, 11:52 jasne ale nie wiem czemu tyle piało się o życiorysie tego bydlaka, wywiad z jego ojcem itp po co to komu? a w przypadku ofiar pozostano przy podaniu liczny zgonów link tu wklejony pokazuje ludzką twarz tej masakry Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: smsy z wyspy utoya 27.07.11, 11:57 Po co to komu? Żeby jakoś spróbować zrozumieć to, co się stało. Wyciągnąć wnioski. I co niby mieli podawać poza liczbą zgonów, skoro dopiero potwierdzono tożsamość części ofiar? Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: smsy z wyspy utoya 27.07.11, 12:11 nie chce mi się z tobą spierać choć wyraźnie masz na to ochotę ochotę wywiad z ojcem tego zwyrodnialca ani trochę nie pomógł mi ogarnąć tego co się stało Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: smsy z wyspy utoya 27.07.11, 12:16 Skoro uważasz, że wyrażanie swojego zdania to chęć spierania się, to ok, kończmy rozmowę. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: smsy z wyspy utoya 27.07.11, 09:51 Stresowałam się że odpowiedzią na któryś z smsów będzie milczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: smsy z wyspy utoya 27.07.11, 09:54 a te słowa: <<Julie: Kocham Cię, nawet jeśli czasem nie zachowywałam się najlepiej.>> czesto zalujemy ze nie zdazylismy ukochanej osobie powiedziec ze ja kochamy, a ona chciala zdazyc... Dyplomata - człowiek, który potrafi powiedzieć spie...j w taki sposób, że poczujesz dreszczyk emocji na myśl o czekającej cię wyprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
esr-esr Re: smsy z wyspy utoya 27.07.11, 11:08 nie wyobrażam sobie co czuli rodzice, jak siedzieli z zegarkiem w ręku i odliczali te 5 minut do nastepnego smsa. masakra. i ten moment, gdy dziewczyna pisze że jest już policja, a matka odpisuje że to ten popopraniec w mundurze policji biega (a wiemy już że policja bardzo długo tam jecahła/płynęła) - brrr, co by było gdyby ta dziewuszka tego nie wiedziała i wyszła do tego kolesia. masakra. od razu mi się przypomniało jak pasażerowie tego feralnego samolotu w USA 11 września dzwonili do domów pożegnać się z rodzinami. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: smsy z wyspy utoya 27.07.11, 11:24 Straszne, cała ta historia jest straszna. Jakim bydlakiem trzeba być , żeby wyłapywać dzieci i strzelac do nich jak do kaczek, DZIECI!! Jak oglądałam wywiad z tym chłopakiem, którego świr postrzelił, a ten nawet nie drgnął, udawał trupa, to byłam w szoku, nie jestem w stanie wyobrazić sobie takiego ogromu okrucieństwa. Ten świr zasłużył na karę śmierci i w tym przypadku nie miałabym oporów, żeby nacisnąć guzik. Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: smsy z wyspy utoya 27.07.11, 11:44 oszalałabym gdyby musiała prowadzić taką korespondencję ze swoim dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: smsy z wyspy utoya 27.07.11, 11:53 W końcu normalne posty nikt tego zwyrodnialca nie wybiela ,z blond czupryny nie cha tulić do serca.Ta straszne to 5 minut stres nadejdzie czy nie ,na szczęście jej się udało ... Odpowiedz Link Zgłoś