sueellen 13.08.11, 20:10 Zakładamy, że kasa musi zostac wydana od razu inaczej przepadnie. Jest to kwota w wysokosci np miesięcznego dochodu Waszej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amoreska Re: Priorytety - pieniądze 13.08.11, 20:14 Na dzieci. Niedawno miałam taką sytuację, ale kwota nie była aż taka. Odpowiedz Link Zgłoś
purpurowa_komnata Re: Priorytety - pieniądze 13.08.11, 20:18 Jeśli chodzi o dziś to mówię na siebie- a właściwie aby pokryć koszty zdobycia uprawnień- w przyszłości zapewniające korzyść dla rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Priorytety - pieniądze 13.08.11, 20:22 Na siebie. Do tych pór wszystko, co zarobiłam, dostałam, wygrałam szło na dom, męża, dzieci. Teraz ja. Ja, ja, ja i tylko ja. Bezdyskusyjnie. O! Marzę sobie tylko. Nie można? Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: Priorytety - pieniądze 13.08.11, 20:28 tu się nie da jednoznacznej odpowiedzi udzielić. W tej chwili na dom/auto, bo mam kredyty, a mój średni miesięczny dochód, mocno pchnąłby spłatę, albo zasponsorował meble na wymiar, do których przybieram się jak pies do jeża.... W innych sytuacjach na siebie (jeśli np nie miałabym odzieży/obuwia/byłabym "do zrobienia" przez fryzjera, kosmetyczkę/manicurzystkę). Jeśli największe potrzeby w danym momencie miałyby dzieci - to na nie by poszło. A gdyby się okazało, że coś-tam pilnie potrzeba chłopu, to na niego... Nie da się jednoznacznie ustawić priorytetu. Zależny od aktualnej sytuacji domowej jest. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Priorytety - pieniądze 13.08.11, 20:51 Mówimy o teraz, dzisiaj. Masz wydać do 19 sierpnia najpoźniej. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Priorytety - pieniądze 13.08.11, 20:54 Na meble, czyli dom. Za 10 lat na fundację. Dzieciom już wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: Priorytety - pieniądze 13.08.11, 21:04 meble na wymiar - i pójdzie połowa, drugą połowę rozpieprzę w Ikei na detale niezbędne do upiększenia oraz w Leroy Merlin na farby itp duperele Odpowiedz Link Zgłoś
olifra1 Re: Priorytety - pieniądze 13.08.11, 21:09 na dom, bo muszę parę rzeczy zmienić, które mi przeszkadzają a potem na siebie jakby coś zostało. na dzieci to byłaby już przesada - wszystko co mam to wiecznie na dzieci w pierwszej kolejności wydaję, małż sam o siebie doskonale dba, a ja jak taka sierota ochłapy po rodzince q.wa kiedy zacznę myśleć bardziej egoistycznie Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Priorytety - pieniądze 13.08.11, 21:15 No niby #6 ale zdecycydowanie nie "po rowno" tylko tak bardziej "po uwazaniu" ze wskazaniem na mnie i mojego meza Odpowiedz Link Zgłoś
a.nancy Re: Priorytety - pieniądze 13.08.11, 21:14 na siebie. ale nie pierdoły typu kosmetyki, tylko na własny rozwój, który pozwoli na zwiększenie dochodów w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Priorytety - pieniądze 13.08.11, 21:47 Na dom:wielką szafę i meble do pokoju dziecinnego. Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Priorytety - pieniądze 13.08.11, 22:16 Idą na konta oszczędnościowe dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Priorytety - pieniądze 13.08.11, 22:19 No proszę... Emtka inwestuje najpierw w dom i siebie, potem dzieci a potrzby pana męza na szarym koncu. Biedne te emamine chłopy Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: Priorytety - pieniądze 13.08.11, 22:36 jak na dzis to na remont lazienki (:/) i nowe meble do salonu Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Priorytety - pieniądze 14.08.11, 09:08 na siebie, a jak coś mi zostanie, to na dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: Priorytety - pieniądze 14.08.11, 15:57 Na dom/ogrod/samochod. Ale nie hipotetycznie-faktycznie dwa miechy temu dostalismy spora gotowke. I tak kupilismy pickupa dla mnie do transportu duzych/ciezkich rzeczy, w a tej chwili skladam nowe szafki do kuchni. W planie na najblizsze tygodnie jest tez podloga w duzym pokoju i moja lazienka. Inwestycja w dom to cos, co sie zwraca-wole to niz wydac na pierdoly. Odpowiedz Link Zgłoś