Dodaj do ulubionych

Panele na podlogówce w całym domu - dobry pomysł?

06.08.11, 00:23
nie deska barlinecka, nie gres, nie parkiet
ale właśnie panel laminowany, taki dopuszczony na ogrzewanie podłogowe
mam trochę dużo metrów do obłożenia i panele opłacają sie znacznie bardziej, w dodatku wybór wzorów jest ogromny. Dodam na wszelki wypadek, że panele nie budzą żadnych moich oporów estetycznych, nie drażni mnie stukanie, etc.

czy któraś ma w całym (albo prawie całym) domu lub mieszkaniu panele na podłogówce i to się sprawdziło? Bardzo mi zależy na opiniach osób, które taką kombinację użytkują

piec na ekogroszek, kaloryferów nie ma i nie będzie.
Obserwuj wątek
    • ha-ya Re: Panele na podlogówce w całym domu - dobry pom 06.08.11, 00:44
      mam panele w calym domu (lacznie z kuchnia) , ale ogrzewane podlogowe wszedzie z wyjatkiem sypialni ( tam jest sufitowe surprised). nic nie stuka, przewodzenie chyba tez ok, bo w sezonie podlogi sa mega cieplutkie. u nas sie sprawdza wiec moge polecic big_grin
    • dziennik-niecodziennik Re: Panele na podlogówce w całym domu - dobry pom 06.08.11, 01:03
      mam w mieszkaniu głównie panele. zagruntowana podłoga, pianka poziomująca, a to panele - i nic mi nie stuka, nie rusza się ani nie wybrzusza.
      nie interesowalam sie nigdy czy panele musza miec jakis dodatkowy atest czy cóś zeby sie nadawały do podłogówki, ale jesli znajdziesz takie co mają - bierz smiało.
    • kamelia04.08.2007 Re: Panele na podlogówce w całym domu - dobry pom 06.08.11, 03:00
      u moich starszych były panele te same przez 13-14 lat, dopiero je powódx "zmyła".

Poza stukaniem oraz smugami przy myciu podłogi, to było ok. Estetyke pomijam, to co sie jednym podoba nie musi sie podobac innym.
      • paliwodaj Re: Panele na podlogówce w całym domu - dobry pom 06.08.11, 05:45
        ja mam na gorze w sypialniach. Dla mnie super, nic nie stuka, nic sie nie rozchodzi, myje sie pieknie.
        Na dole mam cos, co nie wiem jak sie nazywa ( engineered floor ) jest to warstwa drewna naklejona na panel i uklada sie to jak panele i to przeklelam przez 2 lata chodzenia po tym.
        Gorna warstwa jest dosc miekka, mam juz wiele wgniecen, ugina sie to nawet pod moja 3 latka, no i najgorsze rozchodzi sie na laczeniach. Porazka...
        W pokoju zabaw , ktory jest w podpiwniczeniu mam terakote, jako ze mam obok pralnie, piece do ogrzewania wody i radzono mi ze gdy rura peknie , pralka wyleje to nic tylko plytki.
        No i to tez przeklelam, bo strasznie zimne jest w zimie, mimo 3 dywanow boje sie ze jak dziecko upadnie to na te plytki

Sumujac - najbardziej lubie panele z tego po czym chodze w domu, szkoda ze nie ulozylismy tez na dole
    • mia_siochi Re: Panele na podlogówce w całym domu - dobry pom 06.08.11, 07:00
      Mam w calym mieszkaniu, z wyłączeniem jedynie łazienek.
      Na podkładach, nie ma piance.
      Dla mnie jest ok.
    • mia_siochi ps. 06.08.11, 07:01
      co to jest "podłogówka"?
      • yoka1 Re: ps. 06.08.11, 09:08
        ja też w całym mieszkaniu za wyjątkiem łazienki i przedpokoju. Nie narzekam, nie mam żadnych smug na nich po umyciu
      • maurra Re: ps. 06.08.11, 10:47
        rodzaj ogrzewania
    • maurra małe doprecyzowanie 06.08.11, 10:46
      mnie nie tyle chodzi o panele w całym domu,
      tylko o panele położone na ogrzewaniu podłogowym w całym domu
      czyli o to, o czym pisze ha-ya smile
    • rosapulchra-0 Podłogówka? Co to jest? n/t 06.08.11, 11:59

• figrut Re: Podłogówka? Co to jest? n/t 06.08.11, 12:00
        Ogrzewanie podłogowe.
      • rosapulchra-0 Dobra, już wiem. 06.08.11, 12:01
        Choć nazwa mnie dziwi.
        • tacomabelle panele zlikwidowalam 06.08.11, 21:30
          Przy okazji remontu. Miałam w salonie, teraz mam dużą dębową klepkę parkietową.

Parkiet, parkiet i tylko parkiet. 1/10 pielęgnacji 10x wyglądu w porównaniu z panelami (drogimi).

Oczywiście to moja opinia i każdy może mieć swoje zdanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka